Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 23 juli 2011

Melodikrysset v29, 2011

Av Kvasthilda - 23 juli 2011 19:50


Lördag igen. Fortfarande semester. Lyssnade med visst hörselbesvär idag. Det var så mycket snack omkring mig o jag missade en massa ledtrådar och information... Med min dåliga internetanslutning kan jag inte hitta infot jag vill ha heller.... Men svaren har jag :)


Vi börjar att gå på revy. Först fattade jag inte vad Eldeman pratade om för djur men så småningom trillade femkronan ner (inflationen är hemsk!) och jag insåg att det givetvis var en hund han sökte. Den gula hunden? Förmodligen när han också nämnde dagens extrapris - bokboxen av Hasse Alfredsson. Revyn Gula Hund alltså. Artisten som inte trodde på kärleken alls idag som vi också skulle ha namnet på, var förstås Sonya Hedenbratt.


Vi går från Röda hund, nej Gula hund till en skär katt. Vi fick signaturen till serien med Inspector Closeau - eller the Pink Panther... Vi vill ha en färg o det är den svenska, dvs rosa.


Och vi kastar oss från den franska o rosa poliskommissarien till en mörk kvinna. Hon är ju faktiskt det, Cher.... :) Sin, idag farmorsålder till trots, är hon fort-farande svarthårig. Med viss hjälp. Dark Lady heter hennes kryssbidrag.


Sen far vi hem. Vem sjutton vi hälsar på här, vete fåglarna - men inte jag. En religiös kille som sysslat med nåt inom sporten innan han började sjunga... Det var sista uppgiften vi fyllde i här, kan jag säga o det enda vi kom fram till var att karl'n varit domare en gång i tiden. I vad? Fotboll? Golf? Schack? Har inte en pillisusning när jag inte ens vet vem det var som sjöng Streaplers melodi. Texten gick ungefär såhär - o med vissa klipp: Tänk vad lite man förstår. Nån däruppe måste tycka om mig. Passar honom som handen i domarhandsken kanske? Det tycks emellanåt på sportfälten att domarn ingenting fattar... Eller hur? Jag ser nån "X & Y" framför mig när jag hör "religiös sångare" men hittar inga namn.

NÄÄÄÄ.... Kan han ha varit BOXARE?? Attans Eldeman. Nu måste jag ju lyssna om o söka vidare!

En stund senare: Jodå. Har hittat honom. På en skiva med "Våra mest älskade andliga sånger" finns denna titel o artist:

Jan Sparring & Norlins - Nån däruppe måste gilla mig. Sådeså. Läste nånstans att han sysslat med boxning.... O Sparring sysslar man ju med i boxning ;) Ja, då blir det boxare alltså!


Vi struntar i sporten o drar ut på landet i stället tillsammans med Kungliga hov-kapellet. Wikipedia hade följande att säga om nästa stycke: Midsommarvaka, Svensk Rapsodi nr 1 för stor orkester, op 19, är ett orkesterstycke av den svenske tonsättaren Hugo Alfvén. Att högtiden vi sökte var midsommar gissade jag på antalet bokstäver men Hugos namn - o därmed, förhoppningsvis rätt titel, fick jag inte förrän vid snabbgenomgången - eller så missade jag det.


Jerry Lee Lewis har gjort ett album med idel duetter, Last Man Standing. Vi har fått en del låtar därifrån till krysset på sistone och idag kom ännu en, Evening Gown. 'Duettanten' var Mick Jagger. 


Sista uppgiften före nyheterna handlade om ett instrument. Hey Mr. Tambourine Man skulle ge oss tamburiner. Piece of cake.


Efter det skulle vi ha ett dansband med ett namn på fyra bokstäver. "STEN O STANLEY" utbrast SysterYster som precis anlänt, direkt. Ja, nån gång måste hon ju få rätt... Leende guldbruna ögon.... Hon sa samma sak förra veckan - o namnet HADE ju kunnat vara Sten, men då var det Sven. Sten idag alltså. 


Vi går vidare tillsammans med Sarah Dawn Finer - i hennes fantastiska Moving On... Melodifestivalen 2009.


O där hängde mitt internet upp sig o jag tappade allt o får skriva resten på nytt... Inte alltid kul när man fått till sina kommentarer. Hann inte kopiera.


Vi söker oss ner mot Kungliga huvudstaden. Stockholm, Stockholm sjunger Svante Thuresson för oss. Jag vill besjunga dig nu... Nej, det var nåt annat!


Äh, vi går över till en kille som fick flickorna att svimma på åttiotalet i stället. Australiensaren som flyttade till Amerkatt o bytte namn. Nåja, från thorne till field. Rick Springfield. Eldeman spelade en av Rick's paradnummer, låten där han vill sno kompisens flickvän, Jessie's Girl.


Nästa bidrag framfördes av en liten man med en stor röst. Jag var o besökte kyrkan där han ligger begravd bara häromdagen, Stora Tuna kyrka i Borlänge. Såg en av bröderna Björlings gravstenar men inte Jussis som finns en bit bort på kyrkogården. Till havs var illustrationen idag. Han var, liksom de andra stora o kända opera-herrarna, tenor.


Vi byter genre. Vem sjunger häääärnudå? Detta svaret hade jag fyllt i för länge sedan o jag trodde krysset redan var slut när Eldeman började prata om den sista uppgiften... Ja, men visst ja... Dreams are more Precious och den eminenta sångerskan är irländska Enya. Underbart.


Men NU var det slut!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 10:55

Jamen, då var det kryssat och klart och webbradion höll hela vägen och så här löste jag mitt idag...  Vi lever det ljuva livet, eller snarare galna, Livin' La Vida Loca. Upside, inside outShe's livin' la vida locaShe'll push and pull you downLivi...

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 09:41

Jahapps. Får se om det blir att lösa krysset idag. De har stora tekniska problem på Sveriges Radio idag och inget laddar som det ska. Just nu lyssnar jag på P4 men jag har inte laddat om just den sidan. Rätt vad det är kraschar det väl och jag hör in...

Av Kvasthilda - Lördag 20 april 09:00


  Tema nr 297 Stubbe 111/366   "Visst är man lite fånig" sa grannen när hon la en hatt på en stubbe i höstas och dekorerade den med lite rönnkvistar. "Fånig får man visst vara", svarade jag då. Den är jättegullig med den lite trötta hatten ov...

Av Kvasthilda - Fredag 19 april 09:00


  Tema nr 208 Nästan borta 110/366   ... eller kanske tvärtom. Den är väldigt ny och på väg fram igen.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adres...

Av Kvasthilda - Torsdag 18 april 09:00


  Tema nr 240 På väg 109/366   373 för att vara exakt.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards