Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2011

Av Kvasthilda - 6 september 2011 09:00


Tema nr 295 Tassar
251/365

En liten tyris ligger på kökssoffan o sover.

Puss på hennes mjuka trampdyna!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 5 september 2011 19:39


Stoppade öronproppar i öronen när jag kom till svappis i morse o sov som ett barn. Nästan. Utanför knuten av vår snedställda (undanskuffade-och-inte-vågställd-igen) husvagn kördes det maskiner av allehanda slag. Asfaltering på gång. Hörde ett muller i fjärran men det störde trots allt inte sådär jättemycket.

Ska strax gå o lägga mig med en Bodensväng väntandes i morron bitti. Tar lite längre tid att ta sig dit o få krypa under täcket än svappisturerna. Väntar in en Tradera-auktion bara....


Av Kvasthilda - 5 september 2011 09:00


Tema nr 200 Offentlig inrättning
250/365

Tingshuset i Strömsund. Mycket vacker byggnad!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 4 september 2011 17:39


Men förbannade jävla skitknappshelveten!!!!!!!!!! Satan i gatan. Börjar väl om igen - o skriver nåt helt annat. Grrrrrr.


Skyller allt på att jag är övertrött. Har sovit en halv blund inatt. Tyra har gapat o jamat som värsta CatScatgänget. Det har varit ett hiskeligt liv. Inte många minuters sömn de få timmar jag hade innan det var dags att kliva upp igen. Fick sova nån timme nere i svappis i morse. Tur det! Men nu känns det att jag fått för lite sömn. Jävla löptider. Har samma tider i morrn. Dock verkar fröken ha lugnat sig lite till idag. Peppar Peppar....


Nån som däremot inte fick löpa var Usain Bolt. Diskad i 200metersloppet. Skitregler! Jag såg det inte men antar att nån annan tjuvade först o han sen. På det viset kan ju folk tjuva bort andra! Man åker inte dit första tjuvstarten men gu'nåde den andra som gör det.

Dock slog de ju världsrekord i 4x100 idag. Fantastiskt! England o USA skramlade ur or Trinidad kom sist. Jisses vilket skrällopp det var! Saint Kitts på bronsplats! WOW! Hade varit kul att få se USA o UK slåss mot blixten. Bara undrar hur loppet hade sett ut med två blåvitröda före Frankrike. Som det blev idag var det total utklassning med en sekund till tvåan!


Av Kvasthilda - 4 september 2011 09:00


Tema nr 287 Svamp
249/365

Det är Svampens Dag idag. Jag hörde det på radion i augusti nån gång o tänkte att jag måste vika den dagen för Svamp-inlägget. Det verkar ju vara/ha varit svampår i år också. Vissa år är gräsmattorna överfulla av fungi o andra lyser de med sin frånvaro. Vi har inga "roliga" svampar hos oss. Dvs vi hittar inga kantareller av något slag eller ens Karl Johan-svampar, vilka är de enda sorter min mor plockar, för det är de enda hon känner igen. Eller murklor. Ja, himmel. Nä, vi har kremlor av olika slag o färg o en himmelens massa riskor. De senare är ofta lite bittrare i smaken och används väl mer som smaksättare. Här en kremla av okänd sort, slemmig av regn. Hade hoppats hitta en vacker flugsvamp för jag har sett gula och gröna tidigare - men inga i år.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 3 september 2011 17:53


En litet ruskig dag idag. Regnruskig. Grått o småkallt, men inte allra värst. Hann fundera på det när jag gick ut, att det nästan kändes varmare än under Kirunafestivalen helgen efter midsommar. Brittsommar? Njae. Höstigt.

Kråkan, Junior o jag tog en sväng på stan för att besöka höstmarknaden. Skulle se om jag kunde hitta nån rostfri mugg, en lokmugg. Icke sa Nicke. Inget rostfritt på vår marknad. Köpte sockar. Junior ska ju ut o campa med skolan o behöver strumpor. Barnafadern hann åka bort innan Gossen fick ett par av honom. Dock vet vi väl var de finns. Jag köpte också ett par par att ha i kängorna i vinter.

Åsså blev det de sedvanliga marknadsköpen. Kola o lakritssnören. Dock ångrade kottarna att de inte köpte finksa lakristssnören. De mintfyllda remmarna var lite för söta o lite för mjuka o lite för nånting för att vara A-klass. Finska brukar vara det. De finska var dessutom billigare. Men tunnare.

Åsså blev det lite lappkakor. En påse för en hundring. Fyra stora kakor som gräddades på plats. Hur fasen de nu betedde sig med jäsningen i höstkylan. Var väl varmare inne i vagnen.

Junior tiggde till sig lite salami så det blev en pepparsalami o en ört-dito. GOTT! O starkt. Hade chilismaken i munnen en lång stund efteråt.

Mötte Halt med Flingan o Flisan. De hade köpt bröd (vilket gav mig idén att inhandla detsamma) och rökt sik. Vi häslade på hemma hos Halt senare o den där rökta fisken luktade MUMMA!

Tittade till Tess o valphögen. Jisses, vilka fjantiga små varelser. Inte mycket till hundar där inte. Än. De pep o en liten kille var jättestöddig. Tuff rackare. Om nån vecka börjar de se ut som hundar. Får väl hälsa på lite senare, framåt slutet av september.

Men vad som inte kan vänta så länge är mitt hår!! Måste ringa Maria o få en klipptid. Må el Tis.... Sen åker jag förhoppningsvis till Långa Träsket. Om jag får tag i biljett.

O en annan sak som vi hoppas går över s n a r t, är Tyras höglöp. Hur länge löper en katt? Hennes första o hon är helt galen.

Av Kvasthilda - 3 september 2011 16:45


Jaha, ska ta mig lite tid att blogga då kanske :) Dagens kryss tillhör väl inte det svåraste genom tiderna - lösningsmässigt. Behövde inte leta just nånting för svaren - dock lite mer för allt extra omkring. Mycket Zäta idag :)


Vi börjar väl med ett x. Detta X sitter mitt i Maxim, dit Greve Danilo Danilowitsch gick för att fraternisera med damerna i djupa urringningar. Jan Malmsjö har spelat greven i Glada Änkan och han fick illustrera detta idag med just Då går jag till Maxim. Heter den eller går jag till Maxim? - tämligen ointressant idag - men nån annan gång kan ju Eldeman vilja få oss att skriva första ordet i titeln... Malmsjö sjunger DÅ.


Jan Malmsjö har varit med i en del filmer genom åren. Från honom vandrar vi till en annan skådis av mer delvis internationell karaktär. Har man varit Bondbrud så får man väl räknas till Kvinnorna? Hon gjorde även en kort karriär som sångerska, under tidigt nittiotal, Izabella Scorupco. Idag hörde vi I Write You a Love Song, till vilken det finns en hidiös (svengelska ja) video...


Från ett Zäta till ett annat. Anthony Quinn spelade en grek på film, Zorba, the Greek hette filmen. Musik med Grigoris idag.


Så går vi till Maxim. Eh, nej på revy. Vi kikar till en kille med sving i stegen. Jazzgossen. Utan text idag - på mestadels dragspel. Annars har den spelats in av många - och sjungits av desto fler även om den lanserades av Karl Gerhard under tjugotalet.


Jazzgossens original var danskt och nästa artist är detsamma. En enkelt sang om frihet sjöngs av Eddie Skoller.


En annan Eddie spelade gitarr, tillsammans med sin grupp, The Blazers. Heja Eldeman - en ny gitarrgrupp! Vi ville veta vad det var de illustrerade. Utan text fick vi höra Rosen.


Så till en kille som på Skansen sjungit Jazzgossen. En skans finns det i en båt. En ark är en båt. The Ark. Ola Salo söktes. Det är triiist att de ska sluta! Jag tillhör i det fallet The Worrying Kind. Eller, njae. Men ledsen blir jag! Nya äventyr väntar. De får styra kosan o fören åt nytt håll.


Noa tog ju en ark för att rädda alla djuren också! Ett stort äventyr är det lejonungen Simba råkar ut för. Lejonungen som något motvilligt blir Lejonkungen. Elton John sjöng sitt fantastiska original till filmen, The Circle of Life. På svenska heter den En värld full av liv och sjöngs i filmen av Meta Roos.


Verdi skrev sin Aida på beställning under slutet av 1800-talet. Den skulle ha spelats på Khedivska Operan i Kairo vid öppnandet men pga krigshärdar o landskonflikter sköts det upp några år. Historien utspelar sig i Egypten under tiden för de stora faraonerna. Vi söker ett "vattendrag" - Nilen blir det då. Ett av världens längsta vattendrag.....


Om nu Nilen binder ihop flera nordafrikanska länder vill nästa artist släppas loss. Disconnect me sjöng Marie Serneholt i Melodifestivalen 2009.

Disconnect me, unattach me
We were never meant to be
Disconnect me from your heartbeats now
Disconnect me, unattach me
I can't take it anymore
Disconnect me from your heartbeats
I’m on overload


Nästa uppgift gav mig huvudbry, i den meningen att jag inte riktigt kände igen melodin. Att ordet vi söker är bra förstod jag, men sen då? Så småningom blev det klart att Bela Sanders orkester spelade Karl Gerhards Hurra vad jag är bra.

Hurra vad jag är bra,

Hurra vad jag är bra,

Hurra vad jag är bra ida'!

Det är bra med lite självdistans också kanske? Jag kan inte allt :) Karl Gerhard gjorde denna melodi, några år efter Jazzgossen.


Nåt som inte gav nåt problem utan bara ett lyckligt trallande var See you later Alligator. Bill Haley och hans Comets spelade.


En annan Bill söker vi sen. Nej, en Bill-ie. Billie Holiday som Monica Z var en jäkel på att härma. Miss Helsingborg. Gröna Hund på Gröna Lund kom det från.


Vi slutar med en ung, mycket ung kanadensare som tagit världen med storm. Eller åtminstone påverkar alla unga tonårstjejer. One Time heter låten med Justin Bieber som får unga tonårshjärtan att slå ett extra slag. 

And girl you're my one love, my one heart
My one life for sure
Let me tell you one time
(Girl, I love, girl I love you)
I'ma tell you one time
(Girl, I love, girl I love you)

Till skillnad mot Maries frånskiljning ovan, vill han haka ihop....


Vilket även vår Tyra vill just nu. Måttligt kul med löpkatter....

Ha en skön lördagkväll!


Av Kvasthilda - 3 september 2011 10:54


Jag har inte bestämt om jag ska skriva melodikryssbloggen nu eller senare. Vi har några ärenden att göra idag. Nå, får se vad jag hinner :)

Krysset är löst i alla fall o det mesta runtomkringsnacket har jag med mig, fast vissa delar är lite.

brb


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards