Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2011

Melodikrysset v40, 2011

Av Kvasthilda - 8 oktober 2011 11:57


Lördag morgon. Efter gårdagnattens ihärdiga snöande börjar den här dagen med strålande solsken och snösmältning. Kråkan noterade att "det ser ut som vår". Snön har smält ihop sådär som den gör just efter ett ymnigt snöfall i maj.


Snöfallet gav Bra vibrationer till strömavtagaren ovanför persontåget så den gick av... Nå, det var igår det. Dagens vibrationer sjöngs på finska av en man jag inte uppfattade riktigt. Hittar inte det jag hörde i alla fall :)


Allt löste sig igår och kontaktledningen lagades. Det är alltid spännande att se folk klättra i trådar med 16000 volt. Eller inte. De stänger givetvis av strömmen under tiden de jobbar. The Thrill is Gone spelade BB King.


Vad har Magnus Uggla intervjuats om? Det har jag missat. Lennart Palm spelade Ugglas Efterfest och från den plockar vi dessutom ut balkongen han vill besöka för nämnda evenemang.

E' re' efterfest på eran balkong?
Så vi kan hångla friskt och dricka Chardonnay i kartong.
Sedan spelar vi en schlageromgång
och gissar gamla go'a låtar natten lång


Han kunde ju vara snäll sen o avlämna Tio tusen röda rosor till tjejen han traktar efter. Das Vikinger sjöng på tyska. Eller Christer Sjögren sjöng o Vikingarna stod som vanligt bakom. De var väldans poppis i Tyskland ett tag.


Asarna höll sig uppe i Valhall för sina partaj. Nån balkong tror jag inte de har däruppe? Idag dansade de schottis. Ulf Peder Olrog skrev den. Schottis på Valhall. Magdeburgarna spelade.  


Du var den som jag saknat hörde vi sen från nya albumet, No. 6  med Patrik Isaksson.


I sista uppgiften före nyhetspausen söker vi en seriefigur, en äventyrslysten sådan. Tintin är svaret även om jag hade svårt att koppla musiken till honom. Var eviga tider sedan jag sett nån Tintin-film så det är inte konstigt. Den kanske var hämtad från den nya filmen? Nä, den har inte kommit ut ännu. Lyssnade igen o den finns där, slingan. Lite googling på söndagen gav mig de gamla franska spelfilmerna (alltså inte de tecknade vi sett) o där har vi rätt musik. 


tAKiDA spelade en låt från nya albumet Burning Heart, The Artist. Grabbarna från Ånge.


Åsså över till nåt helt annat. Han var med i teve igår. I Dobidoo. Magnus Johansson med silvertrumpeten. Fantastiske Magnus. För krysset hörde vi en melodi som även spelade på Diggiloo-turnén i somras. Underbara underbara Mälarö kyrka. Inte minst gillar jag Magnus Ugglas version av denna. O se där, där gick han igen också...


En annan som var med i Dobidoo igår var Lennie Norman. Lika knasig som alltid. Stardust ingick i dagens dubbel. Äh, en av dem alla. Pappa Charlie spelade. Norman alltså. Han slutade med lite Jingle Belle.


Göteborgsmusiken tog veckans Taube, Här kommer den sköna sommaren.


Star Wars har varit med i krysset några tillfällen på senare tid och så även idag. John Williams skrev all den fantastiska musiken till filmerna.


Vi slutar i kärlekens tecken. O han har ju en förkärlek till Melodifestivalen, herr Eldeman :) Nåja, det är ett bra ställe att hämta musikinslag på. Love Love Love. Mello 2009. Agnes tävlade med den, klädd i sin snäva guldoverall. Hon slutade på en åttonde plats. Låten är en fin uptemposoullåt i typiskt Agnesstuk.


O med det säger jag: 
Tack för idag. Slut för idag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Fredag 29 mars 09:00


  Eget tema nr 15 Stup 89/366   Järnvägen ligger bokstavligen på bergets kant. Det stupar 300 meter ner mot fjorden på sina håll. "Men vi har i alla fall ett staket" är en stående kommentar.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~...

Av Kvasthilda - Torsdag 28 mars 09:00


  Tema nr 22 Blank-is 88/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 27 mars 09:00


  Tema nr 183 Ledande linjer 87/366   Skönt att trafiken är igång igen. De två malmbolag som trafikerar Malmbanan/Ofotbanen. LKAB tv, Kaunis th.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte...

Av Kvasthilda - Tisdag 26 mars 09:00


  Tema nr 258 Samlingsplats 86/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Måndag 25 mars 09:00


  Tema nr 135 Ihopkopplade 85/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards