Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2011

Av Kvasthilda - 25 december 2011 12:11


Får väl göra som alla ungar. "Vad fick du i julklapp? Jag fick silvertjep" som Kråkan sa..... Äh. Men lite kan man ju notera. 

Maken som ju jobbade i Estockolmia före jul hade varit på NK o köpt en chokladask. Hahahhaa. Underbart! Supersmaskiga praliner. Att jämföras med Aladdin dark som jag lyckades slänga i golvet igår så v arenda liten chokladbit for ut. Kan man inte bjuda på nu.... Fast jag ville ju ha de för mig själv. Lyfte askarna från Marabou o jisses.... Viktskillnad. Checkade locket o jooodå. Vanliga Aladdin o Paradis väger 500g, Aladdin dark väger 400.... Paradis o Aladdin har 13 olika bitar, Aladdin Dark 9. NIO.... Några är det tre av, andra en ensam. 

Men tillbaks till NK-prallisarna då. Mumma! Har smakat tre olika o man får baske mig orgasm av dem. Underbart goda! 

Fick en jätteask av Sonen också men den har jag inte smakat på än. Öppnade locket och lät den goda doften skölja över mig i alla fall. Dansk chokladask. De kan de med! 

Åsså de helt lovely musmatta o bokmärke jag fick av Kråkan. Jag nästan dog när jag såg de här i vår bokhandel när de öppande. De sålde slut ganska fort men hade fått in nya före jul. Det är verkligen en mus-MATTA. Ser ut som orientaliska mattor. De är tillverkade av nåt häftigt tvättbart material och består av tusentals små fibrer, inte helt olikt originalen de är inspirerade av. 

E-pigan o Lillkullen gick till Lenas Presentbod o köpte ett par burkar åt mig som jag själv, utan att tänka på det kompletterade med ett par muggar. Underbara GreenGate. Förstås. Jag har några favvomönster hos GG och jag föll för det söta blommönstret på de här tillsammans med de grå miniprickarna. Mitt absoluta favvomönster finns inte i mugg med öra utan bara i höga Caffe Latte-muggar. Julröda med vita polkaprickar. Men mellanburken har samma mönster - om än i andra färger. 




Åsså har vi Makens present från hans jaktbutik - rö'vinsflarran. Mowahahahahaaaa! 


Av Kvasthilda - 25 december 2011 09:00


Tema nr 80 Gammeldans
361/365

Hmmmm.... Må vara att man är kulla av födsel och ohejdad vana men gammeldans håller jag inte på med. Har inte tid att kuska runt på diverse föreställningar o leta motiv heller. Mina fd kollegor brukar ställa till med nån form av folkdansgille under deras Lillejulpartaj men dit är man inte inbjuden längre - o skulle säkert inte ha tid att gå i alla fall. Hos mamma fick jag ögonen på en bok om Anders Zorn o jag kikade lite i den. Där på en bild fanns en av hans målningar av kullor o masar i ringdans. Se där. Gammeldans. På ett eller annat sätt. Midsommardans heter tavlan och den återfinns i original på Nationalmuseum. Enligt boken. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 

Av Kvasthilda - 24 december 2011 12:58


Mitt i julaftonstöket här, gröten är intagen. Potatisen (som ingen äter) är kokt, Jansson, köttbullar o prinskorven står på upptining, julbordet är förberett så jag kan ta mig några minuter att skriva kryssblogg. 

Maken satte sig vid datorn och har sedan uppehållt den så jag har löst krysset på mobilen idag. Fastnade på prällen men det löste sig bara jag fick ett par bokstäver till. Det stod alldeles still i hjärnans vindlingar men annars har jag löst hela krysset utan annan hjälp än Eldemans idag :) Så då kör vi väl då! 


Vi börjar med grandans och en melodi om små djur. Närmare bestämt små gröna eller bruna djur. Små små grodor. O det är ju så lustiga att se på. Sägs det. 


Vi tar en annan melodi i barnkammarstuk o lyssnar till texten. Jag har ingen pirathatt, eller karoliner eller vilka ryttare som nu använde dylika men i sången sägs det att Min hatt den har tre kanter. Tre kanter har min hatt. O har den ej tre kanter... så är det ej min hatt. Sådeså. Fast som sagt, min har bara en. Rund. 


Julens tid är här. Ja, det är då så sant som det var sagt. Eller sjunget. Julafton idag så, mer jul kan det väl knappast bli hos oss? Magnus Carlsson sjöng i duett med Molly Sandén


Världens bästa teveserie. Det påstod Eldeman om nästa kryssadress. Vi hörde signaturen till den danska succéserien Matador. Som jag inte sett nåt av. Å andra sidan såg jag aldrig Rederiet heller. 


Nästa julmelodi var Oh, Come All Ye Faithful och vi hörde den med en gammal räv. Den spanska räven rev en annan räääv. Nej förlåt. Räven raskar över isen kanske? Nä, inte det heller. Men Harald Wiberg har målat dem. Rävarna. Konst. Vacker konst. O konst-igt är det kanske att höra herr Garfunkel utan polarn pär, nej Paul. Simon. Vi skriver alltså in Art i krysset. Det var glasklart va? 


Äh.... Vi springer iväg mot nästa uppgift i stället. Runaway. Vem sjöng den nu då? Jo, en av våra största popidoler på senare år. Fantastiske Darin

I wanna love you
So girl if you want to
We can runaway
Baby we can runaway
I wanna love you
So girl if you want to
We can runaway
Baby we can runaway
Away


Vad illustrerar musiken undrar vi sen. Jag trodde det kanske var höst, då jag inte hade hört första uppgifterna men insåg snart att det var nå't annat som ofta syns o märks under höstdagar - o för många även under dåliga vinterdagar. Regn. Joseph Cooper spelade Chopins stycke Regndroppspreludiet på piano. 


Efter det tar vi oss tillbaks in i julstämningen tillsammans med snart femtioåriga bandet Sten & Stanley. Nästa år har de spelat i ett halvt sekel. O de är fortfarande lika bra. Sten Nilsson är förgrundssångare och får ofta en plats, eller två i krysset. Idag sjöng han om Jungfru Maria


En jullåt i helt annan tappning fick vi sen. Countryn flödade ut i radion tillsammans med countrydrottningen framför alla och en av hennes vapendragare. De sjöng om att komma hem med klockor på... Tja, hon har ju att hänga i. Dolly Parton och Kenny Rogers i duett.

I'll be home with bells on
I'll be home with bells on
Trim the tree and wrap the presents turn the Christmas music on
This Christmas I'll be home with bells on


För nästa melodi sökte vi textförfattaren. O här hade min hjärna totalhaveri. Jag VET ju vad karln heter men han ville bara inte komma fram. Tur att man fick ett par extra bokstäver att leka med. Nathan Söderblom, ärkebiskop. Musiken till Det är advent stod Gustaf Nordqvist för. 


Vackra julpapper och snören hörde vi berättas om i nästa uppgift. 

Pretty paper, pretty ribbons of blue
Wrap your presents to your darling from you
Pretty pencils to write I love you
Pretty paper, pretty ribbons of blue

Roy Orbison sjöng. En googling berättade att även Chris Isaak spelat in den, liksom Willie Nelson som det verkar. 


TIllbaks till teve. Eller i alla fall en programledare. Vi lyssnar till Bjällerklang i en hysteriskt uppstudsig version framförd av Anders Lundin


Dagens julaftonskryss slutar lite i moll, även om låten är bra. Make it on my own sjöng Anna Ternheim

I make it on my own,
make it on my own again
My baby's gone
I'm on my own again


O jag ska make it on my own o byta kläder o fixa lite till i köket :) 


GOD JUL! 

Av Kvasthilda - 24 december 2011 11:00


Så öppnar vi sista luckan för i år. Nummer 24. Julfriden har lagt sig över nejderna och vi kan ta det lugnt. 



God Jul! 

Av Kvasthilda - 24 december 2011 09:00


Tema nr 103 Hyacint
360/365

Jag ville ha en hyacint i år. Vi har sällan julblommor eller -grupper men i år kände jag suget efter hyacintdoft. Problemet var att hitta en vettig hyacint eller grupp med en sådan. O sen när man är ute i allra sista minuten för att handla, ja då får man ta det som står till buds. En liten tråkig korg med ett par torkade citrusskivor o en kanelstång... Jaja, jag får fixa till den själv då. Letade fram ett par gamla julgruppsdekorationer, julkulorna från GreenGate och lite glitter. Voilà, en finare - eller åtminstone mer färgglad - julgrupp.... 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 

Av Kvasthilda - 23 december 2011 11:57


Har försökt väcka Kråkan. De är ju nattlevande. Vampyrerna. Svårt att få upp dem under dygnets ljusaste timmar. När det börjar skymma igen kanske de vågar sticka näsan ovan täcket o eventuellt tillome kliva upp. Själv satte jag väckarn på halvtio. Ja... så är det - jag vaknar själv ofta på förmidda'n nån gång. Blir så när man är upp till efter midnatt varenda natt.... Låg sen o myste med Gubben en stund innan jag tog mig upp o stekte lite ägg o nån korvskiva till frunch.

Hade önskat att jag orkade kliva upp före sex nån morron (men vänta nu....., just det, förE sex sa jag) så jag får tillbringa morgonen med Johan. I radion alltså. 

Sådärja. Klockan passerade just mittådan o Kråkan är vaken. O det snöar. O snöar. O snöar. På tvären mest ser det ut. *burr* Bara synd att man måste ge sig ut idag. Hade varit mysigt att bara vara inne o elda ljus o bara vara. 

Av Kvasthilda - 23 december 2011 11:00


Da'n före da'n. Vi öppnar lucka nummer 23 idag. Där gömmer sig en tomte i snön. Fotot är gammalt men när jag gick igenom gamla bilder fick han komma fram och hälsa julen välkommen. Vad man inte ser i fotot är att den här tomten har (hade) en bössa över axeln och en tax vid sina fötter. Tyvärr är fotot det enda jag har kvar av honom för han gick sönder i en flytt... 


Av Kvasthilda - 23 december 2011 09:00


Tema nr 120 Juldekoration
359/365

Vi besökte en liten miniloppis, SysterYster och jag. Bland grejerna fanns detta ljuvliga lilla tomtepar - som klippt o skurna för SysterYster och Sambon. Det är ju de! Tomtefar med ett ölkrus o skummande öl kring mungipan och tomtemor med kaveln i högsta hugg. Runda o goa. Helt underbara! 

I bilden finns även den lilla ljuslykta jag köpte åt dem i julklapp. En "stumplykta". Min Allra Käraste SysterYster bytte ut ljusen i kronan ovanför köksbordet o kastade stumparna från de hemstöpta ljusen o jag blev lite småputt. Man kan inte kasta stora stumpar från hemstöpta ljus sådär! Hmmppfftt...! När jag så fick se stumplyktan blev det den perfekta julklappen. Nu kan de elda stumparna också. De räcker ju faktiskt en o annan timme till!  



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards