Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2011

Av Kvasthilda - 22 december 2011 20:01


Andersson o Pettersson o Lundström o jag. Nej, just ja. Jansson var det ju. Det står nu två stycken tvåportioners Jansson på spisen för avsvalning och senare infrysning till jul. Det är bara SvågerTvå o jag som äter dem så jag tar fram en till julbordet o spar den andra till nån svappasväng efter jul. Junior undrade om jag kunde göra en utan ansjovis...

~ Ehhhhh... Då blir det ju potatisgratäng?

~ Men ja??

~ OK, skala pottisar då så fixar Sura Mamman det. 

Maken har lagt en jääääääättebautaröding på gravning. Något försent. Delar av det var mitt fel. Skulle ta fram fisken för tining o tog påsen högst i frysen som Maken instruerat... Det var bara att i den påsen låg två firrar - av hiskelig fjällmodell. Dvs två jättesikar. Inte riktigt vad man vill grava till jul, kanske.... Han tog fram den rätta o filéade den o la den i vitpeppar, salt o socker. 

Lillkullen o jag for på affären o kompletterade den med dillen som också ska dit. Den ska stå 2 till 3 dagar.... Är ju bara två kvar till jul så fan vet om den hinner bli klar. Men då får vi väl äta den på juldagen i stället då. 

Däremot har vi andra varor från siken som ska saltas... VIsst i fan. Det ska också göras.... Nåja, det hinns i morrn. Fick av ehhh.... SvågerTvå? GrannSÄPOPolarKollegan? Ja, nån var det som bistod oss med en halv burk sikrom. 

O jäklar i snuset. Behöver ju Charlottenlök också... Ja, inte den julshopping som inte behöver kompletteras. 

Jag fick igång mitt MedMerakort idag så dagens shoppingtur blev billo. Dryga tusen pix på kvittot o inte en spännderad. 

Fick paket från CDON idag också. Eller ett stort brev. Hämtade ut det med skrämselhicka av förväntad kilometerskö - som visade sig vara två o en halv person. Den halva var i princip klar när jag kom, en av de andra lämnade över färdigfrankerade kuvert o den tredje, eh första, eh andra? whatever? vägde brev med kalendrar för frankering. Klart alltså. I mitt paket fanns trenne DVD-askar/boxar/filmer och en.... ehhrrmmmm... hemlis. Denna orsakade storleken på kartongen o ÄNDÅ var lådan för liten o idioterna hade skapat ett veck på ehhrrmmmmen pga just DVD-boxarna...
ARRRGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! Förbannade idioter! O trots allt detta var det FEL paket som kom från CDON..... Men guuuuu' förbannat. Juniors julklappar väntar fortfarande på att komma hit. Halva denna var restnoterad (en 3-delad present fattas där) o det andra paketet som jag beställde INNAN det här o hade hoppats skulle hinna hit TIDIGARE där de VIKTIGA presenterna ligger..... Får skriva presentkort då om de inte dyker upp men hur jävla kul är det att få? Det är ju roligare att ta i o sniffa på sakerna man faktiskt får i julklapp. Minns min barndoms jular o när man nån gång fick en docka i julklapp. Jag har alltid älskat doften av ny dockplast. Lite stickande men go. Ibland luktar Barbie så o det händer ju att man köper en ny men oftast är det stora dockor som har just den där speciella plastlukten. O såna köper man ju inte så ofta idag. 

Annars ramlar det där jävla klimakterielivet på i sakta mak. Eller rusar fram som ett ånglok på rymmen. Man svettas o fryser. O svettas KOPIÖST. O bara är. O svettas igen. Fan vad jag hatar dessa svallningar. Pratade med en MTAB-kollegas fru för några veckor sen o hon hade svallningar utan like o jag nämnde då att jag inte drabbats av dem. Skönt tyckte jag. Då. Men nu jävlar får man igen. Jag behöver en eunuck! Med vidhängande palmblad. 

O inte hjälper det att man eldar ljusstumpar o finska värmeljus på löpande band o gräddar kakor o Jansson på det. 

O om inte det vore nog så..... har mina glasögon gått sönder!!!!!!!!! Buuuhääääää!!!!!!!! Det är dags att skaffa ett nytt recept o köpa några extra brajs i alla fall men trist är det. När jag tar fram kameran o fotar slår den emot det trasiga o det krasar i plasten. Not so very funny. At all. 

Men nu är jag i alla fall ledig. O behöver komplettera shoppingen. Som sagt. Men i morgon är en annan dag. 

Ha're! 

Nej, just ja. Hare vare, ja. Eller inte. Plockade en älg inatt... *suck* Han (jag säger ALLTID han om älg fast det lika gärna hade kunnat vara en ko, eller kviga för den delen) klev upp på spåret sådär en tjugo meter framför loket. Fanns ju inte en chans i grönheta helvete att hinna göra nåt åt det. Hjärnan måste ju reagera också. Blinka med lysena. INTE signalera. Men nä. Han var på väg över andra rälen men fick sig en skjuts i arslet o for ner i diket på sidan. Jag blundade som vanligt. Nog illa när det smäller till i plogen. *usch* 

O de har fått det skitfint nere i svappis. Stationen har blivit renoverad i höst/vinter och den är nu klar. Johanna strök gardiner o dukar då jag kom ner med tomburkar o de redan hade fyllt alla vagnar o hade inget annat att göra innan jag lämnade driftplatsen. De skulle köra dieseln till Kiruna för nån översyn. De har skyltar "TA AV DIG SKORNA!"... Hahahhahahaaaaaa Underbart.  Eller snarare "Hos oss tar vi av oss skorna eller sätter på skyddsplast" Där, som hött o mött klampar in utan pardon o skitar ner hela plejset. Håller väl en vecka. Eller åtminstone till snön smälter. 

O Makens jobbarkompisar var där också när jag vaknade. Utan skor. Hörde ett jäkla liv utanför baracken men trodde i mitt stilla sinne att det var traktorn. Lät så länge bara. Visade sig vara snösugen. Förstås. De väntade också på att jag skulle lämna driftplatsen med tåget så de kunde röja klart. Vilket jag gjorde. O fick helg. 

O NU är det bajbaj för nu.

Av Kvasthilda - 22 december 2011 11:00


Tjugoandra december och vi öppnar således lucka 22 idag. Här finner vi en vacker mobil. Fyra granar, eller bara "girlanger" i halm med vackert skägg under foten. Hade jag garanterat kunnat få hem den hel hade jag nog köpt den. Vackert hantverk! 


Av Kvasthilda - 22 december 2011 09:00


Tema nr 98 Hemgjort
358/365

En bild fullproppad med hemgjort. Ja, det ser ju inte du förstås men det är, egenstöpta ljus, hemgjorda juldekorationer (apelsiner/clementiner med passerat bäst-före-datum som fått sig en uppfräschning med nejlikor), Sonens, just nu tomma, servettställ han gjorde i skolan i fjol och mitt julgodis. Det är fikusar, knäck och min typ av Leilas Rocky Roads. Julen knackar snart på dörren. O med det i åtanke:
"Ära vare Gud i Höjden. Denna har jag gjort i slöjden.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 

Av Kvasthilda - 21 december 2011 20:28


Såhär i juletider kikar vi lite extra på juldekorerade hus. Jag har fortfarande - efter hur många år?? - inte kommit mig för att fara in till stan o fota de grannar som varje år dekorerar ihop sina gårdar och hus. Det finns några stycken men just de två har jag velat försöka fånga på bild någon gång. 

SysterYster och jag for in till Enviken på väg hem till henne tidigare i december. Hon ville visa mig en gård där ägaren dekorerat med blå ljus. Hiskeligt. Blå ljus är inte vackert. Tycker jag. Men alla foton jag tog där blev suddiga o eländiga så jag visar i stället ett annat hus i närheten. Eller en gård kanske jag ska säga. Ett litet bostadshus med uthus och dekorerad tomt. 



Åsså nåt annat som också sker varje december i Falun. I stadsdelen Östanfors i västra Falun (försöks det) anordnas sedan några tillbaka, en julkalender i jätteformat. Varje lucka består av ett fönster någonstans i området. Det tar en stund att vandra runt för att hitta alla. Det verkar inte alltför svårt att få tag i hugade intressenter som vill dekorera ett fönster mot gatan. Vi var dit den åttonde och fotade lite i kylan och vintermörkret och såg några av de kalenderfönster som öppnats. Senare datum i kalendern var dolda bakom papp och tjocka gardiner - eller annat som stängde ute nyfikna ögon.

För intresserade kalenderbitare brukar det finnas en karta uppsatt över området med kalenderfönstren utmärkta. 





Fönsterlucka nr 2 med närmare titt nedan



Fönsterlucka nr 4 med bland annat en miniatyr av Kiruna kyrka :) Den finns i en närmare titt här




Fönsterlucka nr 5 har roliga detaljer såsom en tomte i en flygmaskin/rymdraket a la 60-tal och andra spejsade prylar. En gammal sagobok. 



I fönsterlucka nr 6 hittar man gruvtroll och vättar. Lite kopparbunkar och annat för att knyta an till koppargruvan i Falun. 





Åsså sista fönsterluckan som öppnades samma dag jag var där, nr 8. Ett litet vinterlandskap med en stuga och ett tvåvingat flygplan. 


En himla kul idé tycker jag! 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans Husutmaning

Av Kvasthilda - 21 december 2011 13:03


Äh, tar några bilder först, innan jag vandrar ut bland alla fotosajter.... 




Granen är klädd. Lillkullen ville ha en mer amerikanskinspirerad modell med mycket och knubbigt glitter. Det enda jag har veto över är glittret så - ICKE. De fick fria händer att klä den annars - o efter att jag satt upp den trixiga belysningen, vilken E-pigan vägrar befatta sig med. Resultatet blev lite smarsmakat svenskt. Mest silver. Fast det är faktiskt sex röda kulor i grenverket - o tre kopparfärgade stjärnor. 





Enliten glasängel med glorian på sned. Nej, just ja, det är hela hon som är på sned :) 




Å de vackra silverhjärtana jag köpte i Boden. Varje liten facett har en strassten så de glittrar ordentligt! 

Såg likadana på Rusta, utan strasset. Mina är finare :) 

Av Kvasthilda - 21 december 2011 12:49


Kanske den finns där. Nånstans under glittret? Vår familj är så helt jävla knasig - o inte alltid på ett bra sätt så julstämningen kommer som en raket o far lika fort igen. Jag hoppas bara att "stannet" överväger explosionerna. 

My Christmas Wish.... 

All I want for Christmas - är en bra rygg åt min Man. 

*suck* *stön* *ilskna utrop* 

Han har jobbat hårt hela sitt hittillsvarande liv och ryggen, den långa sa stopp efter bara nåt år. Ja, mycket beror på den där jävla åkomman hans familj är drabbad av. Fällknivssyndromet. BÖJ PÅ KNÄNA!!!! Nä, som en fällkniv. Böj vid höften o använd hela ryggen som hävarm. Hans mamma sov inte många nätter under de gånger vi var hos henne. Kråkan delade säng med henne när hon var liten o det lär ju knappast ha hjälpt. Kusinen och alla hennes tuttar som gav liggmärken över hela kroppen dessförinnan. O en låååång rygg på det. O eländigt ond. "Äh, den följer nog med dit jag ska" var alltid Svärmors svar på det mesta. Hon flyttade mellan sängen o kökssoffan. Maken gör likadant. Hur fan de kan sova på kökssoffan övergår mitt förstånd. Träsoffa. Vår har ett liggunderlag på. Svärmor hade nog en vävd matta. Eller möjligtvis en stoppad dyna. Inte så tjock hur som helst. Vi har haft en vävd matta på vår. Den blev till slut så sliten och åkte ut. Var nog sliten redan då den hamnade som sofföverdrag. Har funderat många gånger på att lägga dit nåt extra liggunderlag/stoppning o en ny trasmatta. Tänka bär inte vatten som Ronja sa. 

Vampyrerna sover. Förstås. Lillkullen jobbar natt så han får. Jag sov länge idag. Igen. Lääääänge. Satt uppe hur länge som helst o fick uppmaningen av gubben "Gå o lägg dig". Vad gör du uppe nu?" Men hallllåååååååå???? Hur gammal är jag då? Får jag bestämma själv när jag ska krypa i säng? Tja, hade jag jobbat igår skulle jag ha suttit uppe så länge i alla fall. Ett par timmar efter skiftet slutade. 

Nu ska jag kika runt lite bland fototemasidorna. Var ett tag sen igen. Veckans Hus har dribblat förbi två utmaningar sen jag senast var där. Nä, en för den första såg jag o bestämde mig för att hoppa över. Dörrtryckena hade jag ju kunnat vara med på! Nä, det ÄR två, den andra var förstukvist o en o annan sån har jag också på bild. Nu är det juldekorerade hus vi ska kika på o det har jag också. Om än jäkligt suddiga bilder. 

Av Kvasthilda - 21 december 2011 11:00


Bakom lucka tjugoett hittar vi liv och rörelse. Inte så mycket snö för det regnade tyvärr bort då, i början av december. Bilden är tagen vid Falu Koppargruva och deras årliga Julmarknad den första advent. Mycket vackert att titta på. I Kiruna har vi ingen egentlig julmarknad. Kanske de har en i Jukkasjärvi? 


Av Kvasthilda - 21 december 2011 09:00


Tema nr 304 Trend
357/365

Trender och traditioner. Det ändras hela tiden. En trend som i radion häromleden sades gälla för i år, var en traditionell julgran med vitt och rött pynt. Trots detta hittade jag dessa amerikanska glasornament i en butik i Falun. O jag älskar dem! Mer o mer för varje gång jag tittar på dem. Hysteriska färger o med den pärlemor-vita botten. Cupcakes, dockor, snögubbar o tomtar. O en massa annat. Är det trendigt i år trots allt? En kompis till mig har en vit gran med lila och guldfärgade kulor o ett fett guldglitter i. Det är hysteriskt. Trendigt? Kanske. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards