Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 4 februari 2012

Melodikrysset v5, 2012

Av Kvasthilda - 4 februari 2012 10:31


Just nu är det halvtid i krysset. Melodifestivallördag är det också. Första delfinalen från Växsjö. Dead by April tävlar idag. Kul med lite hårdrock i mellon. Undrar hur de står sig mot poppisarna?
Lite halvsvårt kryss idag men allt är känt o allt är löst (ja, halvtiden blev plötsligt hel). Vi kör väl då... 


Vi börjar högt upp i artiststegen. En låt från igår, Yesterday. Inte med Beatlarna men med en artist som gick bort redan 1977 men som är högst levande bland sina fans. Många har påstått sig se honom efter hans död. Han dog där han levde, i Memphis, Tennessee (2 n, 2 s o 2 e - tappade ett e på slutet när jag skrev in det här). Elvis förstås. The King. 


En annan stor artist var Frank Sinatra. Vi fick dock inte höra honom sjunga, vare sig Beatles låtar eller denna av Cole Porter, Got You Under my Skin. Den spelades instrumenalt, mestadels via strängar. 

De tjänade en del på sina alster de där herrarna - och med dessa pengar i åtanke vandrar vi in i dagens stora händelse, Melodifestivalen. Här illustrerad av en låt från 2007. Hon tog sig till Andra Chansen, Elin Lanto med sin poppiga Money

Man kan köpa biljetter till deltävlingarna - o givetvis till stora finalen i Globen senare i vår. Publiken fyller sin funktion med applåder på rätt ställe osv. Speciellt under Andra Chansen. Publiken gör också sitt jobb normalt på nästa kryssadress, där de sjunger med i Last NIght of the Proms. Hope and Glory. Idag hörde vi den i mycket mindre format på dragspel o flöjter. 

De kanske ligger på en strand nånstans o nynnar då? Publiken. Fast alla har väl inte prickig baddräkt på sig där midjan är bar. Får man hoppas. Itsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Polka Dot Bikini.... Den används väl vid bad kanmantänka. 

Här är det alldeles för kallt för att bada - åtminstone utomhus. Tror det är kallt i hela landet idag. Det finns väl ett hopp om en vår så småningom. Eddy Grant sjöng om annat hopp. Frigörelsen av Sydafrika. Gimme Hope Joanna. Joanna är inte bara ett flicknamn utan en omskrivning av Johannesburg o dess styre.  

Ja, det är En värld i krig. O det är vad serien heter som Hans Villius kommenterade och återberättade i svensk teve. En lång serie om andra världskriget. 26 avsnitt var det totalt. 

Pojkar gråter inte. Johodå, det gör de visst det o säkerligen i krig. Boys don't cry sjunger han, pojken med det gladare efternamnet. Ulrik Munter.  


O gatpojkarna i Oliver Twist var både glada o ledsna, men mest upproriska. Vi hörde en melodi från musikalen om Oliver


En annan o välkänd annan musikal som även filmats, då med Jarl Kulle i rollen som Henry Higgins. My Fair Lady. I den amerikanska filmen spelades Eliza Doolittle av Audrey Hepburn. O hennes rollnamn är adopterat av en ung artist. Han nämnde Hanna Glavari, Eldeman och hon är en roll i en annan musikal där Jarl Kulle också hade den manliga rollen. Den glada änkan. Han knölar in sig ordentligt, herr Eldeman. Nä, ingen glamour i det namnet. Hon kan hålla sig till Eliza Doolittle, vår unga artist. Hennes namn är egentligen Eliza Sophie Caird. 


Från hennes ljusa röst går vi ner i oktaverna o lyssnar till Ivan Rebroff i stället. Barcarolle ur Hoffmans äventyr


Från Ivans mörka stämma går vi till en mörk färg. Ett av världens mest kända låtintron. Lisa Syrén (en ljusare lila) hade orgeln med i sitt kryssinhopp, John Lords orgel. Vi pratar alltså om Deep Purple och deras Smoke on the Water. Min kompis har en Purplelåt som ringsignal på sin mobil :) Minns inte om det var den här. Måste lyssna nästa gång det ringer. O vattenrökintrot idag, gick ju över i en telefonväxel. Växeln Hallå


Hallå där ja. Melodifestival del ett ikväll, Nästa tjej är väl kopplad till Mellon om nån. Kom o håll om mig, släpp inte taget om mig.... Nanne Grönvall. 


Ta tag om varann nu i tevesoffan o titta på mellon. Rätt vad det är har Eldeman nya ledtrådar därifrån i krysset! 

Ha en skön lördag! Här ska tändas värmeljus för trots att solen skiner från klarblå himmel är det kallt. Kallt Kallt Kallt. Temperaturen verkar sjunka, snarare än stiga med solen. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Torsdag 28 mars 09:00


  Tema nr 22 Blank-is 88/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 27 mars 09:00


  Tema nr 183 Ledande linjer 87/366   Skönt att trafiken är igång igen. De två malmbolag som trafikerar Malmbanan/Ofotbanen. LKAB tv, Kaunis th.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte...

Av Kvasthilda - Tisdag 26 mars 09:00


  Tema nr 258 Samlingsplats 86/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Måndag 25 mars 09:00


  Tema nr 135 Ihopkopplade 85/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Söndag 24 mars 09:00


  Tema nr 124 I hatten 84/366   PoP Day to Night Barbie.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards