Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 27 februari 2012

shoppingmonster

Av Kvasthilda - 27 februari 2012 22:12


Ska man köpa böcker passar man på när det är bokrea. Nu är det ju så att vi inte var ut när rean startade o jag vet inte hur bokutbudet såg ut då men nu var det löjligt lite böcker på rean. Som det var nåt med. Minns bokrean man skruttade runt på i Falun. På Blids. Som den hette en gång i tiden. Vad är det nu? Akademibokhandeln? Tja, nånting kedjeaktigt är det. Eller som när vi var i Borlänge under utbildningen o man gick på bokhandeln där. Där fanns det lite att snoka i. Men lite har jag köpt i alla fall. Lite hyllvärmare. Och ögongodis. Kråkan hittade inget. Vi for på COOP o handlade lite mat o semlor o passade på att titta till bokpallarna där också. Hon hittade inget där heller men jag plockade på mig ett par böcker till. Köpte ett par häromdagen o en ljudbok - o idag blev det två till. Biografier o sångböcker. En sångbok som normalt kostar över 500 spänn fyndades idag för eehhh 149? Tror det. En bok med Evert Taubes samlade sånger - och en del historia. Historier. O bilder. 

Åsså en biografi om Gösta Ekman. Den yngre. Farbrorn som inte ville va' stor

Babbens Jag vägrar dö nyfiken. En biografi om Michael Jackson. Jag menar ... sjuttionio spänn. O en grillbok med Börjes samlade recept. Med bilder från Torne Träsk. Antar jag. Har inte bladat igenom den mer än en snabbglutt.



Har ju hans viltmat sen tidigare o tyckte grillboken kunde göra den sällskap i matbokhyllan. Eller var fan den nu är. Ligger väl vid datorn än kanmantänka. Lite fullt i receptbokhyllan. Många Leila är det. O kokböcker från Aftonbladet. Eller var det Expressen? Tja, båda kanske. Bakböcker. Kokböcker med recept från världens alla hörn. Icke komplett serie. Nån av dem. Eller snarare ingen av dem. 

 Nåja, bokrean då. Några romaner. Nåt måste man ju ha att fördriva tiden med också. En Ludlum. En Bodström. En Ranelid. Var ju tvungen att se om karln kan skriva böcker. Bokhandeln hade två av hans men bara den ena var på rea. Den andra var nog ny. Sammalika omslag. Samma stil. En blå o en röd. Köpte den blå. O baraföratt... En ljudbok på en av Daniells Steel's romaner. BARAFÖRATT.... Jamenkolla...! Fattaruväl att jag bara var tvungen att köpa den också? Mirakel. En segelbåt i solnedgång på omslaget till kartongen. Ungefär i samma färgskala som Ranelid i Mellon. Sådär lite åt det morotsorange hållet. Skokräm. Fast Steelomslaget är mer gult än orange. Ljudbok. Men säkert bättre läst än i Mellon. Får man hoppas. Det var ju lite mer som kniven i hjärtat.... mowahahahahaaa....
Gillar Danielle Steels romaner. Fast det var ett tag sen jag läste nån sån tantsnuskbok. Av henne. Nora Roberts är en annan historia. De hade hennes blomtrilogi på rean. Blå Dahlia, Svart Ros och Röd Lilja. Alla tre i samma bok. En riktig tjockis. Läser just nu tredje boken. I pocket. 



De hade Hobbiten på rea. Boken om Bilbo Bagger. Eller heter han Säck? I nya översättningen har de ju översatt alla namnen också. Ungefär som Humlesnurr. Ja, Dumbledore alltså. 

Nåja. Vad mer? Tror det täckte in det mesta. 

Gick på KappAhl också o köpte ett par flanellbyxor. Myspyspyjamasbyxor. Grårandiga. För en femtiolapp får de väl duga. Kan ju mysa på i ett par flanellisar lika gärna som i tajts. Eller övervarma fleecebyxor. 

Har dessutom beställt tid för synkontroll och en tid hos Maria för att fixa håret på nåt sätt. 

Så... allinall en rätt bra eftermiddag på stan med Kråkan :)


Tur att man fått nåt bra ut av denna dagen. Maken är på sitt vanliga rosenhumör o far till Stockholm i morrn bitti. Nåja, det är hans magvärk. Far han iväg sur får han väl göra det då. Jag ids inte bry mig om surkartar. Har en Narvikstur att koncentrera mig på. Började med att jag blev pissförbannad när jag kom hem. Guuunåde den som rör hans kaffekopp..... Men min mugg hade han knökat ihop i en bunke med ett par temuggar - den ena min också. Jävlarihelvete om de fått sig en nagg för att humörmakaren inte kan ge fan i att bängla ihop prylar. Nej JAG har inte rört nånting... NäsåFANheller! Du ska inte försöka inbilla mig att nån av huliganerna har klämt ihop muggar på det viset. O sen knöööat in brödkorgarna i skåpet - där de INTE får plats - bara för att göra plats på diskbänken för guvetvad. 

Jag drog ut de där jävla korgarna igen o slängde brödet som låg i, o ställde upp dem på skåpet där de SKA vara. Åsså tömde jag den förbannade diskmaskinen o fyllde den med all jävla disk som Maken vägrar ta reda på. En sån dag blev det efter hemkomsten o den där skitstöveln blir sur o smäller i dörrar o klampar omkring som en treåring. Är du sur ska jag vara mer sur. Jag är mest sur. Naanaaaananaaaanaaaaa.... Måste vara de där x-o-y-kromosomerna som krockar. 

Mia får väl ta med honom ut igen så han piggnar till. Det finns nog flera museum kvar de kan besöka. 

Ha så kul! 


Nåt som gör mig glad: 

Måste dock köpa dem själv. Kan själv som Svärmor sa. Måste vara därifrån treårstrotset kommer. 

 
 
T

T

10 maj 2012 17:26

Vet att den heter Akademibokhandeln i Falun om inget nytt skett under solen. Brukar inte vara jätteaktiv under rean, men något ibland. Brukar handla på Adlibris, även Bokia och Bokus ibland.Köpte nyligen (ja, beställt och fått hem men inte betalat än) två pocketböcker, bl.a "Frostnätter" som Du väl skrivit om någonstans (kan ha varit genom det inlägget jag fick inspiration) för 98 kronor, inte så dåligt pris, eller hur?

http://mina-ord-och-bilder.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Torsdag 28 mars 09:00


  Tema nr 22 Blank-is 88/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 27 mars 09:00


  Tema nr 183 Ledande linjer 87/366   Skönt att trafiken är igång igen. De två malmbolag som trafikerar Malmbanan/Ofotbanen. LKAB tv, Kaunis th.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte...

Av Kvasthilda - Tisdag 26 mars 09:00


  Tema nr 258 Samlingsplats 86/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Måndag 25 mars 09:00


  Tema nr 135 Ihopkopplade 85/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Söndag 24 mars 09:00


  Tema nr 124 I hatten 84/366   PoP Day to Night Barbie.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards