Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2012

Av Kvasthilda - 15 februari 2012 09:00


Tema nr 144 Knorr

46/365


Kung Bore har satt knorr på tillvaron. Eller åtminstone på det han ger oss varje vinter. Visst ser det ut som draperier? Eller gardiner. Snön hänger på ytterväggen utanför dörren. 
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 februari 2012 21:23


Kom hem o blev topp tunnor rasande. Ungefär som Maken kan vara när han kommer hem. Gården är oskottad. Inte en snöflinga är flyttad på. Förutom de som är nerkörda av diverse bildäck o nertrampade av skor som passerat. 

Kommer in. Diskbänken överfull. Diskmaskinen orörd. O den var ren. Gick i badrummet. Inga handdukar. OK, ligger de kvar i tvättmaskinen? Gick ner i tvättstugan. Jodå. Där lyste nåt rött genom glaset i maskinen. Knölade in alla handdukar i torktumlaren o vräkte ur resten av tvätten i baljan. Där får de ligga tills de ruttnar. Tvättstugan ser ut som om en garderob exploderat. E-pigan har städat sitt rum. 

Hängde upp torra handdukar o gick in i köket. En soppåse på golvet. Jaha. Den var bytt i alla fall. Men påsen stod alltså kvar. Drog på mig jackan o stompade iväg ut o slängde den. *grrrrrr* 

Tömde diskmaskinen på tre minuter o fyllde den med allt som stod på bänken - tog ytterligare fem. Varvade lägenheten runt för att leta mer disk - alltid står det nånting nånstans. In i maskinen o körde igång den. *DUBBELgrrrrrrrrrr*

Tömde Luciaglöggen i en mugg o ställde den i mikron en stund o har nu satt mig vid den här burken med rykande varm glögg med chokladsmak. 

Hade hoppats att Alla hjärtans dag inkluderar Moderns också men så är sällan fallet. Inte Mors Dag. Inte födelsedag. Alla dagar får man städa, diska o plocka. Glöm för all del inte julafton. 

Hoppas ni andra fått, om inte köpta blommor så i alla fall en liten chokladbit. Jag fick en radda Fazer av Lillkullen, det lilla hjärtat :) 

Nåja, Nu ska jag ta en herdestund med Alex O'Loughlin.... I wish.... Mitt hjärta ska få sig en skjuts i alla fall. 

Av Kvasthilda - 14 februari 2012 09:00


Tema nr 105 Hjärta

45/365
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 februari 2012 08:54


Asså.... Man vaknar. Ska fixa en kopp kaffe. En termos kaffe. Ska ut o åka tåg idag. Pass. Har inte fått mina traktamenten än o kaffet på tågen är dyrt som fan för inte-sådär-supergoda-bruna-droppar så jag vill ha med eget. Sköljde ur perkulatorn o hällde på vatten o skulle precis ta svärfars näverburk med kaffekornen.... när det slog mig att FAN, DET ÄR JU SLUT KAFFE!!!! Tog i burken... Mycket riktigt. Tre ynka skedar kaffe kvar i botten. Titt i skåpet. Nej, inga paket. En tur ner i matkällaren för att med korsade fingrar hoppas finna ett paket där. Not. Maken påstår sig ALLTID ha ett paket bland sina skogsprylar så jag ställde kosan mot hans grejer. Öppnade skåpet där han förvarar sitt kaffepaket. Där stod ett ynkligt o skrynkligt fodral till kaffepaket med ett par skedar kaffepulver i. Som sagt. Ynkligt. Äsch. Det var bara att ta till det stora artilleriet o börja gräva i hans lådor.... Strike! Där fanns burken med kaffe. Den fyller han på efter varje tur till skogs och hade så gjort även denna gång. TaxiMyxi. Så nu har kaffepannan puttrat klart. Termosen är fylld o jag ska ta en kopp rykande varm java o bälga i mig lite frukost. 

Note-to-self. Se till att få hem kaffe!!!! 

Hur vet jag inte. Blir utan kaffe i morrn bitti också om jag inte fixar det där. Eller nä förresten. Makens pulver räcker några dagar men den ska fyllas på igen så kaffe måste hem

Av Kvasthilda - 13 februari 2012 16:37


Än en gång går man o bara #¤%Q!&!¤#!¤%%" - är döless på världen. En sån där trist mellandag i väntan på. Ingen aning om VAD men nåt. Ett ljus i tunnelen - som förhoppningsvis inte är frontlyktorna på ett mötande tåg. 

Vill ingenting. Pallar ingenting. Vet inte vad vi ska äta. Eller jo. Nu. Håller på att tina en bit fläsklägg. Men har ingen kålrot så det blir vanligt trist pottimos till. Duger det inte får de fan gå ut o äta gul snö. Eller svart. För det är vad den är just nu. Becksvart. Sydvindar gör det med snön. Den tar med sig allt löst från gruvområdet o sprider det över stan. Allt blir svart. Malmdamm.

I morrn väntar en näst intill värdelös praktikdag. Pass med persontåg för att hämta hem ett tomt malmtåg. På två elever. Vår handledare har en VAB-dag. Nej, VAM. Vård av sjuk mamma. Eller anhörig som det heter. 

Som sagt. Har en riktig jävla mellandag. Inte ens solen har fått mig på bättre humör idag. Fick börja dagen med att skura efter katterna som tappat en skitkula på mattan i hallen och som sen blivit utsmetad på golvet. Tvätt o disk. Åsså ALLTID detta VAD SKA VI ÄTA?? *suck* 


Av Kvasthilda - 13 februari 2012 09:00


Tema nr 235 Radhus

44/365


En rad med vita timmerhus i Narvik :)Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 12 februari 2012 14:21


Sitter på ett hotellrum i Narvik o funderar på om jag ska vila en stund eller inte. Vi börjar inte förrän efter tio ikväll. Åker med en av insarna. Extratur. 

På söndagen vilar man. I alla fall i Norge. Om man inte jobbar på hotell. Eller järnväg. Men resten av landet står mer eller mindre still. Om man nu inte ser på skidor förstås. Inte många som är still då. Vet inte hur det går i skidåkningen - har inte teven på. 


O apropå teven. Vilket liv det alltid blir om Melodifestivalen. Det twittras o gnälls o tjatas. De som påstår att det är samma skit som alltid. Say what??? De har definitivt inte lyssnat o fattar inget. Det är INTE samma skit. Jag menar, spannet från Thorsten (blech) via Sean Banan, Timoteij och DiLeva till Top Cats och Dead by April... VAD är "samma gamla skit" i det?!? Spännvidden är sjukt bred. O de som gått till finalen hittills. De har jag gissat på. Kanske inte Unge herr Munther men han har stor publik så det är inte otippat. David hade jag ingen koll på vem han var men när de nämnde High School Musical började kugghjulen snurra o jag ville minnas att det var han som gjorde huvudrollen tillsammans med Caroline, innan Kevin tog över micken, av orsaker jag inte har en aning om. Så var det. Hans nummer - o låt var fan så mycket bättre än den tjatiga tvåan från i fjol, Danny o hans In the Club. Extra plus ger jag till hans golvspinn, gammal breakdansare som han är. 

Av Kvasthilda - 12 februari 2012 09:00


Tema nr 261 Skorsten

43/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se