Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2012

Av Kvasthilda - 6 februari 2012 07:09


Tamejfan. Jag tror jag strejkar. Fast tack-o-lov slipper jag fara ut o köra tåg idag. Har teori i veckan - o slutprov på torsdag. Isch. 

Men vad jag ojar mig över, är det som ALLA pratar om just nu. Temperaturen. Kylan. "Myggfritt". Skärmtempen visar 33 kalla i Kiruna o den som sitter på köksväggen hade också en trea, följt av en etta. 31 kalla. Isch Isch o Isch igen! 

Nä, fy sjutton för att jobba utomhus en sån här dag. Tänk om ällkå får stänga verken för att de inte får tillsatsmedel? Inte fan skulle då jag vilja köra oljan en sån här dag. Ikke de ikke. 


Fullmåne på G på det. Stor o gul lyser den över granntaken. Nej, lyste. Försvann bakom för en stund sen. Som en jätteemmentaler hänger den där bak' molnen. Eller kölddiset. Eller nånting. Helt klart var det inte. Rökmoln kanske? Antar att folk eldar hejvilt en sån här dag. 


Nåja. Go'Morron! Ha en skön dag därute i sajbervärlden - o den riktiga. Men glöm för all del inte att klä er ordentligt. 

Av Kvasthilda - 5 februari 2012 13:32


Vilket liv det är på fejjan idag. Det pratas o förundras över Mellon - som det alltid görs dagen efter. Ävenså efter en delfinal som ju leder till den stora så småningom. Inte många som har ett par ören över för Thorsten så vem som röstat in honom i Andra chansen kan man ju undra. Han har ju alltid varit underlig o inte fick han bättre omdömen efter det som hände i Skavlan förra veckan - vilket jag inte vet ett skit om då jag inte såg det själv. 

O Sean Banan har alltid varit konstig. Kiss o bajshumor. Min son skarattade åt honom. Gjorde iofs jag också fläckvis. Han är rätt harmlös egentligen. Ruuuumpa! Men Melodifestivalämne? Bredden är enorm. Eller var i alla fall i första finalen. Men ingen Moniker. Inga Afrodite. Vad hände?? De hade jag tagit in före bananen o psykot. Apselut. 


Snorar o nyser igen. En förkylning på G. Lillkullen snorar o hade feber för några dagar sen. Nu är han piggare men är fortfarande förkyld. 

Vaknade till 29 kalla grader idag. Värmeljusen brinner. Vi brukar ha rätt varmt inomhus men just nu är det kyligt även i inomhusluften. 

Det blåser så ännu är det kallt som fan därute. X antal fler än tjugo minus med vindar. Kallt! 

Av Kvasthilda - 5 februari 2012 09:00


Tema nr 229 Pyramidform

36/365


Jag har fotograferat den några gånger, Fredsobelisken eller Trinigon i Narvik. Helt i blank stålplåt, står den där, det tresidiga jättemonumentet som firar freden. Fotograferat en vinterblåljusmörk januarieftermiddag. Har tagit en bild från andra hållet med fjället i bakgrunden men den vyn är borta nu med hotellbygget i andra änden av parken där den står. Juni 2009 såg det ut så här från andra hållet:

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

5-0

Av Kvasthilda - 4 februari 2012 23:49


Oj. Mmmmmmmmmmmmmmm. Som sagt, han var snygg som vampyr men som specialsnut utan skjorta.... Eller med. 


Hawaii Five-O ThemeO en underbar låt i sista avsnittet (2.14 Pu'olo)

Train - Drive By


Av Kvasthilda - 4 februari 2012 21:29


Lillkullen är skitsur. Han vill inte att Dead by April ska spela i Mellon. Låten är skitbra. Men vaddå THORSTEN FLINCK?!??? Jösses. O janne frukt, nej Sean Banan till Andra chansen. Jag gissade DbA o Loreene o det var de som fick gå vidare DIREKT till Globen. Häftigt. Kirunafestivalen 2010 

Midnattssolsljus. Klockan är halv ett. 

Av Kvasthilda - 4 februari 2012 10:31


Just nu är det halvtid i krysset. Melodifestivallördag är det också. Första delfinalen från Växsjö. Dead by April tävlar idag. Kul med lite hårdrock i mellon. Undrar hur de står sig mot poppisarna?
Lite halvsvårt kryss idag men allt är känt o allt är löst (ja, halvtiden blev plötsligt hel). Vi kör väl då... 


Vi börjar högt upp i artiststegen. En låt från igår, Yesterday. Inte med Beatlarna men med en artist som gick bort redan 1977 men som är högst levande bland sina fans. Många har påstått sig se honom efter hans död. Han dog där han levde, i Memphis, Tennessee (2 n, 2 s o 2 e - tappade ett e på slutet när jag skrev in det här). Elvis förstås. The King. 


En annan stor artist var Frank Sinatra. Vi fick dock inte höra honom sjunga, vare sig Beatles låtar eller denna av Cole Porter, Got You Under my Skin. Den spelades instrumenalt, mestadels via strängar. 

De tjänade en del på sina alster de där herrarna - och med dessa pengar i åtanke vandrar vi in i dagens stora händelse, Melodifestivalen. Här illustrerad av en låt från 2007. Hon tog sig till Andra Chansen, Elin Lanto med sin poppiga Money

Man kan köpa biljetter till deltävlingarna - o givetvis till stora finalen i Globen senare i vår. Publiken fyller sin funktion med applåder på rätt ställe osv. Speciellt under Andra Chansen. Publiken gör också sitt jobb normalt på nästa kryssadress, där de sjunger med i Last NIght of the Proms. Hope and Glory. Idag hörde vi den i mycket mindre format på dragspel o flöjter. 

De kanske ligger på en strand nånstans o nynnar då? Publiken. Fast alla har väl inte prickig baddräkt på sig där midjan är bar. Får man hoppas. Itsy Bitsy Teeny Weeny Yellow Polka Dot Bikini.... Den används väl vid bad kanmantänka. 

Här är det alldeles för kallt för att bada - åtminstone utomhus. Tror det är kallt i hela landet idag. Det finns väl ett hopp om en vår så småningom. Eddy Grant sjöng om annat hopp. Frigörelsen av Sydafrika. Gimme Hope Joanna. Joanna är inte bara ett flicknamn utan en omskrivning av Johannesburg o dess styre.  

Ja, det är En värld i krig. O det är vad serien heter som Hans Villius kommenterade och återberättade i svensk teve. En lång serie om andra världskriget. 26 avsnitt var det totalt. 

Pojkar gråter inte. Johodå, det gör de visst det o säkerligen i krig. Boys don't cry sjunger han, pojken med det gladare efternamnet. Ulrik Munter.  


O gatpojkarna i Oliver Twist var både glada o ledsna, men mest upproriska. Vi hörde en melodi från musikalen om Oliver


En annan o välkänd annan musikal som även filmats, då med Jarl Kulle i rollen som Henry Higgins. My Fair Lady. I den amerikanska filmen spelades Eliza Doolittle av Audrey Hepburn. O hennes rollnamn är adopterat av en ung artist. Han nämnde Hanna Glavari, Eldeman och hon är en roll i en annan musikal där Jarl Kulle också hade den manliga rollen. Den glada änkan. Han knölar in sig ordentligt, herr Eldeman. Nä, ingen glamour i det namnet. Hon kan hålla sig till Eliza Doolittle, vår unga artist. Hennes namn är egentligen Eliza Sophie Caird. 


Från hennes ljusa röst går vi ner i oktaverna o lyssnar till Ivan Rebroff i stället. Barcarolle ur Hoffmans äventyr


Från Ivans mörka stämma går vi till en mörk färg. Ett av världens mest kända låtintron. Lisa Syrén (en ljusare lila) hade orgeln med i sitt kryssinhopp, John Lords orgel. Vi pratar alltså om Deep Purple och deras Smoke on the Water. Min kompis har en Purplelåt som ringsignal på sin mobil :) Minns inte om det var den här. Måste lyssna nästa gång det ringer. O vattenrökintrot idag, gick ju över i en telefonväxel. Växeln Hallå


Hallå där ja. Melodifestival del ett ikväll, Nästa tjej är väl kopplad till Mellon om nån. Kom o håll om mig, släpp inte taget om mig.... Nanne Grönvall. 


Ta tag om varann nu i tevesoffan o titta på mellon. Rätt vad det är har Eldeman nya ledtrådar därifrån i krysset! 

Ha en skön lördag! Här ska tändas värmeljus för trots att solen skiner från klarblå himmel är det kallt. Kallt Kallt Kallt. Temperaturen verkar sjunka, snarare än stiga med solen. 

Av Kvasthilda - 4 februari 2012 09:00


Tema nr 66 Fynd

35/365


Det får det väl kallas? En påse hasselnötter för 1.95 Fast köper du en påse blir det ju två spänn. 

(iPhone-foto)Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se