Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2012

Av Kvasthilda - 29 mars 2012 10:47


Trökväder. På väg mot Narvik o det snöar, o snöar, o snöar.

Av Kvasthilda - 29 mars 2012 09:00


Tema nr 89 Gott

89/365


Den är försvinnande god, den norska sjokoladen med appelsinsmak.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 28 mars 2012 20:43


Det är vad bloggplatsen sa senast. En till två veckor. Sen kommer appen. Det var den tredje mars. 

Låter som Kråkan när hon förbannar adlibris för att deras leveranser alltid tar sån jävla tid. En till två dagars leverans, sen tillkommer två till fem dagar på dem för ekologisk leverans o det är alltså allt från tre till sju dagars leveranstid. Arbetsdagar, vilket i sin tur innebär drygt en vecka med helgdagar emellan. 

Men hennes paket kom till slut det med. 


Har varit på turné med tjejerna idag. Vi bestämde oss hastig o lustigt att ta en sväng till Gällivare för att besöka Djurmagazinet o Dollar$tore. 

Böjade med att gå på NyFiket som synes i tidigare inlägg. Lite småhungriga o ingen av dem ville ha hampisar eller annan snabbmat så vi bestämde att helt enkelt ta en fika med macka o en biskvi. Det är ett måste i Gälka när de är där med Barnafadern så det var bara att haka på traditionen. Fast jag tog en med apelsinsmak. 

Sen for vi på Dollar$tore o handlade servetter, småbrickor, matta, diverse glasfilar o hårspännen o en massa andra måstehasaker. Givetvis hittar man en massa extra måstehasaker när man väl är där så notan hamnar alltid på lite mer än den där dollarn. Men kul är det! 


Vi nyttjade tossin på NyFiket men inne på Dollar$tore skrek tarmen på tömning så det var bara att masa sig iväg ut i hörnet där också då. Hade lätt kunnat bli en faschlig olyckshändelse annars.... Tossipapperet nästan slut o inget torkpapper till händerna. Spännande. Fast det räckte rätt precis till mig. Ingen lapp nånstansa som talar om hur ofta de checkar det lilla hemligrummet, som ju ligger i entrén o alltså inte alls är så hemligt. Inte som på restauranger där de är tvungna på ett eller annat sätt att redovisa hur ofta det städas - på MAX en gång i halvtimmen. Antar att det inte är lika noga i en butik? 


Nåväl. Hem igen o Maken undrade "Var har ni varit?" Vi sa inget när vi for o han måste ju ha saknat oss nån gång under dagen. Kanske han trodde att vi for till stan bara. Det hade ju tagit en timme eller tre. Inte sex. 


O apropå sex. Nu måste jag läsa klart boken om Paris. Hans demon går under namnet Sex... 

Av Kvasthilda - 28 mars 2012 15:15



Fiiikatajm me tjejjorna. 


Av Kvasthilda - 28 mars 2012 09:00


Tema nr 300 Sågat

88/365


Maken har fått lite virke uppsågat. Delar till stugan. Här läggs virke upp i väntan på bättre tider. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 28 mars 2012 08:59


En lugn morgon. Undrar när Maken ska upp? Han ska ner under jord idag men jag har ingen aning om när han börjar. O sanningen att säga struntar jag i det. Om han nu var så sur när han la sig att han glömde ställa klockan - inte är det mitt fel. 

Fanskapet har suttit här o ätit bröd. Chips. Ja, nånting som fäller. Det är smulor i hela tangentbordet. Han plöjer just nu igenom Sons of Anarchy i en takt som skulle göra dotra fartblind. Vilket innebär att undertecknad sällan kommer åt datorn. Nä, far undar jordi nu. 


Jag ska äta frukost. 


Våren har kommit till Norrbotten btw. Johan o vad-hon-nu-heter-inte-Ellika-vet-inte-var-hon-tog-vägen-utan-den-andra-bloggartjejen-de-hade-där-en-morgon-i-våras-som-skulle-lära-dem-blogga-o-inte-lyckats-än nämnde nåt om att nånstans söder om Luleå har dygnsmedeltemperaturen varit över nollan i sex dygn. Ett dygn till så är våren officiellt här. Om det sen blir bakslag o tju'tre minus är en annan historia. 


Nåja, det är inte hos oss det. 


Go'Morron Norrbotten - o resten av landet :)

Av Kvasthilda - 27 mars 2012 21:52


Ännu en dag i hysterins tecken. Tja, inte jag då. Är rätt lugn. Maken däremot rasar som en furie emellanåt. Har han inget att gnälla på så hittar han på nåt att gnälla på. De nya o ursnygga mattorna exempelvis. 

Vår sovrumsdörr är lite besvärlig o oturligt placerad. Det är svårt att ha en matta i hallen. Dock la jag dit en av de nya - o jag tog mig in i sovrummet utan problem... Surkarten däremot. Men fan lägg inte mattjävlar här blablablablablaaaaaa!! Nähä. Släng ut den då. 

Jag la in den i köket i stället så nu har vi två där. Kanske jag ska köpa en sviiiiindyyyyr plastmatta till hallen i stället. Allt för att få det lite ombonat. Har ju hellre tygtrasmattor men som sagt, de är sällan nog tunt vävda o förr eller senare tar dörrjäkeln i mattkanten. Julmattan klarar sig ett tag men har ett veck som oftast knölar ihop sig mer o mer, allt eftersom dagarna går o sen tar den i. Tror jag sågar bort en bit av botten på den där jäkla dörren. Måste ju få ha mattor om jag vill! 

Sen går han bärsärkagång över alla prylar o grejer o saker o pinaler som är öööööverallt. Ja, vi har prylar ööööverallt. Fem personer på 80kvm. O inte en jävla garderob. Nä, nu ljög jag men de är närapå obefintliga. Löjligt få. Kläderna är mest i tvättstugan i väntan på tvätt - eller i torkrummet efter tvätt. Eller i min sänghalva i sovrummet. Vansinnigt jävla irriterande. 

Sen är hustrun, dvs undertecknad samlare av ditten o datten o annat o detta tar ju upp plats som inte finns heller. O böcker. Som man bara våååågar läsa ibland i stället för att städa. Jamenvaaafaan. En container. Det är svaret på allt. Kanske dags att ringa den där advokaten. 

Äh, vi härdar nog ut ett tag till. *baaahh*

Surgubben har lagt sig o jag tar mig ett glas vitt. Lite dekadent sådär mitt i veckan. Fast jag har haft fridag idag o har en härlig nolldag i morrn innan nästa skift tar vid. En sväng till Narvik. Så en tur till Gällivare tror jag o en sväng till Svappavaara. Hela helgen bokad. Nästa fridag är .... på måndag? Eller tisdag. Nä, måndag. 

Köket är mysigt påskigt o vårglatt. Ute smälter snön för brinnande livet men än är det långt till vår. Den blommande våren. En kompis i Falun såg en blåsippa idag. Här dyker de upp genom björklövstäcket om sisådär två o en halv månad. Mitten på juni. Kanske. Mycket skidföre kvar innan dess. Jamen... alla påsklovsfirare som kommer från södra Sverige för att åka skidor måste ju får göra det. Eller hur? Eller ta en tur på fjället i midnattsolen i slutet av maj. Om det håller så länge. Snötäcket. 

Nä, tror jag återgår till Paris o hans äventyr o ser hur livet artar sig med Sienna. 


Av Kvasthilda - 27 mars 2012 09:00


Tema nr 365 Öronmärkt

87/365


Köpte några begagnade böcker för ett tag sen o en av dem var öronmärkt. Eller hade ett hundöra. De har läst ett kapitel och slutat läsestunden, kanske för natten. Hur många skändar böcker på detta viset idag? Kanske många som gör det men jag har tagit för vana att alltid använda ett bokmärke, av vilket slag det än må vara. Tar det jag har tillgängligt. Har hänt att det varit en del av en tidtabell om jag varit på jobb. Eller en annons av nåt slag. Reklam. Just nu använder jag just ett reklamkort. Det var nåt jag fick från Posten en gång när jag hämtade ett paket - vilket väl också är en sanning med modifikation då Posten som kundinstitution inte finns längre. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards