Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2012

Av Kvasthilda - 26 mars 2012 21:55


Hemma igen. Har ju varit här en stund men har inte riktigt landat ännu. En anledning är att jag testar nya glasögonen. Lite groggy är man. Trött efter resan, grynig i ögonen o progressiva glas på det. Lite snurrigt blir det. Det gäller att hitta det där perfekta läget vid skärmen. Inte så enkelt med min widescreenskärm. 

Det spöregnade en stund innan vi lämnade Långträsk. Smattrade på taket. O det har sett ut som om det regnat på fler håll genom Norrbotten. 

Nä, ska krypa under täcket. Känns som om klockan passerat midnatt med marginal men den visar bara på strax efter tio. Kroppen blir alltid konstig efter tidsomställningen. 


Av Kvasthilda - 26 mars 2012 11:26


Ja de'e måååånda' morron..... Har varit en lugn o stilla morgon men nu blåser det igen. Tallgrenarna vibrerar o piskar runt sina kvistverk. 

Åsså är hela Ryggen i blåsväder. Förutom det uppenbara som vädergudarna ger oss är Lantmäteriet också på krigsstigen. Många stugor är det o de har mätt o petat o ritat o fotat o mätt lite till. Det där ska bort, den där ska kapas. Den går fetbort o det måste rivas. Pedrosos altan räddades av markägarna men vi måste kapa en del av vår. Shit happens. Ibland är reglerna mest till för reglernas skull o kan inte anpassas efter situationen. Politik. 

Vi åker hem idag. Kanske vi har medvind, kanske motvind. För blåser gör det. 

O nu stormar det inomhus. Bilnyckeln har gått o gömt sig.... 

Av Kvasthilda - 26 mars 2012 09:00


Tema nr 168 Längtan

86/365


Jag längtar efter vår och sommar. Än är den långt borta. 

Jag längtar också efter Allra Käraste SysterYster.

Hon fyller år idag.

Skickar ett hjärta till henne.

Lov'ya!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 mars 2012 12:20


Ja då var ju dags igen då. Klockan vrides en timme åt fel håll. Eller rätt håll. Vaknade i ottan o slängde ett öga på atomklockan Gubben har ovanför dörren. Den visade ett par minuter över sex på morgonen. La ihop ögonlocken en stund till men gav snart upp för ljuset pockade på uppmärksamheten o husdjuren hade vaknat. Det är ett gäng flugor som surrar kring "köks"-fönstret. De håller sig still o tysta under natten - av nån outgrundlig anledning. Har du flugor i huset brukar de ju surra kring skallen o alla exponerade kroppsdelar och irritera men endera är jag trött intill medvetslöshet o märker dem inte - eller så är de helt enkelt i dvalatillstånd nattetid. 

Hur som haver. Vaknade o tog på mig de lånade (fådda) läsglajjerna fru Pedro lämnade över häromkvällen o började läsa senaste (sista?) boken om Zoey Redbird o hennes polare på House of Night. 

Maken vaknade när don Pedro himself knackade på dörren. Han traskade upp o kokade kaffe. Vad är klockan? Tjugo över åtta. Eehh nä sa Pedroso. Nej fan. Tjugo över sju. NEJ FAN, tjugo över NIO ju. Alltid denna förvirring kring omställningen. Gubben startade om atomklockan o den snurrade runt några varv innan den gav upp o dog vid 03.17 Eller 15.17 Vet inte så noga. Den hittade väl ingen signal. Eller tja. Atomur o atomur. Är det väl inte men en radioklocka som plockar tiden från atomur. Typ. Men tiden är akkurat. Bara den hittar den. Gick som ett urverk (bbbowaaahahahaha) tills vi befallde den att ställa om sig o nu vill den inte vara med riktigt. Kanske för att andra klockor inte riktigt hittat rätt tid än. Det är ett nätverk av tid som snurrar runt därute. 


Gubben o Leif tog en varsin skoter o laddade dem med saltstenar o for ut i skogen. Ja, de går ju inte på saltstenar. Fattaruväl. Saltstenarna sätts ut till älgarna - o andra djur i de stora skogarna som kan tycka sig behöva en extra saltstänkare emellanåt. 

Det snöar o blåser. Sommartid. My @$$. Men det var en fin morgon: 


Av Kvasthilda - 25 mars 2012 09:00


Tema nr 338 Vattendroppar

85/365


Droppen dripp. Droppen drapp. Många droppar små, bildar stor... tapp! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 mars 2012 10:54


Sitter i Makens stuga o lyssnar på Lapptoppen. Inte världens bästa anslutning men det funkar. Krysset är hoptråcklat - med viss fundering. Kanske inte så mycket på svaren som vem, hur, var. Missade början av förra veckans kryssvar o lyssnade om igen. Barkaroll skulle det vara. Med k, inte c. Sorry 'bout that. En del av dagens ledtrådar försvann i trafikmeddelanden. De försöker ju hålla dem till musiken men det händer rätt ofta att Eldemans ack så viktiga mellansnack försvinner. Nåja, så här har det låtit idag: 


Charlie Norman börjar dagens kryssillustrationer. Han sjunger om "Ett litet hus på vårat land". Det är så typiskt storsdadsbor. Allt som är utanför stan, är "på landet", vare sig det är i Borås eller Påskallavik. 


Sen hade jag hjärnsläpp. Dvs vad melodin handlar om men inte vilket landskap han pratar om och vad vi behöver för att ta oss dit. Nånting på Öland o bästa sättet att ta sig över till detta långsmala landskap är nåt annat långsmalt, Ölandsbron. Tack Gunnar: "Ölandstokens visa "Vid Färjestaden"". Färjan behövde vi i alla fall inte. 


Märk hur vår skugga av Carl Michael Bellman har gjorts av många men idag var det Imperiet med Joakim Thåström i fronten som stod för musiken. O sången. 


Svensk film blev det sen. Eller ja. Jo. Musiken ur Sällskapsresan. Vi söker mannen bakom det hela. Givetvis är det Lasse Åberg. Lasses fumlige figur Stig Helmer har sagts bygga på en namne o tillika släkting till Golfbrors styvson. Hans farfars bror eller nåt sånt. 


De åt ju helstekt gris där, på mallis. Gris är det väl i korv också? Varm pölse boogie. Ja, på norska sjöng han om Kasse på magen, Owe Thörnqvist. 


Mätt i magen är det dags att nanna. När trollmor har lagt de elva små trollen, o bundit fast dem i svansen, då sjunger hon sakta för elva små trollen, de vackraste ord som hon vet. O ajajajaj boff... Trollmors vaggvisa.  


Hahahaa... Passerade en fårgård igår i Svensbyn ("Sveriges största by"). Den hette EuFÅRia. EU-anpassad fårfarm? Nu var det definitivt inte den hon sjöng om, Loreen men de kan säkert sno den o spela för fåren så de blir kärleksfulla o producerar fler fårbäääbisar. Far, får får får? Nä, får får inte får, får får lamm. Loreens Euphoria handlar om kärlek o känslorna som fyller kroppen när man är riktigt kär. 


Vill man, kanske man kan använda fårmjölk till plättsmeten men jag föredrar nog vanlig komjölk. Thore Skogman skrev en melodi om en plättlagg en gång. Han ville nog inte vara med på Grisfesten ovan. 

Uti laggen ligger plättarna nu
vi ska äta dom med sylt, kära du
mera smör i laggen, spisen är het
snurra på med vispen, tjockare smet
den får inte vara klibbig och tunn
för se plättar ska smälta som smör i mun
Lite sylt och en plätt är en furstlig rätt
man vill aldrig mer ha fläskkotlett

Vi skriver in lagg i krysset efter att ha fått Plättlaggen serverad på stålgitarr...  Telstars, sa han Eldeman. En ny grupp igen? Var inte Telstars en jazzgrupp? Nåja. 


Nästa svar var lite väl kryss-tat. Eldeman ville att vi skulle "översätta" gruppnamnet till svenska. Jag skulle vilja säga att vi ska "skriva ut det på svenska". Översätter man U2 blir det du med (du också) o det går ju inte. Nä, U två ska vi skriva. Underbara With or without you


Än en låt som inte ville komma upp till ytan men den borde redan vara där... Melodin handlar om en båt o en sån kan man ju föra fram med hjälp av en åra. Eller två, för en gör ingen sommar. Eeehhh, båtresa. Två behövs. James Last med orkester spelade. 


Björn o Bennys I know him so well sjöngs av en artist från ett annat land. USA. Barbra Streisand i en fantastisk version.  Lite kul... sista raderna låter som Björn Skifs o Mel C. 


Nästa kryssbidrag sjöngs inte alls men det hörde vi väl alla att det handlade om Rönnerdal där han dansar fram i vals på Sjösalas ängar intill Orrviken. Orre är en fågel. Sådeså. Gunnar igen: ""Solen står på Orrberget" i Sjösala vals" Självklart. På nåt vis hamnade berget under vatten... 


Vi slutar med frågan Will you ever know? Det var Emil Sigfridsson som undrade. 


Så, with or without you är det mina svar idag. Hoppas alla stavningar är rätt. Owe. Check. Ja, då ska det väl vara OK. 

Ha en skön lördag - med eller utan "kryssfacit"... :)  

Av Kvasthilda - 24 mars 2012 09:00


Tema nr 68 Fyrbent

84/365


Man får ju förutsätta att kattan har fyra ben. Eller hur? Annars har dracaenan det. Fyra taniga ben. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 23 mars 2012 09:00


Tema nr 61 Från mitt fönster

83/365


Ja, sån är utsikten från mitt kontor. En liten stund i alla fall :) 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards