Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2012

Av Kvasthilda - 17 mars 2012 09:22


Lördag morgon o jag är hemma. Skulle ha sovit i Svappavaara vid den här tiden. En liten stund till. Så blev det ju inte. Har fortfarande en något molande huvudvärk. Vaknade tidigt i ottan i morse o trodde att den var helt väck men sån tur har man inte. 


Läste ut min bok igår kväll. Mums o mumma. Hon kan hon, Gena... Nu väntar Paris på mig, 


Sunday Bloody Sunday?? Det är i morgon :) En Sunday i vårt grannland. Ja, det är U2 i radion. Ring så spelar vi. Tyr-ess-ö. Marta på väg tillbaks till Sverige. Hon trivs visst här :) 


Snart är det kryssdax. Härligt. 


O apropå nåt helt annat.... Kattracka. Tyra har en gång här i veckan tagit sig upp på översta hyllan i vardagsrummet. Hade nämligen tagit bort stora Iittalavasen o kastat tulpanerna - o passade på att diska vasen. Lilla Iiittalan stod inte heller där den brukade o ljusstaken var flyttad till ett annat hyllplan - allt för att få fram den stora utan blod... eehh glasspillan. 

O unga fröken kom ju givetvis på att nåt hänt i hyllan och detta något måste genast undersökas. Samtidigt passade hon på att undersöka resten av hyllan o hamnade så på översta planet. Där står min ulltomte. Ullig o gullig, lurvig o grå. 

En dag kom unga yrhättan in i E-pigans rum med något stort i munnnen. Nåt stort o grått o ulligt o gulligt. Fanskapet hade varit upp på hyllan o snott tomten.... Hur fan hon fick ner den utan att riva ner allt annat kan man undra. Men katthonor kan ju bära ganska tunga grejer i munnen. 

När jag kom upp nu på morgonen slänge jag en titt upp i hyllan o undrar baske mig om hon inte varit dit igen för tomten såg rätt tilltufsad ut. Tror Råttan eller Kullen slängt upp honom dit utan att frisera honom. Stackarn. 


Aaahhh, redigerar o hör Loreen i radion. Hennes låt fastnar mer o mer. Euphooooria!! 

Av Kvasthilda - 17 mars 2012 09:00


Tema nr 315 Torn

77/365


Promenerade runt i Narvik o hamnade på Tårnveien. Funderade en stund. Vaddå torn? Hur? Var? Varför? Så vände jag snoken - o kameralinsen åt andra hållet o det visade sig genast varför. Tornet på Narviks kirke syns ju där, längst upp i backen. Nästan det enda som syns av kyrkan. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 mars 2012 07:10


Är det ålderstelaterat eller bara kopplat till de allt ljusare morgnarna? Jag vaknar i ottan. Det som i min bok är ottan. Tidigare än nånsin id


O klipp igen då..... SMSen tar bara x antal tecken. Det är uppenbart. Det fortsätter: 


ag. 

Go'Morron! 

Av Kvasthilda - 16 mars 2012 22:01


Jag MÅSTE få ett stativ.... Eller köpa ett. Nån gång. Nu. I förrgår! För tre år sen!!! arrrgggghhhh

Frihandsfotat nu ikväll. Av hundratalet foton är 95% kassa. 


Mot sydväst med Jupiter o Venus



Mot norr 


Ovanför taknocken... 

Av Kvasthilda - 16 mars 2012 20:39


Ännu en hel fredag med gigantisk huvudvärk o inte en tablett i världen som jagar bort skiten. Har suttit i lugn o ro hela dan o gjort ingenting. Låg länge o läste boken jag börjat på innan jag klev upp o gjorde ingenting (förutom den totala inspirationsbloggen nedan). Tittade på de nya avsnitten av Vampire Diaries o The Secret Circle innan jag gav upp. Huvudet vägrade vara med. Eller snarare, var alldeles för mycket med. Fixade nåt att äta, sjukskrev mig o la mig i sängen för att fortsätta på boken. Om jag orkade läsa skulle jag, annars skulle jag slå igen ögonen o sova en stund. Nu är boken som sagt av den karaktären att man har vanisnnigt svårt att lägga ner den. Väntar bara på den där slutgiltiga sammandrabbningen som man VET kommer. När tar de steget fullt ut? När släpper hans hämningar så fullständigt att de äntligen har det där rykande sexet som man bara vet kommer innan sista bladet är vänt...?? 

Så det blev att läsa i stället. Än har de inte kommit sig dit o det är väl en fyra-fem kapitel kvar. Huvudvärken naglar sig fast men moler nu mest som ett jävla irritationsmoment. Kanke jag hade klarat av att jobba inatt. Eller morgon bitti. Är ju bara en svappissväng o det innebär en timmes arbete innan man svimmar i baracken tills det är dags för nästa timmes arbete att ta sig hem igen. Men ändå. Sån här jävla migränvärk är vidrig att ha att göra med. Normalt sett drabbas jag av den under min lediga helg men nu blev det lagom till min första arbetshelg på månader. O första svappissvängen på samma tid. Nåja. De hade inte tagit ut nattjouren på nåt så den stackarn åkte väl på det i stället. Får jag sova en hel natt ska jag nog orka ta mig till Narvik på söndag. Som han sa Stefan. Man är sjuk under kortturerna till svappis o gälka men fan inte när man ska till Narvik. Fast en hel söndag i Narvik är inte skitkul. Speciellt om vädret inte är bra. Kan man gå ut o promma o bedriva tid är det OK, för det finns inte en butik öppen på en söndag. Buffén är inte tillgänglig - men de håller med kaffe o te. 

Åsså är det sista avsnittet av Äkta människor. Vi hann se det en annan söndag när jag åkte samma tur med en av insarna så jag kanske hinner se det. 

Nä, min glass smälter.... Nåt måste man unna sig när man är sjuk. 

Krya på mig! 

Av Kvasthilda - 16 mars 2012 13:17


Kråkan o jag tog ju en tur på stan igår och vi besökte både Röda Korset o Bokhandel i jakt på nåt att sätta tänderna i. Eller ögonen. Nåt att läsa. Fast det började redan innan vi lämnade gården. Ett SMS dök upp som meddelade att mitt paket från adlibris fanns att hämta ut på OK/Q8. Oooohhhhhhhhhhh........... Kanske boken om Paris kommit nu då? 

Vi for till stan o började på RK o jag hittade några godbitar i bokhyllan. Ett par böcker som tilltalade mitt bokfrosseri, en bok Kråkan hade läst o en bok jag köpte bara-för-att. Just detta bara-för-att berodde på Ilon Wiklands teckningar. En barnbok. Älskar Ilon Wikland. Kan bli nåt att kura med barnbarnen en dag. När de då kommer. Vände blicken åt ett annat håll o hittade en annan grej i barnbarnklassen. Eller Kråkan gjorde. En sparbössa i nysilver. En panda med skidor o toppluva. Som gjord för E-pigan. Sparbössan hon fick av sin morbror när hon föddes har gått sönder. Den funkar om den får stå still på en bänk men annat än det är botten helt lös. Den har gått upp i limningen ;) Hon skrattade glatt åt sin nya slantgömma. 

O en liten helt onödig pryl. En verktygslåda med handtag.... I Barbiestorlek. Tror den hör till nån av actiongubbarna men minns inte vilken. Den hade ju en stämpel undertill så jag kan ta reda på det om jag ids resa arslet men så jävla intressant var det nog inte. Nu gäller det bara att leta fram alla verktyg jag har o stoppa dit. Mowahahahaaaa... Nä, men skämt åt sidan, som slaktarn sa. Jag har verktyg i storlek 1:6 någon-stans. På vinden. Bland alla andra minipryttlar till Barbie. Sån't där man fyllde dockhuset med. 

När jag så vände tillbaks blicken till bokhyllan låg där plötsligt en NORA ROBERTS! Wooooooohoooo. Precis vad jag behövde. O en jag inte läst. Thänkjoovärrymatch! 

O med det facila priset av två kronor per bok, gick jag därifrån rätt lycklig o nöjd. 

Vi vandrade ner till Bokhandel (ja den heter ju Kiruna Bokhandel) o botaniserade. Såg en Ranelid.... Njaeee... Tror den får stå till en annan gång. Förvisso en pocket men ändå. En ny Nora Roberts-pocket fick dock slinka med därifrån. Kikade in på hennes hemsida o jag funderar på om det är en i en kvartett böcker om tjejer i vitt. En brudkvartett hon skrivit. Kan så vara. Har inte forskat närmare än. 

Sen for vi ner till COOP o därifrån fick en dvdbox med serier, grundade på Barbra Taylor Bradfords romaner, följa med hem.

Vi for hem o dumpade alla grejerna för givetvis glömde vi bort macken o Paketet med P. For o hämtade ut det o jag slet upp det innan jag började plocka i de matvaror E-pigan inte hade plockat ut ur påsar o in i de skåp där de skulle höra hemma. GOOOODIS. O inte bara det godis vi köpte allra först. Vi tog en tur till GotteNasse o fyllde några burkar med godis.... Gott Gott Gott. 

Jo, där i lådan fanns ju min bok om Paris. ÄNTLIGEN!!! Fast jag snokade lite till o fastnade för nästa bok i Alien Huntress-serien i stället. Har börjat läsa den o den är mumma..... Godis på hög nivå. Har läst nästan halva boken för Gena's böcker är beskaffade på det viset att man har jääääkligt svårt att lägga ner dem när man en gång dykt in i dem. Förutom detta godis för själen fick jag hem fortsättningen på Zoes äventyr bland fledglings och monsterlärare - en fristående bok i Vampire Academy-serien och nästa bok om Aden med själarna. Pojken som föddes med fyra själar i sin kropp. Extra själar. Jag har fått lite av nästan alla mina favvorförfattare, Richelle Mead, P.C Cast, Sherrilyn Kenyon, Gena Showalter o Nora Roberts. O lite till :) 

All in all en bra dag för mysfaktorn.



O den fortsätter idag, för nu har äntligen nästa avsnitt av Vampire Diaries kommit..... 

Av Kvasthilda - 16 mars 2012 09:00


Tema nr 352 Vägvisare

76/365


Säkerligen ett av Narviks mest fotograferade objekt. Vägvisare. Den heter så. Tror jag. Om inte annat visar den avståndet till en massa platser från Narvik sett. Kiruna har två avstånd. Detta beror på om du tar tåget eller bilen :) 




 

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 mars 2012 23:58


Jag gillar Ashley Judd. Det är visst premiär på en ny serie snart där hon spelar en mamma vars tonårige son försvinner, eller blir kidnappad. Missing. Enligt de torrenter jag sett är den från 2009. Kikade in på IMDB och det visade sig vara två säsonger. Underligt att man inte hört nåt om den tidigare. 2009. Det brukar inte ta två år för serier att dyka upp hos oss. Fast vissa kommer aldrig hit, som Blood Ties. Blev inte långvarig i Canada heller. Men I like it. Såg nu att Kyle Schmid spelar Henry i den amerikanska versionen av Being Human. Kanske dags att ta itu med den då? Han hette Henry i Blood Ties också... Kyle är född i Mississauga. Min kusin bor där. Bara som en parentes. O Barbie Canada håller till där. En andra parentes. Missing. Kanske man ska försöka följa den på teven då? Fan inte lönt med mina arbetstider. För är det nåt som är helt missing där är det just tid. Fri tid. Även om jag råkade få lite extra nu, då mitt tåg blev inställt. 


Nåt annat som saknas är ett Herkules. Ett norskt sådant. Det försvann några minuter innan det skulle anlända Kiruna o landa på flygplatsen för att hämta upp personal o saker. Spaningar o letande har pågått hela eftermiddagen men vädret har inte varit det snällaste i kebnetrakten så det har försvårat arbetet. Fem personer skall finnas ombord på planet som ingår i den stora vinterövningen som pågår i norra skandinavien. Vet inte om de faktiskt är även i Sverige men det har passerat militära fordon längs E10an. Annars är det militär övningsverksamhet i Narvik med omnejd. Flygledningen på Kiruna flygfält tappade kontakten med dem strax efter klockan två i eftermiddags o de hade beräknad landning några minuter senare. De tros ha försvunnit, eventuellt störtat, någonstans kring Kebnekajse. Det har pratats om Drakryggen. Bristen på signaler från planet. Vädret. Vilda spekulationer. Norska försvarsministern hann gå ut med uppgiften att personerna ombord var döda innan de tog tillbaks det för att planet inte ens var funnet än. Klantigt. 

Spaningarna pågår säkert ännu men det är becksvart ute. 

Hoppas de hittas snart! 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards