Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2012

Av Kvasthilda - 9 juli 2012 15:30


Kan min nya dator komma snart?? Den sextonde pratar de om. Tror jag. Typ. Jag behöver komma åt filerna i hårddisken!! Kanske Lillkullens dator kan läsa den? Borde kunna gå. Faktiskt. Min gamla kan det inte. Eeeeh... Kunde. Burken är borta o Gone för länge sen. 


Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhh! Pigan åker ju ner till Dalarna snart. O hon tar med sig sin kamera....... Buuuuhäääää. Då blir jag UTAN! Fast min funkar. Ibland. Sällan men ibland. Sheeeeiiiiittt. Får truga henne att låna ut sin lilla titt-o-klick. Helt utan kan jag bara inte vara. Nä, jag har iPhönen men den är så crappy i jämförelse. Har tagit X antal bilder men inte är den alltid så bra inte. Häromnatten när jag körde hem från Narvik såg jag plötsligt månen. Jättejättesjättestor o ENOOOORM var den. Jag drar mig till minnes pratet om supermånen i vintras. Den här var då minst lika stor (o den såg jag inte ens den gången) fast denna var halv. Tog upp iPhönen o tog några bilder men anade redan innan att av detta skulle bli intet för den är inte nog ljuskänslig. Månen hade nästan samma färg som himlen. Ju längre jag for - närmare Kiruna, desto mindre såg man av månen. Den försvann i molnen! O E-Pigans kamera som jag hade med mig hade tappat all kraft i batteriet o var stendött. Hon undrar hur i fridens tider jag kan göra av med så mycket batterikraft?? Hon har laddat det en gång (typ) sen hon fick kameran o jag har laddat batteriet två gånger - på ett par veckor. Men saken var ju den att det inte hann ladda klart sist. Kirunafestivalen. Det var ju en av anledningarna till att jag missade Loreeen. Fast å andra sidan hade jag inte hunnit se henne göra Euphoria i alla fall. En halvtimme. Det var så länge hon stod på scenen. Ska man hinna se vissa artister måste man vara där när de börjar o inte alls inom, deras avsatta timme. 



Hit'n Miss

 

Hit'n Miss II.

Ser du månen?


Inte jag heller.... Men den ÄR där, i det ljusa. Med en slöja framför. Som sagt. iPhönen är inte världens bästa kamera i alla lägen. 





Av Kvasthilda - 9 juli 2012 09:00


Tema nr 303 Symbol

191/365


För att återknyta till gårdagens tema - tar vi idag originalet. Vårt lands största symbol o givetvis den som mest förknippas med "mitt" landskap, Dalarna. I massor av färger finns den och här är ett litet urval som visas upp hos Nils Olsson i Nusnäs, Dalahästens vagga. I fokus syns den lila Melodifestivalhästen. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 juli 2012 22:39


Men guuuuuu' förb&#%! Fjärren kunde vara lite medgörligare... Äh. I get home when I get home. 


iPhön · irro · jobb · sms
Av Kvasthilda - 8 juli 2012 16:36



Guuu' så skönt att lägga upp fotarna en stund.

Har prommat upp till högskolan i värmen o stålhätteprydda arbetsskor. 


Av Kvasthilda - 8 juli 2012 09:00


Tema nr 114 Häst

190/365


Ja, du ser den väl? En av de mest omdiskuterade hästarna i landet. Eller åtminstone runt om i Dalarna. Eller heter det D(häst)l(häst)rn(häst)? Alla ortsnamnen i Dalarna har fått ett a, ett ä, eller ett å utbytt mot den där rackarns dalahästen. Bra idé - om de satt hästen efter namnet - eller möjligtvis före. Vem fan kan läsa ut det där som ett a??  F(häst)lun. Allmänt avskytt påhitt hos gemene man men har lik förb... gått igenom bland politikerna. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 juli 2012 18:06


Jaha, då har jag hittat tiden efter jobbet o lyssnat på krysset. Ser att några varit hit o letat redan. Välkommen tillbaks nu då :) 


Dagens kryss började med dansbandens dansband o samma kille som öppnade förra veckans kryss. Christer Sjögren, idag med Vikingarna. Du är min sommar Marie


Om en annan tjej och hennes blåa hatt skrev Cornelis Vreeswijk. Flickan heter Veronica. Vi fick inte höra hans text idag utan en helt instrumentalt version i westernstuk. 

Veronca, Veronica var är din blåa hatt?
Din älskling letar efter den, allt i den mörka natt
Din älskling är försvunnen, han kommer ej igen
när det dagas.

 

Veronca, Veronica slå upp din parasoll

Din vän har gått ifrån dig, men spelar det nån roll?
Det finns så många andra, du hittar säkert en
när det dagas. 

Eldeman frågade också efter den lyriska visitkortstitel Cornelis hade kunnat skriva och han var ju poet


Näste man var också poet. 

Kom, min vän, kom ombord
Där ser du vit av snö vår Riddarfjärd
Vår båt går ut i snö
Ja, Stockholms vinter är en sällsam värld
Mås och trut, i tyst och vacker snö
Och skön är Stockholms ö

Eller hur? Beppe Wolgers skrev texten till visan En gång i Stockholm och den tävlade och vann i Melodifestivalen 1963 med Monica Z och Carli Tornehave. Monica sjöng sedan ensam i Eurovisionsschlagern där Sverige blev helt utan poäng. Idag hörde vi Anne-Lie Rydé framföra den på sitt speciella sätt. 


Sen går vi på bio. Mmmm. Berlin. Take My Breath Away. Och han tog nog andan ur många flickor i rollen som Maverick. Tom Cruise. Filmen är förstås Top Gun. Snart får han nån ny flicka att svimma av andnöd när nu TomKat är ett minne blott. 


Apropå Berlin ja.... Vi tar nåt heeelt annat. Fast med Berlin. Eller av Berlin. Irvin Berlin. Han skrev Blue Skies som idag framfördes av Dame Kiri Te Kanawa. Hon kommer från kanaw-... ehh kiwilandet, Nya Zeeland


Så tar vi nåt utan sång. Karaokeversionen av Nanne Grönwalls Melodifestivalbidrag från 1998, Avundsjuk


Jag satt i mitt hotellrum i morse o zappade kanaler och hamnade på en barnkanal. Det tog en knapp minut innan jag fattade att det handlade om Lassie. Tänkte på Ainbusk o deras vanligaste krysslåt. O här kom den igen. Jag mötte Lassie. Fast nu hade det inte med vare sig hunden eller enebuskar att göra utan Gotland. Ainbusk kommer ju från raukarnas landskap. Eh. Län. 


Sen ska vi ha en sjungen siffra på tre bokstäver. Just det ja. Nåja, det var ju Tre gubbar, tre gubbar från Pepparkakeland. En ny bekantskap bland gitarrgrupper. The Nightrunners. 


Nä. Då går jag hellre på operett även om det inte är riktigt min tekopp heller. Ur Grevinnan Mariza hämtades stycket Kom mit nach Varaždin. Den skrevs av Emmerich Kálmán. Rudolf Schock sjöng med/mot Margit Schamm. Robert Stolz dirigerade Berliner symphoniker. 


Hahahaa. Tack Barbro! Missade ju en uppgift. Vi söker ett par små ord i en av Alf Prøysens vackra visor - Du ska få en dag i morgon. De var så små så de försvann :) 

Du ska få en dag i morgon som ren och öppen står
med blanka ark och nya kritor till,
och då kan du rätta till'et som du gjorde fel igår,
och så får du det så gott i morgon kväll.
Och om du inte klara det och allt känns lika trist,
så ska du höra suset över furorna som sist:
Du ska få en dag i morgon som ren och öppen står
med blanka ark och nya kritor till.


Rolling in the Deep. Underbart. Adele. Finns inget mer att tillägga. 


Vi går på revy o lyssnar till Brita Borg. Tillsammans med Roffe Bengtsson sjunger hon om livet i affär. I krysset skriver vi in Rolf. Hängde ni med i allt de berättade? 


Det har varit en del tyskt idag med Berlin som en liten röd tråd :) Auf Wiedersehen! Until next time. Ha're! 


Av Kvasthilda - 7 juli 2012 10:19


Melodikrysset ær igång men jag kan inte lyssna på det just nu. Befinner mig på jobb o ska strax kliva på mitt lok før att åka hem mot Kiruna. Har med mig olivin idag så helt ensam ær jag inte.... Mowahahahahaaa. Trettio burkar olivin. Jøsses.

Jag blir helt dagvill. Det ær væl lørdag idag? Blir sådær nær man jobbar helgen o kommer hem på sennatten/-morgonsidan o far ut igen på eftermiddag/kvællen. Men jo.

I morrn ska jag tillbringa en heldag hær igen o inte en butik ær øppen. *suck* Måste ta med mig matlåda då. Før hela da'n.

Nåvæl. Det ær væl bara att svælja kaffet o dra ivæg då. Høres!


Av Kvasthilda - 7 juli 2012 09:00


Tema nr 334 Utsikt

189/365


Siljansnäs anas nedanför lupiner o andra midsommarblomster.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards