Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2012

Av Kvasthilda - 7 augusti 2012 23:37

Ligger i en dubbelsäng på hotellet i Narvik, rätt nöjd med livet. Efter en hyperstressig ankomst till kuststaden i vårt grannland gick Storpigan o jag på bio för att än en gång tillbringa några timmar i Gotham. Mumma. Mumma.

Stressen vid ankomsten berodde sig på en sen avgång från Kiruna pga idel signalfel, vilket i sin tur resulterade i en hysteriskt lång väntan på persontåget i Björkliden o en timmes sen ankomst till Narvik varvid vi fick slänga i oss maten - o i mitt fall halvfruset pottimos för att rusa ner till hotellet, checka in o hasta till kinon.
Himmel o bananplättar. Varför släppte fjärren inte ens upp mig/oss till Kopparåsen?? Hade hunnit dit med myyyycket god marginal för att möta Den Heliga Kon.
Nåja. Hytten full av folk. Några jobbarkompisar till Maken klev på i björkis för en tur längs fjällsidorna ner mot Narvik. Det klickades ihärdigt i kamerorna, vare sig det var en tingest avsedd just för fotografering. Eller nåt man eventuellt kan baka bröd med som han sa herr Bylund en gång. Dvs en mobil. Han skulle köpa en ny mobilTELEFON o killen på butiken ställde frågan "Vad har du tänkt använda den till?" "Tja, baka bröd?" svarade Bylund. Va' fan tror'u??
Nä, nu ska jag skicka in detta blogginlägg, kolla in nylleboken, titta på bilderna och ställa väckarklockan i min bakmaskin... eh mobiltelefon o sova några timmar. NattiNatt!

Av Kvasthilda - 7 augusti 2012 09:00


Tema nr 169 Länk

220/365


~~~~




O ja.... Där är länken mellan fotot på länken o skrivandet i bloggen också!  


 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 augusti 2012 18:01


Men jaha. Så var det lilla roliga mindre roligt då. Går ju fan inte att ladda upp bilder till bloggen via mobilappen. Har gått tidigare men inte de senaste gångerna jag försökt. Att ladda upp en bild till bildmappen går - men de som ligger på bloggen kommer man inte åt via appen så det är ju dö'fött i alla fall. Man måste ladda upp en ny eller fota en direkt. Men som sagt.... Bilderna har inte kommit med i inlägget. Nånstans tar det stopp i uppladdningen via inläggen. Skit o pannkaka. MMS fungerar i alla fall. Uppenbarligen. 


Av Kvasthilda - 6 augusti 2012 13:25


Men det var väl faaaen. Nu då? 


Av Kvasthilda - 6 augusti 2012 13:19

Inte är de långa inte. 93 meter.

Av Kvasthilda - 6 augusti 2012 09:40


Mulet o grått. Træffade en av LK-killarna inatt och han hade varit på brøllop hæromdagen. Det hade varit strålande sol och en helt underbar dag. Kompisen hade valt rætt dag att gifta sig på! Dock var den hær killen lite trøtt igår :)

Sinnesførvirringen ær fullstændig. Måste stuva om namnen i mobilen. Jag letar alltid telefonnumren till hamnvæxlarna - før jag har dem under att av fraktbolagens namn i stællet før deras firma. Vi hade kontakt med dem endast genom det tåget tidigare men nu har de ju hand om all vår hamnvæxling efter att CargoNet tog øver ARE-tågen.

Vore ju kanske lite smartare att lægga dem under deras arbetsgivare då. *skakar på huvudet*

Har sovit som en stock inatt. Funderade hur sømnen skulle bli då jag fick ett rum ut mot sidogatan men jag brukar kunna stænga ute trafiken nær jag væl somnat o så jækla trøtt som jag var igår skulle det nog mycket till før att jag inte skulle ha svimmat av utmattning. Har kollegor som inte får en blund om de ligger mot gatan. Många lastbilar som kommer från hamnen med sina containers - eller har varit dit o avlæmnat desamma o det ær rødljus precis utanfør hotellet - o en backe, vilket gør att de gasar o bromsar mer æn vanligt. Har inte hørt nåt. Skønt!

Dæremot finns det inget kaffe hær i stallet..... Hade en halv fundering om jag skulle snika åt mig en termos på hotellet - o hade sækert fått det men nær det væl kom till kritan glømde jag bort det. Har fått en kopp java på morgonen i alla fall o har lite pulver med mig så nåt ska man væl kunna åstadkomma på loket senare. Får koka vatten o dricka snabbkaffe. Inte favvokaffet men i brist på annat duger det.

Det ær bara att hoppas att inget intræffar utan att jag kommer hem i rætt tid så øverlever jag :)

OK, tio minuter kvar till turstart. Æh, det ær væl bara att bita i då o børja jobba. Strax :)

Hærliga måndag vælkommen!


Av Kvasthilda - 6 augusti 2012 09:00


Tema nr 288 Sten

219/365


Idag är årsdagen av bombningen i Hiroshima. Den här skulpturen står på torget framför Stadshuset i Narvik och är skapad av en bit sten från Nollpunkten i Hiroshima. Har fotat den vid ett flertal tillfällen och fascineras alltid av den.  






Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 augusti 2012 00:22


Jag låg på som fan för att hinna ner till Narvik till årets absolut viktigaste idrottshändelse men kom fram typ 9,63 sekunder försent. Eller var det 9,63 minuter? Tja. Nåt åt det hållet. Tack-o-lov för London Live. Fick se loppet tre gånger till. Hejja Hejja. Vilket lopp! Usain Bolt. Vilken kille! O vad hände med Powell? Han snubblade o bröt (ihop) efter halva loppet. Men stort stort grattis till de andra två jamaicanerna. Guld till kungen av 100 meter som sig bör o silver till hans kronprins Yohan. Kul som fan!!

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards