Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2012

Av Kvasthilda - 5 augusti 2012 15:16


Mennnn.. Det finns en guldkant idag! GRATTIS till Lööf o Salminen o deras guld i seglingen! Jag förstår mig inte på reglerna i segling men förstod att de vann "Guldracet" och att England av nån anledning tappade på slutet o hade måst komma minst sexa för att ta guld i klassen. De kom visst sjua - eller åtta tillome o GULDET i hela klassen blev svenskt just för att de blev så mycket bättre än engelsmännen i guldracet. 

Fantastiskt. Lööfs vad, tredje? Sjätte? OS. Han har seglat i en himla massa OS i alla fall. 


Av Kvasthilda - 5 augusti 2012 15:12


Fy för den lede. Jag är APTRÖTT idag. Ögonen hänger o jag har föreställningar om mjuka kuddar o duntäcken. Innebär det att jag borde gå o lägga mig en stund? Måste vara det att det börjar skymma o bli riktigt mörkt på nätterna igen. Hösten närmar sig. Känner knappt att jag smakat på sommaren i år. Visserligen har den varit väldigt upp o ner men ändå. Ljuset. Solen. Nattljuset framför allt, står på min saknade-lista. Bucketlist. 

Nattens sena skift gjorde säkert sitt till också. 

*gässssp* 


Av Kvasthilda - 5 augusti 2012 09:00


Tema nr 227 Prästkrage

218/365


Söndag idag. Vi tar väl en prästkrage då :) Eller fler. Fast egentligen är det väl margeriter. Av olika slag. 





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 augusti 2012 22:30


Tre tusendelar. En centimeter. Inte är det mycket som stjälper de där lassen. Attans. 

"en plats bland topp åtta är mitt mål". Det blev en fjärde plats. Med en liten skitcentimeter på fel sida om plankan. Mot en sån där jäkla bibeltuggare som tror att han däruppe gett honom bronsplaketten. Bra jobbat i alla fall Michel! 


Av Kvasthilda - 4 augusti 2012 18:16


Som att surfa i sirap. Har anslutit till hotellets mobila nätverk här i Gälka o det var det segaste jag sett på länge. Vårt mobila bredband fungerar bättre i Härjedalen än det här. Fan anslutningen vid mor o fars köksbord är bättre! Drog igång mit mobila för säkerhets skull.... Fast då tappar jag väl IP-adressen. Nåja. 


Har kommit "ner" med oljan o ska köra hem ett malmtåg inatt. Träffade A-grabbsen utanför orderrummet. Det står bänkar och sandlådor där som de ockuperar från det årets första solstrålar visar sig tills snön lägger sig igen - eller bänkarna försvinner. Det går en o annan öl o tusen o en ljugarbänkshistorier flödar dem emellan. Egentligen är de väl rätt harmlösa men man vet aldrig. Där alkoholen går in kanske vettet går ut o ilskan slinker med ner. Har inte sett några såna tendenser än utan bara: 

'"Hej tjejen. Så du jobbar helgen du?"

o en stund senare: "Men inte ska du väl iväg o jobba nu igen?" - Stannade till i orderrumemt för att äta min matsäck innan jag intog rummet p+å hotellet i väntan på väöndande tåg. 

"Nej då. Inatt ska jag ut."

"Jasså, du jobbar om nätterna?"

Mmmm... 


Bakom ryggen står teven på. Det KAN ju komma nåt intressant. Just nu tvillingar på center courten. O-in-tres-sant. Fullständigt. Tennisdubbel... Dubbelsuck. 

Missade herrarnas hundrameterskval idag. Måste nog snoka reda på dem på svt.se. Hörde att det joggades både till höger o vänster. 

Tess simmar final ikväll. Hoppas nacken håller. 


Annars har vi ju fått ett silver till idag. Med tusendelar till guld. Triathlon. En sport jag inte är insatt i. Simning, cykling, löpning? Är det så? Jopp. Lisa Nordén heter tjejen som fick den näst ädlaste valören. Hon sa själv att det var skönt att det var ett silver. Att det inte var bronspengen hon fajtades om. Guldet är bättre att slåss om och att förlora det mot en silverplakett i OS. Tja.... 

Det går bra för Jessica också. Fan, ska inte de springa 800 meter idag? Har de gjort det??? Skittennis. Nä fotboll på ettan. Brassar en masse. Svarta män i blågult. OK, klockan åtta gäller för finalpassen. 21.30 cirkus för sjukamparna o Jessica. 

En annan svart man i blågult är ju Michel. Med det mycket kirunesiska efternamnet Tornéus. Fast utan a. Han är också i final idag. Längdhoppet. Längden var väl sisådär o bättre kan han men han gjorde ändå bara två hopp i kvalet. Stöddigt. O rätt. 20.55 börjar längdfinalen. 

O hörde på radion "Moa Hjelmer åkte ut redan i försöken". Ja, men SO WHAT??? Tjejen är nyss utkliven ur juniorligan o bara dölycklig att få vara med o känna på OS-stämningen. O hon är blågul - inte gröngul. Blixten klev ju annars ut från juniorerna in i världseliten med en sjujävla skräll. Det var åskan som kom efter blixtnedslaget! Har inte sett hans lopp idag så jag ska knata över på svt.se nu. 


Av Kvasthilda - 4 augusti 2012 10:23


Hoppsidaisy. Idag har det varit en del googlingar för att hitta rätt. Ett par uppgifter jag hade lite problem med. Dagens somriga kryss ser då ut så här: 


Då är sommaren säkert här sjöng de, Jan Malmsjö o Lasse Berghagen. Ja, Lars då. Somrigt o glatt :) 


Mer sommar. Sommartid. Fast på engelska. Summertime. En gammal klassiker. Underbar. Gunter Norris spelade. 


Åsså tar vi en annan tid. Time. Ragtime :) För det är vad som spelades på tangenterna för nästa uppgift. 


Sen flinade jag lite o trodde Eldeman skulle ta Benny Hill igen. Nä. Det är ju sommartema. "De surfade fram på succévågen". Hahahahahahaaa. I ett potpurri av många av deras hitlåtar hörde vi The Beach Boys


O eftersom jag petade in ragtimen på fel rad fick jag inte alls ihop nästa svar med melodin som spelades. Det var ju helt klart Ovan där men vaddå O-x-E-N? Oden?? Nä... Flytta på ragen så blir det bra :) Janne Lindgren spelade en snutt på gitarr. 


Vi tar en tur runt klotet istället. En världsomsegling under havet. Walt Disney. Med Kapten Nemo i Kirk Douglas skepnad. Whale of a tail. Han sjöng bland annat om Harpoon Hannah o en massa saker som hände på resan runt jorden. 


Jan Borseths orkester spelade sen för nästa uppgift. Povel Ramel skrev låten en gång o Eldeman undrar var den utspelar sig. I en fågelholk! 

Goderafton, får jag lov att presentera mig?
Jag är fågel och jag heter Flax.
Är ni orrenitolog och vill studera mig
så passa på, för nu är det så dags.
Jag har fått en liten fjäder,
som ni nog kan se
i min övriga dräkt någonstans.
Ja, det börja häromkvällen i ett träd brevé,
där min farsa gav middag med dans.


Ja, tjo va de va livat i holken i lördags!
Moster hon fastna med näbben i kläm.
Tjo va de va livat i holken i lördags!
Uti de tokiga stararnas hem.
Tjo va de va livat i holken i lördags!
Alla for runt i en flygande dans.
Tjo va de va livat i holken i lördags!
Fyllkajor är vi ju lite till mans.

Så vi skriver väl in holken då :) 


Lite annan genre blev det sen, i svensk film. Bo Widerberg regisserade sin son Johan i Lust och fägring stor. Johan spelade där en femtonårig kille som blir kär i sin lärare - o vice versa. Nu pratar vi svenskt 40-tal och det gick ju inte alls för sig. Gör det inte idag heller. Händel skrev musiken som spelades. O jag kunde inte skriva in ett Ä i krysset på Chrome. Testade alla skandinaviska tecken o den vägrade. Undrar varför? 


Så återvänder vi till den svenska sommaren igen och Stockholms norra skärgård. 

Sommarsolen glöder,
staden känns så kvalmig,
längtan står till havet
och Arholma ö.

Hoppas de haft en bättre sommar än vad vi hade i juni! Fast vi var inte på Arholma. Tror iofs att det inte spelade så stor roll. De tillhör väl samma skärgård i alla fall. Öarna. O tror eller ej med Göteborgsmusiken spelade. 


Robyn Rihanna Fenty. Det är så hon heter. Rihanna. Idag spelades hennes Te Amo

Te amo, te amo
she says to me
I hear the pain in her voice..
then we danced underneath the candelabra
she takes the lead
that's when I saw it in her eyes, it's over


Åsså lite Disneyfilm igen. Snövit tar sig en svängom med några av de Sju Dvärgarna och en av dem är den runda o goa Glader


Mer film. Var ett tag sen vi fick oss lite Bond men nu kom det. "Underneat' the mango tree" kommer ur den första Bondfilmen, Dr No. I höst kommer den nyaste i raden på bio, Skyfall. Lite annat stuk på Daniel Craig's 007 än Sean Connery's. O Q är tillbaks! 


And that's my Q to leave.... Ha en skön lördag! 


Av Kvasthilda - 4 augusti 2012 09:47


Attans! Det var ju idag! Ja, idag som Sara kommer till Kiruna bokhandel för att signera sina böcker. Jag köpte ett par i Falun innan jag for därifrån som jag ändå tänkt köpa o läsa. Cirkeln och Eld. Den Sara. Bergmark Elfgren. Om jag skyndar mig lite hinner jag före jobbet. Får ta på uniformen o traska direkt ner på station. Har oljan idag.... O vad hem? Ett malmtåg i alla fall. Inte helt fel. 



Silver-Sara? Njae. Det är ju vår OS-ryttare. Sara Algotsson Ostholt.


Av Kvasthilda - 4 augusti 2012 09:00


Tema nr 74 Fönster

217/365


Ett gammalt fönster. Glaset är borta sedan länge och fönsterbågarna är frätta av tidens tand. Nu står det för evigt vidöppet mot fjällvärlden. Var fönstret sitter? På den gamla lokstallsruinen från gårdagens temabild :) 





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards