Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2012

Av Kvasthilda - 24 augusti 2012 09:00


Tema nr 141 Klubb

237/365


Några båtar tillhörande Runns Segelsällskap.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 augusti 2012 03:10


Fy fan. Det skulle vara straffbart att behöva kliva upp den här tiden på dygnet. Iofs har jag inte avgång förrän om två timmar - EGENTLIGEN men jag pratade med fjärren o det verkade som om jag skulle få traska iväg norrut. Blir det enligt tidtabellen blir det nu i stället FEM timmars total väntetid men om det inte är jobb tjänar jag i stället en massa tid o får komma hem tidigt. Nå, ingen idé att ta ut nåt i förskott. Bara skit att jag glömde laddaren till iPhönen hemma. Den är död. Eller näst intill. Som tur är har jag sällskap av Zlatan och Nora Roberts så helt slätt står jag mig inte. Nu har nog kaffepannan puttrat färdigt så jag ska gå ut till mitt tåg.

Go'Morron. Kan ju önska er det i alla fall!


Av Kvasthilda - 23 augusti 2012 16:01


*suck* Det lönar sig inte att gå många minuter tidigare hur gärna än fjärren vill få iväg en. Står i häckar vid en infart till en driftplats där arbete (uppenbarligen) pågår. I där blev det grönt!


Av Kvasthilda - 23 augusti 2012 10:55


Ett hav av färgglada blomster. Havneparken i Narvik en solig dag förra veckan.




 





Av Kvasthilda - 23 augusti 2012 09:00


Tema nr 236 Solhatt

236/365


.-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 augusti 2012 12:31


Jag har läst ut boken nu. Kunde inte lägga ifrån mig den mer än den stund jag var tvungen att sova natt. Man måste ju sova! När jag vaknade hörde jag regnet slå mot fönsterblecket så ännu en förmiddag låg jag kvar i sängen med en bok under näsan. Jag pratar om Twice as Hot av Gena Showalter. O den slutade som jag förväntat mig - o hoppats på. Lyckliga slut ska det vara i mina böcker. Punkt o slut. Annars ska jag ha nästa bok som talar om ifall det ordnar sig på nåt annat sätt. 



La ifrån mig den o tittade på de böcker jag har liggandes på nattduksbordet. Hmmm. Kanske ta itu med den där Brown-boken jag en gång började på men som jag aldrig kom in i? Hans...ehhh tredje bok om professor Langdon. Den förlorade symbolen. Köpte den när den kom ut, väntade med att börja läsa den och kom aldrig in mer än ett kapitel. Eller två. Minns inte. Måste nog börja om igen. Lustbader's Öga för öga? En Bourne-bok. Visserligen är det Robert Ludlum som skrivit de första böckerna om Jason Bourne men av nån anledning är Eric van Lustbader involverad i dem också. Måste kolla upp det där. Är Ludlum och Lustbader två personer eller den ena pseudonym för den andra? Lustbader skriver också bra böcker. Ahaaa. Nej förstås. Ludlum dog 2001 och Lustbader fick ta över Bournes äventyr. OK. Jonathan Ryder och Michael Shepherd är däremot pseudonymer för Robert Ludlum. 



Eller ska jag ta itu med Det som du inte såg? Patrik Sjöbergs biografi? Steve Jobs? Zlatan?

Hur som haver, det guldfärgade omslaget drog i mig o jag tog upp den. Boken om Zlatan. Hans kritikerrosade självbiografi. Åtminstone har alla jag kommit i kontakt med som läst o lyssnat till den fascinerats av hans berättelse. Kritiker eller inte. Supersmart Readers som Belle kallar oss läsare. Alla förtjäner ett superhjälte-namn. Eller ja. Egentligen är det väl Gena Showalter som skriver det men slutordet var Belle's (Twice as Hot). Med reklam för "kommande" böcker av Gena. Alla redan lästa. The Darkest Passion, The Darkest Lie och Intertwined

Nåväl. Zlatan. Jag är Zlatan Ibrahimović - Min historia. Har läst första kapitlet och även om punkterna inte följs av ett mellanslag innan nästa mening är den fängslande. Jag hör nästan Ibras röst när jag läser. Den där Rosengårdsskånskan han besitter. Hudlum. Nä, inte Ludlum utan hudlum. Bum. Men ändå med ett hjärta nånstans där inuti. Det får nog bli den boken nu ett tag. Tänk att fotboll kan vara så intressant?



Av Kvasthilda - 22 augusti 2012 09:00


Tema nr 99 Gömsle

235/365


En kvarleva från kriget. Andra världskriget. Ett tyskt skyttevärn på gränsen mellan Norge och Sverige. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 augusti 2012 12:23


Somande sent i natt - eller tidigt i morse hur man nu ser på saken. Men vaknade strax i tio som vanligt. Undrar om min kroppsklocka är inställd på det? Nio femtio två pip. Ja, det är ju så hon sa det. Fröken Ur. Inte femtiotvå, utan femtio två. Fast iofs. Hon sa ju aldrig det. Eller joooooo. Gjorde hon ju viiiisst det. Nio femtio två och trettio. Eller läste hon in alla minuterna mellan noll och femtionio? Minns inte. 

Hur som haver. När jag väl iddes lägga ifrån mig boken (Twice as Hot av Gena Showalter) o klev ur sängen regnar det. Strilar. Sånt där hatregn för oss som malmtågsförare. Eller lokförare över huvudtaget i vår del av världen. I lasttåg. Tomtåg av ett eller annat slag är inga problem. Idag skriker det i IORE-hjul både här o där. Slirar på plan mark en sån här dag. Men jag är "ledig". Nåja, slutar efter två nån gång om sanningen ska fram. 

Det är bladvändarväder idag. Helt klart. Soffpotatisväder. Kanske tända lite goa värmeljus o krypa ner i en fåtölj med boken. Får se hur snabbt det går för Belle att ge den där jäkla snobben Lexis på arslet o ta tillbaks Rome. Fast han har ju inte fattat att han tillhör henne. Riktigt. En skurk hos deras antagonist har snott Rome's minnen av Belle o de står just i beredskap att gifta sig - om nu Belle kan låta bli att bränna upp klänningen. Lexis, hans ex är bortkollrad för länge sen men med alla minnen av Belle raderade - eller stulna står han sig slätt mot Lexis baksluga intriger. Egentligen är hon inte intrigant men bara så ofantligt betuttad i o fortfarande besatt av sin exman o far till den söta dottern. Eller - antar jag - tanken på honom. O deras lilla familj. Att han i sin tur är helt galen i Belle och tvärtom spelar liksom ingen roll i det hela. Hon tror att hennes liv kommer att bli som hon vill. 

Tale of an Extra-Ordinary Girl. Eller extraordinary. En helt vanlig tjej som av en händelse, henne ovetande blir ipumpad superkrafter som när de utvecklas gör att hon kan framkalla de fyra elementen. Eld, vatten/is, jord och vind. Det sista svårast. Eld o vatten ligger nära. Ilska och gråt. 

Gena skrev första boken för eviga tider sen. En av hennes första romaner. Om inte DEN första? Tror hon skrev den när hon gick i college och den snurrade runt hos en massa förlag innan ett av dem publicerade den. Bella's liv blev inte riktigt färdigt och en andra bok har nog lurat under ytan i alla dessa år. För ett par år sen bestämde hon sig att skriva en andra bok och på nåt sätt avsluta det hela. Tur det. I like Gena! O Genas böcker. Väntar på nästa bok om Lords of the Underworld. För det kan väl ändå inte sluta med Paris? Så många andra som förtjänar ett gött liv. Hon har gjort en sidoserie ur den som börjar med Wicked Nights. Den har jag inte än. Eller? Nä. Handlar om de fallna änglarna o speciellt en i första boken - Zacharel. Gena Showalter är bra på övernaturliga berättelser, fullproppade med hett sex. Mmmm. Tantsnusk på hög nivå. 

Nähä. Klockan är snart ett o jag har inte fått kaffe än. Gotta go. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards