Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2012

Av Kvasthilda - 17 augusti 2012 15:19


Ja, nu känner jag igen mig...


 


Av Kvasthilda - 17 augusti 2012 09:00


Tema nr 247 Runt

230/365


O

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 augusti 2012 09:57


Ja, om man slänger pengarna i sjön är det väl där de är? ComHem för fan. Fixa problemen i Kiruna nu! Det enda som ändras på den här rutan är klockslaget för åtgärden. Maken blir alldeles för rastlös när han inte få se sin dagliga dos av kulor o krut. Eller vad han nu för stunden tittar på. TCM. 





Även om kanalerna återvänder nu o då så är bilden heeeelt STÖÖÖÖRD! Bild o ljud är totalt off o det blippar o bloppar o på gamla svartvita filmer är det gröna prickar o streck. Det är bara skit med digitala tevekanaler. Skit skit skit. Var mycket bättre när allt kom med kabel. 




Av Kvasthilda - 16 augusti 2012 09:27


Hur fan kan jag vara så jäkla trött i ögat hela tiden? Vaknar av mig själv o klarar knappt av att hålla upp ögonlocken. O en lurande huvudvärk nånstans i periferin. OK. Det är varmt. Lakanen snor ihop sig. O Maken far omkring som en osalig ande. Hjälper ju inte att Junior smyger in i sovrummet vid sexsnåret för att tigga skjuts till jobbet av Barnafadern. Hans sista jobbvecka. (Phönjävel. Om jag ska skriva jobbvecka ska du fan inte göra om det till hobbyverksamhet!! Det är INTE vad jag menar! *grrrrrr*)
Nu smyger Maken omkring i huset, för efter uträttad taxitur la han sig på sofflocket i köket o försökte sova en stund. Hörde att han var upp tidigare inatt också. Kanske mina snarkningar håller honom vaken? Eller bristen därpå? Apné. kökssoffan kan inte vara det ultimata för hans rygg. Var till kotknackaren igår o tryckte ryggraden på plats o verkade rätt mobil när han kom hem. Undrar just hur det är med den saken idag efter sessionen med trälocket under köksfönstret? O garanterat med en Tyra på höftbenet. Fast just det är bara varmt o mysigt.
Jaha. Där for han iväg. Till jobbet för att läsa tidningen kanske. Knappast för att fixa entrén till Northland. Vilket han också måste men vi hittar inte rätt ekurs. Nä. Om man skulle ta itu med dagen då kanske? Fridag. Go'Morron!


Av Kvasthilda - 16 augusti 2012 09:00


Tema nr 155 Landskapsblomma

229/365


Jag har letat blåklockor - o ängsklockor i sommar men inte sett en enda. Då jag fotade en telefonkiosk i Nusnäs får det bli mitt bidrag till landskapsblomma. För vad är väl mer blommigt från Dalarna än kurbits? Stilistiska blomster. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 augusti 2012 14:14


Kattaskrälle! Tyra hoppar på handtaget på ytterdörren o ska ut, till varje pris. Men bara ut i trappen. Vad sjutton ska hon dit o göra? Kråkan är på jobbet - har precis slutat så hon är nog snart hemma o då blir det nog lite annat liv i luckan. Tyra lyckas öppna dörren nu och då så nu är det baske mig sjutillhållarlås som gäller. Eller åtminstone att komma ihåg att sno dörrvredet till låset en liten bit så det klickar på plats. Attans katta :) 

Söt som en sommardag är hon.


O sommar har vi. Gadgetarna visar på värme med tre stora solar, nästan lika varmt här som i Falun. Narvik något svalare, där det ligger vid ett stilla hav. 

Torneträsk ligger också närapå spegelblankt idag. 


Blev tvungen att åka buss hem och inte det tåg jag var inbokad på. Lokföraren hade drabbats av bröstsmärtor igår när han/hon närmade sig Kiruna så det blev lasarettsbesök i stället, berättade norske tågmästaren när jag frågade. Ajajajjj. Det hade blivit buss upp igår kväll för de resenärer som skulle vidare mot Abisko, Björkliden, Riksgränsen o Narvik. Idag var det en skitsur resenär som skällde ut Tomas, busschaffisen (o bara som en parentes, där har vi en Tomas till....). Resenären skulle till Katterat men kunde givetvis inte ta sig dit för det går ju ingen bilväg dit o än mindre plats för en stor buss. O vems fel det än månde vara så inte fan är det Tomas. Han har inte ett pillejota att göra med SJ o deras trafik. De lånar bara in buss med förare när det skiter sig med tågtrafiken på ett eller annat sätt. Surskallen klev av i Riksgränsen o skulle ta nästa norrgående tåg tillbaks till norsk sida o KAT. 

Karven går som buss. Varför vet jag inte. Jo, morgontåget, men kvällståget borde ju kunna gå som vanligt. Fast å andra sidan. Har inte Karven gått upp på morgonen finns det inget tåg att ta hem under kvällen. Det går som buss pga alla arbeten efter banan.

Pratade med Togleder igår o fick en order på ännu en hastighetsnedsättning. Jag svarade med "Kan ni inte sätta fyrtio hela vägen från Bjørnfjell till Narvik i stället?".

"Ja. På fyra mil järnväg är det sju kilometer hastighetsnedsättning" sa hon. Jo, tack du.... O Janne ringde flera gånger o frågade var jag var. Bjørnfjell har bara ett spår, så möten där är ju bortkollrade. Bortbyggda. Bortgrävda. De ska bygga en kulvert. Suveränt. Då kanske trettionedsättningen till påsk försvinner. Kanske. 


Har fått SÖMen för september o jag har EN sväng till Boden inritad. JAY! Alltid nåt sa fan när han såg Åmål. O sex långsvängar till Narvik. Inte nio som hittills. Minskar nu när semestrarna är slut. Fast å andra sidan har jag ledigt sex dagar över en långhelg o där försvinner ju minst en Narvikssväng. Får hoppas det ordnar upp sig igen till oktoberschemat. 


Stämde träff med en norsk man på perrongen idag. Sölve tror jag han heter. Jo, så var det. Visade sig att han jobbar på Jernbaneverket. Jamensedär. Brukar köra den där gula robelmaskinen sa han. Åkäj. Har nog setts nånstans efter banan då. Fick femtonhundra pix av honom. Inte illa pinkat för ett kort telefonsamtal o några sms.

Äh. Så upphetsande var det nu inte. Maken o hans kollegor for till jobbet i Tornehamn en morgon o Gubben som nu är den han är o noterar lämlar i blåbärsriset tre meter in i skogen, såg nåt vid sidan av vägen o vände bilen på E10an, med släp o allt o for tillbaks för att undersöka saken. Hans instinkt sa att han hade rätt. En kameraväska stod intill en parkering. Den visade sig innehålla en digital videokamera av det exklusivare slaget. De kikade på minneskortet för att se vad som där kunde tänkas finnas - för nån identifikation fanns inte att tillgå nån annanstans. Ingen bil med identifierande nummerplåt på filmen heller, men en himla stor firre fanns med. O norskt tal. Jaha. Vad göra nu då? De tog reda på väskan o kameran o for o jobbade. De satt på den i flera dagar (nä, inte bokstavligen, hade inte varit så mysigt) innan de vände ner till Kiruna igen o for till polisen o lämnade in den. Nån dag senare dök veckans höjdpunkt upp i brevlådan o där fanns en annons på en efterlyst videokamera. Gubben ringde upp numret o meddelade var den fanns (för fler norska digitala kameror kan ju inte vara borttappade). Han fick sedan ett meddelande från polisen att kameran var upphämtad och killen ville lämna hittelön åt Maken o polarna. 

Åsså är det ju så fiffigt att frugan jobbar som förare o far till Narvik ett par gånger i veckan. Därav mitt morgonmöte på perrongen med denne trevlige norske man. 

O Maken är glad o nöjd att kameran hittade hem o hittelönen var en liten extra fjäder i fiskehatten. Eller jaktdito kanske. De är ofta densamme. 


O idag har lillsessan namnsdag. Lilla Estelle. 


 Foto: Kungahuset



Av Kvasthilda - 15 augusti 2012 09:00


Tema nr 46 Elit

228/365


De tillhör verkligen svensk rockelit, Europe. Gamla i gemet. O på Kirunafestivalen var den gamla konstellationen med John Norum representerade. Jag tycker det är kul att han hittat tillbaks till dem. Det "gamla" Europe. I love Europe... (nej fy, den frasen ger mig rysningar - o inte av den bra sorten). It's The Final Countdown! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards