Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2012

Av Kvasthilda - 12 augusti 2012 20:02


Vilken dag! Idag har vi haft en underbart skön sommardag. Äntligen. Må vara att det varit lite moln på himlen men solen har nästan inte dolts alls under hela dagen. Molnen har bara legat o lurat i fjärran. 

O det blev nästan guldkant idag igen. Nästan. Eller inte. De låg hela tiden ett steg efter. Ibland två och tre men tog ikapp hela tiden också. Bara jobbigt att behöva vara de som jagar hela tiden. Ja, jag pratar förstås om handbollslaget som fick ett silver idag med ett mål i skillnad. Ett ynka mål. Fransmännen missade sin straff o svenskarna satte sin i slutet av andra halvlek. Sverige gjorde sista målet men det räckte inte ända fram. Ett silver är ändå inte fy skam med ett lag ingen trodde skulle ta sig till finalerna alls. O med tre skadade killar, varav en som inte alls kunde vara med o spela idag. Väldigt lite frikast o straffar idag. Till skillnad mot tjejernas final där Spanien o Korea turades om att slå frikast - o straffar. Men flera utvisningar. Var ju onödigt att dra på sig två utvisningar. Fast franserna fick en i sista halvannan minuten. Han slutade OS-finalen på sidan, fransosen. Hjälpte inte riktigt ändå. 

Snart är det avslutning o det lovas rock ikväll. Får se om jag orkar se hela då jag ska upp i ottan i morrn för en heldagstur till Narvik. Måste väl besöka Biltema åt gubben då.... 

Nå, det är i morgon det. Nu ska jag se lite David Copperfield. 

O apropå engelska serier. Tittade på första avsnitten i nya säsongen av True Blood o  funderade var i fridens tider jag sett Nora tidigare. Hon pratade ju engelska. Alexander svär på svenska emellanåt o pratade med Nora på svenska men hon är så brittisk det går att bli.... Ett besök på IMDB gav mig svaret. Ja, men självklart. Robin Hood. Det var ju Marion! Nu är hon vampyr. 

O en av snutarna i Law and Order har återuppstått som nån form av übervampyr också. Överreligiösa varelser. Var ska detta sluta? 


Av Kvasthilda - 12 augusti 2012 09:00


Tema nr 267 Skylt

225/365


Gillar Café Kopparhattens häftiga skylt! 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 augusti 2012 12:59


Kom hem tidigt i ottan o har sovit "natt" under förmiddagen. Letade fram mobilen när jag vaknade o tänkte lösa krysset i sängen och insåg att för att lyssna på radion behövdes ett par hörlurar. Det var bara att kliva upp då. Maken ockuperade datorn så jag tog lurarna o satte mig vid köksbordet med mobilappen. Löste krysset på cirkus tio minuter :) O bara för att spä' på det hela blev min inloggningskod till bloggen idag "SVAR". Så här kommer veckans kryssinlägg:


Vi börjar med ironi. Som han sa Eldeman : "hur kan hon vilja lämna en sån pärla till karl?" Mats Rådberg och hans Rankarna spelade Peta in en pinne i brasan. Evert Ljusberg, Jämtlands president skrev det hela. 


James Last orkester tog sig an en hel kontinent och världsdel. Totos Africa spelades. Det var mycket Toto i deras musik, förutom det typiska storbandsstuket. På svenska stavas det ju Afrika så det skriver jag in. 


Jag har druckit en kopp kaffe idag och magen skriker efter mer. Dock behöver inte jag grädde i det hela. Det påstås ju annars att Kaffe utan grädde, är som kärlek utan kyssar, o kärlek utan kyssar, det är ingenting att ha! Fast det senare kan man ju hålla med om. Kungliga tekniska högskolans Spexorkester spelade för oss.


Sen kom den där fula tröjan igen. Ingen vill veta var du köpt din tröja

Ingen sörjer när du dör, ingen ska sakna det du gör
Ingen vill veta var du köpt din tröja...
Och fast du gjort allt som man ska, du är artig, du är glad
och du har tränat bort din dumma dialekt

Hmmm... Jag gillar dialekter! Raymond och Maria heter duon som sjunger. 


Skoghalls musikkår stod näst i tur att illustrera o de spelade Barry Manilows Copa Cabana. Den stadsdelen med den låååånga stranden liggger i Rio de Janeiro. 


Niklas Strömstedt skrev texten till nästa kryssadress. Han skrev den till sin scenkompis i sommar på Diggiloo, Jessica Andersson. Texten är sprungen ur hennes självbiografi och det sägs att Niklas ska skriva ett helt album till Jessica med självutlämnande texter, utifrån hennes bok "När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var". 

Du är min natt
Du är min dag
För jag är du
Och du är jag
Det finns en famn
Precis där du hör hemma
Hur ska det gå
Hur ska det bli
Var inte rädd
Jag håller i
Det finns en famn
Precis där du hör hemma


Nästa melodi har dock en kort o glad text: 

Sol ute, sol inne.
sol i hjärta,
sol i sinne,
sol bara sol


The Sheik of Araby. Det är en gammal jazzklassiker o vi söker snubben som spelade in den. I det här fallet var det Thomas Wright, eller Fats Waller. Fats Domino har också gjort en inspelning av den såg jag. Snubbe? Alla snubbar vill ju vara katt. Jazzkatt. 


Nästa melodi har jag ingen aning om vad den heter. Har försökt kika runt bland Povels alla verk men han har skrivit så vansinnigt mycket och det går ju inte att hitta texter och YouTube-klipp på hans låtar men han har gjort ett album som heter Nostalgiska rariteter o det handlar ju helt klart om nostalgi. Ulrik och Mikael Neumann spelade för oss - utan ord förstås.
Med lite hjälp har jag fått veta att låten heter Mitt glada trettital och den finns inte med på just Nostalgiska rariteter:) Däremot heter albumet från vilken vi hörde låten Ulrik och Mikael Neumann spelar P. Ramel


Mer nostalgi. Boys Boys Boys. Den snurrar på vissa danshak än i denna dag fast låten har många år på nacken vid det här laget. Sabrina, den då unga tjejen från Italien och hennes One Hit Wonder. I krysset skriver vi en datainspirerad förkortning, IT


Vi tar oss från Italien till ett annat latinsk land o tittar till Den glade bagaren i San Remo. Evert Taubes glade gubbe som står med fingrarna i degbunken dagarna i ända. 


Om vi nu ska sjunga Kungssången för någon speciell person, torde väl detta vara, inte Presidenten av Jämtland utan kungen. Vår översta monark


Dagens melodikryss avslutas med en frukostkartong. Eller nä. Men låten heter Cornflake girl. Tori Amos spelade piano o sjöng för oss. 


O apropå frukostflingor har inte jag ätit det idag. Frukost. Dagen började vid lunch. Magen knorrar - efter mer kaffe o nåt mer handfast. Kanske ska ta o fixa lite frullemiddagsaktigt då? 

Ha en härlig lördagkväll därute i stugorna! 


Av Kvasthilda - 11 augusti 2012 11:29


Ligger i sängen o lyssnar på husets medlemmar. De som är vakna. Två av dem är uppenbarligen inte det då vår fyrfota lilltjej går runt o jamar o beklagar sig att "ingen" annan är vaken. Nyss var hon o "knackade" på sovrumsdörren. Kråkan o Neo har inte klivit upp än.
I vardagsrummet klagar kontorsstolen så Maken sitter vid datorn och ignorerar Tyra. Stolen gnisslar o gnekar.
Klumpfot har matat hushållsdraken så febrilt så det har klongat i elementen däruppe. Ljudet fortplantas via ledningarna till våra element.
O där tog Maken Tyra med sig till Kråkan :) Då är de snart uppe.
Själv tänkte jag ligga kvar under duntäcket o lösa MelloXet men insåg att jag måste ha hörlurarna till det. Kunde ju höra radion just fine i morse innan jag satte i lurarna för prommisen hem i ottan. Men det kanske är skillnad på SR-appen o Melodikryssets app? Jaja. Det är väl bara att kliva upp då o starta denna halvgångna lördag. MorrnMorrn.


Av Kvasthilda - 11 augusti 2012 09:00


Tema nr 113 Pensel

224/365


Det är hennes arbetsverktyg. Erkers Marie Persson skapar sina fantastiska tavlor och målningar med hjälp av pensel. Hon skriver sagoböcker också, om livet på landet med hästar och hagar och höhässjning. Erkers Marie står också bland annat bakom Sverigealmanackan. På bordet ligger en bemärkelsekalender, dvs en kalender utan dagar, bara datum. 


 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 augusti 2012 04:32


Hann se tjejernas 4x100 meter innan jag gick på jobbet igår kväll. Hejja Hejja USA. Jösses Amalia. De krossade världsrekordet ju! Häftigt. 

O Sverige är i handbollsfinal. Den såg jag inte (semin). Sov medan de spelade... 


Av Kvasthilda - 11 augusti 2012 02:07


Ja, kan inte säga nåt annat. Lyssnar på nyheterna o blir överförbannad. Jourhem måste ju finnas för att ge en frist åt barn och ungdomar som är drabbade av ett eller annat o behöver komma under tak. Så får man höra om en gubbjävel i just ett jourhem som förgripit sig på o våldtagit minderåriga (förskolebarn!!!) som kommit dit för en lugn tillvaro. O fanskapet har haft jourhem i över tjugo år. Som sagt. Fy fan.


Av Kvasthilda - 10 augusti 2012 11:10


Blev en helt annan typ av hästkrafter som tar mig till kusten idag. Får se om det blir nåt jobb alls idag. Kaffe blev det då fan inte. Nån har rivit ner kontaktledningen i Katterat så det är buss som gäller. Får se om det blir så bägge vägarna.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards