Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2012

Av Kvasthilda - 23 oktober 2012 09:00


Tema nr 59 Fot

297/365


Normalt sett har ju katter tassar men den här har en fot. Eller, hur var det nu? 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 oktober 2012 18:36


Undra' va' Olle skulle säga om det? Står verkligen tortillas högst på menyn i manegen? Eeh menagen? För tre...



Av Kvasthilda - 22 oktober 2012 13:01


"Man hittad död i bakluckan på sin bil. Misstänkt mord". NÄHÄ?!?!???


Av Kvasthilda - 22 oktober 2012 11:45


Long train running spelades just i radion. Long train yes men running... not so much. Heliga kor i vägen...

iPhön · jobb · sms
Av Kvasthilda - 22 oktober 2012 09:00


Tema nr 224 Prins

296/365


Grodan, Prinsen o följdaktligen Grodprinsen. Det har varit namn jag haft på vår son.
Här är en liten kille med alla dessa namn inbakade i samma lilla förpackning. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 oktober 2012 23:24


Sitter o tittar på film med E-pigan. Vi ser en romcom. Hahahaha. Nä, inte så mycket komedi kanske. Hade en liten diskussion om romcom o förkortningar till höger o vänster med en gammal granne. Nä, han är inte gammal, men en fd granne. Faktiskt en av mina första grannar. Nej, min första granne. Punkt. Fast det var två. Tre lägenheter per våningsplan. Jag bodde i en liten etta högst upp i ett trevåningshus. På den tiden slängde man soporna i ett nedkast i trapphuset. Ni vet, med en sån där plåtlucka med handtag som fanns på varje våning. I med kassen o svisch så for den ner i det där betongröret till soprummet i källaren. Eller om det var på bottenvåningen? Var det nog, för vaktmästaren tömde den i en plåtdörr/lucka intill porten i trapphuset. Hur som haver. Vad nu detta hade med grannen att göra. Jo, ser du... Ytterdörren i lägenheterna hade lås av den typen du inte behövde nyckel för att låsa. Du smällde bara igen dörren när du gick hemifrån. O fick hoppas på att nyckeln låg i en jackficka eller väska du hade med dig ut. Tror du man tar med sig nyckeln när man slänger soporna? Nä, se det gör man inte. O dörren i min lägenhet hade den lilla egenheten att den for igen. Av sig själv. Om jag inte var noga med att ställa den försiktigt på glänt. Om jag gick ut o "släppte" dörren slog den igen, Så mer än en gång var jag tvungen att gå in till grannen o låna telefonen för att ringa mamma så hon kunde komma o öppna med en extranyckel... O det var just den grannen :) Tror jag funderade på att slänga in en extranyckel till dem i stället! 

Nä, tillbaks till filmen. Country Strong. Country är inte my type of song men filmen är bra. 


Av Kvasthilda - 21 oktober 2012 09:00


Tema nr 154 Landskap

295/365


Lite annat landskap än vad vi har. Nåja, det kan se ut så här bland svenska fjällen också. Faktiskt. Lite dimhöljda bergens gorillor över det där. Fast det är i Norge. O en del av min vardag. När detta publiceras är dalgången gul och svart av höstfärgade o lövlösa träd och snön o vintern lurar runt hörnet. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 oktober 2012 10:48


Idag har jag lyssnat på krysset direkt från första tonen :) Eller första ordet kanske? Fanfaren kom från SF film om jag minns rätt. O nä, det gjorde jag ju uppenbarligen inte.... Måste lyssna bättre om jag nu ska kommentera det  ;) 20th Century Fox säger Gunnar så då säger jag också det. 20th Century Fox.

Näst sista uppgiften spelas för fullt o krysset är klart. Nästan. En bokstav kvar. O där kom den också. Jaha, hur såg det ut idag då? 


För första uppgiften sökte vi en plats. Calle MORA-eus (mowahahahaa) o hans Orsa Spelmän sjöng och spelade Calles fantastiska Underbart. Underbart! 


En annan stad sjöng Tommy Körberg om, fast på engelska. Stad i ljus. Unchained Light är den engelska titeln som vi hörde idag. 


Det nästa melodi handlar om måste, om vi fortsätter temat stad, vara modelejon? The Lions Roar. First Aid Kit heter systerduon som gör den. 


Vi tar på oss modestassen o går på teater. Dockteater. The Muppet Show. Kermit sjunger om Lydia med taggarna. Lydia, the Tattooed Lady. Groucho Marx gjorde visst den här en gång i tiden. 

Oh Lydia, oh Lydia, say, have you met Lydia?
Lydia The Tattooed Lady.
She has eyes that folks adore so,
and a torso even more so.
Lydia, oh Lydia, that encyclo-pidia.
Oh Lydia The Queen of Tattoo.
On her back is The Battle of Waterloo.
Beside it, The Wreck of the Hesperus too.
And proudly above waves the red, white, and blue.
You can learn a lot from Lydia!
La-la-la...la-la-la.
La-la-la...la-la-la.


Ungar ja. Barn är ett folk och de bor i ett främmande land... Fast idag var det text på engelska sjunget av Cilla Black och då heter melodin Mysterious People. Beppe Wolgers skrev den fantastiska svenska texten och Olle Adolphson gjorde musiken. Jamenjahaaaaaja. Det föll ju helt bort! Tack Gunnar! Det gåtfulla folket. Får ju inte glömma det viktiga... ;) 


Beppes Godnattstund. Underbara teveserie. Den utspelas ju i en jättestor säng med sagor och berättelser. En vagg- eller barnvisa är Sov du lilla videung. Fast den har ju inget med Beppe att göra :) 


En annan barnvisa, som inte heller har nåt med Beppe att göra, är Jag är en astronaut. Inspelad av en av Wahlgrens ungar en gång i tiden. Han drömde om att flyga ut i rymden. Det gör en fd kollega till mig också. Hon har skrivit en bok som heter Framåt Mars och har varit med om exkursioner som ska efterlikna ett liv på Mars. Finns det liv på Mars? Den frågan ställde sig David Bowie. Life on Mars

Sailors fighting in the dance hall
Oh man! Look at those cavemen go
It's the freakiest show
Take a look at the Lawman
Beating up the wrong guy
Oh man! Wonder if he'll ever know
He's in the best selling show
Is there life on Mars?


Sen trodde jag vi skulle skriva Loa men han blev ju inte direkt känd i en tävling häromåret. Nä, det var en tjej jag hörde på radion häromdagen. Som veckans redaktör i Musikguiden i P3 spelade hon en massa bra musik och berättade om allt möjligt om tiden före och efter IDOL. Moa Lignell. Hon berättade bland annat om vilka låtar hon önskat att hon hade skrivit :) Whatever they Do heter låten hon skrev och sjöng idag. 

It kinda hit me yesterday
That you’ll grow up like me someday
But we’re not yet there
It comes a time when you don’t know
Only you know better
You make decisions on your own
but we’re still here


Whatever they do,
Whatever they say,
Leave it tonight and go your own way
And then you’ll sing, you’ll do your thing.
Believe me when I say so,
I want you to know how things can feel
Keep you away from what is out there,
I wanna prepare you on for what’s real
You’ll get by and get it your way,
Whatever they do
Whatever they do


Who's afraid of the Big Bad Wolf? Ja, inte De tre små grisarna i alla fall. Åtminstone inte Bror Duktig som byggde sitt hus av tegelsten. Smart gris det där. Stickor o strån står ju inte emot en hungrig varg. 


Andra hus handlar en svensk teveserie om. Eller invånarna i dessa hus. En serie som jag som enda svensk inte sett ett avsnitt av. Solsidan. Sura Ove o andra karaktärer. Salem al Fakir har skrivit titelmelodin, I'm so Happy. Han trallar o lallar sig igenom texten i den. Såg ni hans bror på teve igår? Det är en serie jag hellre ser. Doobidoo. Nassim var med igår o tävlade. Gick väl sådär :) 


Så far vi till ett annat land igen. Leendets Land. Franz Léhar skrev operetten från 1929. Var ett tag sen. André Rieu dirigerade skickligt sin wienerorkester medan han själv spelade violin. 


Nästa huvudperson rörde sig väl knappast i leendets land. På något sätt. Möjligtvis under täcket i en båt eller nåt. Carly Simon gjorde titelmelodin, Nobody Does it Better. O det finns det väl ingen som gör? Förför sina damer som han gör? Bond, James Bond. Älskade Spion. Fast för krysset ska vi ha agent


Så småningom landade väl förhoppningsvis den där guppande båten (av fler orsaker än vågornas rörelser kanmantänka) vid en strand o en brygga nånstans. Men nu pratar vi ju James Bond och han lägger säkert till o säkrar båten vid bryggan lika smidigt o tjusigt som han gör allt annat. Inte som klantarna (inte) gjorde i filmen Att angöra en brygga. Fast jag tror inte Bond hänger sig åt det de skulle i den svenska filmen, kräftskiva med allt vad det innebär. Ingen shaken not stirred där inte. 


Så vi kliver väl ur kryssningsfartyget för dagen då och gör nåt annat. Nästa vecka tar vi en barkbåt och styr stäven över kryssplanen för då blir det bara för barn. Barn är ett folk....

Ha en skön lördag!



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards