Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2012

Av Kvasthilda - 27 november 2012 17:39


Tisdag morgon inleddes med trenne hysteriska snoozningar. Vägrade vakna. Eller tja. Den började lååångt före det, då YraTyra hade bestämt sig att ta sig in i sovrummet nån gång under den arla morgontimmen, efter att tjejjorna gått o lagt sig. Hon hoppade. O hoppade. O hoppade. Jag stängde dörren. O stängde dörren. O stängde dörren. Hon hoppade. O hoppade. O hoppade. O jag höll emot handtaget o hon hoppade. Höll emot o hon hoppade. Till slut blev jag så less så jag klev upp helt (kan halvsitta i sängen o hålla i handtaget för vårt sovrum är så litet) plockade upp kattskrället o gick in i köket o drack lite vatten. Gick o la mig o tog med mig lillsessan. Hon rullade ihop sig i Makens sänghalva o sov resten av morgonen utan att avyttra ett ljud. 

Vi har ju lite problem med allergier i det här huset. Linblomman kan inte alls vistas hos oss. Nja. Några minuter. Det är som Svägerskan. Makens syster. Har haft oerhörda pälsdjursallergier men varit tvungen att passa sonens katter emellanåt. När de hade tre katter i en liten etta kunde hon bara vistas minuter i huset. När hans andra flickvän o sedermera hustru (sedan femton år eller så idag) skaffade hus o katter gick det bättre o hon kunde stanna i timmar. Dock vet ju katterna instinktvis vilka personer de absolut måste terrorisera o de satte sig först o främst i min mycket kattogillande svärmors knä, o sedan valde de svägerskans. Tillbaks till min familj. Lillkullen är allergisk. När han varit härifrån några dagar (vilket kommer att bli till nästa helg då E-pigan o jag drar till Dalom på fredag) känner han av katterna. När han bott in sig en stund klarar han av att Tyra ligger på hans kudde. Nästan. 

Maken är allergisk. Mest mot vissa hundar. O i hans fall är det kontaktallergi med kliande ögon. Mitt mågämne o svärdotter har mer åt astmaallergihållet, vilket gör det betydligt mycket besvärligare. Svägerskan lider av samma sak. Astmaallergi. Svågrarna har nånting mittemellan. Maken är lindrigast av alla. 

TUR att ungarna klarat sig från dessa hiskeliga alleriger! Givetvis valde de då istället respektive med hyper-allergier.... 

Nåja. Dagen som gick då. 

Klev upp o kokade kaffe. Väckte Kråkan så småningom. Behövde viktig skjuts idag! Har nämlich varit på körskolan. Vojne Vojne. Inte ett ljud om instrument o annat utan bara ett evinnerligt snurrande runt garagen vid körskolan. Mycket start i backe. Gick sådär kan jag ju erkänna. Dragläge My @$$. Ge mig en Dm3 så hittar jag dragläget på tre sekunder. En bil i backe? Not so much. Det gäller ju att komma ihåg det där med tryck ner = broms, lätta = ryckstart o motorbroms. Eller nä. Det är ju inte meningen. O så lagom kul när två ungtuppar skottar snö kring garagen o kastar nyfikna ögongluttar mot vårt håll.... Mowahahahhaa. Äh. Det bjuder jag på! Nån ska ju ro fan i hamn. O ett körkort ska jag ha. Idag har jag varit väldigt imponerad av äldsta dotra o hennes körteknik. Kanske inte klockrenast i världshistorien men hon tar oss dit vi ska o på ett relativt säkert sätt. 

Mitt andra stopp idag var hos Maria.

~ Ja du, sa hon. Det här är väl sista gången du klipper dig hos mig.

~ VANUUUUDÅ??????

~ Jag ska lägga ner.

~ Men waaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhh? NÄ?!??? 

Hon vill sluta efter sina 32 år med sax i hand o ska i stället valla gamlingar. Hon vill ju det. Kul för henne! 

~ Äh, du får väl ringa mig hemma. Jag har skickat mina saxar på slipning så nu har jag dem livet ut. 

*puh* Fast livet faller ju inte med att hon lägger ner. Hennes gamla kunder gråter blod efter att ha gått hos henne i TRETTIOTVÅ år. Det förstår jag. Goa Maria. 

Nyfrissad for vi på coopera o handlade mat. Skulle köpa skinka o notan hamnade på 1500 eller så. Dyr jävla skinka. For sen på ICA för att köpa bröd o DET kvittot visade femhundra pix innan vi kom ut. Gick på Clas-i-sjön för att köpa batterier o blev sådär en fyrahundra spänn fattigare. Jävligt dyra batterier. Att sen skuffen var full av kassar med ditten o datten är ju en annan sak. Men inte en grisfot att uppbringa. Attans. 

O vi har inte ens BÖRJAT julhandla än. *suck* 

Skinkan är Check o laxen är Check. Tur det. Köpte färdigkokt skinka. I år igen? Tror det blev en sån i fjol också. Jobbar ju in i det sista o hinner fan inte koka nån. Får se om jag hinner baka nåt alls i år. JÄÄÄÄKLAR! Glömde ju köpa saffran. IGEN!!! Har köpt kvargen i alla fall. Till solrosorna. 

O COOPjävlarna har börjat med egen mjölk. Bra som fan för mina hemdomäner i Dalarna men mindre bra för vår närproducerade mjölkproduktion. Grådö mejeri i Dalarna levererar nu mjölk till COOP för två spänn under Norrmejeriers pris. Vad händer då med NM?? Bara för att stödja dem gick jag emot mina principer att köpa Bregott Mellan o köpte Norrmejeriers normalsaltade Norrgott i stället. Motsvarar Bregott Normalsaltat. Dvs lite hårdare än mellanbregotten. Men trots allt närproducerat. Nån jävla måtta får det vara! 

Att det sen blir ett uppsving för Grådö mejeri som tappade hela Dalamejerier för att ingå i jättekoncernen ARLA spelar inte så stor roll för mina "grannar". Fast lite dalapatriot är jag o glad för deras skull. Men fortsätter nog köpa Norrmejeriers mjölk. Så länge jag är hemma i stan i alla fall. Nästa vecka kan det bli nåt annat men Norrmejeriers varor säljs ju inte i Dalarna! 

Efter storshoppingen for vi på systemet för att köpa en Blossa 12. Eller två. Nöjde mig med en. Hoppas Maken köper hem ett par som han lovat! Systemnotan stannade på sådär en överdryga trehundra pix oxå. Jävligt dyr glögg. Som kostar 94 spänn. Faktiskt. Men jag köpte några juliga Ale också. 

O Blossa12 är GOD. Skitgod. Jävligt god. Mumsfillibabba. Som sagt. Ingefära (stark krydda det där. Faktiskt!) o den där japanska citrusen vad sjutton den nu hette.... Y nåt. 

O apropå japaner. Sundsvall har ju fostrat ett o annat stjärnskott genom åren. Har ni sett den nye? Nya? Lille UUUUURSÖTE/A YOHIO (stavas med STORA bokstäver - eller VERSALER då)? Han är ju go som en smäll-karamell i sitt platinablonda ûberlånga o lockiga hår med Shirley Templelockar i Mangastil o ursöta dock-klänningar. Hur söt kan man bli?? Jag vill adoptera honom! Han ska vara med i Mello 2013. Japanpop. Ska bli så spännande! Gruvisarna i Kiruna lär nog få en o annan hickattack men jag tycker han är skitcooooool! O sjunger på japanska, antagligen klockren. 

Se en av hans videos här: SKY☆LiMiT  


Av Kvasthilda - 27 november 2012 09:00


Tema nr 327 U

332/365


Det är störstebrors födelsedag idag. Hans sextionde. O helt logiskt tar vi alltså ett U i dagens tema. U-et visar var persontåget ska stanna med loknosen, just här i norra änden av Abisko Östras numer jäääätte-lååånga perrong. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 november 2012 19:24


 Fredag kväll. På en måndag. Har en fridag i morrn. Fullbokad fridag. Hörde sägas att det FINNS VISST Blossa 12 på bolaget i Kiruna. Jag var in där en snabbis idag men tittade inte ens efter den då jag fått höra att den är slut på vår butik. DUMT DUMT DUMT. Annars hade jag tjuvsmakat den redan idag. Ingefära o en japansk citrusfrukt ingen hört talas om. Ålen köpte sig en flarra idag o smuttar nu för fulla glöggmuggar på den.

Lite panik. Hon flyttar härifrån om FYRA DAGAR!!! Var tog tiden vägen?? Fast som sagt, både hon o jag har den där känslan av att "vaddå, du är där o jag är här, en knapptryckning bort". I mitt fall inget konstigare än att Maken är borta på jobb halva tiden om året. Ålen o jag lärde ju känna varann genom bloggandet för flera herrans år sen o sen har hon varit här o gästspelat några av dessa år. 


Är övertrött. Låg uppe lite för länge inatt. Hade svårt att släppa boken jag börjat läsa. Den påminner om en hysterisk mix av Fifty Shades of Grey och Nora Roberts i Gena Showalterkostym. För det är en bok av Gena. En av hennes äldre böcker. Hon skrev den redan 2005 så den är långt före Greytrilogin. Kanske E.L James hittade inspirationen där? Animal Instinct heter den. Jag tror det är en av Genas första romaner. O antagligen helt utan paranormala influenser. Förutom den där inre tigrinnan Naomi Lacroix bär omkring på och som hon försöker hitta en koppling till i sin önskan att bli något annat än den dörrmatta hon liknat sig vid de senaste åren. Det fullkomligen sprakar om Naomi när hon tittar på Royce Powell, som söker en hustru att dela sitt enorma flygimperium med. Fast det erkänner hon inte. Alls. 


O apropå sprak. Det har varit frostigt överallt. När jag körde över Bjørnfjell idag sprakade det friskt från strömavtagarna - mellan tunnlar och gallerier. Därinne finns ingen rimfrost på kontaktledningen o spraket upphör. En stund. 

Morgonen har bjudit på vackra vyer med fantastiska fäger. När det inte var rimfrost o fuktdimma överallt. Solen steg upp när jag närmade mig Björkliden och jag fick några fina bilder på Lapporten i morgonrodnad. 

Månen närmar sig sitt klotrunda stadie igen men det är så molningt så den syns inte. Igår kväll hängde den på den stjärnklara midnattsblå himlen. 


 

Strömavtagarsprak sett i backspegeln.... 


Av Kvasthilda - 26 november 2012 09:00


Tema nr 104 Hjälpreda

331/365


Vi kokade köttsoppa en dag och dotra hjälpte till med en del. Bland annat fick hon ansvaret för klimpen. Ingen köttsoppa utan klimp. O fina klimpar blev det. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 november 2012 12:57


Den har hittills gått i lathetens tecken. Vaknade med ett ryck i ottan av att YraTyra hoppade på handtaget till sovrumsdörren. Det lilla monstret. Klev up o drack lite vatten o klappade henne lite grann. Försökte få henne att gå in till sin mamma (eller ja, matte då, E-pigan) men hon vände i dörren igen. Attans katt. Gick o la mig igen o Tyra fortsatte terrorisera dörrtrycket. Jag stängde dörren tre gånger o till slut gav hon upp o gick nån annanstans. 





Ska ut o jobba senare. Om nån timme. Spendera natten i Narvik igen. Sen är det fridag.

Har en tid hos frissan. Välbehövligt igen. O en tid på körskolan, ja... Himmel. 

Ett skift till kvar onsdag/torsdag, sen är det semester en vecka. O SAS flyger ju så det blir en tripp till Dalarna trots allt. Ljusstöpning på schemat! Ska bli så skönt. 

SysterYster står i startgroparna att byta jobb så det ska bli skönt att krama om henne lite. Hon har varit lite nervös för det hela. Har ju varit arbetare hela sitt liv. Nu blir hon sin egen. Undrar om hennes namn gick igenom? 

Kommer att bli bra tror jag! När nu hon slutar flyttar firman upp till Leksand. Har väl ocxkså varit på gång ett tag men nu blir det liksom den lilla droppen som skjutsar hela lasset mot knätofsens land. 


Av Kvasthilda - 25 november 2012 09:00


Tema nr 350 Vädring

330/365


Ett tågstopp. TIttade ut genom dörren och såg kontrasterna i snön. Det här var för ett par månader sedan, sen första snön lagt sig. Gräset ser vindpinat ut under det tunna snötäcket. Det blåste lite. Perfekt dag för vädring. Om man bara ser till att grejerna sitter fast på "väderstrecket". 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 november 2012 10:37


Jobblördag idag men jag hoppas hinna skriva kryssblogg innan det. Vaknade i god tid före krysset idag trots sena filmvisningar inatt. Hann koka min panna kaffe o göra ett par mackor. I år finns det "småbitar" med vört så det var tvunget att inköpas för att provas. 


Vi börjar i skolbänken. Ja, det var ju där deras video utspelade sig. VIdeon där Agneta sjunger om sin kärlek till läraren, spelad av Magnus Härenstam. Gruppen är ABBA. When I Kissed the Teacher


Sen söker vi en annan liten stjärna sa han Eldeman. Ett djur som bor i Hackebackeskogen. Klas Klättermus. Som är en norsk liten mus från början, omskriven av Thorbjørn Egner. 

Det var en gång en mus,
och den musen hette Klas.
Och han var alltid bjuden
när det var stort kalas.
Det bästa som han visste
det var att lata sig.
"Nu tar nog ingen miste
det handlar ju om mig"
Faderullanlej


För att illustrera nästa kryssadress för oss plockade Magnus Johansson fram sin silvertrumpet. Vi söker en "beklädnad". Apropå dagens 365a :) Tomas Ledins Sommaren är kort. ...I sandaler av plast, går jag i solen och tänker på dig...  


I Can't Stop Lovin' You. Det må vara ett tema i Ledins sommarlåt men nu pratar vi countryromantik av värsta slag. Ray Charles sjöng. 


Vi tar Ray's efternamn o gör om det till ett förnamn. Det är ju så han heter egentligen. Mannen, myten, legenden. Charlie Chaplin. Charles Chaplin. Som skrev den fantastiska låten Smile. Jag älskar den. Tänkte på den - och Chaplin häromnatten när jag var ute o jobbade. Thomas Beckman spelade idag. Han har dedikerat ett helt album till Chaplin: Oh! That Cello: Music by Charlie Chaplin


Chaplin är död sedan länge och sitter i sin himmel o lyssnar på alla fantastiska versioner av sin låt. En annan himmel, nääää. det är ju samma! Men I din himmel tävlade i Melodifestivalen i år. Sonja Aldén sjöng. Jag tycker den är urtråkig. 


Nu ska vi skörda linet idag,
häckla det väl
och spinna det bra,
se'n ska vi väva
tröja och kjol,
svänga oss glatt i dansen.
Dunk, dunk, dunk,
vävstolen slår,
spolen den går,
Dunk, dunk, dunk,
svänga oss glatt i dansen.

Vi skriver lin i krysset. 


Är det konstigt att man längtar bort nån gång? Nä, inte vintertid för den är så oerhört lång häruppe. Idag kommer det mer snö och hela världen är vit. Lena Andersson ställde frågan, då alldeles i början av sjuttiotalets inledning. 


Don't Cry for me Argentina. Det var nästa illustration och vi söker nåt man inte behöver, om man låter bli det titeln säger. Eldemanskt så det förslår. Om du inte gråter faller inga tårar och då behöver du inte torka dem med en eventuell näsduk. Nä. En näsduk som jag letat förtvivlat till 365an i år. Vet att pappa har en massa härliga gamla näsdukar i bomull. Såna där gammaldags. Mjuka o sköna som babylakan. 


Vi tittar upp mot en annan himmel. Nä, sa ju det Samma himmel. Fortfarande. Och samma sol också. Arja Saijonmaa sjöng den 1989. Som den finska hon är, älskar hon att basta och skrev år 2000 en hel bok om detta fenomen. Sauna, myt och livsstil


Sen var han lite elak mot Magnus Uggla, Eldeman. Jag vet ju inte om han kryssar, Uggla men han nämnde i Så mycket bättre att en av de värsta låtarna han visste är Ska vi plocka körsbär i min trädgård?. Kanske inte för att låten i sig är dålig utan att den fastnar i hjärnan som körsbärstuggummi under skorna o man kan inte släppa den. Låten har ett något ekivokt innehåll om man nu tolkar den och inte tar till sig texten rakt upp-o-ner. När det begav sig var det Ann-Christin Bärnsten som sjöng, Melodifestivalen 1975. Idag satte sig Nils Dacke vid sin partyorgel o spelade för oss. 


År 2000 var det ju som sagt Arja skrev om sin kärlek till bastubadandets konst. Ett annat ord för årtusende är Millennium. Det är namnet på en tidning. En fiktiv sådan. Och alltså även en boktitel. En boksvittitel. Som filmatiserats och ur vilken vi hörde nästa ljudillustration. Jag såg faktiskt Girl with the Dragon Tattoo häromdagen. Lite kul med svenskar som pratar knagglig engelska med Daniel Craig och Rooney Mara. Böckerna som säljs över hela världen skrevs av Stieg Larsson och genomgår kanske fortfarande arvstvister mellan hans sambo och hans barn. Vansinne. 


Får se om nya arvstvister dyker upp nu då. Hörde i nyheterna att J.R är död. Eller Larry Hagman. 81 år blev han. Hur gör de nu med hans roll i detta millenniums Dallassvit? Samma som de gjorde med pappa Jock kanske. Vad de nu gjorde då? Har jag förträngt men han var med i serien på nåt sätt efter sin bortgång. Nåja. Strunt samma. Har inte sett ett avsnitt av de nya fast JR är samma bråkstake fortfarande. Tills nu då. 

Nåja, That's All Folks! För denna gång. O jag hann :) 



Av Kvasthilda - 24 november 2012 09:00


Eget tema nr 25 Lika

329/365


Tänkte Jubileum, men det har vi redan haft. Tänkte fyrtio. Tja, varför inte?

Men det är ju två fyrtio så då blev det lika. Två likadana.

En av mina födelsedagspresenter. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards