Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2012

Av Kvasthilda - 18 november 2012 09:24


Jo, tjena... Rubriken kom apropå dagens 365a o den andra bilden där. PsfT ringde medan jag väntade på sista signalen hem i fredags. Kan du jobba på söndag? *gaaah*
Jag återkommer. Hoppade på det fast allt skrek emot. O VARFÖR förhandlar jag inte mer? Hade ju kunnat ta bort den där söndagen före jul. Mina yngre kollegor är förjävliga på att lyckas sno till sig fördelar om de gör ett extraskift.

Nä, det är väl bara att kliva upp då o ta itu med passresan o jobba sig lite. KLANT!


Av Kvasthilda - 18 november 2012 09:00


Tema nr 194 Mässing

323/365


Han står där, i bara mässingen.... ;) Gillar den här figuren! Indisk gud? Buddha? Nä, Buddha brukar sitta ner. Betingar ett pris om sådär ett par-tre tusenlappar. Med norska figurer på. 



Bara för att det är söndag tar jag en mäss-ingsbild till - som jag fotade i somras. 

Sandvikens kyrka. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 november 2012 21:47


Hänger på nästa år oxå! 




Av Kvasthilda - 17 november 2012 10:59


Satt uppe alldeles för länge inatt o såg film med dotra så jag var jättetrött idag. Maken väckte mig o det var dags att kliva upp. Halva krysset hade redan passerat. Men det togs snabbt ikapp. Bokstavligen. I snabben löste jag det jag saknade. 


Det måste va' sången och glädjen som smälter bort snö och is. Det lät ju väldans positivt. Tror inte det skulle hjälpa på alla de massor av det vita nedfallet som alstras här en vinter - eller som faktiskt redan kommit. Östen Warnerbring. 


Nåt annat som är positivt och åtminstone smälter bort dåligt humör är Skalle-Per o de andra rövarna i Astrid Lindgrens film om rövardottern Ronja och hennes kompis Birk. Vi hörde rövarnas sång till sina hövdingar just ur Ronja Rövardotter


Rövargängen höll till i skogen. I filmen faktiskt i skogar överallt i landet men det syns ju inte i den färdiga rullen. Vi kliver ur de djupa rövarskogarna för nästa två kryssadresser. Lars Roos (antar jag) spelar Ulf Lundell. Öppna landskap


Helt Logiskt. Eller hur? Nåt som inte alltid är helt Logiskt är vilket låtval artisterna gör/får i Så mycket bättre. Ofta blir det skitbra. Har inte sett ett avsnitt av årets upplaga ännu. När ska jag hinna det? I första säsongen hörde vi Plura tolka Petters Logiskt


Snö och is ja. Som sagt, det dröjer tills det smälter häruppe. Minns ni historien om hockeytränaren (tror det var Leif Boork), vars dotter undrade när pappa skulle komma hem. Svaret hon fick var, "När snön är borta". Flickebarnet gick då sonika ut på gården o började skotta. Vad hon inte förstod var att hon skulle vänta på Våren. Stackars liten. Häruppe finns det fler än De fyra årstiderna. Lapparna har åtta. Sägs det. I min bok är det vinter, förvinter, vårvinter, senvinter, vit vinter, grön vinter o några till.... Quattro Stagioni. Makens favoritpizza. Fast här gällde det Vivaldis version av det hela. Ur led är års-tiden. Speciellt i hockey-sammanhang. Hockeyskolor leds ofta på sommartid. 


Anne-Lie Rydé gjorde den. Lill Lindfors gjorde den före. Idag hörde vi den på finska med Marjatta Leppänän. O som vanligt. Min finska är inte som andras häruppe så jag lämnar titel o text därhän. På svenska heter den dock En så'n karl

Han går som en karl
Han ser ut som en karl
Med en kropp som en karl
Och han kysser som en karl ska


Han har charm som en karl
Han är fräck som en karl
Nonchalant som en karl
Och han rör sig som en karl ska

 

Men djupt därinne

Har han ett barnasinne

Och jag ska ge allt vad jag har

Till denna underbara karl

Så han blir min för hela livet


Nåt helt annat blir besjunget sedan. Eller inte alls. Gullan Bornemark skrev texten vi inte hörde, till Min kära lilla ponny. I ett stall med ridskola hittar man nog flera ponnyer. De jag växte upp med hette Guld, Röde Orm, Oskar, Bubbas, Sylvester o en massa annat. 


De gillar att springa ute på ängar o äta gräs o må gott. På vissa tider under dagen fick man inte störa hästarna o ponnyerna i vare sig stallet eller på bete. Nån vilotid behövde de. Andra ängar där blommor växte, skrev Peterson Berger ett helt verk om. Frösöblomster. Östersunds serenadensemble. Jaadu Eldeman. 


Genrebyte. 

Don't say you love me
I don't believe it
Don't say the word
If you don't mean it
Don't wanna hear it
Out in the open
Keep it inside
If you don't mean it

Markus Fagerwall. Eldeman nämnde mer is. Markus vann ju både Idol och Stjärnor på is. O kanske inte så mycket mer. Jag gillade honom i Idol. Gillade hans röst. Vet inte vad som hände sen. Han försvann liksom. 


Sen söker vi ett instrument. Arne Domnérus med flera spelade Povel Ramel och vi skulle identifiera ett blåsinstrument. Altsaxofon var det. Fast vi skulle ha flera så vi skriver altsaxar i krysset. 


Så nåt som överraskade mig. Satt en stund o lyssnade o funderade vem som sjöng. Too many days. Bara det hade ju varit en ledtråd ;) Efter en stund hörde jag rösten till gitarren. Har ju hört den så många gånger, både på skiva o live. *skakar på huvudet*. Tomas Ledin. Låten är hämtad från ett gammalt album. Hans första, Restless Mind. Eldeman sa att den var splitterny. Tomas har gjort en ny remix av den i år, fyrtio år senare. Den finns inte med på hans 40/40 men ledtråden jag nämnde gör det. 500 dagar om året ;) 


Så tillbaks till faunan. Vi ska plocka ut en djursort igen. Texten börjar såhär: 

På Colla Bellas höjd, där geten skuttar
och glesa furor skugga ginst och sand
där finns en grön oas, en äng, som sluttar
ner mot en vindal och en palmklädd strand.

Evert Taubes Fritiof i Arkadien. För krysset blir det get


Vi slutar med ännu en fyra. Inte Magnus Ugglas Fyra minuter men väl en engelsk Four minutes. Madonnas hit där hon tagit med sig Justin Timberlake för en extra röst. 


En fyra till, apropå Uggla. Det är hans kväll i Så mycket bättre idag. Avsnitt fyra. 

O där var mina fyra... eh fyrtio.... ehh en timme o fyra minuter över för den här veckan. 

Cykla lugnt. Ja, ni såg väl Zlatans fjärde mål häromdagen? 


Av Kvasthilda - 17 november 2012 09:00


Eget tema nr 23 Lotto

322/365


Den ser ut som en lottorad nästan. O nästan som vår lottorad. Fast nä. Men vår är hopplös att vinna. Kanske man skulle byta till nåt sån't här? Ser rätt omöjligt ut också. Det är gamla litteraskyltar från växellok som gått i LKABs regi.  



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 november 2012 14:33


Var tvungen att titta in på SVT Play (o en massa andra ställen) för att se vad det var han gjorde häromdagen, Ibra. Cykelspark. En bicicletas får man förmoda? Ser aldrig fotboll så jag hade ingen aning om att namnet försvenskats. Men Zlatans mål. WOW. WOOOOOOWWW! Makalöst. Sinnessjukt. Snyggt. O satt som en smäck. 

Hattrick i all ära - men vad kallar man fyra mål av samma kille? De fyra "enda" målen Sverige gjorde på England. O krossade dem. Jag menar. Kolla det här...... 


Men... Zoltan?? Amerikaner....

Å andra sidan säger han "Come on... WHO DOES THAT?"

IBRA förstås! Den enda. 



Av Kvasthilda - 16 november 2012 10:57


Vad ska man säga? Det lönar sig inte att vara tidig. Oftast. Fast även om jag får vänta i fyrtio minuter kommer jag att vara tidig hemma. Förhoppningsvis. Man ska inte ropa Hej förrän man kommit över bäcken. Vad som helst kan ju ske innan man parkerar tåget. Nåja. Det är bara att bita ihop o njuta av det lilla ljus som finns. Än går inte solen ner...


Av Kvasthilda - 16 november 2012 09:00


Tema nr 237 Reflex

321/365


För att knyta an till gårdagens tema säger jag Barn är mjuka, Bilar är hårda. Använd reflex för sjutton. På barn och vuxna. Hundar o barnvagnar. Allt som är ute i höst- och vintertrafiken ska vara reflexmärkt. SÅDESÅ! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards