Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2012

Av Kvasthilda - 4 november 2012 23:15


Sitter med en sur hals. Aka halsbränna. Dags för en citronsmakande bubbeltablett. Gaviscon. 

Kommer ihåg att uniformen ligger i tvättmaskinen men där får den ligga tills morgondagen. 

Apropå kläder. Har pillat o petat på dockor mest hela dagen idag. Sökte fram ett par gamla klädlådor till Ken o klädde den stackars Edward som varit iklädd endast ett par urfula lila polyesterbadshorts i flera månader. Nu har han i alla fall en jeansjacka o ett par mysbyxor till Fredagsmyset med papperspizzan och VHS-rullen. Eller det amerikanska bandmåttet kanske, vadfandetdå heter. Associerade till ett överdimensionerat kassettband först, innan jag insåg (eller Junior noterade och informerade sin tröga moder) att det också låg en fjärrkontroll i papp i kartongen. Tjusigt Mattel. Papper o kartong. Snåljåpar. 

E-pigan var ute på balej galej igår. Halloweenparty hos en kompis. Eller på Ferrum. Eller nånstans. Gick iväg i en kortkortkort klänning med puffkjol o hjärtan runtom. Queen of Hearts. O en par überlånga stövlar med ännu mer überhöga klackar. Fick svindel bara av att se på dem. Själv hade jag knappt fått in armen i dem. Smala eländen. O hööööga. 

Bjöd Halt på frunch idag. Han skulle komma förbi o ville ha en macka. Jag slog till o gjorde en omelett i stället. Plockade fram en bit lax o hackade en charlottenlök o en bit paprika. Vispade ihop ägg o grädde o väntade in honom. Stekte på det hela o klickade i lite murkelstuvning och cheddarost. Det föll i god jord. 

Åsså tabberasade vi tårtan. Den kommer visst på bild i morrn i 365an. Men nu är den slut. O mycket godare idag än i fredags :) Tårta mår bra av att stå ett par dagar o gona till sig. Blir saftigare o mumsigare. 

Har bestämt date med Ålen på tisdag. Måste ju se till att träffa henne innan flyttlasset bär av neråt södrigare delar av landet igen. Makalöst att vi knappt hunnit ses under de år hon bott häruppe. Men sådär är det när man är mer än olovligt upptagen under veckans alla dagar o tider på dygnet - och körkortslös. 

Har ju två dagar kvar av min långhelg o i mitt schema stod det tandläkare i morgon. Visade sig vara på tisdag. O mötet med jobbet är på tisdag. O Ålen har tid att ses på tisdag. Blir en klämtjock dag då, kommande tisdag :) Nåja, ska väl ordna sig. Blir väl som kortast tid mellan mitt besök hos henne och mötet, men då hon flyttar nu i november måste det bli så. 

Pappsen o Storpigan tittar på film i teven. Nån engelsk historia om fyra tejer. Vad hette den nu då? 4-3-2-1. Nåt om stulna diamanter o viagra till en grinig brorsa... 

Jaja. Plocka lite till då innan man säger G'Natt för idag. 


Av Kvasthilda - 4 november 2012 09:00


Eget tema nr 19 Strand

309/365


Apropå gårdagens tema. En strimma strand. En strandremsa. Ser mjukt o skönt ut men är mest sten. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 november 2012 10:49


Tio minuter i elva o sista låten svingar loss. Härligt :) Jag ser ärtor framför mig... Gör du? 


Vi började dock med nåt helt annat. Den underbara underbara låten med Björn Skifs och Agnes som de bjöd kronprinsessparet och resten av världen på vid deras bröllop. When You tell the World You're Mine


Vi kliver ur Storkyrkan o går på musikal. Vi ska ha en siffra, som enligt Eldeman är en direktöversättning av titeln. Då enda siffran som går in är nio borde ju titeln vara Nine - om den är engelsk. Det finns en musikal som heter just Nine, med musik av Maury Yeston och bygger på Fellinis film


En annan siffra är femtio. Det var vad min far fyllde den gången nästa artist hade sin sommarpremiär i Hede. Det var 1983. Tjejen med den gula overallen och den lika glada rösten. Carola sjöng sin Främling från Melodifestivalen och Eurovisionschlagern åttiotre


1983 var han högst levande för svenska folket, vårt nästa kryssnamn. Lasse Brandebys galne figur med brylcrème i håret och rutig kavaj. Kurt Olsson. Redan 1979 dök han upp i radion första gången när han ringde in till Radio Sjuhärad och klagade och gnällde över allt möjligt och omöjligt. Idag vill han ha tillbaks sin väska inför det stundande bröllopet, Den person som tillgrep en väska i kön på centralen i går. Lång titel. En av Siwans gamla. Förstås. 


Efter det fick vi höra den andra av de två låtar som ger mig rysningar men som uppenbarligen svenska folket gillar då den låg klistrad på Svensktoppen i åratal. Tackolov slapp jag höra det där stockholmsdrawlet han använder Olle J***a Jönsson. De sista ljuva åren. Lars Roos spelade i ställlet på sin flygel. 


Eldeman har en enorm skivsamling o nästa kryssbidrag var en låt ur hans finska arkiv. Har ingen aning om vad de klämkäcka finnarna sjöng men i den svenska versionen uppmanades vi att komma till Brittas restaurang

Kom, kom, kom, kom till Brittas restaurang.
Kom, kom, kom, kom till Brittas restaurang.
Där får man sej en bit och en öl eller två
där kan man sjunka ner alldeles ensam i en vrå

Gösta Linderholm skrev den. 


Det handlar mycket om bröllop, tvåsamhet o gyllene tider idag. O nästa melodi vi hörde var "karaoke-versionen" av en Per Gessle-låt. Eller just Gyllene Tider, När vi två blir en

Det verkar så lätt, att bara stöta på
Ja,det är alla människors rätt, att bara göra så
Men det är så svårt att säga till nån, vad man egentligen tycker
och tänker om nån. Det blir mest en massa prat, om plugget
och pop och bio såklart


Jag vill känna din kropp emot min, Höra pulsen slå
Din mun tätt emot min, Hjärtat snabbar på
Jag ser på dig, och du ser på mig
Och jag säger, Ja ja Jag vill ha dig
Jag vill känna din kropp emot min...
När vi två blir en...


Nästa låt vet jag inte vad den heter. Vad jag vet är att Life is a Rollercoaster och när man blir kär snurrar hela världen. OK, det var Ronan Keating och han har inget med karusellerna här att göra. Karl Gerhard skrev 1948 en kuplett som heter Gungorna och karusellen. Kan det vara den? Dock var det Sven Olof Waldoffs orkester som spelade för oss. 


Några år tidigare gjorde Nils Poppe och Annalisa Ericson en varsin roll i filmen (musikalen) Blåjackor (Boys in Blue) och idag sjöng Annalisa duett mot Kjell Kraghe, i visan om och till Nanette Raquette. 


En annan kärlekssång skrev Evert Taube, också på fyrtiotalet; 

Min älskling, du är som en ros,
en nyutsprungen skär,
ja, som ljuvaste musik,
min älskade, du är.

Göteborgs symfonietta spelade under ledning av Tomas Blank. 


Eva Dahlgren sedan. Hon sjöng idag en av sina fantastiska låtar - på engelska! På svenska ser det ut såhär: 

Det bor en ängel i mitt rum
hon har sitt bo ovanför mitt huvud
(hon gör) hon gör mej lugn
och hon viskar till mej
allt det jag säger dej

 

Det bor en annan i min kropp
hon har den vackraste av själar
hon är kärlek hon är hopp
och hon berättar för dej
hur mycket jag,
hur mycket jag älskar dej

Ängeln i rummet


Så över till nåt heeeeelt annat. Säg det med blommor. Långt till våren. O när dessa blommar hos oss är det full sommar i övriga delar av vårt land. 

Blåsippan ute i backarna står,

niger och säger att nu är det vår.

Barnen de plocka små sipporna glatt,

rusa sen hem under rop och skratt.

Kalle Lundborgs orkester levererade melodin utan text. 


Ärtorna ja. De gröna ärtorna. Maria var ju deras melodi. Jag snackar förstås Körslaget och Bengans gröna ärtor, eeh kör. Fast idag var det originalet med Östen me resten. Svårt att sitta still till den! 


O med det gungar vi vidare ut i lördagen :) 


Av Kvasthilda - 3 november 2012 09:00


Tema nr 294 Strimma

308/365


Norska fjordar och fjäll. Och en ljus strimma som minner om dagens solsken hänger över topparna. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 2 november 2012 22:30


En lång dag. Fjärren försökte få hem mig tidigare - med två fjtkl inblandade i min resa. Det kunde ha blivit en timme men blev inte mer än en kvart på slutstationen. O PsfI försökte få ut mig på jobb i helgen men det var rätt skönt att säga NEJ inget jobb för mig i helg. Har annat att göra. 

Efter en lång lång lång stund efter hemkomsten skapade Maken ett mästerverk i stekgrytan. Må vara att han vill steka älgstekbitarna i eviga tider men det blir så mört så köttet faller isär bara av att se på. 

Sen tog E-pigan fram sin skaparådra o gjorde en tårta med blåbär o ett jättehjärta i clementiner ovanpå. Mums. 

Vi avslutar kvällen med en av mina presenter, Girl with the Dragon Tattoo. Mmmm. Mer Daniel Craig. FinFint. 

Fick dessutom 40/40 med Tomas Ledin. Mer Mums. Gjorde ju inte ont att han var med i Diggiloo igår - i arkivbilderna. Det hiskeliga sjuttiotalet som han själv inte gillar för han sjöng genom näsan. Hollywood o annat. 

Hans yngre jag tävlade ju tillsammans med Shirley Clamp mot Bettan o Kurt. David Lindgren alltså. Dock fick de stryk när hjärnsläppet satte in i Sista minuten. 



Av Kvasthilda - 2 november 2012 09:00


Tema nr 284 Stallet

307/365


Det är precis vad som syns här. Lokstallet med verkstäderna. O man kan nästan se det hus jag bor i. Kanske serveras det tårta där idag? Jag befinner mig antagligen på jobb när detta publiceras och merparten av denna dagen så vi får väl se vad som händer när jag kommer hem. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 2 november 2012 00:27


...o ett helt nytt år. Det är det idag. Några minuter in på den nya dagen o det har redan trillat in grattis-hälsningar via Facebook. Bra, den där påminnelsen om födelsedagar. Har insett att mitt tidigare så goda minne för just födelsedagar har minnemerats (hahahaa) till ett närapå obefintligt dito. Jag är oerhört tacksam för den där blänkaren varje dag som säger vem som fyller år.
Sova lite nu då - i mitt andra hem. I en helt ny säng. För mig alltså. Ett nytt rum. Gillar inte den här korridoren men får väl stå ut några timmar. Fick ett rum där rökning tillåts men tackolov känns det inte. Inte som i rummet intill jag hade för några veckor sedan. Rummet med gungsängen. Sjösjuk.
Den här madrassen ligger still.
Go'Natt!


Av Kvasthilda - 1 november 2012 12:26


Ahh, så skönt. Även om jag inte känner mig speciellt utvilad har jag fått sova "ostört" inatt. Ostört så tillvida att Psf inte ringt o stört mig under jouren. Att min näsa och huvudet inte låtit mig sova speciellt bra är ett annat problem. Täppt i näsan o andnöd. 

Gullegumman. Fick precis besök av Tyra i fåtöljen. Hon brukar inte ha tålamod att komma o lägga sig i mitt knä men var väl ovanligt sällskapssugen idag. Vår inbrytarprinsessa. Hon bryter sig in i garderober och sovrum där hon inte får vistas. Alltid roligare att ta sig in i stängda rum. Att det sen inte är alls så intressant när man väl tagit sig dit är en annan sak. Maken brukar skratta åt henne där hon hänger på ytterdörrens trycke för att försöka öppna den. Hon vill inte vara ute men att öppna dörrar, lockar alltid. Oftast är dörren låst så det spelar ingen roll hur tung hon gör sig där hon klamrar sig fast vid handtaget, dörren förblir stängd. 


Kvarterets smågrabbar knackade på vår dörr igår. Kråkan tittade på nån teveserie o ville att jag skulle öppna för jag "vet var godiset är". Öppnade o KaBoom. Bus eller Godis?!?, förstås. Gick o plockade fram godiset vi köpte häromdagen för detta tillfälle. Hällde upp det i en glassburk o tog den till dörren. Den var fylld nästan till brädden. Skrammel sa det, o fyra giriga nävar dök ner i den, "nöthotet" till trots (Du kan få dem! sa allergikern till en av de andra) o burken lämnades med bottenskrapet kvar. WOW. Fyra små nävar som var som traktorskopor! Men lyckliga blev de. Senare kom en storasyster förbi, målad i ansiktet men med orden, "Nej, det är inte Halloween". Hennes ryggsäck var sprängfylld med tunga böcker. Dags för avlämning av julböckerna.

"O du vill inte ha godis?"

"Nej."

"Vad är det för fel på dig då?

Tror hon godisvägrar just nu. Klok flicka. Nåt kilo lättare lämnade hon också vår tröskel, lika lycklig hon. 


O för att knyta an till ordfajten ovan. Kolla det här: 



Tänk om det varit bokstäver med lite pondus? XYLOFONS?  


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards