Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2012

Av Kvasthilda - 23 december 2012 09:00


Tema nr 269 Skånsk

358/365


Stark o god senap till julskinkan :) I år blev det ingen Apotekets så det får bli en burk redig skånsk. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 december 2012 17:05


100% jul. Blir alltid lika förvånad varje år, när vi nått hit. O Eldeman fyller ju år. Grattis. Vilka sånger spelade han då idag? Förutom kortet med födelsedagshälsningen? En del är repriser från föregående år men strunt samma. Julsånger är ju idel repriser. 

Rudolf med röda mulen. Det är en ensam och mobbad ren som tomten ville skulle köra hans släde. Spelades av en onämnd gitarrgrupp. Isch då Eldeman. 

Näste melodi är visst nyskriven och heter Red Suited Superman. Det är klart. Lite superhjälte är han väl som hinner jorden runt på ett par dygn o lämna klappar åt alla barnen. Han som berättade om den rödklädde stålmannen (nåja, på svenska blir det lite fel i sammanhanget) var Rod Stewart. 

En låt man aldrig tröttnar på är nästa kryssillustration. Mer jul. Ge mig mer jul. Mer mer mer jul. BAra julkänslan infinner sig. Den har nästan hittat hit. Lennart Palm spelade för den finns ju inte i karaokeversion. Adolphson & Falk heter duon som en gång gjorde den.

Nä, se det snöar. Kling och jubelklang. Eller Bjällerklang då. Det första kan vara bra att ha om man ska åka släde.  Agnetha Fältskog gjorde en julskiva för många år sen med dottern Linda Ulvaeus. 

En annan låt som ofta snurrar hos oss i juletid är Band Aid's Do they know it's Christmas? Med Bob Geldof i fronten samlades ett stort gäng artister 1984 och sjöng in den för att samla pengar till nödställda i Etiopien. 

Boston Pops stod för nästa melodi. Snart är han här, den rödklädde superhjälten. Santa Claus is coming to town

I år behöver nog ingen i Sverige drömma om en vit jul. Kung Bore har levererat snö till hela landet. Loa Falkman fick än en gång sjunga I'm Dreaming of a White Christmas för oss. 

Men en som ville ha mer snö var Anka. Paul Anka. The Christmas Song, eller Let it snow. Let it snow, let it snow, let it snow

Lennart Palm fick ta itu med ännu en julmelodi. "Palmlördag" kallade han det, Eldeman. Tänd ett ljus och låt det brinna

Ljusen strålar i juletid och så gör även stjärnorna. Ruben Liljefors skrev musiken till Det strålar en stjärna som idag framfördes av tre popstjärnor, Erik, MAttias o Danny, eller E.M.D

Vi glittrar vidare i julefriden och tittar till granen den här gången. Granen står så grön o grann i stugan. Visst är det väl viktigt med en gran? Även om det är en plastmodell vi har. 

Bakom varje framgångsrik man står en kvinna. I det här fallet Mrs Claus. Mrs Santa Claus. Undrar vad hon heter? Angela Landsbury gjorde en fru tomte en gång o då hette hon Anna. Nat King Cole berättade om kvinnan bakom tomten. 

Åsså slutar vi julen med ottan. Ja, När juldagsmorgon glimmar. Ingmar Nordströms orkester. 

Nästa gång vi hörs blir några dagar före nyår. 

Ha en GOD JUL! 


Av Kvasthilda - 22 december 2012 11:00


Lördag och vi öppnar den 22a lucka idag. Här finns en flaska god julöl. Årets julöl från Nils Oscar. Mörk och skummig. Får se vad vi serverar på julbordet i år. Kanske denna? 



Av Kvasthilda - 22 december 2012 10:05


Sa han det? Vivaldis Smideskören? VERDIS. 


Av Kvasthilda - 22 december 2012 09:58


15000 i 25 år. Det hade inte varit helt fel. Har slumrat en stund på soffan i baracken. Teven har stått på men med lågt ljud. Lite har gått igenom o trisskrapet väckte mig. Det rullas chokladtryffel med olika smaksättningar. Mumma. Måste gå o se vad de har i tryffeln. Finns väl på hemsidan eller på recept.nu. 

Strax börjar Melodikrysset men det hinner jag inte riktigt med. Har avgångstid 11.22 eller nåt sånt o före det ska det växlas o bromsprovas. 

Återkommer senare med det :) 


Av Kvasthilda - 22 december 2012 09:00


Tema nr 264 Skumt

357/365


Det är nå't skumt med ölet. Minns ni den filmen? Jisses... 

Fast här är det faktiskt nå't skumt. Smoked Bock? 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 december 2012 05:05


Ja, det är det idag. Småkyligt sådär. Myggfritt. En morgon i svappakuren hägrar. Ännu kallare därnere. Garanterat. Får hoppas värmeelementet fungerar.

Och vad mer är idag. En ny dito. Dag alltså. Mayaindianernas profetia slog inte in igår - på årets kortaste dag. Vintersolståndet kom och gick och årets andra längsta natt är inte riktigt förbi än. För mig är det mitt i natten men eftersom klockan passerat tre (o fyra för den delen) är det inte natt enligt min arbetsgivare. Ett tag till.

It takes a Fool to remain sane.


Av Kvasthilda - 21 december 2012 13:54


Eller Maya ska det ju vara. Än sitter jag här o tittar ut över ett iskallt vinterlandskap. Jorden är kvar. Kallt Kallt Kallt ute. O frostigt. Kung Bore gör skäl för namnet idag. Igen. Minus 24. 

Småstressigt. Har tänkt att bara baka lussebullar idag. Plötsligt kommer Lindblomman på besök o hennes mor o moster kommer att dyka upp så småningom. Jag skiter i baket. Måste handla. Ska på systemet. Nån julöl. Har inte hunnit tidigare o Maken åker inte en meter. Snorar o hostar. Jaja. Vatten går det med.

Varför ska det ALLLLLLLLTID vara så här??!?!?!?!?!?!???????????? 

O Figge begravs idag. Ronnys goa pappa. Sov Gott du goe man! 



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards