Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2013

Av Kvasthilda - 21 januari 2013 09:00


Tema nr 89 Galen

21/365


Det är ju en helt galen färg! Matchar min uniform. Eller loggan på densamma. Ärggrön. 

"I'm with the Lifeguard" heter färgen. Rätt galet det med. 

O då naglarna är helt nymålade är det galet mycket färg utanför... 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 januari 2013 00:46


Fortfarande aptrött. Sov en stund efter förra inlägget. En kort stund. O klev upp för att se upplösningen av Så ska det låta. Funderade vem killen med de übertjocka glajjerna var, tills Shirley sjöng Route 66 o Amarillo. Ahaaa. Eric Amarillo. Vill du ligga med mig då? Eller Om sanningen ska fram. Har aldrig sett honom. Tror jag. Ser ut som Bingo Rimér. Fast utan hår och med GLASögon a la colabottnar. Jisses, vad tjocka de var!

En natt på en vidrig brits väntar. Ids inte fara in till Gällivare o sova utan chansar på att föregående natts brist på sömn tar mig in i drömmarnas värld nu i stället. Sov tre timmar i morse. Tror jag. Ungefär. Somnade aaaaaldrig. Snurrade o snodde. Runt Runt. Trasslade in fötterna i knöligt lakan. Frös. Svettades. Frös igen. O Tyra trampade på mig för hon smet ju in i sovrummet innan jag la mig o jag iddes inte jaga ut henne. E-pigan hämtade sin lilla bebis så småningom. Efter att hon trampade runt på mig o la sig på mina fötter för att tvätta sina egna. Men sov för sjutton!

Känner att jag är trött så jag hoppas det räcker till att faktiskt sova på den där förbannade fängelsebritsen.

Nä. Inte ens det. De har bättre sängar än vad vi har. Fast våra nattliga turer räknas ju inte som nattjobb. För kort tid för det. *bah* Nä, man ska ringa taxi som tar en halvtimme (minst) för att hitta hit o sen åka in till centrum, hämta en nyckel om man minns koden till låset o trampa uppför lyhörda trappor i sextiotalshus o hoppas att sängen är bäddad med rena lakan o klä av sig, krypa ner o hoppas kunna slappna av så man kan somna - utan att rumliga nattvandrare ramlar hem för det ÄR LYHÖRT... O sen vakna före fan, ringa taxi igen o hoppas att de svarar o skickar en bil som inte slåss med flygtiderna, för det hjälper inte alltid att förboka en bil - åsså ta sig ut till Kos igen för att så småningom åka hem. Nä, då är de bättre att chansa på att kunna sova just på den där britsen. Hård o eländig. Men en egen kudde tog jag med mig. Inte heller världens bästa då det är en prydnaskudde men det kanske går. *håller tummar* Ids ju inte ta med mig min egen sängkudde.

Nä. Go'Natt! Snart har jag ankomsttid hit så jag k-a-n-s-k-e hinner somna före det. Nåt positivt med tomburkar i alla fall.


*

Av Kvasthilda - 20 januari 2013 18:15

Trött.

Av Kvasthilda - 20 januari 2013 09:00


Tema nr 40 Deformerad

20/365


Så kan det gå om man inte är uppmärksam. Kråkan lyfte en apelsin i fruktskålen och ut ur hennes mun kom ett snabbt "Eeeuuuuwwwww!". Under apelsinerna o clementinerna låg denna.... fd clementin. Eller satsumas. Nu har den liksom tappat formen lite. O färgen. Eller fått ny färg. Det ger en intressant färgkombo. Andas inte bara! 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 januari 2013 20:15


Sovit en stund. Inga problem att somna här. Slog bara igen ögonen o pouf så drömde jag. Om vad har jag ingen aning. Dock hjälpte inte vilan mot banket innanför pannbenet. Satans alla jävlar vad det gör ont. Varför ska man dras med denna evinnerliga plåga? Brukar ha en tredagars illvillig sväng per månad. Gnäll gnäll gnäll. Nä. Det är väl bara att bita i och ta sig mot terminalen för att sedan klättra hemåt.

Av Kvasthilda - 19 januari 2013 15:17


Som sagt var, krysset löstes på väg mot Norge idag. Lite si o så med radiovågorna efter Malmbanan men jag löste allt utom en sak - som jag av förklarliga skäl inte kunde googla efter då, men alldeles strax ska, för att se om min gissning kan ha varit rätt. 


Vi började dagens kryss med en duett. Först trodde jag det var nåt ur Så mycket bättre - förra säsongen för jag hörde Mikael Wiehe. Vilket det ju inte var. Sångaren som skulle sjunga duett med en kvinna, vilket jag väntade o väntade o väntade på var mannen bakom texten till Gör mig lite levande, Jacques Werup och kvinnan som till slut stämde in och sjöng med honom var Lill Lindfors


Lite flammande gitarrspel sen. Pepe Romero och Maria Magdalena spelade upp en melodi man gärna dansar flamenco till. Om man kan. Namnet Maria Magdalena får mig att tänka på en gammal discodänga. Tyska discoundret, one time wondret Sandra gjorde den på åttiotalet. 


Vi trillar tillbaks några årtionden till o lyssnar till en silverhammares slag. Bang Bang. Maxwell's Silver Hammer. Ingen trevlig kille, den där Maxwell.

Bang, bang, Maxwell's silver hammer
Came down upon her head
Bang, bang, Maxwell's silver hammer
Made sure that she was dead 

Gruppen som gjorde den var The Beatles o en av killarna i bandet var Ringo Starr. 


Sen kom låten jag fortfarande inte fått på plats. Googlade igen men hittade inget matnyttigt. Får ingen ordning på melodin. En gammal filmschlager pratade han om, Eldeman. En svensk sådan. Det enda jag får fram är ordet i krysset, någonting, men i vilket sammanhang detta någonting kommer från eller vad det handlar om har jag inte en susning. Antar att jag får veta det snart :) Jan Johansson spelade i alla fall. 

Kommentarshjälp: ”Det sjunger någonting inom mig”, som ursprungligen var med i en film med Tutta Rolf från 1935 ”Under falsk flagg”. Tack! 


Nä, då är nästa uppgift mer på min gata, hemma i stan. O nu blev det i alla fall, om inte så mycket bättre, så i alla fall annorlunda. Magnus Ugglas Johnny The Rocker, tolkades av Olle Ljungström. Skönt byte de gjorde. Uggla med Ljungströms Jag och min far o Olle med Ugglas Mellorockare. Inte helt fel. 


All of me, why don't you take all of me.... Nä, nåt måste de väl lämna kvar åt varann. Men hela titeln skriver vi in i krysset i alla fall. Billy Mays orkester spelade denna gamla evergreen som vi hör nu och då. 


Nåt som inte hörs så ofta är Gunwer Bergqvist sjunga nåt som inte är av Povel Ramel. Även om hon sjöng Babysitter Boogie idag hörde boogien inte till Povels alster. De gjorde ju en hel del tillsammans genom åren. Är den tysk från början? Den gjordes på tyska av Ralf Bendix redan 1957. 


Så fick vi höra en av mina gamla favoriter. Underbara Kim Larsen o Kjukken. De smukke unge mennesker

Åh de smukke unge mennesker
pludselig er de stukket af
som legesyge sommerfugle
den allerførste sommerdag
hva det er de vil med livet
det ka kun de selv forstå
åh de smukke unge mennesker
gid de længe leve må!


Lars Roos spelade för oss för nästa adress. Vi bygger oss en båt. Björn Skifs vackra melodi. 


Sen nåt som vi inte heller hör så ofta. The Real Group ackompanjerad av musik! Äh, självklart inte. Bara ett hjärnsläpp. Igen. De sjunger ju alltsom oftast a cappella. Jungfrun hon går i ringen med röda gullband. Lite ringdans såhär efter att julgranen är utslängd. 


Vi går på klubb igen. Inte samma vi slutade förra veckans kryss med, utan nåt helt annat. Vi tar på oss hög hatt o svingar en käpp med Fred Astaire. Irving Berlin's Puttin' on the Ritz, som i samma veva som Sandra's Maria Magdalena blev en one hit wonder o discodänga med Taco... Han har varit med i krysset för inte såååå länge sen. Fast det var inte hans version vi hörde idag utan med pukor o trumpeter. Nåja. Nästan. 


Inte mycket jag behöver. Det påstod han, Orup


Kent Alm är sist ut idag där han spelar Lill-Babs slagdänga, Är du kär i mig ännu Klas-Göran? Gitarrer.... Eldeman o hans gitarrer.  


Pling Plong Song. Häck Väck Vällingsäck. Nä, slutar där. Ha en skön återstod av lördagen!


Av Kvasthilda - 19 januari 2013 09:00


Tema nr 95 Gilla

19/365


Bokstavligen Gilla. En butik i Boden där jag brukar köpa nåt jag gillar.

Värmeljus i höga koppar. De brinner läääänge! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 januari 2013 08:45


Snart på väg mot norska kusten igen. Känns som om det var länge sen. Lite ont om sten i berget just nu. Huvudet hänger med. Men gör ofantligt vedervärdigt ont. Det är en sån där helg igen där inga piller i världen räcker till.
Hoppas jag kan vila när jag kommer dit jag ska innan jag vänder hem igen.
En heldag i grannstan väntar. O lördag på det, vilket innebär noll o inget som liknar mat i loungen.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards