Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2013

Av Kvasthilda - 8 januari 2013 09:00


Tema nr 24 Bokeh

8/365


*

Man kan bara ana Tyra där i bakgrunden... 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 januari 2013 13:01


Så skönt. Sov länge o vaknade lugnt i stilla, tände sänglampan o plockade upp min bok för att läsa vidare om Eve Dallas och hennes mordutredningar. Hörde Maken kliva upp o dra igång kaffepannan. Han sover alltsomoftast på kökssoffan. Sover ju bara nån timme här o nån timme där - alla tider på dygnet. Vandrar runt som en osalig ande. Hans rygg är osedvanligt bråkig med honom denna vinter. Undrar när han ska åka på jobb nästa gång? Det finns väl lite att göra just nu så han får gå hemma. Årsarbetstid o betingjobb. Då kan det bli långa tider när han bara dräller. 

Såg ett okänt telefonnummer på mobilen. Antagligen dotras klasskompis som ringt. Kollade numret o jodå. Min almanacka har kommit. Den fanns inte inne när jag skulle köpa en så de beställde hem en från Umeå. Än går jag på 2012 års kalender. Dumt. Ska fara iväg bara Kråkan vaknar o kommer till liv. Om jag inte kan övertala Lillkullen att köra svärmor. Han verkar lite rastlös. Just nu hjälper han sin sambo med historie-lektionen. Han gillar krigshistoria och en del av denna veckas prov handlar om efterkrigstiden. 

Funderar emellanåt hur det ska bli med 365an i år. Får nöta på min trasiga kamera. Att jag inte skickade in den före jul då så hade de kunnat titta på den - MEDAN dotra fortfarande bor hemma o jag kan låna hennes. Snart flyttar hon. Äh. Får köpa en "billig" tittoklick tills jag får tag i en vettig systemkamera. Hörde om en av killarna på bangår'n. Han tar fantastiska bilder sen kan köpte ny kamera. PO som körde hem mig frågade om jag hade en aning om vad den kostade. Hur ska jag veta det? Han har väl köpt en med lite siffor på så den är svindyr. Jodå... Runt 68 laxar hade han lagt på den. Ja, men... Det drabbar ingen fattig. Med hans o sambons gemensamma inkomst och årsbonusar från firman är den betald cash över disk.... Med god marginal. Fast det sitter ju inte bara i verktygen. Han är duktig fotograf ändå. Tog bland annat kanonbilder på fyrverkerierna på nyårsafton. O tar jättefina bilder på sambon. O hon på honom. 

*gah* Måste byta almanacka på väggen också. Där sitter fortfarande december månad uppe. Undrar var min Väderkalender är nånstans? Väderkalendern med citat från Bondepraktikan. Den är kul. O fina teckningar. 

Ska leta fram den, tror jag. O ta en kopp kaffe till. 


Av Kvasthilda - 7 januari 2013 09:00


Tema nr 341 Vinterblommor

7/365


Fick en ljuvlig julgrupp av Juniors svärmor. I den fanns det en vit julkaktus. Sidenblanka blommor. 

Tänkte fota bokeh av den här men det blev nåt annat :) 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 januari 2013 18:51


Fy för bövelen vad det är trist ibland. Sen sen o ännu senare. O blev ÄNNU senare idag. Skitmöten. "Om det står tio minuters gångtid i TDT från DplT till DplB VARFÖR får jag då sida på DplT o TJUGO minuters väntetid på möte??

"Ser inte på CATOn om du skulle hinna upp"

"Men va' fan. Sen när förlitar ni er på CATOn??? O att ni inte får några uppgifter beror antagligen på att jag legat på 'vänta stopp' bakom persontåget sen Katterat"

O sen sida i Krokvik. I KROKVIK! Med tio minuters körtid hem. Fick en kvarts mötestid enligt CATO. Som till slut blev en dryg timme för att ett tåg "försvunnit". En kollega tappade bort sitt för att personen i fråga fick fel uppgift från en annan kollega - istf att fråga terminalen var tåget var... Vilket gjorde att de dryga tio minuterna blev närmare trettio. Och tack vare det ytterligare försening för att nästa persontåg skulle passera. Tjugo minuter SENARE. Det dök upp o föraren klev ur loket för att sopa en växel..... *suck* *suck* *suck* Slutade med att hon fick backa ut sitt tåg o passera mig på höger sida där min kollega stod tidigare i väntan på att just persontåget skulle komma in. Allt för att spara tid åt den förbannade heliga kojävlen. "Om du går före sinkar du persontåget. Det tar ju en stund för er att komma undan."

Hmmmmmm.... Att det där jävla fönstertåget sinkar mig med en hel timme i slutändan spelar ingen som helst jävla roll. Är man sen gör det inget om man blir ÄNNU mer sen. Tre timmar blev det totalt till slut. Sådär lagom mosig i skallen o slutiluvan o sur. SUR. SUUUUR. 

Men söta PO förbarmade sig över mig o körde hem mig i alla fall. 

O Maken undrade om jag ville ha pizza. TACK. JA!!!!!!!!!! 

Men det började med att jag vansinnigt skrikande fick börja med att röja i köket. ALLT stod kvar där det stod innan jag for till Narvik igår, plus lite till då det tillkommit disk. Utom brödrosten - för den har gubben säkert tryckt in i skåpet för att han, liksom min träslöjdslärare i mellanstadiet, ska ha "svängrum". Den gubbjävlen svepte runt med en skruvmejsel i högsta hugg för att visa HUR stort svängrum han behövde o stackars sate som råkade stå i vägen. Maken trycker in brödrosten i skåpet där den "ska" stå. Med stor kraft. "Tryck du. Det är bara saker i plast o de ger med sig. (matberedare, mixer o annat ovidkommande och billigt) Ingen fara. Den får plats om du tar i lite till och du kan stänga skåpluckan." För jäklar om den står en millis på glänt. 

O sen övergav hela familjen köket med alla jävla pizzakartonger drällandes runt bänkar o bord. *LESS

Till pizzan tog jag ett glas rött. Nån jävla måtta får det vara på alla galenskaper. "Är du ledig i morrn?" kom frågan direkt från gubben (när han såg glaset). NÄ FÖR FAN, JAG SKA JOBBA! SJÄLVKLART!!!!!! Jag dricker vin ändå......!!!!!!! *suck* ("O det betyder nej" kommenterade E-pigan min tirad, på sitt alldeles egna och rätta lilla sätt) 

NÄ, jag har fridag i morrn o ska inte vara i närheten av lokspakar förrän fem på TISDAG EFTERMIDDAG. Jävla SÄPO. 

*LESS* Igen. 

Nu ska jag gå o fylla på glaset. Skål. En annan har ju fredag på onsdagar o lördag på måndagar. Typ. Eller fredag på söndag som idag. 


Av Kvasthilda - 6 januari 2013 09:00


Tema nr 294 Stjärna

6/365




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 januari 2013 07:24


Morgonstund har guld i mund. Eller inte. Mer en fadd smak av malmdamm.

Hade kunnat svassa runt i lugn o ro och/eller sovit en timme till i morse i stællet før att med rødøgda øgon ramla ner till loungen før lite frukost ("Skulle inte du vara hær klockan sex?" - "Nae, strax efter men Inger skrev 0600") o sen vidare mot bangården - dær inget tåg fanns i sikte. Givetvis inte. Tømningen tar låååååång tid. Upplagslastat smågrus. Stelfruset. Svårt att tømma en massiv stenklump ur vagnar det normalt ska rinna ur....

Kommer att gå i næsta tåglæge som det ser ut. Var væl dærfør tågen var sena igår också då kanmantænka.

Næ, jag går væl ner o sætter mig med Eva o Roarke en stund i stællet. Nåt kapitel hinner man væl med, innan det ær synat o klart.

Go'Morron!


Av Kvasthilda - 6 januari 2013 07:07


....men var är mitt tåg?

Av Kvasthilda - 5 januari 2013 23:19


Voj Voj. Snart flyger han igen. Gimli. "I'm not gonna let some pointyear outscore me".
"That STILL counts as one". Fast det blir i nästa film. Nu är det bara horror o otäckheter.
O snyggingen Haldir klyvs i två. Baskade. Men det är BRA filmer.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards