Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2013

Av Kvasthilda - 22 februari 2013 08:52


Nämen va' sa jag?? Äh, spelade på ett gammalt talesätt. Var himla kul att säga sådär i skolan. Eller inte. Eller, var det? Morgonstund har guld i mund. Hur kul är det? Specielt om man som jag inte är morgonmänniska. Vaknade nästan av mig själv idag. Men bara nästan. Vaknade tidigare än mobilen men somnade om igen så det räknas ju inte. Fick ett "Okänd" samtal igår em. Efter att jag slutat. Hade inte mobilen i närheten så det förblev obesvarat.  Har B-dag idag. Blankdag. Kunde för mitt liv inte minnas om jag fick nåt orderlagt. Men jag vet att PsfI ringde om B-dagen den 22a o det är ju idag. Hon måste ha gett mig en tidsram. De gör det så fort de kommer ihåg att vi har en B-dag. Hör vi inget, ligger jouren 8-15.12, men om de kommer ihåg att ringa kan de ändra den till en dagjour, dvs 6-16. Blir fler timmar de kan plåga oss på det viset. Finns inte så mycket mer att göra under den tiden men de hinner klämma in lite mer skit... Iofs hade jag inte full tid den här månaden så de kan göra precis som de vill. Inom tidsramen för dagen. Vilken slutar vid tolvsnåret eller nåt. Har ju långhelg gubevars. O börjar när på onsdag?? Vet inte. Men en normal tvådagarshelg ska omfatta minst 36 timmar. Alltså måste det vara minst tolv timmar från det jag slutar - o ta bort de fyra fridagarna från 00-00, tills det jag börjar på onsdag. Skulle jag sluta före tolv på dagen innebär det att jag kunde ha börjat strax efter tolv på natten... Alltid fina fridagar på det viset. Dock försöker SÖMen undvika att lägga skiften så. Psf är en annan historia... 

Tarzan har vaknat o morronpissat. Antagligen för andra gången. Han fick vädra hundsnoppen på en snödriva o vända in igen. Promenaden får Kråkan ta hand om. Stackarn. 

Hon sover. Eller vaknade till, om det inte var en av katterna som drog igång teven därinne. Hon har sovit i sitt nytapetserade sovrum. Inte lätt att sova i en nittios säng med två katter på täcket. Pigan o Kullen hade en hundratjugo i alla fall. O en katt, då Neo sov med Kråkan. Fast hon kan ta upp rätt mycket plats hon med. Tyra alltså. Framför allt är det tungt att ha dem på täcket. Svårt att vända sig med en katt kring fötterna eller knäna. 

Hunden tog jag ut ur sovrummet. Han började vandra igen. 

Nä, kaffet är klart. Bäst att hälla det på termos innan det blir GeKå. 

Ha en bäst dag. 

Här snöar det.

Igen. 

Än. 


Av Kvasthilda - 21 februari 2013 20:42


Kottarna har tapetserat klart. Rummet är färdigt. Så klart det kan bli med färg o stentapeter. O sängen är monterad. På lördag blir det antagligen en sväng till Narvik för att köpa byråerna Kråkan gärna vill ha. Enkla grå träbyråer med vita "apotekslådor". Blir snyggt med resten. 

Åsså bjöd jag hela skocken på mat. Lite asieninspirerad kyckling med bandspagetti. 


Rätt häftig va?


iPhonefoto 



Av Kvasthilda - 21 februari 2013 09:00


Tema nr 155 Kommunicera

52/365


"I dagens teknik- och kommunikationssamhälle..." Det var en stående kommentar hos en av våra lärare under lokförarutbildningen. Vi hade ett stycke i våra säkerhetsföreskrifter som handlade om kommunikationsradio. En ruta på en sida i den tjocka pärmen.

Det här kan ni hoppa över, sa han.

Eeeeehhhh, vänta nu. Vi använder komradio.

Ja, då kan Kiruna läsa igenom det så gör ni andra som ni vill

Radion är bra på flera sätt. Möter vi en kollega efter linjen kan vi prata med varann direkt :) Vi använder den mest annars, för att prata med terminalpersonalen. Växlarna. Bromsprovarna. Betydligt mycket enklare än att behöva kommunicera via handsignaler. Funkar dåligt i mörkret och med våra långa tåg. 



Telefonen, eller lokradion som den kallas i Norge, är också viktig för kommunikationen med fjärren och andra instanser om och när vi behöver komma i kontakt med dem. Det gäller bara att ha rätt tågnummer inprogrammerat. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 februari 2013 18:52


Det är så härligt att höra hela ungskocken sitta i köket o äta o prata. Kråkan håller på att tapetsera sitt rum med hjälp av syskonen men de tog sig en paus för att fylla på blodsockernivåerna lite. E-pigan har varit här en stund för att klippa håret på sin far o lillebror o stannar för att hjälpa till med katter o tapeter. Underbart. Älskade barn, så vuxna de är! 

Skulle göra en räksoppa igår men insåg att räkorna i lag hade gått ut så vi kollade igenom frysen o hittade lite andra havsvarelser att stoppa i fiskspadet med räkost o grädde. Musslor, bläckfisk och några räkor. O ett par sejfiléer. Blev så mycket över igår att det verkar räcka laget runt idag med. Utom till Junior för han får rysningar av bläckfisken. De stora bitarna är som lite segare kokt pasta. De små är hela bläckfiskar... 

En annan försöker hitta orken o iden att fundera på när man ska säga gonatt. Ska till svappis i morron bitti. Om tåget går. Känner på mig att det blir så inatt. *gääääässsp*


Q

Av Kvasthilda - 20 februari 2013 10:32


Hej! Fredrik i lurarna. Kul :) Har självstudier idag. Q1. Det är Buller o Larm, Farligt Gods och Funktions-kontroll, Broms o Hastighet o mycket annat. Bakom ryggen har Maken teven på med Senior o Junior som är tillbaks tillsammans o bygger hojar igen. OCC. Senior är i Abu Dabi o har just besökt moskén där, som innehar tre världsrekord. Två har de visat, världens största matta och världens största ljuskrona. Senior var tvungen att dra på sig en... ehhh vad heter de nu då? "klänning" för att dölja sina tatueringar och han går som en prinsessa med höjda kjolar för han kan inte gå med den kring benen. Hahahahahahahaaa. Men han tar inte av sig solglasögonen... 

Nä, tillbaks till Fredrik. Såg T1 segla förbi också i en bild :) 


Av Kvasthilda - 20 februari 2013 09:00


Tema nr 285 Somna

51/365




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 februari 2013 12:18


Knäppa hund. Jag satt vid köksbordet o pratade i telefonen (viktigt samtal med Trafikverket) när Tarzan kom in i köket. Han sov så gott under soffbordet alldeles innan men vaknade o kom till mig. Började flamsa runt på mattan o säckla sig som hundar gör ibland. Så går han till sin bäddfilt o jag höll precis på ett uppge mitt personnummer för karln i andra änden av mobilen när jag hör att det börjar skvala. Men jävla hund! Han pissade på sin filt!! Igår på matplatsen, idag på sovplatsen. Hur knäpp får man bli? Undrar om hans dotter slutat löpa snart så han får flytta hem o husse kan ta ut honom på låååånga o välbehövliga skidturer igen. 

Nu luktar det chokladparfym i hela huset. Junior har gjort sig redo för en sväng på stan. Eller håller på att göra sig klar. Hans AXE är speciell :) 

Annars då? Måste försöka få igång dammsugaren. Hållaren till påsen har gått sönder så vi måste köpa en ny - DAMMSUGARE. Bara för att en ynka liten jävla plastpinne gått av. Fast å andra sidan önskar jag mig en tystare maskin. Sista dammsugarpåsen som sitter i o jag tänker fan inte köpa nya förrän vi har en ny dammsugare i huset. 

Äh. Ett ryck kanske? Om så bara på ögonbrynen.... 


Av Kvasthilda - 19 februari 2013 09:00


Eget tema nr 3 Last

50/365


En båt ligger i hamnen i Narvik. Ett skepp kommer lastat. Eller lägger ut med last. Förhoppningsvis kommer de in nästan tomma, för att fyllas upp med malm, i det här fallet det vi levererar från gruvan i Kaunisvaara. Den omtalade gruvan tillhörande Northland. Eftersom det numer är en malmhamn till just här, funderar jag på om de stora turistbåtarna kommer in i Narviks hamn nå' mer. De brukade lägga till vid den här kajen - ungefär här. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards