Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2013

Av Kvasthilda - 11 februari 2013 09:00


Tema nr 325 Tåget

42/365


Ett litet ynka tåg. Långväga sådant. Min allra första handledare är en av förarna på just det här tåget och de var i Kiruna för att testa strömavtagare. Två Rd-lok och två ynka vagnar. Lite löjligt. O den andra vagnen är deras mat-o sovvagn. När jag passerade här på persontåget (ljuset från andra sidan av tåget jag sitter på speglar sig i hyttfönstret) höll de som bäst på att laga Korv Stroganoff. Attans. Skulle ha stannat till o hälsat på dem! De vände söderut igen strax efteråt. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 februari 2013 17:44


Damm damm damm. Kråkan håller på o slipa o sandpappra o dammsuga det som ska bli hennes rum. Jag har möblerat om i bokhyllan för att lättare komma åt mina dockböcker. Damm damm damm. Urrrk. O en sur hund. Rastlös som fan. LIGG STILL!!!!!!!

Så fort Kråkan rör sig reser han sig. Han flämtar hela da'n. Flämt flämt flämt. Förvisso är han gammal o kanske behöver pinka lika ofta som valpar men nån jävla måtta får det väl vara. Jyckens dotter löper så Halt har lämnat honom hos oss. 

Häromdagen smet han. Kråkan låg o sov o hunden började gnälla. Gny o gnäll. Hon vaknade till o släppte ut honom på gården o vände ryggen till. Pouf så var han borta. Häck väck vällingsäck. Inte ett spår. Jo. Spår fanns det men vem vet vilka som tillhörde honom? Skallgång. Ja vi då. Maken kallades på o han tog skotern o följde de spår vi trodde kanske tillhörde hunden. Kråkan o jag tog bilden o letade runt vår ände av stan först o främst. Träffade på ett par turister som vi gav skjuts innan vi vände om ner. Tackolov för det. Hade vi inte gjort det kanske vi missat hundskrället. Han travade längs en snödriva på en väg ett par kilometer från oss. Uppe vid skolan. Husse Halt ringdes upp o hans hjärta lättade enormt hörde jag. Vore sjutton om hans ögonsten skulle försvinna. Hundkräket börjar ju vara gammal som sagt o hör inget så att ropa på honom är inte lönt. Han ser dåligt. Åsså har han den där ignoreragenen. Talking to me? Are you talking to me? Skitervälmani. Men vi hittade honom. 

O nu rantar han runt i lägenheten här o flämtar o flämtar. För fan gå o lägg dig!!! 

Halsbränna. Mycket damm är det. Näsan har slammat igen. Hela världen är täckt av ett tunt lager damm. Malmdamm. *blech* 


Av Kvasthilda - 10 februari 2013 09:00


Tema nr 179 Linjer

41/365


Två tåg i väntan på avgång. Det ena går till Narvik och det andra... tja, vet inte. Hade inga skyltar. Antagligen mot Luleå så småningom. Linjer? Ja, många linjer är det i bilden o de ska ut på linjen, båda tågen - jag ska själv åka med det mot Narvik om några minuter här.

Stationshuset på Kiruna C syns också. Snart ett minne blott. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 februari 2013 11:02


God Förmiddag i stugorna! Jag har just löst klart krysset, och lyssnar tillbaks för att höra vad det egentligen var han hette den där karln som spelade. Inget viktigt egentligen men det stör mig att jag missade. Dagens kryss har varit lite gammalt och lite nytt, som sig bör. Mycket musikal och mello som vanligt. O lite Beatles o lite gitarr. 


Vi börjar i melodifestivalen 2009 och lyssnar till ett av bidragen därifrån. Den underbart vackra I'm Moving On med Sarah Dawn Finer. 


Sen hackar vi sönder en musikalmelodi. Nä, nu ska vi inte vara elaka mot musikskoleeleverna, närmare bestämt Åmåls musikskolas blåsorkester som spelade ur Sound of Music, Do Re Mi


Vi skriver en kärlekssång i stället, tillsammans med Ole Norman, nej Evinrude. Det är ju snart Alla Hjärtans Dag. I Write You a Love Song som spelades in av Izabella Scorupco. En sån där löjligt gullig sång. 


Sen gick min första tanke till Bellman. Hoppla. Dock var en del av det han ofta intog med i titeln.... (en sån där hysterisk På Spåretledtråd) Mowahahahhaaaa... Insåg ju snart att det handlade om en av De fyra årstiderna, nämligen den vi befinner oss i, Vintern av Vivaldi. Så kan det gå. 


Bamse, världenes starkaste björn. Han har gjort en hel del covers. Sicken rackare. Idag skulle han ut på äventyr med Skalman och Lille skutt men egentligen heter låten Genom eld och vatten. Sareks mellobidrag 2003. 


För nästa kryssadress sökte vi ett förnamn. Jag hörde att det var svenskt eller norskt men fastnade. Vad heter karln i förnamn? Edvard Grieg. Så var det :) Ibland vill inte hjärnverksamheten riktigt vara med. O tackolov för YouTube. Stycket kallas Morning eller Morgenstemning och kommer ur Peer Gynt. Spelades idag av "Mannen med guldflöjten", James Gallway. 


I get a kick out of you. Det är en av låtarna i Cole Porters musikal Anything Goes. Bland annat har Elaine Paige sjungit in den. Där finns en mycket omskriven text med, som vi faktiskt hörde idag: 

Some get a kick from cocaine
I'm sure that if
I took even one sniff
That would bore me terrifically, too
Yet, I get a kick out of you


1934 hade Anything Goes premiär på ärevördiga Broadway i New York. En annan del av den stora äppelsta'n är Harlem och spanska delen till det. Spanish Harlem. Ben E. King berättade om den svartögda, röda rosen som gav honom en kick. 


Röda rosor. De finns inte med i Taubes text om Rönnerdahl där hans skuttar fram över blomsterängarna och samlar blommor, inte till en bukett men väl en krans att sätta runt huvudet. Gullviva, mandelblom, kattfot o blå viol. Gävle symfoniorkester spelade för oss. 


Det var något bättre än musikskolans bidrag ovan. Något som kanske blev Så mycket bättre var när Pugh Rogefeldt bestämde sig för att planka Miss Lis låt. You Could Have It (So Much Better Without Me). Miss Li heter egentligen Linda Carlsson, men hur kul är det? En av de grejer jag gillar med henne är att hon kommer från mina hemtrakter :)  


Idag skiner solen. Klarblå himmel och det är så vitt ute att det gör ont i ögonen. Snö, mycket snö. 

Little darling
It's been a long, cold lonely winter
Little darling
It feels like years since it's been here

 

Here comes the sun
Here comes the sun, and I say
It's all right

Beatles :) Vi skriver in sol i krysset. Fast på engelska. Sun. Som också är namnet på en kille som föddes samtidigt som vår äldsta dotter, i de där hemtrakterna jag nyss nämnde. Fint! 


I morgon är en annan dag. Ja. Får se om solen skiner då. Och i morgon har vi ännu ett par bidrag klara till finalen i Melodifestivalen 2013. Vissa bidrag undrar man ju hur de tänker när de tar med, truppen med Björkman i fronten. Inte snickarbjörkman utan generalen himself, Christer. Här och idag sjöng han själv. På franska. Demain il y a an autre jour. Han vann den svenska uttagningen med den 1992. 


Några som alltid är vinnande, hos mig är Queen. We are the Champions. Hank Marvin spelade på gitarr. Nä, vill hellre höra drottningarna själv spela den! 


Får se vem vi ser som vinnare idag. Vilka. O vilka som går till Andra Chansen. Bland annat tävlar Tone Damli. Hon har bytt Eric S mot Erik S. Saade mot Segerstedt. Det förra hade nog garanterat henne en plats i finalen men jag tror på Snygg-Erik också. Åsså har vi Sean Banan. Som ska sjunga nåt som heter Copacabanana



Av Kvasthilda - 9 februari 2013 09:00


Tema nr 102 Gul

40/365


Hittade världens häftigaste golvlampa i en av mina favvobutiker i Narvik häromveckan. Den skulle jag vilja ge till E-pigan o Lillkullen i inflyttningspresent. Utflyttningspresent. Äh. Men det är lite svårt att ta med den på loket. Tjejen i butiken vet vad jag jobbar med o sa att "Jag kan ta hem en i kartong som du kan ta på tåget". Hahahahahha. Ska släpa den en kilometer också.... Får nöja mig med ett foto så länge. 

iPhonefoto



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 februari 2013 17:34


Det blev inställt inatt. O det tåget jag hade tänkt passa med blev också inställt. Men nu är jag hemma. O har helg. 

Kråkan håller på att fixar med väggarna i det som ska bli hennes rum. Hade varit kul. Om hon varit fjorton år. Typ. Borde de inte ha en tanke på att flytta hemifrån snart? Tror jag ställer mig själv i bostadskö snart. Är väl enda sättet att få nåt eget. 

Har en låg dag idag. Riktigt lågtryck. Äh. Hittar inte ens inspirationen att skriva nåt idag. 


Av Kvasthilda - 8 februari 2013 09:00


Tema nr 236 Planera

39/365


Hon har mycket att planera nu, E-pigan. Var hon ska placera möbler - eller var de ska placera sina möbler - o grejer. Saker o pinaler. O skor. 

iPhonefoto



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 februari 2013 17:27


Sitter på ett hotellrum o fördriver tid. Hade tänkt ta en fotoprommis idag men fastnade i den sköna lammplädsfåtöljen lyssnandes på Fifty Shades Freed. Snorar o nyser.
Mitt tåg till Narvik blev inställt så resan företogs med persontåg i stället. Hade sällskap av TurTure och Kurt. Det är en norsk kollega. Fast han var ordningsam o satt på den plats han blev tilldelad. Antar jag. TT o jag var lite busigare o satt i hundburen.
Har E-Pigans kamera med mig, men det blir mörkt så fort så promenaden föll ur. Hade funderingar på att hitta nånting till 365an. *suck*
Kanske ska gå ner i loungen o se vad det står för soppa på menyn idag? Eller om det är nåt annat.
Ska upp före tuppen inatt - förutsatt att mitt tåg går hem också. Karven har ju börjat gå så blir det inställt kanske jag får ta den hem i morron bitti. Men det vet ju ingen förrän 22an gått. Går den, går mitt.
Äh. Mat då. Typ.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards