Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2013

Av Kvasthilda - 7 februari 2013 11:28


 


Av Kvasthilda - 7 februari 2013 09:00


Tema nr 65 Farlig

38/365


En skylt som beskriver hur det farliga godset i järnvägsvagnen påverkar djur och natur om det kommer ut. Här kan det orsaka ond, bråd död för bådadera. Inte bra, inte bra. Men så länge den rostiga tanken håller ihop och allt är stängt som det ska, är det ingen fara. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 februari 2013 13:15


Ser gott ut...... Eller snarare, det låter gott om innehållet. 



Fler recept på: 

Norrmejerier

Västerbottensost



Av Kvasthilda - 6 februari 2013 09:00


Tema nr 2 Accessoar

37/365


Ja, vad vore Barbie utan sina accessoarer? "Rosie" här kan inte bestämma sig för vilka skor hon ska ta på sig o vilken handväska som kan tänkas passa till hennes Valentindate om några dagar. Det gäller att vara förberedd. Hon har ju tid på sig än, att ta ett beslut... 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 5 februari 2013 10:32


Jag känner mig helt lost just nu. Är det söndag idag? Nä, tisdag. Jaha. OK. En del av min totala vilsenhet beror på att E-pigan och Lillkullen tagit sitt pick o pack o flyttat ut. Nästan allt. Det är en hel del smågrejer kvar i deras rum ännu men det mesta har de fått med sig till nya lyan. Som känns så ofantligt mycket större än vårt pyttiga o röriga krypin. Gott om plats. Tror att kvadratmetern är ungefär densamma, deras någon mindre. Stort o fint vardagsrum. O ett SKAFFERI!!! *avis* Ett hederligt gammal kallskafferi. Kullen ska sätta in ett myggnät där för det är fritt fram för utelevande varelser att ta sig in genom ventilen om de så känner för't. Dock är det några små problem. Ungen (en av dem) som bott där tidigare (kullerns systerson) har kletat väggarna full av fantastisk barnkonst och hans mor har lämnat tuggummin överallt. *skakar på huvudet* Men förutom det, är lägenheten mysig. Fin - o långväga utsikt genom ett par av fönsten (fast åt fel väderstreck). Mindre fin åt andra hållet, men med en härlig balkong som kommer få aftonsol när den tiden nalkas o med lite träd mellan dem och, Bergaskolan tror jag vi kom fram till. Borde ha varit den, ja. 


Skulle ha jobbat inatt/ännu o när min trötthet totalt höll på att ta över hjärnverksamheten o det var dags att få sig nån timmes sömn innan nattskiftet (som inte är ett nattskift - på något sätt, arbetstidsenligt) kom jag på att ringa Op o höra om tåget skulle gå. Njaee... Ja, kanske. Om det kommer kvartsit i 21an. Vänta nu, den har gått. Nej, ingen kvartsit. 81an är inställd. TACKOLOV!!! Så gick det ett par minuter medan min hjärna behandlade det han faktiskt sa. O Vänta nu.... 21an. Den kan ju inte ha gått än. Har ju inte avgångstid förrän om en timme. Ringde upp honom igen, men jodå. Den hade gått en timme tidig. TACKOLOV. Igen. Satte ändå mobilen på väckning för att invänta besked från Psf. Vaknade o ringde upp Op igen för att säkerställa o han sa att jag borde ha fått ett meddelande. Nå inte det. Har än inte fått nåt mess. Nåja. Somnade om i alla fall o sov som en död sill i sex timmar till. Totalt sådär en nio timmar inatt. Klubbad oxe. 


Men vad som oroar mig mest just nu, är min arm. Jag hade problem med en broms på loket före senaste Narvikssvängen o gick ut o spanade. Hade en isklump stor som Antarktis runt den felaktiga bromsen. Eh Arktis. Den norra Polen. Utan pingviner. Ja, Arktis förstås. Plockade fram det superlånga aluminiumspettet o gav mig på Titanics isberg. Hacka hacka hacka. Bort med skiten. Vilket igår resulterade i en öm arm. Tog ett par Pronaxen av Maken - han har lite mer kräm i sina, än de man köper över disk på Apoteket. Nåja, tog en när jag kom hem igår o en innan jag la mig. Nån måtta får det ju vara. Idag har det gått ur armen - Pronaxenen - så det onda o ömma har fritt fram. Vis av erfarenheten kommer det att göra jävelusiskt ont om jag inte får tag i fler Pronaxen. Gubben hade bara en kvar i burken. Han har en burk till, men den ligger - inte så lämpligtvis - i Långträsk.... Får väl mata de svaga överdiskpillren i stället. Inflammationshämmande. Har legat vaken några nätter tidigare efter isbergshack av främre bromspaket. Det sitter en sandbox där med rör som stoppar upp mycket snö o packar ihop det o smälter ihop det av värmen från hjulen - o det är jäkligt att komma åt så man måste ta i för kung o fosterland för att få loss ytterst lite i taget. O försiktigt på det. Men ändå med kraft. Ekvationerna går inte alltid ihop. O det onda drabbar alltid den armen jag bröt som barn. Har fått uppsöka sjukhuset för detta onda och akuten en gång för att jag vaknat o grinat av att inte kunna sova. Man kan inte lägga armen i nån vinkel. Hur man än vänder sig gör det ont gör det ont gör det ont. Finns inget läge där den liggar i vila utan det stormvärker. O nu är det på väg igen känner jag. Inte bra. Alls. 

Jag har en till kräksväng till Narvik före helgen, 14/03 än en gång men sen är jag ledig åtminstone två dagar. Har två evinnerliga B-dagar efter det o en fridag igen men det är att ta i att tro att man slipper jobba de där B-dagarna. 


O jag måste kolla över 365an igen. Har slut bilder. Men kameran är kvar en stund. Än har hon fullt upp med uppaketering och installation för att ens vilja ta några bilder av lägenheten. Kommer snart nog.


O då blir jag totalt lost. 


Av Kvasthilda - 5 februari 2013 09:00


Tema nr 19 Blankett

36/365


Några av alla de papper jag måste ha med mig på jobbet. Det är blanketter av olika slag. Blankett 21 är den vi använder mest av dessa. Blankett 29 fick jag fylla i häromveckan. 22an är mer sällan. En B21a är som, sagt vanligast. Den fyller vi i för att få köra mot en röd signal, "passage av signal i 'stopp'". Detta beror ofta på att något blivit fel så fjärren inte kan ge oss grön signal, men så länge spåret framför är klart (o de ska de veta), kan de ge oss tillstånd att passera en signal i stopp. Om man passerar en signal i stopp utan tillstånd, blir det att fylla i baksidan på 21an. O det är dumt. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 februari 2013 09:00


Tema nr 33 Chansning

35/365


Nog känns det som en ren chansning. Att köpa ett sängbord på rean med namnet ORO? Bäddar inte för rofyllda nätter med god sömn? Dessutom i tider för fullmåne? Nä, jag chansar nog inte här. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 februari 2013 07:02


Himmel o bananplættar. Djupfryst Kvastis. Hade ju kunnat få ett extra element - om jag bara iddes kliva upp inatt. Elementet i rummet stod på høga værden men gav fan ingen værme. Alls.

Klev upp inatt. Nær jag skulle, føre jobbet. Kollade mobilen o ett meddelande från Psf. Jaha. Instællt. Det var bara att krypa undet tæcket igen før att førsøka få nån timmes sømn till. Sømnen dittills var ju som den var. Snurrig. Kall. Orolig. Somnade så småningom om igen o sov som ett barn till klockan ringde andra gången.

Gick ner till loungen. Frukost. En førdel :) Dock var den inte klar. Tog lite frukt o en youghurt i væntan på brød o ægg. Åt i godan ro o traskade sen mot MTAS. SATAN vad snø det kommit. Ænnu mer inatt. Igår var det relativt røjt men idag var det totalt kaos. Røjt, ja men som om traktorerna bara hastat runt o tagit lite hær o lite dær. Snøhøgarna ær taggiga o ruggiga. Många fina snøkojehøgar. En pappa var ute med sin grabb igår nær jag kom o hade kungligt roligt i en av dem.

O frøs. Frøs frøs frøs. Har ju plockat ut fodret ur jackan o det hade jag gærna haft kvar idag. Drog en kall vind genom By1 - o rakt genom jackan. Næ. Egentligen inte men MOT jackan o utan fodret kændes det som om det for rakt in. Jackan ær vind- o vattentæt så det ska inte komma in vare sig det ena eller det andra. Dock påverkar det ju kænslan.

*burrrrr*

Nåja, Termosen ær fylld. Ska traska ner en trapp - eller två ær det ju o sætta mig med min Nora Roberts - vældigt mycket Eva Dallas i den hær. Finns tillome en Roarke med men det ær en kommissaries fru o hennes gamla flicknamn O'Roarke. Hon gillar irlændska namn och utseenden, Ms Roberts.

Som sagt, løæsa lite o vænta in kollegan. En av Bodensarna i Polen.... Eller reserven. Blir inte klok på det dær.

Go'Morron!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards