Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2013

Av Kvasthilda - 25 mars 2013 22:59


Eh näääää..... Men väl Vamp Bob. Minns ni Vamp Bill? Tror den här boken är av senare datum än Charlaine Harris böcker om Sookie - om det nu var med i boken o inte bara i teveserien? Bläddrade ju bara lite förstrött i första boken o läste först den andra.  



 

Det här är en ny serie för mig. Katie MacAllister har skrivit en serie böcker om vampyrer, Dark Ones. Det här är snittat ur den första, A Girl's Guide to Vampires. Har bara läst några kapitel än och första var mest en transportsträcka för mig. Hittade inte riktigt in i boken genom det första. Kan ha berott på att jag var övertrött när jag läste den sent igårnatt. Kanske det bara var just en transport för mig. Kanske det ger sig med tiden o kapitlet kommer i fas med framtida böcker. I andra kapitlet kände jag att jag var på arenan igen o det känns bra.

 

Eftersom mitt klockslag snart är inne för att jag ska sluta jobba kryper jag nog i säng o läser lite till för att se om Raphael är en Dark One eller inte. Vampyr Bob. 

 

O SvampBob är en vidrig liten varelse från en av mina mer ogillade seriefabriker. Hur kan man ens gilla SvampBob Fyrkant o hans kompis Sjöstjärnan-vad-han-nu-heter? Sponge Bob SquarePants... Ja, jisses. 



 



Åsså gillar vi ju sär skrivning. Not. Fast nu är det en översättning som gått fel. Antar jag. Bikini Botten. 

*skakar på huvudet* 

Eller så kan man nöda med binde-streck. Har Rune Andréasson återuppstått som anställd på Nickelodeon?

 


Av Kvasthilda - 25 mars 2013 09:00


Tema nr 116 Hunger

84/365


Vi försöker mätta deras hunger ibland i alla fall ;) Katterna äter här på soffan för att Tarzan var på besök. Om skålarna skulle stå på sin vanliga plats på golvet skulle den evigt hungrande hunden slurpa i sig katternas mat på tre röda sekunder. Som deras husse sa en gång när jyckarna kom på besök o Tess kastade sig över deras bricka -Det var inte så mycket kvar i skålen. Eh nä. Det var ungefär så mycket som katterna får. De äter inte några jättemängder med "blötmat" då de alltid har torrfoder också. Dock brukar gelén o såsen slickas ur matskålarna rätt kvickt. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 mars 2013 17:24


plocka plocka plocka
En dag i Makens tecken. Han kom hem, på någorlunda gott humör av vad jag kunde tyda genom hallfönstret. Så klev han innanför dörren o solen gick i moln. Finfint en sån här dag när en annan går med lågtryck redan innan stormen slår till. Undrar just vad det är meningen jag ska pyssla med på min fritid? Sticka sockar? Stoppa sockar? Laga skjortor? Göra långkok? Ysta ost? Skura golvet från morron till kväll?
Har inte satt min fot i närheten av datorn idag. Farmerna är väl döda men serru, det struntar jag i. Idag. Iiiiiids inte. Har pillat o petat med dockkläderna. Just det som tjurskallen inte vill att jag ska göra. Dvs de ska inte synas alls. Kartongerna med påsar med kläder. Snabbgenomgångna o fotograferade. O halvt om halvt sorterade. O det är DÄRI problemet ligger. Vet inte hur jag ska sortera o därför stagnerar arbetet. Nu är det nån form av minisortering av alltihop o jag blir skitförbannad. Kommer inte att hitta nåt när jag ska söka det. Jo, i ett foto på datorn men inte i verkliga livet...
Äh. Kollar till maten istället. Den duger säkert inte heller. Det är ju lök o karljohansvamp i grytan. Hemska tanke.


Av Kvasthilda - 24 mars 2013 09:00


Tema nr 51 Earth Hour

83/365


Igår kväll var det Earth Hour. Släckte du lampor o apparater? Så långt det var möjligt? 

Det är ett kanontillfälle att passa på att tända lite ljus o mysa i mörkret. 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 23 mars 2013 23:05


Kära barn. Kom hem i ett stycke är ni snälla. 

De for o hälsade på moster igår kväll o som väntat hade de närkontakt med skogens konung. O kronprins. Eller drottning. Eller nåt. Två älgar dök upp ur skogen o skrämde halvt ihjäl Klimpen. Dotra körde o hon lät OK när jag pratade med henne men Junior fick skrämselhicka. Bra iofs att det händer tidigt i deras körkorts-karriär så de inser att de inte är odödliga. Speciellt när det gick bra. Hade ju varit lite jävla jobbigt om det inte gått bra. Men kanske lite väl häftigt att det händer på deras första egna biltur... 

Klimpen som färdats efter mörka vintervägar tillsammans med Lindblomman hela vintern. De har väl haft en jävla tur som inte stött på en enda älg hittills. Eller åtminstone inte haft alltför stor närkontakt med dessa varelser. De är skrämmande när de kommer nära. O man är hiskeligt liten, även i en bil. 

Nä. Snart är de hemma igen. Om vi får tag i biljetter till dem. 

Earth Hour då. Tittade runt i kvarteret o det lyste lite här o var. Kråkan o jag släckte alla lampor o tände mysljus i stället. O doftljus. 




Av Kvasthilda - 23 mars 2013 12:03


Åter till ordningen. Dagens melodikryss. 


Dagens första uppgift handlade om ett efternamn. "Ja, han verkilgen heter så". Men jaha. Tommy Nilsson och hans namnbyte har ju varit mycket debatterat den sista tiden. Black. Eller BLACK. Med ett upp-o-nervänt V som a. Likt Pink med hennes upp-o-nervända i. Bättre än en häst i alla fall. Fast idag var det ännu en Tommy Nilssonsk ballad som spelades. Öppna din dörr. Fast å andra sidan kanske han kommer att göra powerballader sen då under namnet BLACK? 


Det verkar ju vara lite hinder med det där namnbytet när hela draveleliten ska lägga sig i o tycka. Då kan man ju ta en spång över vattnet o gå nån annastans. Äh. Dagens första dragspelssång hördes för nästa kryssadress-er. Hela tre stycken. Om Kalle. Vilken Kalle? Jo, Kalle. Vilken Kalle?? Jo Kalle Kalle Kalle Kalle på spången


Vi går från en gammal svensk film till en film från en gammal bok. Den är äldre än filmen om skånske Kalle. Böckerna han skrev, J.R.R Tolkien. Böckerna om Härskarringen. Eller som den översattes från början, Sagan om ringen. Underbart vacker filmmusik. 


Sad. Det är en ny låt från Elton John. Han lever än! 


Åsså Roland Cedermark med sitt gladjazzsdraspel. *isch* Två solröda segel. Heter den så? Tror det. 


Vi seglar in mot mot stan i solnedgången o kollar in Skyline-n. Med David Lindgren


Mer dragspel. Med Kalle, vilken Kalle jo, Kalle, vilken Kalle jo, Kalle - o Ebbe Jularbo stannar vi till i lekstugan o drar en vals. Vals i lekstugan. Skulle vara med dockor då. Andra ryms inte att dansa vals!  


Inte heller kan vi dansa mambo där. Dansa min docka. Det funkar ju. Mambo No. 5 gjordes för många år sen men den vi hört mest är Lou Begas version från 1999. Lou heter egentligen David Lobega, tänka sig och kommer från Tyskland


Vi drar lite längre söderut i Europa o lyssnar till en filmmelodi igen. Vi hamnar i Grekland men för ovanlighetens skulle illustreras detta inte av Mikis Theodorakis musik o filmen Zorba utan en äldre o svartvit film, Aldrig på en söndag.  


Mer film. O en låt vi väl hört hundra och en gånger. En officer och en gentleman heter filmen med Richard Dere. Up where we belong är titelmelodin. Fast utan texten, normalt sjungen av Jennifer Warnes och Joe Cocker. Nädå. Han hade letat fram en gammal gitarrgrupp igen. The Shadows. 


Disciplin, vänskap och kärlek. Kanske inte helt i den ordningen men det fanns där. Man ska leva för varandra. Det hörde vi på Svensktoppen en gång i tiden. Trio me' Bumba spelade o sjöng denna klämkäcka svensktoppslåt, så typisk från tiden. Idag låter låtarna på Svensktoppen helt annorlunda. 


Nästa låt är väl inte där än? På Svensktoppen? Nä, hittar den inte på listorna. Låten som borde ha vunnit Mellon i år. Som vann svenska folkets röster men inte tyskarnas av nån anledning. O grekerna var inte med men Cypern gav honom en tia. Trodde han skulle gå bättre med tyska jyrun. YOHIO. Heartbreak Hotel


O med det tar jag ett break från krysset för denna vecka. 


Av Kvasthilda - 23 mars 2013 11:59


Det var en intressant timme. Ibland är det kul att lyssna på Barnaministeriet och idag handlade det om Gustav o Erik, de överintelligenta tvillingarna från Danderyd. Ungarna som hoppat fyra klasser totalt. Ingen första klass utan direkt på andra. Sen upp till fyran, innan de hoppade till sexan för att idag, tio år gamla gå i sjuan. Lite (pyttelite) tioårsmentalitet men mest lät de som betydligt äldre ungdomar. Duktiga grabbar. Väl-artikulerade. O läser kinesiska!? Iofs ett av världens största språk men dock.... Fantastiskt :) 


Av Kvasthilda - 23 mars 2013 09:00


Tema nr 74 Fotograf

82/365


Kanske en något tydligare spegelbild än gårdagens 365a... ;) 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards