Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2013

Av Kvasthilda - 16 mars 2013 09:00


Tema nr 107 Hantverk

75/365


Storpigan började knyta band igen efter flera års uppehåll. Barnafadern behövde en ny snodd till bilnyckeln och föll för den här. Lite brandvarning över den. Skitsnygg. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 mars 2013 08:06


.... nä för fan. Lördag morron. Juh!

På jobbet. Väntar på kollegan som är på väg med det tåg jag ska ta över. Överlastat KOS-tåg. Inte så koselig. En heldag i vår närmaste kustby väntar. Med fyra o en halv timmes sömn i bagaget. *yaaawn* Fast jag var pigg när mobilen ringde i morse. Dock är det en låååång dag innan jag är hemma i sängen igen. För att sedan gå ut igen på nattkröken o köra turen med det tåg som nu är på väg hit. Nattjobbet utan nattid. *dubbelgäsp* Hemma vid åtta på morgonen i sådär halvkomaskick. Då ska man hitta tiden att sova en lång stund för att gå ut igen på måndag kväll vid samma tid men med ett fan så mycket längre körschema. Då står Narvik på tur.... O man stapplar i säng ungefär den tid man kliver upp om man har vitåsvängen. *trippelgäääääzzzzp*

Alltid lika kul med SÖMens kopplade turer. Fick aprilschemat igår o har en jobbhelg då som är exakt likadan. *yaaaaaaawwwwwnnnn*

Just ja.- Ska skriva ut de där schemana. Ha're så hörs vi lite senare under dagen. Förhoppningsvis.


Av Kvasthilda - 15 mars 2013 19:09


Som solens dygnsrytm är humöret lite upp o lite ner idag. Just nu ligger det på minusnivåer. Lite smådeppig. Läste nåt som gav mig ett riktigt lågtryck. Solen har skinit både ute o sinne (i detsamma då men flytet stoppade upp) under dagen men just nu har den gått i moln. Ute syns den inte alls. Har ramlat under horisonten förstås. 

Har kommit överens med kompisen att köpa hans kamerahus i alla fall. Funderade en stund på om batteri o laddare följde med. Vore rätt hopplöst annars. Det är som med dammsugarpåsar. Fast till dem finns ju dammsugarpasar.nu att tillgå. Till kamerabatterier o laddare gäller lite andra premisser. Men de följer ju med. 

Inte ens bokpaketet från adlibris lyfte mitt humör - trots att jag öppnade det efter att lågtrycket gled in. En flock nya pocket. Ett par jag vill sätta tänderna i direkt. Fast jag drar mig ändå för den ena är en sån där bok man inte vill läsa ut. Det dröjer så länge innan man får veta fortsättningen. Nu är det ett tag sen jag läste den förra i serien men eftersmaken blir lite för mycket av det goda. Man vill ha mer. O mer! Har väl sådär ett femtiotal böcker av alla de slag olästa ännu men vissa kommer jag mig inte för att ta itu med. Svenska deckare. Liza Marklund. Åsa Larsson. Anna Jansson. Mons Kallentoft. Arnaldur Indriðason. Fast han är islänning. Jo Nesbø. Fast han är norsk. Anne Holt. Fast hon är ju norsk. -a. Också. Biografier. Har inte läst ut Zlatans bok än. Eller börjat på Patrik Sjöbergs. 

Ole Dole Doff. Gena Showalter. PC Cast. Richelle Mead. Eller den nya Katie MacAllister. Inte en enda "ny" JD Robb. Pucko. DET hade jag velat ha. Just nu. Bara för att jag inte har. O bara för att det ligger i nivå med lågtrycket. Neggo. Har en. Eller två. Men de kan jag inte läsa än. De kommer senare i serien. En av dem är ett samarbete med Nora Roberts. Som ju är samma person. Egentligen. Alter Ego. Boken börjar i Noras värld och slutar i Robb's. Den börjar under vår tid o fortsätter alltså i femtiotalets New York. 2050. Fast snart är vi också där. Så fort som tiden rinner... Undrar om jag lever så länge?

Nä, fan. Måste rycka upp mig. Ska ta en sväng på vinden o gå o leta ett par afghanhundar. 

I morrn är det lördag. Melodikrysset. Jag jobbar. Tar väl med mig Lapptoppen o löser krysset på hotellet. Eller skriver det där. Löser det, gör jag antagligen efter vägen. Om bara radion fungerar. 

Så... vi hörs väl igen då. Förhoppningsvis har molnen lyft. 


Av Kvasthilda - 15 mars 2013 09:00


Tema nr 188 Macro

74/365


~~



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 mars 2013 23:57


Har sorterat dockkläder o sorterat dockkläder. Eller snarare mest fotograferat dem. O plockat ner i kartonger. Eller kastat ner i kartonger. Det krävs en massa fler genomgångar av dem för att få nån sorts ordning i det hela. Spanade sen igenom mina gamla foton o inser att det saknas en eller ett par kartonger. Minst. Var fan är de då? En del Traderaköp. Kanske de är blandade med annat kolijox. Det blir jobbigt. Saknar dessutom mina vintage vintage kläder, dvs sextiotalarna, alla Kellykläderna, kläder till Skipper o Stacie och alla underkläder, nattlinnen o baddräkter som måste finnas nånstans. Fast Kellykläderna ligger i en rosa ryggsäck. Nånstans. Tror jag. Har de gjort i alla fall. 

Nu håller jag på med det oerhört mer tidskrävande arbetet med att försöka identifiera alla plaggen jag fotat. Då de är spridda för vinden, några klädda på dockor o andra lite huller om päron i kartongerna tar det evigheter att sortera dem. O dessutom ingen större ordning på källorna. Bläddra bläddra bläddra. Journaler o booklets, böcker o pamphlets. Gjorde så att jag bläddrade i en bok tills jag hittade ett plagg jag kände igen åsså in i det digitala arkivet o söka fram plaggen - en del set delade på flera bilder - o namnge dem. Svårare att hitta ett namn andra vägen. dvs att kolla bland fotona o sedan bläddra i böckerna. Dock måste det nästan till lite av det för journalerna o bookletarna. Bookletarna. Är det litteraturens motsvarighet till Pippis sakletare? Nä. En booklet, flera booklets. Fast det är engelska, bookletarna är svengelska. Broschyrer heter det på svenska. Faktiskt. Men det är som i datavärlden. Barbies värld är mestadels engelsk. 


Har ett kamerahus på G. En kompis ska sälja sitt beggade. Måste ju ha nåt att hålla i. Visserligen funkar E-pigans 1000D "perfa" till dockor och deras tillbehör men jag vill ha en egen o hon vill förstås ha tillbaks sin. Vet inte vad hon har med sig hos mommo i Dalarna men hon hade gärna velat ta med sig sin egen systemkamera. Givetvis. Hade det varit jag så hade min mamma inte haft en challe att få behålla den. 


Nä, tillbaks till det digitala klädarkivet. Eller kanske gå o nanna kudde? Om en stund. Go'Natt sålänge! 




Av Kvasthilda - 14 mars 2013 09:00


Tema nr 138 Italienskt

73/365


Pizza tillhör väl en av våra husmanskosträtter idag men den här pizzan intogs på en italiensk pizzeria. Napoli heter den. Fast jag vet inte om ägarna är italienare eller om de kommer från nåt annat sydländskt land. 

iPhonefoto

 Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 mars 2013 12:04


*gaaaah* Stuepigen har aldrig varit så noggrann som denna morgon eller förmiddag. Hur man nu väljer se det. Kom i säng vid femsnåret i morse o har sedan sovit en mycket orolig sömn. Utanför har en traktor rattat runt o skottat snö för glatta livet. Det kom visst ett par dm igår/inatt. Är det Vinterfestuka så är det. O utanför mitt hotellrum har det dammsugits. Minutiöst. Varenda millimeter av golv o fanimej väggar har befriats från lösa partiklar små nog att rymmas i ett dammsugarmunstycke. Måste vara den nya. Spanjorskan.
När jag la mig under täcket o på de två ursäkterna till huvudkuddar (så tunna att de inte ens tillsammans gav någon som helst fluffighet eller höjd - o missförstå mig rätt, jag vill inte halvsitta när jag sover), låg en timmerman i rummet intill o drog stockar så väggarna bågnade. Hoppas jag gav igen när jag väl somnade.
Sömnen var så orolig att jag drömt om vilda urspårningar. Plötsligt gick järnvägen nån annan konstig sträcka o mina malmvagnar lekte plockepinn o herre på täppan med varann. Precis när jag skulle ringa säkerhets-chefen (o VARFÖR honom o inte våra egna) tog jag mina trettio sekunder för riskanalys o intalade mig själv att jag drömmer. O nä. Skulle inte ringa på riktigt. Än låg jag instoppad under täcket med mobilen på mer än väl behörigt avstånd från prank calls. Men kan ju säga att detta till trots (insikten att det bara var en dröm) inte hjälpte mig att få den vila sömnen förväntas ge. Tur att jag har ett par dagar på mig att ladda för helgens nattmara. Ton. Samma kräkskift som förra veckan med den skillnaden att tredje turen som då gick mot Gälka är bytt mot sammalika den jag är mitt i just nu.
Så. Go'Morron Världen!
Mitt-å-dan.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards