Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2013

Av Kvasthilda - 13 mars 2013 09:00


Tema nr 105 Handskrivet

72/365


En autograf ska vara handskriven. Vad är det för kul att få en tryckt? Det händer när man skickar begäran till vissa bolag. Eller hände. Var så många år sen jag samlade autografer. Den här fick jag på plats en gång i tiden. Såg Tomas Ledin några gånger en sommar för många år sen. Kortet sitter inklistrat i ett av mina fotoalbum. Det som representerar min uppväxt och mina kompisar från tidig vuxenålder. Tidningsurklipp och brev jag sänt mormor. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 12 mars 2013 11:54


Dags att putsa fönster kanske? Vårsolen är inte nådig mot malmdammiga o vinterskitiga fönsterrutor. O nu skiner den med obarmhärtig styrka genom dem - och visar därmed också upp den myriad av dammkorn som konstant flyger omkring i luften hos oss. Vilket iofs gör att Tyra gör en av sina vanliga surikatposer :) Med boxartendenser. 

Det blir bastuvarmt i köket och jag funderar på om jag ska släppa ner persiennerna för att stänga ute värmen eller lämna dem uppe för att låta det livgivande ljuset komma in? Låt den rätte komma in. 

Glömde ljus i fönstret en gång o det är inte så bra. Tillome i lilla köksfönstret mot norr vek de ner sig av värmen från vårsolen. Inte så kul när det är egentillverkade stearinljus. Köpesljus kan jag ta men inte de jag gjort själv. Nu står det en trearmad stake i det fönstret med tre korta stumpar i så det är ingen fara. Skulle kanske byta gardinerna också. Det hänger fortfarande julröda gardiner överallt. De i köket har förvisso julstjärnor i mönstret men det är spetsgardiner så de är inte sådär jätte-jättetydliga. Är så lat när det gäller fönstren. Men det känns som om det är dags att slänga upp nåt annat. Lite mera vårlikt. Eller va fan. Det är långt till våren här. Den där riktiga våren med takdropp o hundskitslukt. Men lite påskkänsla kanske? Vill ju sätta upp mina lila ljus. La undan dem igen då jag inte kom mig för att fixa resten av köket. 

Solen strålar alltså idag. O jag börjar jobba före midnatt. NÄ vänta nu. 12. 13 i morrn. Onsdag. Äh, kanske AP-träffen var i gälka i morrn o hos oss på torsdag? Vill minns att jag konstaterade att den är hos oss på min nolldag på torsdag. Nya AL ska presentera sig. Bara skit att den som sitter ska hoppa av. Vi behöver nån som fattar vad järnväg är o vad det innebär med våra skift. O som står på VÅR sida. Det lilla jag hört om den här mannen är att han inte riktigt gör det utan han är en sån som är van att lyda order - vilket vår regionschef är jävligt bra på att dela ut hur ogenomtänkta de än kan tänkas vara. 

Åsså ska det startas ännu en förarutbildning i Kiruna. Eller två. Utbildningar. Den andra blir till växlingen. Om den blir av. När resten av landet går på knäna behöver vi folk. Mycket folk. Fantastiskt. 


Av Kvasthilda - 12 mars 2013 09:00


Tema nr 342 Vissna

71/365


Den första tulpanbuketten jag köpt i år har vissnat. Innan den tog sina sista skälvande andetag förevigade jag dem (nåja) på digital väg. Det finns en enorm kraft i dem - fotomässigt. Som prassliga pappersremsor ser de ut, kronbladen, där i vårsolens skarpa sken.  



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 mars 2013 17:30


Nähä, då kör jag väl via sms eller mms i stället då. Går inte att ansluta med Lapptoppen eller via Phönappen. De har precis tömt tåget jag kom ner till svappis med, men bara för att det är jag o inte Sture eller nån annan gammal räv får jag sitta här o vänta in rätt avgångstid. Har tomburkar hem idag o hade alltså kunnat vända hemåt om bara en liten stund - motsvarande den tid det tar att växla ihop tåget o bromsprova det. *bah*



iPhön · sms
Av Kvasthilda - 11 mars 2013 09:00


Tema nr 11 Avstånd

70/365


En rostig gammal skylt. En skylt som inte fyller någon funktion längre. Järnvägen går ju en annan rutt. 1415 är avståndet i kilometer från CS. Stockholm Central. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 mars 2013 16:39


arrggghhhhhh.... JÄVLA FÖRBANNADE SKITHELVETESFLASH... Nåja. Vi tar om det från början. I något som kanske liknar det jag skrev..

Det gick ju som det gick igår. Jag slängde in några röster på YOHIO. Tycker han kunde vara värd att vinna. Han vann ju faktiskt rösterna från folket. Som kussen sa, Varför ska internationella juryer bestämma vilket bidrag VI i Nationen Sverige ska skicka till - den här gången - vår EGEN schlagerfinal? Så sant. Kan man undra. Räv o rackarspel. Endera är det för att de faktiskt tycker att Robins bidrag är det bättre av de två, eller så är det för att den har mindre chans att vinna än nåt annat bidrag vi kunde skicka. YOHIO kom ju näst sist om jag minns rätt - sin tolva till trots. Tror de flesta bidragen fick en tolva var. Fast flest fick nog Robin. Iofs var det kul att se pojkens reaktion när han (nästan) insåg att han vunnit TROTS att YOHIO fick flest röster från svenska tittarna (o BORDE inte det vara det avgörande för vem VI vill ha i en stor final?!?). Robin blev vit som ett solblekt lakan i vinden o kunde knappt andas. Trodde han skulle svimma på fläcken. Håll i honom nån för jösse namn, så han inte ramlar. Men hans skratt. Lyckliga skratt. Kul att se. Pojken kunde ju knappt sjunga sen. 

Jag tyckte trots allt att YOHIO skulle stå på scenen i Malmö i maj. Sådeså. 


"Men vad fan - vi tar Europa en annan gång."


Screen från svt.se


Av Kvasthilda - 10 mars 2013 09:00


Tema nr 213 Nostalgi

69/365


Igår fyllde hon år. Femtiofyra år. Dagen efter Internationella Kvinnodagen. Symbolen för allt kvinnligt. Barbie. Dockan på bilden är inte riktigt så gammal som från 1959 utan från sextiotalet nån gång. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 mars 2013 10:54


Go'Morron Lördag. Eller förmiddag då. Idag strålar solen från blå himmel. Har varit lite upponer med vädret de här senaste dagarna. Goväder på morgonen o riktigt drettväder om kvällar o nätter. O ag har ju jobbat natt så vinden har verkligen gjort allt för att stöka med min tillvaro. 


Dagens kryss då. Såhär i Mellotider började vi med en vinnare. Han vann hela balunsen 2009, den söta pojken från Norge. Eller Ryssland. Eller Norge. Eller.... ja. Alexander Rybak med sin Fairytale, fiolspel o studsdans.  


Från stråkar till blås. Ingmar Nordströms spelade filmmusik för oss. Men filmen Bel Ami...? Det finns flera filmer med det namnet. En svensk gjordes 1976 och är en pornografisk film. Dock är det "den andra" den handlar om. Den har gjorts i en massa versioner genom åren och nu senast i fjol med Robert Pattinson i huvudrollen som Georges Duroy med fingrar o annat innanför klänningarna på minst tre kvinnor... Kanske går i samma genre? Kan tänka mig att den senaste är "hetare" än versionen från exempelvis 1939? Allt är ju relativt så det beror nog på hur man jämför. Nåja. 


Vintern rasat ut bland våra fjällar. Han säger att det är snart, Eldeman. Nä. Det är det inte. Det är långt till våren här. Vårvintern håller i sig i några månader till.  

Vintern rasat ut bland våra fjällar,
drivans blommor smälta ned och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommarn här i purpurvågor,
guldbelagda, azurskiftande
ligga ängarne i dagens lågor,
och i lunden dansa källorne.

Av nån anledning spelade Eldeman den för oss i en dragspelsversion. Längtan till landet heter melodin. Visste du det? 


Ett annat instrument som brukar förekomma i nästa orkester är en triangel. Pling. Idag handlade Kurtans visa om nål o tråd. Kärlek, nål och tråd. Bakom honom stod alltså som vanligt Damorkestern


Nu blir det å. Inte den som rinner utan bokstaven. Bokstavssång från Radioapan. Den lille blÅ Radioapan. 


Nu har jag fått den jag vill ha
Som jag ville ge min kärlek
I alla mina dar
Morgonen kommer redan
Vad händer sedan?
Det finns ju inget av den kvar

Putte Wickman och Ivan Renliden spelade kärleksvisan för oss, utan Olle Adolphsons vackra ord. 


Sen blev det mer Mello. Ett svenskt melodifestivalbidrag från 1975, då sjunget av Svenne och Lotta. Fast idag på tjeckiska o vad den texten handlade om vet ingen - som inte kan tjeckiska. Min kompis Lubo kan säkert berätta för mig vad de sjunger. Fast jag kommer aldrig ihåg om han kommer från Tjeckien eller Slovakien. 

Som en bang, en boome-, boomerang
Dum de dumm dumm de dumm de dumm dumm
En bang, en boome-, boomerang
Kärlekens budskap söker sej fram
Du ger av dej själv
Och från en vän får du kärlek igen
En bang, en boome-, boomerang är den
En boomerang är kärleken

Tjeckiska artisten Bob Fridl sjöng tillsammans med Martha a Tena. ABBA gjorde en engelsk inspelning av densamma. Läste att Noice också spelat in den! På svenska. I krysset skriver vi bumerang.  


Om man kastar denna bumerang o inte kan ta emot den rätt kan det nog göra rätt ont. Ont, det gör ont. Eller It hurts som är den engelska versionen Lena Ph sjöng idag. Mer Mello. Förstås. Om det nu gör så ont som hon säger, lider hon hon nog rätt mycket. 


O en annan som livnär sig på andras olycka, är just Olyckan. 

Jag älskar när det smäller och det bangar och gnisslar
Och gör nån illa kroppen blir jag glad så jag visslar
Och vill ni veta varför ska jag tala om för er
Att framför er på tv-n är det olyckan ni ser
Jag är olyckan
Ole-dolyckan
Obi-dobi-dobi-dobi-dolyckan
Krasch och banglyckan
Gnissel och panglyckan
Så akta er för mig annars händer en grej

Electric Banana Band ackompanjerade Olyckan som spelades av Ted Åström. "Håll olyckan borta. Trimma inte moppen". Ett av alla små ord av vishet Trazan Apansson delade med sig. 


När det smäller och det bangar och gnisslar. Pang i bygget var en engelsk teveserie... Den hette egentligen Fawlty Towers som var ett litet hotell på engelska landsbygden med den omöjlige hotellägaren Basil Fawlty, spelad av John Cleese. Qué? Det var den ständige frågan hans kypare Manuel ställde. 


En helt annan olycka är Håkan Hellström

Vi två är saknade te havs
Och vågorna dom kraschar över
Dig och mig
Vi två är saknade te havs
Vi tar oss upp en vacker dag
Du och jag

Fast jag gillar hans kompband, Augustifamiljen :) 


Vart är vi på väg? Ja, till USA som det verkar. Vi hörde "en udda inspelning", som han kallade det, Eldeman. Oprah Winfrey reciterade texten till Stanley Clarks musik. I shall not me moved


Vi slutar i nåt annat udda. En rockklassiker i helt annat stuk, ickig jazztappning. Blue Suede Shoes. Sno inte mina blå mockaskor...! Blåa skor a la Kal P Dal: 

När jag gick i skolan så tyckte jag om gymnastik.
Men läraren sa: ”Ta dom å daj för dom luktar ju skit!”
Och jag stod där och tänkte: Jag blir väl mig aldrig lik.

Jag hade:
Blå, blå, blåa skor (a-ha-ha)

Blå, blå, blåa skor (a-ha-ha)

Blå, blå, blåa skor (a-ha-ha)

Blå, blå, blåa skor (a-ha-ha)

Blå, blå, blåa skor (a-ha-ha)

Whispering Band hette det som spelade idag. Inte så tystlåtet... 


Blå skor är helt OK men kanske inte just blå mockaskor. Nåja, just nu är det rätt torrt o fint ute men om nu Eldeman får som han vill rekommenderas nog gummistövlar i stället. Ha en skön lördag. Ikväll smäller det. På riktigt! Vem vinner? En kille. Med garanti. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards