Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2013

Av Kvasthilda - 9 mars 2013 09:00


Tema nr 124 I väntan på

68/365


Än står de uppställda. Stillastående. Northlands nya vagnar. De kör med gamla containerburkar tills de här har tillstånd att gå - eller att de har tillräckligt många att köra - eller vad det beror på. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 mars 2013 09:00


Eget tema nr 5 Verktyg

67/365


Verktyg. Av olika slag. Av helt olika slag. Dock verktyg. Fixarverkstad. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 mars 2013 06:48


Sofia Söderberg. Henne har jag aldrig hört tidigare... Vädertjej. Det brukar vara Lisa Frost, eller hon värmländskan jag aldrig kommer ihåg vad hon heter. Jenny, Josefin, Johanna eller nåt annat helt random.
Internationella Kvinnodagen. I radion spelas Mikrofonkåt med September. Idag kallar hon sig Petra. Som i Nordlund. Tova har en urtvättad t-tröja på sig, enligt Johan (som har struken skjorta under kavajen). Tovas tröja har ett tryck Johan inte vill återge. "Tänk utanför boxen" står det visst. Med snoppar? Det var i allafall dylika tingestar på den... Bara tjejer i musikradion. Alltså väldigt lite Mello idag. Det är ju bara Louise (aahhhh Louise heter hon, vädertjejen) Hoffsten kvar av tjejerna. Sätt åldersgräns på rösträtten *bah*
Men absoluta favorit är ju lilla söta lolitan YOHIO. Som har problem med rösten lagom till finalen. Får hoppas att den håller!


Av Kvasthilda - 7 mars 2013 23:05


Det viner kring loket. Är sånt jäkla väder att växlarna inte fungerar. Sitter o väntar på hjälp med en växel. Eller nä. JAG behöver inte hjälp. Fjärren. De kan inte lägga om den så jag får sitta här o vänta. O vänta. Kan bara hoppas att det inte drar ut alltför långt på tiden. Tur att jag fick sova en timme i alla fall.
Under tiden går Karlavagnen i radion med Richard o Leif. Idag pratas det syskonkärlek och livslånga relationer med dessa. Vi är sex syskon. Mamma var en av fem barn. Två av hennes systrar hade fem o fyra barn, hennes tvillingsyster och bror hade inga barn. Pappa är ett av två syskon och hans bror har fyra barn. Många relationer är det, spridda runt världen. Men det där med att mellanbarn på något sätt är osynliga eller kommer i kläm.... Stämmer inte hos oss.
O än så länge håller vi sams i vår syskonskara. Har svårt att se att vi skulle gå i klinch nån gång.
En kvinna ringde in. Hon var nummer tolv i en skara på femton syskon. Idag är de bara tretton. Fantastiskt. O de bodde inte ens i Kuttainen.


Av Kvasthilda - 7 mars 2013 09:00


Tema nr 12 Bakom

66/365


Ja, vad gör man inte för ett fototema? Smygfotade E-pigan där jag gick bakom henne mot hissen.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 mars 2013 01:01


Jaha. Då är det väl bara att försöka varva ner nu då o sova en stund. Om folk bara ger fan i att springa i trapphuset o väsnas. Ska stänga alla dörrar jag kan omkring mig, bara jag skrivit klart det här - o installerat en skrivare. Måste ju fixa det också såg jag.



I radion o Karlavagnen har det varit snack om man ska tillåta eller inte tillåta barn i kaféer o restauranger - o hotell för den delen. Som många säger. Om man nu tillåter förbud, var ska det då sluta? Rullstolsbundna? Gamlingar? Apartheiden har kommit lång väg runt världen men den här låter som total diskriminering. Sen kan man ju tycka att ungjävlar av idag inte har nån uppfostran. Våra ungar fick aldrig springa omkring o väsnas men det var inte altlid så enkelt att hålla rätt på dem. Så många gånger jag rest ensam med tre huliganer på nattåg, eller bara vanligt tåg till farmor. Fast just då, när våra ungar var små fanns det en familjevagn i "vårt" tåg där ungar kunde leka o spela spel o rita. Ett led i samma tanke. Att hålla ungar från andra resenärer. Den vagnen försvann efter ett tag. Minnas att vi fick ett spel, ett SJ-spel. Ja jisses. Vi bytte ju tågoperatörer under dne tiden. SJ vete sjutton om de ens fanns på våra breddgrader då (spelet till trots). Det var Tågkompaniet och de där franska, vad hette de? Nu är det ju SJ igen som kör nattågen på norrland.

Hur som haver. Uppfostran av ungar. Flower Power. Fri uppfostran. Eller? Om mammor byter blöjor på bebisarna vid fikaborden har nåt gått snett i världen. Kanske hon var ensam o fick panik? Men... man lämnar väl för fan inte blöjan vid bordet? Om så bara en pissblöja? Nä, nog letar man upp en toalett där det förhoppningsvis finns ett skötbord så man jobbar bekvämt, både för "skötare" o barn.

Det var mer än en gång jag blev vansinnig på kottarna för att de röjde håvete på posten. Men för fan håll er luuuugna vi är bland FOLK! Sitt ner o still still. TRE minuter.

Jag fick spatt på dem en gång i Falun o tömde korgen jag höll på att fylla, traskade ut från affären o gick ner en trapp. Ungarna fattade efter en stund att jag inte var kvar i butiken o de lugnade ner sig men började varva upp igen just för att mamma var borta. Jag stod hela tiden o tittade på dem men de blev lite rädda när de inte såg mig. Sen var de lugna resten av den dagen. DU LÄÄÄÄMNADE OSS hulkade E-pigan. Junior bölade. Jo, tjena. Mamma var borta ur ert synfält i fem minuter. Jag vet att ungar inte alltid lyssnar. En klok mamma sa idag att hon gärna ser att nån annan vuxen säger till, på ett vänligt men bestämt sätt. Skäll vete fasen om det accepteras (morfar). Så gjorde svärmor när barnafadern var hoppihej en gång på tåget. En karl ingen av dem kände fick i uppdrag att säga till pojken o jisses vad snäll han blev.

Respekten är borta idag. Man respekterade människor och omgivningen. Saker, möbler. Idag kan ungar leva rövare utan så mycket som ett finger i deras rikting, än mindre en åthutning. O gu'nåde den annan vuxne som säger till nåns lilla ängel. Polisanmälningen är nära. *skakar-på-huvet* Sunt förnuft o RESPEKT för medmänniskor.

Jag har vänner vars barn löper amok vid middagsbordet hemma. Hur fattar de att bete sig på allmän plats? Sitt still tills du ätit klart. Eller tills alla andra ätit klart. Eller åtminstone tills du får tillstånd att gå ifrån. GÅ ifrån, inte springa. O inte störa när andra äter färdigt.

Nä, baske mig. Det är illa när föräldrarna behöver uppfostras för att kunna göra detsamma med barnen.

Nä. måste nog försöka hitta en liten sovstund nu. NattiNatt!


Av Kvasthilda - 6 mars 2013 12:05


*bu & bä* Hade föresatsen när jag la mig i morse, att inte vakna före tolv. Detta gick ju käpprätt åt fanders. Vaknade kvart-i. Har två riktiga ökenskift framför mig... Inte så långa men tiden på dygnet är bara sååååååå... *grrr* O det är INTE natt, trots att jag börjar vid eeehh, halvtio? Halvelva? O slutar nånstans kring åtta/nio på morgonen. Men, natt? Nä. Inte det. "vilan" ligger mellan ett/halvtvå o sex. O däri ligger vår enormt långa nattid. Nolltre-nollsex. Mmm. Såere.
Go'Morron.


Av Kvasthilda - 6 mars 2013 09:00


Tema nr 127 Ingrediens

65/365


~



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards