Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2013

Av Kvasthilda - 27 april 2013 12:34


Det har varit full rulle här på förmiddagen och först nu har jag hittat lite tid att kryssblogga. Löste krysset i mobilappen medan det pågick, så gott det då gick med allt som hände runt omkring. Hade en bokstav kvar bara då jag missade vad som efterlystes men tog igen det i snabben. 

Jaha. Såhär såg det ut idag då: 


Vi tittar upp mot den där stora gula nattgästen vi har på himlen. Vi har ju haft fullmåne i dagarna som gick. Rickard Wolff säger att Det sitter en pojke på månen. Har ni sett honom? 

... Äntligen gossen får sova, lutad mot skimrande dröm.
Fjärran från verkliga fasor, vilar till sist i sin sömn.
Han kramar barndomens nalle, och skådar regnbågens skatt.
Modern vakar vid bädden, sov nu min prins, gonatt.
Dagen skymmer, och natten gläntar redan på dörrn.
Grinden till trädgårn står öppen, spikklubba, maskar och mull.
Men drömmen som ledde mig framåt var också av skimrande gull,
slott och blänkande dammar av svanar och näckrosor full.


Det sitter en pojke på månen och tittar nyfiket ner.
Det sitter en pojke på månen, han sitter stilla och ler.
Det sitter en pojke på månen, han sjunger stilla sin sång.
Älska, älska för kärlek. Älska en endaste gång.


Kanske han tittade ner på Fia Jansson. Hon som bor uppå Söder? 

Känner ni Fia Jansson som bor uppå Söder?
Hon har förresten två stycken vindögda bröder.
En av dem heter Hammarlund en heter Schröder.
Här skall ni se ett hjärta som klappar och glöder.

 

Ifrån den allra finaste adel vi stamma
aldrig jag ens våga sagt: Jäklaranamma.
Vilken som var min pappa och vem var min mamma,
de tycker jag förresten kan göra detsamma.


Vi tripp-l-ar vidare o lyssnar till Caroline af Ugglas. Hon sjöng på engelska idag. Nothing left to Say från albumet Mrs Boring från 1999 . På senare år sjunger hon mest på svenska. 


På engelska fick vi också en del av filmmusiken från Disney's Djungelboken. That's What Friends are For (The Vulture Song). Gamarnas sång"Har du ingen mamma eller pappa?" Det frågade gamarna Mowgli när han irrade runt ensam. En kompis till mig berättade hela Djungelboken en natt när vi inte kunde sova - o vi var runt tjugofem (som i år). Hahahhaaa. 


Vårt hav, med hatten i silver,
drömmande går mot land,
ett skepp med blommor kring rodret
syns stäva mot himlens rand.

Vi ser dess brusande sidor
lysa som kaprifol,
och babords reling bär timjan,
som rodnar likt morgonsol.


Vindarna vaknar och vänder,
vaknar och vänder sig om,
vågorna skimrar,
skimrar av sång, av sång.

Bo Setterlinds text sjungen av Staffan Percy. Jag hör den över öppet vatten med paddlar i vattnet. Vi sjöng den och några andra melodier när vi paddlade kanot en gång i tiden, under KFUM-ledning. Lite mindre båtar än i Bos text om Drömmens skepp. Ja, det var tider det. Andra tider. 


Vi ska sy och vi ska klippa, vi ska göra't ska vi tippa, för den stora galakvällen, så ska vi sy modellen. Vi syr och sätter i den, o ett skärp av siden och Askungen på bal, bland gästerna i hundratal, den vackraste ska bli i slottets stora sal... Mössens arbetssång där de fixar Askungens klänning inför den stora prinsbalen. Ja, för vad är väl en bal på slottet? Gävle symfoniorkester spelade den för oss. 


Vi går o ser en helt annan film. Searching for Sugar Man. Den blev väldigt nominerad för flera filmpris. Sixto Diaz Rodriguez heter huvudpersonen i filmen. Fast jag har inte sett den. 


Vi kryper i säng med Robin. Nä men, va? Jo California King Bed. Det är Rihannas låt som Robin Stjernberg gjorde i IDOL. Visste ni att han tillhört ett svensk pojkband? Tillsammans med bland annat Eric Saade var han medlem i gruppen What's Up. 


Vi niger fint, tackar för sången o far ut i folkdans i stället, till dragspel. I en hambo närmare bestämt. Undrar om Bert Karlsson hade fixat det? Han hade ingen aning om att det var schottis de dansade i Smartare än en femteklassare. Fast det visste inte killen han valde som hjälp heller. Nig och kuta runt av Ulf Peder Olrog. Folke Lindesjös orkester med idel dragspel. 


Vi dansar in i Disney's värld ännu en gång. Snövit dansade med dvärgarna, fast nu var det prinsen som sjöng och i den omdubbade versionen från 1982 fick Bruno Wintzell läsa och sjunga prinsens roll. Anna-Lotta Larssons röst som Snövit hördes också i slutet av ljudillustrationen. Adjö, Adjö ButterO så var sagan all. Vet inte om jag skulle lägga Brunos roll som programledare till hans större bedrifter. Tutti Frutti. Ja, vad säger man om det? Nä, då sjunger han bättre. 


Lennart Palm i Lerum, en helt annan institution i mellokrysset. Idag tog han sig an Eva Dahlgren. Kanske tur att man inte hörde honom sjunga Jag klär av mig naken? Bättre karaokeversioner har jag nog hört men texten satt där. 


The King. Elvis sjunger gospel. There Goes My Everything. På svenska heter den Han är min sång och min glädje. Elvis var mycket gospel på slutet. Jag gillar hans rock myyyycket mer. 

 

Vi slutar med en annan stor amerikansk sångare. Åtminstone musikmässigt. I höjd över havet är han väl inte så där enorm. 

How many roads most a man walk down
Before you call him a man ?
How many seas must a white dove sail
Before she sleeps in the sand ?
Yes, how many times must the cannon balls fly
Before they're forever banned ?
The answer my friend is blowin' in the wind
The answer is blowin' in the wind.

Bob Dylan förstås. Han föddes som Robert Allen Zimmerman

 

I vinden här blåser det omkring snöflingor. Sådeså. Behöver inte skotta i alla fall. En liten fördel :) 


Av Kvasthilda - 27 april 2013 09:00


Tema nr 109 Hav

117/365


Ut på böljorna de blå! Nä, inte förrän hon lastats klart.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 april 2013 17:06


Eller äh. Inte så farligt. Sitter i kuren i svappis igen, i stället för att ta ut mina order i Narvik o vända hem därifrån med ett malmtåg. Blev lite rockad i turlistorna pga en sjukskrivning. 

Det fanns tårta på jobbet idag. Antagligen en CATO-tårta. Kan ha varit fredagsfika men det tror jag inte. Inte en männska på jobbet när jag kom dit. Lite jobbigt för jag behövde få ut ett par handskar. Glömde ta dem med mig o jag avskyr att klättra lokstege utan dem på - o än mer över vagnar i svappis. Satani va' skitiga de är. 

Har en massa bröte att ta rätt på i källaren också. Saker att tvätta. Vårt avlopp bestämde sig för att slå bakut o krypa upp i tvättstugan häromdagen. När jag gick ner för att hämta min uniform från torkrummet möttes jag av odörlukt o vatten utanför tvättstugedörren. Öppnade den o *eeeeeeeeeeeek*. Hela tvättstugan var fylld med brunt o iiiiickigt vatten. Gick upp till Kf o pratade med honom o bad honom ta kontakt med nån som kunde komma o fixa avloppet utanför. Träffade Kf igen innan jag gick till jobbet idag o det är visst nåt som hänt med brunnen utanför. Nu måste den grävas upp o lagas. *yech* 

Jamenjahaaaa. Där ringde en annan granne o meddelade att de har problem med skitvatten i källaren. *gaaaah* Gubben är mellan flygplan o svarar inte i telefonen. Då kommer snart folk i åttan o meddelar att de har stopp i ett avlopp också då. När det är stopp hos dem brukar det arta sig så att det syns vid garagen. Såååå mysigt. *not* 

Grannen som var så duktig o skurade o gjorde fint i tvättstugan. Jag var tvungen att bära in skiten tillbaks dit för att hitta tiden att gå igenom dem o tvätta o tvätta o tvätta om det som blev drabbat. Får skura igen sen. Måste ha nåt antibakteriellt. Nå, vi har ju klorin. Får slänga sån't i skurmedlet. Åsså ska jag fixa trappen. När fan jag nu ska hinna allt när det är jobb, jobb, jobb. Har ett inställt tåg på söndag men det hjälper föga för det är från Narvik o jag kommer nog hem senare beroende på vad det finns att passa med hem. Eller så kommer jag hem på morgonkulan men måste ju sova så det går på ett ut i alla fall. Sova i Narvik, komma hem utvilad, komma hem o inte vara utvilad alls. *bah* 

Nåja, det är då det. Kan inte göra så mycket härifrån i alla fall. 


Av Kvasthilda - 26 april 2013 09:00


Tema nr 23 Blött

116/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 april 2013 14:51


Inte världens mest upphetsande utsikt men en härlig vårsol är det. Just nu i alla fall. Får visst en passåkare med mig till Kiruna idag. Dag-Arne skramlade in med den nyheten. Alltid trevligt med sällskap. Om han nu inte parkerar i bakhytten.


Av Kvasthilda - 25 april 2013 09:00


Tema nr 160 Kraft

115/365


.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 april 2013 15:54


Fick lönebeskedet idag o TACK säger jag. För första gången har jag MER i netto än i bruttolön o gudarna ska veta att det är väl bekommet denna gång. Asså va? sa Kråkan. Jag fattar inte? Det går ju inte. Johodå. När traktamentena överstiger skatteavdraget. 

O denna dagen som går till historien där ett av just historiens kortaste strejker kom o gick under en in- o utandning. Typ. Förmiddag slutade och före nyheterna gjorde Lotta reklam för sitt P4 Extra där hon bland annat nämnde att ett inslag skulle handla om strejken inom Transport som utlystes vid tolvtiden idag. Nyheterna kom o där lades inslaget ut om strejken o mitt i en mening bröts det och uppläsaren i Ekot sa att strejken just avlysts. Så kan det gå. 

Kullen som sa åt Pigan att inte göra nån beställning just nu då det kunde blir långvarigt. Hon hade inte ens hunnit lämna in nån beställning om hon så hade velat. 

Utlysning då. Lysning. Det ska man, eh skulle man ju göra förr. Det var liksom inte bara att trilla in till prästen o säga att nu vill vi gifta oss. Detta kanske det blir ändring på nu. Kalix kommer att bli Europas Las Vegas. Drop-inbröllop. Jisses. Undrar om de ska öppna Casinon också? Äh, det kommer att ske under Kulturnatta den sjunde juni. 

O Kråkan är fascinerad av hur snabbt det kan gå att få hem grejer - IBLAND. Oftast får man vänta över en vecka på exempelvis böcker från adlibris. 4-7 arbetsdagar eller vad nu väntetiden är. Jag fick en trisslott häromdagen för att Schenker inte kunde leverera en försändelse på utlovad tid. Den har nog inte kommit än. Igår beställde Kråkan ett nytt batteri till sin dator - o idag kom brevbäraren med det. Snabba puckar. 

O Puck var namnet på det första hockeyspelet. Roger Kvarnström i Förmiddag besökte en samlare som hade 60 hockeyspel. De fyller 75 år i år, hockeyspelen. Fantastiskt. Undrar i vilka hem det inte funnits nån typ av hockeyspel. Jag vill minnas ett med platta plåtspelare från min barndom men de tredimensionella gubbarna kom tidigare, tack vare Sven Tumba. Vår son har ett STIGA-spel från några år tillbaks. De flesta var ju från STIGA. 

Tror det min bror också hade var från STIGA. Vissa saker är seglivade. Som Barbie :) 


Av Kvasthilda - 24 april 2013 09:00


Tema nr 339 Vimpel

114/365


|~



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards