Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2013

Av Kvasthilda - 17 april 2013 09:00


Tema nr 272 Skugga

107/365


~



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 april 2013 16:25


Såg några blänkare på facebook igår o tittade in på Aftonbladets hemsida och lyssnade till President Obama's tal till nationen efter ännu ett vansinnesdåd. Två bomber som briserade vid målgången av Boston Marathon. Fattar inte varför sån't händer. En bomb och en person är nog så illa men det här var två väl placerade bomber. Tre pratades det om ett tag. Tre är döda i alla fall. Av dem en åttaårig pojke. FY FAN säger jag.


VARFÖR? 


Av Kvasthilda - 16 april 2013 09:00


Tema nr 246 Påträngande

106/365


Inte så kul när sån't här tränger på! Snömassor rasade från en fjällsluttning på Ofotenbanen och när vi passerade senare, skrapade det i på sidorna av tåget. Jag ångrar att jag inte passåkte med föraren uppför banan, då de hade avstigande på en av fjällstationerna och jag där hade kunnat byta plats o blivit en "vanlig" passagerare. Hade velat se det där från lokhytten. Pinnarna talar om för Togleder att det gått en lavin, eller rasat nåt annat ner på spåret. Nu vet inte jag om just den här lavinen var så stor att den gav utslag på rasvarselanlegget. Det hände nån gång under den dagen. Jag körde ner ett tåg vid lunchtid - eller strax efter - och då hade det inte rasat. Tror persontåget som kom ner till Narvik (och som vände i det här, vi åkte med), var första tåget att passera. Spännande! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 april 2013 19:35


Helgdag på en måndag. Så kan det bli om man är lokis. Ledig idag. Skönt. Firade det med att ligga kvar i sängen halva dagen o läsa en bok. Nu funderar på jag på vad jag ska läsa nästa gång. Har en massa bokserier jag läser och några olästa böcker men frågan är om de jag har verkligen är nästa bok i kronologin eller om det är fler emellan. I ett par fall vet jag att det ska in ett gäng böcker så de rör jag inte, innan jag fått hem det som ska läsas före. Mycket övernaturligt är det. 


Läste just ut en bok som rekommenderats av bland annat bokhora. Angelologi, Änglarnas tecken av Danielle TrussoniMin recension av denna låter som nån kommenterade. Bra första del. Oerhört trögläst andra del med en massa information och historia. Teknisk. Sista delen är tillbaks till nutid och det händer saker. Vet inte vad jag tycker om boken. Från början tyckte jag den var lovande med nunnan Evengeline i fokus och en kille vid namn Verlaine som söker information om något han egentligen inte förstår vad det handlar om o deras vägar korsas i jakten på information. Evangelines nyfikenhet ger henne lite predikamenter. Som nunna kan man inte ljuga och narras men det gör hon. Flera gånger. Andra delen gav mest huvudvärk. Det är mycket bibelcitat och som sagt, tekniska termer. Tredje delen och hela boken slutade lite i en cliffhanger.  

Det sägs att det ska komma en uppföljning till denna. Med tanke på slutet i första låter det som en god idé. Eller det skulle komma en uppföljare, i fjol. Tror inte jag sett den. Måste kanske gå o spana i internethyllorna. 

Jo! Det finns en, men bara på engelska ännu. Angelopolis. (titta inte om du inte läst första boken!


Åsså en bild jag tog i Narvik häromdagen för att eventuellt använda i 365an. 


Av Kvasthilda - 15 april 2013 09:00


Tema nr 259 Räcke

105/365


H



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 april 2013 13:25


Så var det søndag igen. Sitter o væntar på att mitt tåg ska bli ferdigvisitert så jag får åka hem. Kom till hotellet inatt. En timme tidig ungefær o gick rakt in i en vægg nær jag klev genom dørren till hotellrummet. Satan i gatan vad varmt det var. Termostaten stod på høgsta læget. ÆCKLIGT!

Drog ner den o øppnade fønstret på vid gavel - nåja så mycket det då går att øppna de dær fønstren... Vilket ær typ en halv decimeter. Sen ska ju gardinerna dras før før att få lite mørkt o de sitter så næra kanten att det inte går att øppna mer. Å andra sidan vill man inte ha mer øppet æn så ut mot gatan. Framfør allt en natt mot søndag. Fullt kalas på By1. Får alltid nåt av de dær rummen nær jag kommer med sena tågen.

Fick mess från Mia. Maken o hon har varit på Fjærilshuset. Dær ær det också varmt. Længesen jag sett Maken i kortærmad skjorta. Lyckliga han som ætit god mat. Mia o Carina har som vanligt tagit god hand om honom. Sjælv åt jag omelett på prinskorv jag letade fram i frysen. Mindes att jag sett ett paket længst in på en hylla o tog fram det. Alltid lika fascinerande att se isansamlingarna inuti helt stængda førpackningar. O korven smakade asgam. Skit. Gammal frysmat. *blech*

Apropå tjejjor ja. Mina samlarvænner har gjort just det - samlats. Hos en tjej i Piteå før en helgs samvaro. Oj vad kul. Lite galenskaper, klædbyten, dockkøp, skoteråkning o vinpimplande :) Hade varit skoj att få vara med! Men de bestæmde ju att lægga den under min jobbhelg o då ær det oooomøøjlii't.

Næ. Dags att røra på dø'køttet.


Av Kvasthilda - 14 april 2013 09:00


Tema nr 48 Duo

104/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 april 2013 16:43


Så kan det gå. Har jönsat kring mest hela dagen o försökt sätta mig ner med krysset men det har varit så mycket annat som kommit i vägen. Nu ska jag göra ett ryck o se vad det bär mig. 


Kaknästornet ja. Undrar om Maken varit upp där? Nä, inte den här gången. Han är i Stockholm över helgen och Går en stund på jorden tillsammans med goda vänner. Ulf Lundell gjorde första låten i vilken han berättade att han ville fara upp i Kaknästornet och slita sönder molnen. Molnigt är det här också idag. 


Vi gratulerar och applåderar. Östen me rösten sjöng för alla födelsedagsbarn och andra som behöver hyllas en dag som denna. Hockeyfinal har jag hört ryktas. Vi har hört den på engelska, Congratulations, då med Cliff Richard


Dumb. Det tävlade fröken Fondell med i Melodifestivalen i år. Gick ju inte sådär jättebra för henne. Hon åkte ut redan i sin delfinal. Låten är bättre än så, men det skulle rymmas så många killar (o gubbar från just hennes tävlingsavsnitt) i finalen så lilla Amanda rymdes inte. 

When it's all done done done done
in a second he's gone gone
and everything he felt
is back to being numb
When it's all done done done done
in a second he's gone gone
He said that's what he felt and
I am just that dumb


Béla Fleck tog fram sin banjo och gjorde om en klassiker fullständigt. Undrar vad Bach skulle säga om det? Han kanske skulle skratta, vad vet jag? 


"De vill åka fort fort o leka snälltåg". Stina och Tjorven berättar om mamma Snäll. 


Vi tar det snälla tåget till Danmark. Tror inte det går snälltåg dit. Vet inte. Där träffar vi Rasmus Seebach som skrivit en del mysiga låtar. Idag hörde vi hans Lys i din leilighed. Rasmus hade nog hemskt gärna velat tända de där lamporna själv men det verkar inte som om det blev så. 


Kan ju vara bra med lampor, men vi går mot ljusare tider där vi bor är de snart är helt överflödiga. Se nu tittar lilla solen in igen. Eller nä. Det gör den ju inte. Men den lyser ovan molnen. Sickan Carlsson, den lilla solstrålen brukade sjunga den här. 


Delta Machine är ett nytt album av en erfaren syntgrupp. Depeche Mode spelade ett spår från den, Secret to an End. Liksom Rasmus låt ovan, handlar den om olycklig kärlek. Eller döende kärlek. 


Den döende dandyn var något annat. Band annat ett album av Magnus Uggla. Han har även spelat in kupletter av en annan dandy, eller man i hög hatt, Karl Gerhard. Ett bedårande barn av sin tid är en av låtarna. Och det är han väl. Uggla. Han har blivit mer bedårande med tiden. Efter Den döende dandyn


Vi skickar honom en slängkyss. En annan tjej delar också med sig av slängkyssar. Av annat slag. Lite ironiskt slänger hon ur sig Blow me one last kiss. Pink. Olycklig kärlek. Eller nåt. 


Va i helvete har de för sig in' i banken efter tre? Hasse o Tage spelade in den med Gösta Ekman och några till. Gösta spelade också på banjo minsann. Jag minns att min far skrattade åt den där låten när de visade Hasse o Tage på teve. Måste ha varit svordomen han lite generat fnittrade åt. Svärmor, namnet till trots hade nog mer muttrat. Svordomar i teve! För att illustrera detta hörde vi originalet med Lonnie Donegan med en helt annan text. "Does Your Chewing Gum Lose Its Flavour (On the Bedpost Overnight?)". Vi kastar tuggummit (tummuggit som Kråkan sa när hon var liten) o skriver in Hans bank


Åsså gråter fröken USA. Miss America. Måns Zelmerlöw. Det var då ett himla gråtande idag. 


Vi slutar på vatten. Som det har bölats idag kanske man behöver en roddbåt för att ta sig upp på torra land o gå en stund på jorden igen. Row row row a boat, eller på svenska: 

Ro, ro, ro din båt sakta ner för ström

La-la-la, la-la-la, la-la-la, la-la-la, la-la -la
allt är blott en dröm!

Gung, gung, gunga fram sakta nerför ån.
Om du ser en krokodil - akta lilla tån!

Ro, ro, ro din båt, sakta in mot strand.
Om du ser ett lejon där - håll ej fram din hand.

Vi ror detta i land nu. 


Ha en bra vecka, tills nästa gång!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards