Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under april 2013

Av Kvasthilda - 9 april 2013 12:18


Klev upp före fan inatt. Klockan tre är bara bagare o lokförare vakna. O en o annan taxichaffis. Solen hittade över bergskanten vid femsnåret - eller sju. Eller sex. Eller halvsex. Eller nån gång. Tappade liksom tiden där. Blev stående lite här o där med felaktiga signaler, snöröjare i vägen och en kollega med godståg som blev haffad av den elaka detektorn med det resultatet att två vagnar på olika ställen i tåget skulle växlas ut. Framför mig, så jag blev stående i en infart i det arla morgonljuset. Hade gott sällskap av Vaken i P3 o P4 så det gick bra ändå. O en Nora Roberts. Var ett tag sen jag läst nåt av henne. En månadsbok från Harlequin. Snabbläst. Snabbsmält. O gosig. Fjärde boken i en svit om poliser, brandmän o advokater. Eller vad de nu var. Måste nog leta fram de gamla så jag får knyta ihop den där säcken. Lite jobbigt när de ligger ute i periferin o svävar. 



Inger, goa Inger lämnade en frukostpåse med en handskriven lapp på: "Kos de på toget". Fick ett par mackor o en yoghurt - o en kakbit. Kakan är kvar än. Kom hem för flera timmar sen. Hade sån tur att jag träffade på ett par av Makens jobbarkompisar ute på sjöbangår'n som tog en paus o gav mig skjuts hem. Gölleponkar. Gubbar. Maken själv är i Skåneland o fortbildar sig. Utbildar sig? Tja, bildar sig en uppfattning om nåt i alla fall. Mest att det är tråkigt. Korvstoppning. Han är inte mycket för skolbänkar. Järnvägsskolan i Änglaholmen. Ängelholm. 

Han blir där i tre veckor. Undrade om jag hade lust att komma ner under ledighelgen. Har ju faktiskt långhelg nästa vecka. Fast jag har inte riktigt tid, även om det kanske hade varit, om inte annat, kul att se det där plejset. Han har rätt till en hemresa men tänkte (an-)vända resan åt mig i stället. De får ju göra det. 

Fridag i morrn. Skönt. Sen kommer en massa ökenskift igen. De underbara kopplade skiften de lyckas lägga in minst en gång i månaden och man går omkring som ett ihåligt kolli sen. 

Nä, lite frukost kanske. Frunch. Lunch. Halvmiddag. MAT! 

O en titt i brevlådan för att se om lokförarbeviset kommit. Några har visst fått sitt. September sa de på Trafikverket men de fick väl igång maskineriet snabbare då. 



Av Kvasthilda - 9 april 2013 09:00


Tema nr 249 Reglage

99/365


Körkontroll. Med denna reglerar vi hastigheten i våra tåg. Den har både "gas" o broms. När vi bromsar med den här "vänder vi strömmen i Luleälven" som en handledare sa en gång. Vi ger tillbaks el med den. Just här står den på plus, dvs den "gasar". 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 april 2013 11:27


Vädergudarna tycks inte kunna bestämma sig. För en timme sen var det grått grått grått o det singlade flingor genom lufthavet. Nu anar jag solstrålar genom persiennerna. Den gör allt den kan för att lyfta det tjocka grå täcket. Har blivit en del blå fläckar så den lyckas nog snart. 


Mitt tåg blev inställt så jag beställde en biljett med persontåget i stället. Har ju mitt värsta Narvikståg hem inatt. Bra om man får sova en stund inför det. Det man kliver upp vid tresnåret för.... *urrrk*


Vi plågade Tyragumman igår. Hon grät i hööööögan sky. När vi for o lämnade tillbaks kameran igår ringde Barnafadern till Kråkan o beklagade sig över bajslukt. Tyra hade varit på toan men inte släppt ifrån sig allt geck. Hon släpade rumpan runt mattorna i Kråkans rum. Myyyysigt. 

Kände inget när vi kom hem med Gubben hade stängt dörren dit in. När Kråkan öppnade den slog väggen emot mig. *iiiiiiiiiiiiiiii* Solen gassade in i rummet o värmde upp det hela. Vi tog kattan med oss in i badrummet o spolade av henne. INTE populärt. Hon rev o slet i Kråkans tröja o rev henne på armarna o skrek. Jisses, vad olycklig hon var. 


Nä, nu är det väl bara att göra sig klar o fara till det där tåget :) Junior kom just hem. Kanske han får köra mig då :) 


Av Kvasthilda - 8 april 2013 09:00


Eget tema nr 6 Lika

98/365


Så irriterande. Tror inte Mattel har fattat att dockan har en höger- och en vänsterfot.

Hon fick med sig två högerskor. Funkar ju inte riktigt... 

Fick tipset att leta tjejen som fick dockan med två vänsterskor ;) 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 april 2013 22:50


En sån dag. Igen. Har lämnat igen kameran. O hämtat ut en ny. T såg lite grinig ut men tog tillbaks den. Skönt. Ett bekymmer mindre. 

Har visst haft ledig helg. Känns inte alls. Allt bara för ett extra skift. Men det är bra med lite extra slantar inför körkortsveckorna. Jag lär inte klara mig med två veckor. Eller kanske. Skitsamma. Har flera på mig om det behövs. 

Åsså till nåt helt annat. Var o shoppade med Råttisen förra veckan o bland annat var vi in på Kicks o köpte nagellack. De har fått nya från OPI. Trollkarlen från Oz. De kör ju alltid ett filmtema o nåt annat. Pastell-färger. Överallt är det pasteller. Grädde o vanlijglass. Med smak. Blåbär. Jordgubb. Apelsin. Typ. Fast kanske mer aprikos. Men ändå inte. De aprikoser jag ätit har varit mer orange än apelsiner! Men aprikos ska ju vara en lite blek pastellvariant av orange. Lacket jag köpte ser dock ut som jordgubbsfil. 


  



IsaDora har också nya färger i vår. Mer pasteller. O samma gräddvaniljglasskala. Fast de har plockat namnen ur tvättkorgen. Linne o tvål hette färgerna jag köpte. En vit o en syrénlila. Kracklack. 

Råttan har spanat in mitt I Theodora You-lack. Hon samlar på OPIs temalacker. Hon klagar ju på att jag snott hennes Cargogröna China Glaze o tänkte sno det här av mig i stället... Får väl se :) 


Sandlacket till vänster och det glittriga intill i mitten följde med Pigan hem. Stoooora glittriga silverflingor - och smått metallglitter. Sandlacket känns som sand. O är visst svårt att ta bort igen. Man måste dränka nageln med en tuss först innan man ens försöker ta bort det. Sägs det. 



Av Kvasthilda - 7 april 2013 09:00


Tema nr 320 Trio

97/365


En trio. Triss i nollor. Helt vansinnigt. Det betyder i tågföringssammanhang "kort avstånd" och tioövervakning, dvs en maxhastighet av 10km/h mot signalen i stopp. Men inte fan är det kort avstånd från signalen till växeln. Det är åtminstone 200 meter. Fem stolphåll. Nästan 250 meter! 25 meter är kort avstånd. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 april 2013 12:50


Ännu en kryssning under arbete. På en mobil som har 1. dålig täckning 2. döende batteri. Det går inte att ha laddaren i mobilen på loken om man ska göra nåt med den för displayen får spatt o fattar inga kommandon. O täckningen är ju som vanligt lite si o så efter svappaspåret. Men det löste sig o krysset blev klart. Nu ska jag bara hitta all tid jag behöver att blogga om det hela :) 


Missade början men i snabben fick jag veta att för första uppgiften skulle vi ha två svar. Siwan tjoade o sjöng på tyska en melodi som på svenska heter Tunna skivor


Povel Ramel stod för nästa kryssadress med Ta av dig skorna. Nä, än är det inte tid att kasta av sig skorna. För mycket snö för det. I krysset skriver vi in skor


Sen blandade Eldeman in Richard Olsson i krysset, för nästa fråga var en han ställde i sitt Vem vet mest?. Och som Eldeman mycket riktigt trodde, kunde jag svaret på frågan - även om det tog eviga tider innan jag fick höra Jussi Björlings röst i melodin, där han ställde frågan Varr-fööör?. Som i Varför har du mig kysst, varför viskar du tyst? Jag älskar diiiiiig, blott dig!  


Rally. Jag orkar inte alltid lyssna på satir och sjuk humor o Rallygänget tillhör en sån kategori som jag undviker. De hade gjort en egen version av Michael Jacksons Billie Jean med titeln Billigt vin. Vilket påminner mig om "reklamjingeln" - nåja bilderna - för programmet om det stora köpcentrumet söder om de stora sjöarna. Damen som tittade på en låda "Chardonny". *himmel* Måste vara en ny druva. En göteborgsk.  


Thor Modéen hade inte mycket med vinkartonger att göra men deltog i x antal pilsnerfilmer genom åren. Han var också med i Jules Sylvains operett Zorina. Från denna hörde vi Rumban med Succéorkestern Astoria under ledning av Lars Tull. 


Vi sparar z-at från förra uppgiften och lånar några Rally-bokstäver o lägger till en massa andra till det svårstavade Ravaillacz. Det var de som stod för nästa kryssadress-er. En riktig jävla schlager. O det är det ju. Vi hörde bland andra Claes Malmberg gapa TONARTSBYTE FÖR HELVETE!! 


Om nu den låten blir dansant får tiden utvisa men det B-klassens dansband som inte lägger den till repertoaren finns nog inte i detta landet. Orup skrev melodin för nästa adress och vi har hört Zenya Hamilton sjunga den 1989 och mer än ett dansband har gjort en version av den sedan dess. Min arm omkring din hals.

Jag har min kind mot din kind,
min arm omkring din hals.
Du och jag tillsammans
i vår allra första dans.
Och när du ler mot mig och säger
att det bara finns vi två

Idag spelades den på trumpet, av Magnus Johansson kanske? 


Sista dansen kanske leder till nåt mer. Välkommen in sjöng Veronica Maggio. 

Oooh, ooh sång på sång
Det ekar över hela staden
Åh, nått stort på gång’

För det är kö från gatan upp till hallen
Det ekar över alla taken
Ja, det är kö från gatan upp till hallen
Dunkande hjärtan klockan kvart över fem
Imma på rutorna men ingen går hem
Flackande blickar upp och ner och igen, åh
Ingen vet ifall det verkligen hänt
Ingen vet ifall det verkligen hänt
Imma på rutorna men ingen går hem, åh
Dunkande hjärtan klockan kvart över fem
Ingen vet ifall det verkligen hänt
Verkligen hänt
Sång på sång
Det ekar över hela staden
Åh, nått stort på gång
För det är kö från gatan upp till hallen
Det ekar över hela staden
För det är kö från gatan upp till hallen


Xerxes. Den kommer inte jag ihåg riktigt. Det var en svensk serie som gick på teve 1988 och i huvudrollen som ynglingen Xerxes såg vi Benny Haag. Xerxes och hans kompisar försökte erövra flíckor och mer ingående deras tvättlappar - ur underbyxorna... Anders Melander gjorde musiken, ni vet, han den "andra" halvan av Cue. Eller "ena", beroende på hur man ser det :) Burnin'. O det brann ju i brallorna på Xerxes o pojkarna också. 


Nästa bidrag handlar också om nattens möte med gryningen. Kanske festen hos Veronica slutade I samma andetag med nån snygging? Lisa Nilssons fantastiskt vackra melodi. 

Hej igen
Jag är uppe än
Ser natten möta morgonen
Räknar varje
Hjärtslag tills jag kommer hem

 

Det är samma sol
Samma himmel här
Det är ett vackert liv
Det är en vacker värld
Och en vacker dag
Är väl du och jag
På samma plats
I samma andetag



Nästa adress illustreras av en melodi jag bara kunde gissa namnet på, Marina. En googlesökning ger mig Marina i triss och en italiensk melodi som spelas på dragspel. Och det var ju vad den gjorde idag med. Av Ingå Spelmansgille. Finskt gille? Googlade vidare o ser att Dean Martin gjort den. 

The whole wide world is wild about Marina
In Italy they call her La Carina
If you see her you never will forget her
And you can tell the world I'm gonna get her

 

Marina, Marina, Marina
You're lovely, you're sweet, you're divine
Marina, Marina, Marina
I won't rest until you are mine


Mer kärlek: 

Look into your heart - you will find
There's nothin' there to hide
Take me as I am, take my life
I would give it all, I would sacrifice

 

Don't tell me it's not worth fightin' for
I can't help it, there's nothin' I want more
You know it's true
Everything I do - I do it for you

Bryan Adams. Eldeman berättade om ett besök i Tyskland där en fotograf hade utställning. Fotografen visade sig vara Bryan Adams. Just den Bryan Adams. Melodin skrevs till filmen om Robin Hood, Prince of Thieves


En annan grupp har också skrivit filmmusik. Till James Bond inte att förglömma. De slutade krysset idag med en låt, en gammal låt i en ny, remixad version, Sweet Hello, Sad Goodbye. Roxette

My heart was like a runaway train, babe.
I don't believe I've ever felt more alive.
In this room I hear voices linger.
We never talked about the price.
You know you're not the only one,
who knows how to cry.

 

We're very much the same, you and I.
The sweet hello, the sad goodbye.
Still waiting to get hurt, time after time.
The sweet hello, the sad goodbye.
When love lies in our hands, we run away and hide.
And I can't help but wonder why.
The sweet hello, the sad goodbye.
The sweet hello, the sad goodbye.


O med den något lågmälda textraden säger jag adjö för idag så hörs vi om en vecka igen. 


Av Kvasthilda - 6 april 2013 09:00


Tema nr 128 Inramat

96/365


En bild av Kiruna för länge sen. Om bilden stämmer saknas ett spår i triangeln. Sjön till vänster i bild finns inte längre - o inte heller halva den andra delen på höger sida av järnvägsspåret från LKAB - eller snarare hela den del som syns i bild. Tornet man ser och det man anar i förgrunden är rivna. En stad i förändring. O mer blir det. Tavlan med den gyllene inramningen sitter på en vägg i LKAB-terminalen i Narvik. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards