Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2013

Av Kvasthilda - 7 juni 2013 09:00


Tema nr 209 Nationaldag

158/365


Sambon o jag for till Torsång en sväng, igår igen. Det var många som var ute o firade, kanske inte så mycket vår Nationaldag som en ledig helgdag. Många båtar i alla storlekar och former, kom och gick vid kajerna kring Dalälven intill Runn. Flaggorna vajade för vinden och solen strålade från mer eller mindre klarblå himmel. Lite lätta sommarmoln seglade förbi. En härlig dag. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 juni 2013 22:30


Svenska flaggans dag. Nä, Sveriges Nationaldag. O det har flaggats. O vi har fikat. O övningskört. Fast mest stått i kö. Inte bilkö, utan glasskö! Alla ville ha glass. Många långa meter kö. Varmt. Men glassen är värd att vänta på. 


 

En härlig dag har det varit. Varmt o gött. O närapå helt blå himmel! O en stor gul sol! 


Ikväll har vi hälsat på hos Sambons bror med fru, som hade besök av dottern och söta lilla Leon. Han sov mest... 

Av Kvasthilda - 6 juni 2013 09:00


Eget tema nr 12 Avtryck

157/365


Tallpollen... Det är överallt! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 5 juni 2013 19:02


Eller nä. Te o kakor. Tekakor. Jag VISSTE att jag sett ett grönt rooiboste. VISSTE det!!! Rooibos o grönt går liksom inte ihop. Rooibos är en röd tesort. Eller naeh. Inte alls. Teblad ger te, rooibosblad ger rooibosdryck. Rooibos är en sorts röd buske man torkar bladen och brygger en dryck likt te. Hur som haver tänker jag fortsätta säga att det rooibos jag dricker är ett te. Sådeså. Ofta blandas det med nån form av teblad också. Men ja. Tillbaks till mina tepåsar. Hittade det här på en butik i Falun. Höll på att passera den men vände o nä-fan. Den ska jag ha. Det där med vanilj o päron är väl... jaja. Men teet är gott. Det brygger ett grönt te som går över åt det röda hållet när rooibosen verkar. Ser lite skumt ut. 


Green Tea & Rooibos 


Åsså ska man ju ha nåt till téet. Vi skiter i kexen o tar nåt annat. Varför inte chocolate chip cookies? Eller chokladbitskakor med torkade blåbärsbitar? O en del tranbär. 



 Jennis Blåbärssymfoni. 

Vackert så det förslår. O gott! 

 

Av Kvasthilda - 5 juni 2013 09:00


Tema nr 298 Strategi

156/365


Nåväl, är inte det en strategi och devis att leva efter och följa? 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 juni 2013 21:08


Kallt som faaaaaaaaaeeen idag. Iskalla nordanvindar. När jag vaknade huttrande i ottan i morse trodde jag att vintern var här. Det drog kallt genom balkongdörren. Kallt Kallt Kallt. Var övertygad om att det regnade (fast tyst - dvs måste ha varit molnigt och grått). Klev upp och snubblade ut i hallen och döm om min förvåning när hela övervåningen badade i solljus. Vafalls? Där såg det ut att vara varmt o gött. Efter uträttat toabesök irrade jag tillbaks in i sovrummet och drog efter liten vedermöda upp rullgardinen och jodå. Det fanns solljus även på min sida om huset. Fast det ligger ju i väst, så solens strålar når inte dit på morgonen. 


Har irrat runt på staden idag också med kameran - mellan lektionerna. Och hunnit äta lunch med SysterYster. Hon äter ju bara frukost och sedan knappt nåt under hela dagen, förrän hon lagar mat sent omsider på kvällskvisten. SKÄRPNING i leden. Nu fick hon lite sallad jag hämtade i salladsdisken på Hemköp. Ett par timmar senare ringde hon mig o frågade hur jag mådde. Jo, tack bra. Hurså? Själv hade hon suttit på toa o pissat ur röven eller hur hon nu uttryckte sig. Nädå. Jag mår bra. Hon hällde caesardressing på sin mat och åt pasta till sin kyckling. Det var enda skillnaden på vår mat o pastan smakade jag på, då hon ratade keson och lite pasta följde med, som jag förbarmade mig över. Så nä. Tror inte det var salladen. Var nog matchocken. Lämnade en banan med henne också, innan jag återvände till skolan o nästa lektion. 


Nu ska jag sova. Trött som en björn i november. *gääääääsp* 


Hur ser det ut? Alla fyra hjulen innanför strecken? Mm. *nickar* 

Av Kvasthilda - 4 juni 2013 09:00


Tema nr 353 Yxa

155/365


Den stod lite vådligt placerad i en trappa. Jag slängde av ett par bilder och insåg sen att just yxa var ett av temana. Hade nog en yxa i bakhuvudet. Aj. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 juni 2013 12:32


Ja, himmel. Tiden går. Idag har jag fått första bilden på vårt barnbarn. Vårt första barnbarn. Jag ska bli mormor. Har vetat det ett tag men inte velat skriva nåt förrän dotra gett sitt medgivande. Nu börjar det vara lite svårt att dölja magen och de har varit på första ultraljudet. De glömde dock bort den lilla detaljen att ta reda på om bebben har snopp eller inte. De vill veta det innan. Mormor, eller mormorsmor och jag, mormor då, säger båda att det är en flicka.

~ Vaddå? För att ni tror det eller för att ni bestämt det?

~ För att vi bestämt att vi tror det.... ;) 

Dock hade det ju varit trevlig att få veta det. Finns så mycket söta klänningar o jox att köpa. Lite trist att bara köpa könsneutrala kläder när man som mormor kan slira runt ordentligt i kläddjungeln! Och har tid att göra det! 

Första indikationerna på FD var runt den 26e oktober. Efter ultraljudet har de fått ETA 2 november... Går hon i sin mors fotspår går vattnet i vecka 38/39 o bebben kommer i oktober. Om hon håller ut, kanske mormor får en underbar födelsedagspresent. Vår äldsta dotter, snart moster ("hemska tanke"), föddes dagen innan sin mormors födelsedag, runt en vecka tidigt. Bebben är välkommen, när den än kommer.

Morfars reaktion: "Men, det var väl onödigt"


En liten Blip. Får göra som Anastasia Steele o kalla den lille för Blip. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards