Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2013

Av Kvasthilda - 3 juni 2013 09:00


Tema nr 204 Murar

154/365


Tjocka murar omringade området jag besökte. Murar byggda av slaggsten. En vanlig restprodukt i gruv- och bruksproduktion som återanvänts till byggnader och just murar. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 2 juni 2013 20:31


Allt blommar tidigt i år. Kastanjen har snart blommat ut. Eller nja. Men jag har kunnat följa dess väg från strax-efter-knopp till full blom. Kastanjens "ljus" börjar dra mot det rosa hållet nu, vilket innebär att den snart har gjort sitt för att förgylla omgivningen en stund med alla vita blomsterklasar. 



Av Kvasthilda - 2 juni 2013 09:00


Tema nr 142 Juni

153/365


1:a juni var det igår. Sambon o jag besöker Torsångs Café o tar en glass o en latte. SysterYster blev sådär lagom avis när jag messade henne en bild "Det är ORÄTTVIST!". Själv satt hon inspärrad på ett varmt kontor med deklarationer medan vi "glassade" runt :) Det är inte alla förunnat att vara lediga en helgdag i början av juni. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 1 juni 2013 21:25


Första juni dag. Maken fyller år. Det är något varmare än när vi flög mot Stockholm för ett år sen. Med försening pga avisning av flygplan.... O landade i ett regnkallt Arlanda o till slut strandade vid en, om möjligt regnigare skärgårdsö. I år är det varmt, varmt o mer varmt. Grattis på femtioettårsdagen Min Älskling! 

Han tillbringar helgen i ett übervarmt Långträsk med fodring av stugan. Det var långt över trettio grader i stugan igår sa han. Jag funderade varför han inte svarade i mobilen. Han badade en sväng efter gårdagens jobb o la sig sen på sängen. Svimmade av o sov huuur länge som helst o insåg sen att det var för sent att ringa. "Drick vatten!!!" 

Jag har varit ute o kört med sambon idag. Bara ett litet missöde. Hade problem att backa ut från parkeringen vid Torsångs Café... När jag satte mig i bilen o tog på bältet påminde jag mig att P-bromsen låg till. Glömde givetvis detta sen... Hahahahahhahahahahaaa... Hamnade bakom en vägbula där vi stod o det tog stopp. Till slut insåg Sambon att Jaha. Jag vet vad det beror på.... Motorstopp på motorstopp... P-BROMSEN.... Aaaaajust'e. Givetvis. Hade ju varit bra att komma ihåg att släppa på den då... Då funkar den då. Annars gick det bra. 


Ett par bilder från Torsång: 





Av Kvasthilda - 1 juni 2013 10:54


Värmeslag. Det är nära 28 grader inomhus här. O med händerna på den varma Lapptoppen blir det inte bättre. Har tagit mig igenom krysset idag med :) Fastnade på teveserien i början o fattar inte varför. Eller jo. Men det tar vi sen. 


Vi började i drömmarnas land. Lille Rasmus berättade för Paradis-Oskar att han drömt om en katt. Astrid Lindgrens text, men filmen heter Luffaren och Rasmus. Heter inte boken Rasmus på luffen, liksom den "nya" filmen? 


Sen kom vi till den där teveserien jag fastnade vid. Vilket svenskt ord slutar på H?? Fyra bokstäver med ett H i slutet? Nä. Kortslutning. Men hallåå?? Vi tar bort "The" o kvar blir High Chaparral. *skakar på huvudet* Aj. 


Äh, vi struntar i det o går All This Way hem igen. Amanda Fontanell. Nä. Inte vara så'n. Det får stå för andra. Amanda Fondell. IDOL-vinnaren som lämnade Robin med silverplaketten. Han sjunger på Stora Torget i Falun ikväll. Kanske går dit o lyssnar. 


Montreals symfoniorkester spelade sen för oss. Musiken hämtades från Hoffmans äventyr av Jacques Offenbach. 


Vi stannar lite i operetter och operor men far till Svea rike igen. Stefan Ljungkvists stora stämma sjöng Med en gnutta flax ur My Fair Lady. Dock var det alls inte nåt ur operornas scener vi sökte, om den mot all förmodan inte skulle befinna sig på västkusten. Där fanns Per Oscarsson som chef över Strömstadspolisen. Stefan spelar patrullerande polisen Evald Larsson. Serien gick under samlingsnamnet Polisen i Strömstad, men bygger på Gösta Unefäldts och Valter Unefäldts roman Polisen som vägrade svara. Det var lite trixigt och finurligt att fånga skurkar för dem, men till slut löste allt sig och skurkarna hamnade bakom lås och bom. 


Lite trixigt kan det vara att svänga höfterna i en twist också. Chubby Checker sjöng på sin tid Let's Twist Again, like we did last summer.... 


Lite lugnare är det att svänga runt i en ballad. Jag trodde Dana Dragomir var inblandad i nästa ljudillustration för jag hörde en panflöjt bland trumpetandet. Kan ha varit värmen i huset som spelade mig ett spratt. Det var Leif Bloms orkester som spelade musik av Chris DeBurgh;  

Lady in red is dancing with me
Cheek to cheek
There's nobody here
It's just you and me
It's where I wanna be
But I hardly know this beauty by my side
I'll never forget the way you look tonight

Vi översätter det till svenska o skriver in rött


Alla är inte graciösa på dansgolvet o fler än en ser ut som träbockar. Stolpiga och tafatta. Träig var även Pinocchio.... Åtminstone täljd i trä av skomakaren och uppfinnaren Gepetto för att ha som sällskap. Disney gjorde en version av Carlo Collodis berättelse om Gepetto och hans docka som blev en pojke. Hans original-version slutade inte i dur men Carlo skrev på anmodan, ett kapitel till och allt slutade lyckligt. 


Efter det kom det nåt annat av trä - o här var det panflöjten vi sökte. Om den inte fanns med i Leif Bloms spelning ovan, var det ingen tvekan nu. Dana Dragomir spelade Chiquitita av Björn och Benny. Del av texten vi inte hörde: 

Chiquitita, you and I cry
And the sun is still in the sky and shining above you
Let me hear you sing once more like you did before
Sing a new song, Chiquitita
Try once more like you did before
Sing a new song, Chiquitita


En ny sång. En ny sång vinner varje år i Eurovisionsschlagern. Martin Stenmark vann inte ens nästan med Las Vegas 2005. Dock vann Ruslana året innan, med sin vilda dans och tog hem nästa års final till Ukraina och Kiev


En annan sång, en annan dans och hans sista schlager, säger Eldeman, var Ernst Rolfs Se farfar dansar gammalvals. Bondkapellet spelade. 


En bonnaversion av Styles sommarplåga Dover Calais gjordes av Di Få Under Bordi, senare kända som Black Ingvars... Kan det vara så? De sjöng om raggarna som möttes mellan Domus o Palais i Göteborg och spillde mos och sås på varann. 


O nu har jag dejt med en raggare. Han kom just in genom dörren i sin skinnväst. Sambon o jag ska ut o köra bil. Eller jag ska köra o han handleda. Om allt går bra och vi återvänder hem helskinnade (med hans extra väst då) ses vi väl om en vecka igen. Ha det bäst i sommarvärmen - men glöm inte fylla på vattenreserven! 



Av Kvasthilda - 1 juni 2013 09:00


Tema nr 278 Snurra

152/365


Precis när jag lägger in den här bilden pratas det om tornados på teven....



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards