Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2013

Av Kvasthilda - 4 juli 2013 09:00


Tema nr 169 Kärlek

185/365


"Störst av allt är kärleken" som hennes svåger sa. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 juli 2013 07:20


Voj Voj. Kollegorna har klagat på galna fiskmåsar i sommar. Men det ær klart som korvspad att de ær galna så længe de har ungar i nærheten. På væg till MTAS idag gick jag før att spana i Fraælsis beggat-fønster. Ett par måsar fløg omkring o skrek. Inget konstigt i det. Det ær vad fiskmåsar gør bæst. Skriker.

Nær jag gick runt hørnet igen før att vandra vidare såg jag orsaken till deras oroliga gapande. En unge traskade i godan ro på gatan. En bil kom runt hørnet o ungen studsade upp på trottoaren. Lite sjælv-bevarelsedrift har den i alla fall. Mor o far kretsade runt o gjorde små utfall mot mig o andra gång- o cykel-trafikanter som passerade længs vægen. O skrek. Hørde ungen kraxa till o nån av førældrarna svarade. Sagda førælder kom flygande igen før ett sista utfall mot mig - som då hade hunnit ett femtiotal meter från ungen.

Sjælvbevarelsedfrift vete dock fasen om svanar har. Igår kom jag rullandes i nerførsbacke med mina åttatusen ton och såg nåt vitt mellan buskarna runt ett hørn. Strax føre plattvik.... Drog i fullbroms o spanade, spanade, spanade. Jodå, en hel svanfamilj på spåret. Signalerade i ren førtvivlan. Två ungar gick på vænster sida om rælen - på utsidan. En vuxen på høger sida. Och en vuxen svan mitt i spåret... Strax innan jag kom fram bredde den ut vingarna o jag (som helt glømde bort kameran i stressen øver att kanske mørda en hel fågelfamilj) blundade och væntade på smællen. Hørde inget o slængde en blick i backspegeln. Nere i diket fladdrade den omkring o såg ut att leva. Hann aldrig titta i høgra backspegeln før att se hur det gick med den andra førældern. Ungarna såg jag inte alls.

Svågern kørde længs Inlandsbanan før nån vecka sen o stannade tåget før att lyfta ett par svanungar øver spåret. Han funderade om han gjorde rætt. Ja, sa nån annan. Hade ju kunnat bli lite jobbigt om førældrarna inte fattat vad som pågick før svanar ær elaka varelser. Eller åtminstone hårdhænta. En annan berættade då om ett svanpar som hade ungar dær en av de vuxna blev påkørd och dødad - likaså ungarna. Øverlevande svan (hannen?) attackerade sen varenda rælsbuss som kom farande tills han sjælv strøk med. Inte så kul.

Ska se om jag ser nå' svandun dær idag. Førhoppningsvis inte.

Nu ær mitt tåg klart. Ska traska ut o gøra det jag ska innan jag får klart att køra hem. Go'Morron Norrbotten!

Av Kvasthilda - 3 juli 2013 09:00


Tema nr 29 Bula

184/365


♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡


iPhonefoto

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 juli 2013 07:00


Jamenguuuuförbannat. Har sovit två timmar. TVÅ!!! Vaknade med en smäll för att han den där jag är gift med har ett sjuhelvetes morronhumör. När han blir störd. Vilket han är emellanåt. Eller för jämnan, beroende på hur man ser det... Junior tog bilen och mig med sig till jobbet o jag körde hem.

Kom ihåg Schenker. Googlade öppettiderna på macken. 06.30 Kanon. Körde upp igen, klev ur bilen o drog i dörren. Stängt. Låst. Öppnar 07.00 *gaaaaaah*.
Ett par minuter kvar. Hämta paket o fara hem o sååååååva. Morrrrn.

Av Kvasthilda - 3 juli 2013 02:25


Asså. Jag blir vansinnig. 


"Många har efterfrågat möjligheten att gilla inlägg. Nu finns äntlingen den möjligheten!"

(o felstavningen följde med från bloggplatsens nyheter) 


O JAG har inte efterfrågat den. O framför allt inte efterfrågat en jävla Dela-knapp/länk. Fuckjo. Jag har valt att inte dela min blogg med facebook. Att folk kan kopiera länkar o dela den vägen är en sak men en förbannade jävla delalänk.... Nä. Vill inte ha. O hittar ingenstans att ta bort den. Om jag vill vara "anonym" så vill jag. Sen spelar det ingen roll att bloggen är genomskinlig för alla som känner mig. JAG vill kunna välja hur den ska delas. O vad jag ska visa. Nu är också plötsligt alla kategorierna tillbaks vid varje inlägg. Det har man kunnat välja bort förut. Tills idag. 

Varför ska jag tvingas på en massa grejer? Utan möjlighet att välja om jag vill använda det eller inte? Jag är ingen "röstfiskare". Som jag sagt förut. Jag bryr mig inte om jag har femton läsare eller tretusen. Vill inte. 

Kärringen mot strömmen. Obstinat. Bakåtsträvare. Nä. Inte det. Men gärna det andra. *grrrrrr*


Av Kvasthilda - 2 juli 2013 20:03


O bra quinna likaså. Ringde Op innan jag for till station'. -Tåget är genomgående från Luleå va?
-Nä. Det går från Vitåfors.
Hmmmm. En koll i turlistan verifierade det jag hade på känn. Så stod det INTE på min tur. Nästa problem då. När går tåget? När börjar jag? Tänk om jag bara litat på min tur och det Psf (inte) sa? Jag menar. Genomgående tåg är ju inget knas o man måste inte ringa Op. Av gammal vana gör jag det. Hade jag inte gjort det skulle jag väl iofs ha fått veta det före avgångstid iaf efter samtal med föraren på Luletåget. Men det är ju bra när kommunikationerna fungerar alla parter emellan. Vilket då förstås leder till det lilla pikanta problemet med att tåget inte finns! Det jag ska ha från Vitåfors. Skulle ta ut tidtabellen o tåget/stationssignaturen finns inte. Men nähä?? Tror det blev ett tredje samtal till Op. -Hör med tågledaren. Det ska finnas.
OK. O nä. Först ringde jag min vana trogen till Tågledaren Boden
-Numret har upphört.
Jamenjahaaja. Just ja. De har ju flyttat till Gävle. Tjena Hyena. Nu har de hand om halva Sverige. Typ, från Örebro o upp.... Fick numret till Tågledare Nord som det så vackert heter idag. Hur stort är DET området då?? -Var är mitt tåg? Det ska utgå från Vitåfors o vara genomgående i Gällivare.
-Ditt tåg är genomgående i Gällivare från 9964.
-NÄ. Det går från Vitåfors idag. Det ska vara anordnat men finns inte i Körordersystemet.
-9964 är genomgående i Gällivare.
-Ja. O det är vad som står i min turlista. Men jag har fått veta att mitt tåg ska utgå från Vitåfors idag.... (*suck*)
-Vitåfors??
-Ja, just det. KOS.
-Eh. Va?
-Jaja. Stationen, eh driftplatsen heter Koskullskulle. KOS. Men vi säger Vitåfors för det är där gruvan ligger... O därifrån vi går. Fast KOS.
-Jaha. OK. Vi är nya på det här o känner inte till trakterna.
-Nä. O det är mitt andra skift efter semestern o totalkaos. Allt ska man ordna själv.
Efter många om o men o varför-gör-den-så-nu-då fick jag mitt tågnummer. Ett alldeles eget. Sitter nu o fördriver tid på PerHögström med en termos kaffe. Kan väl inte fan koka kaffe i pannan som står här. När ska jag ta en taxi? Blir ju övertid på det här. Åsså var Norrtåg sen till Kiruna o vändningen så det blev några minuter till. O varmt som faaaen är det. *blech*


Av Kvasthilda - 2 juli 2013 10:22


Hade funderingar på att ta en tur på stan men jag tror jag dritter i det. Just nu i alla fall. Regnet vräker ner. Blött, striligt sommarregn. Fast nyss skvalade det mer än strilade. På schemat idag står en sväng till Gällivare. Pass ner o hämta ett tåg ikväll/natt. Har ett par lådor att hämta. Skulle kanske behöva göra det för att bereda plats åt fler.... Å andra sidan kanske de dyker upp idag eller i morrn... Blir bara mer att bära. 

Äh. Ska dricka lite kaffe o äta nåt o ringa gubben. Vi letar fraktkostnad på en bärslinga han tänkt beställa från USA. Går inte att få ett svar. En grej som kostar 70 dollar kan bli fyra gånger så dyr om man får fel frakt. TBD. To Be Decided. Jag vill veta. Fast det har ju att göra med fraktsätten. Intl Prio. Intl Express. Nätack. Det senare kostar väl sådär en trehundra dollar. Fick ett svar som inte var ett svar utan precis samma svar jag kunde hitta på deras hemsida. Om jag ska ta reda på det själv via deras shipping co måste jag ha mått o vikt. Står ingenstans på hemsidan. *gah* 

Om man skulle ta o försöka fånga den är dagen också? Äh. Det regnar. Iiiids inte.



Av Kvasthilda - 2 juli 2013 09:00


Tema nr 206 Musikant

183/365


Ett par av Miss Lis musikanter. Love the ståbas! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards