Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2013

Av Kvasthilda - 29 juli 2013 09:00


Eget tema nr 18 Raket

210/365


"Vänd dig om, de har skjutit upp en raket", sa Gubben efter att han dumpat mig på jobbet en morgon. Ahaaa. De fick iväg den idag? Hörde på radion i flera dagar att en raket eventuellt skulle skjutas upp och dagen innan sa de "nån gång mellan 02 och 14". Blev alltså strax före klockan åtta på morgonen den 15 juli. Tog bilder med både kameran och mobilen. Raketen i sig syns inte, men röken av dess motorer ser ut som en dalande serpentin. Esrange ligger vid änden av serpentinen. Det är några mil bort. 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 28 juli 2013 12:08


Snett o vint ja. Just nu är hela mitt liv lite på sniskan. Måste försöka få arslet ur den här jävla stolen o göra nåt vettigt. OK, foton är o har alltid varit mitt största intresse o det tar tid att sortera dem o få nån form av ordning men jag är utan DVDer o kan inte göra mina backuper så jag får slutlig ordning på dem. Nu ligger de mest o väntar på att få sorteras. O ju längre tiden går, desto fler bilder blir det att sortera. HINNER INTE MED!

Stanna jorden så jag får kliva av. Nej, jag menar, komma ikapp.

Tur nog har jag en eftermiddagstur i morrn så jag ska väl hinna NÅT på morronen o sen en kort fridag. Men sen är det jobb jobb jobb. Arbetshelg framför mig. Fridag på ... onsdag ja. Sen kommer nästa nån gång framåt tisdag eller så. Eller kanske måndag? Har ingen koll på fridagsschemat. Har ingen koll på nåt. Vet ungefär när jag börjar på måndag men that's it. OK; sen är det ny månad och nytt schema som jag inte fått in i almanackan. SKit med våra korta framförhållanden. Vi får ju veta (SKA FÅ VETA) ungefär den femtonde vad vi gör månaden efter.Två veckors varsel. Det enda som redan är inskrivet i schemat är fridagarna. Sen kan det bli vad som helst. Hela augusti är fyllt för mig. På minuten. Har aldrig hänt förut. Har kunnat ha en o annan minut över men augusti är proppat. O jag kan sätta en mille på att jag kommer att få minst ett samtal, "Kan du jobba extra?". Inför den här helgen var det två. 

Apropå siffror. Hundra dagar kvar. Nej, färre. De hade hundra dagar kvar förra veckan. BF. DFB. TFB. ETA. Tid för baby. Det är snart nog det. Fast jag vill inte att det ska vara snart nog för då är det mörkt. Höst o mörkt. Kanske snö. *URRRK* Jag vill ha mer sommar!!!!! 



Av Kvasthilda - 28 juli 2013 09:00


Eget tema nr 17 Snett & Vint

209/365


Satt o läste i hotellrummet o slängde en blick på väggen vid sängens huvudända. Insåg att inte en grej satt rakt där. Tavlan hänger på snedden, lampan åt ett annat håll och sängbordet åt samma håll som tavlan. Man kan bli yr för mindre! 


iPhonefoto


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 juli 2013 10:31


Halvtid i krysset så jag börjar väl med inlägget då. Skönt att nåt är som det ska i etern när nu Kvarnström gått i pension. Hann inte skriva nåt mer innan sista underbara låten tonar ut. Men vi börjar väl från början då. 

 

Med bland annat Tunna skivor sjöng Siw Malmkvist ett potpourri av många av sina låtar. 

 

Curt Haagers gav oss sen en signaturmelodi till nåt som kallats Världens bästa teveserie. O jag har inte sett den! Den är dansk o heter Matador

 

L'important, ce la rose, l'important, ce la rose.... Gilbert Becaud sjöng på franska, något som Östen Warnerbring brukade sjunga för oss på svenska. 

Du som går förutan mål
ensam i den kalla vinden,
du som går omkring i staden
kall som stål.
Du som saknar så din vän
som har lämnat dig för andra,
som sin egen väg vill vandra,
sök förstå;

Glöm ej bort - det finns rosor,
glöm ej bort - det finns rosor,
glöm ej bort - det finns rosor
överallt.

Vi skriver in ej och rosor


Nä, vi glömmer det där med blommor trots allt o trallar om nåt annat. Turalleri o turallera

 

Trallar man nog mycket o länge hamnar man kanske i Euphoria. Det gjorde hela Europa när Loreen sjöng i Azerb, Azurb, Azerbad... eh Baku och vann hela Eurovisionsschlagerbalunsen. Heja Lynda Woodruff. 

 

How much is the doggie in the window? Eller Vad tar ni för valpen där i fönstret? Patty Paige sjöng den på engelska. 


Åsså en roman, en film och en låt jag inte läst, sett eller hört. Eller jo. Hört låten har jag gjort. Det är en frukt. En Lime. Fast nu var det ett namn på en figur. 


Stig Rolands. Jisses. Mjölnarens Irene spelade de i alla fall. Eftersom pappa är mjölnare är det väl vad han framställer. Mjöl


Zarah Leander. Hon bodde i Tyskland i många år. Där gick hon under namnet Die Leander. O sjöng om matroser. Eller Matrosen. På tyska... Skepp o'hoj. 


Åskan har gått i stora dela av landet inatt. Kollegor till mig har stått still efter järnvägen för åskan kan ställa till med mycket där! Ja, I denna ljuva sommartid händer mycket. Sone Banger spelade för oss. 


Från Bergman till buskis. Så beskrev Eldeman honom och hans repertoar, Tor Isedal. Joe Hill sjöngs för krysset. 


Kurt Spjuth. Alltså. Var gräver han upp alla underliga skivor och artister? I sitt eget enorma utbud av skivor förstås. Den lilla vita duvan spelades annars in av Mats Rådberg och Rankarna. 


Vi slutar dagen med en av mina absoluta favoritlåtar i sommar. Vem älskar inte Kalle Moraeus och hans nya skiva Komma hem? Så underbart go'! 

Nu känns det bra jag är glad

Det är sommaren som kommit tillbaka igen

Och allt är grönt, ja nu är livet skönt


Nu känns det bra jag är glad


Det är sommaren som kommit tillbaka igen

Och allt är grönt, för nu är livet skönt

Om sommaren 

O jag blir så gla' av att höra den!  

 

Keep on Jogging. Pop o politik. Alltid lika intressant. 


Av Kvasthilda - 27 juli 2013 09:00


Tema nr 196 Minne

208/365


Sjømansmonumentet i Narvik. Till minne av de krigsförlista sjömännen från Narvik under första världskriget. 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 juli 2013 12:54


Se där. Roger Kvarnström går i pension. Efter 35 år i etern lägger han nu ner mikrofonen o går hem. Just nu har chefen gett honom en tårta i direktsändning. "Händer inte så ofta" säger han, "att vi pratar om en radiopersonlighet men du har satt Norrbotten på kartan..." osv. Nu åker han väl hem till Värmland. 

Åsså har han rest "från A till Ö". Dvs besökt byar runt om i Norrbotten tillsammans med Reine Sundkvist och fått tips från lyssnarna på byar med varje bokstav i namnet.

Hur det nu blir med fredagens musiktävling vete sjutton.  Känns konstigt - som alltid när en klippa försvinner och går i pension. Som en av våra instruktörer. Han försökte få till en extra anställning ("Avtal 2a") med vissa fasta turer. Gick inte att utföra från ledningens sida, så han sa upp sig helt och flyttar. Skitstövlar. 

40 sekunder kvar.

"Det var roligt att få vara med om detta. O tack till alla som ringt in o brytt sig om min radioshow. Här är Roger Kvarnström som jag nu sagt i många många år. Ha're nu bra"

Ha ett underbart pensionsliv nu, Roger! Du kommer att vara saknad! 

Av Kvasthilda - 26 juli 2013 09:00


Tema nr 232 Park

207/365


Havneparken med Sjømannen.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 juli 2013 03:50


Men fuck you. Skitjävlainternet. Skriver nåt o ska ladda upp en bild. Krasch bom bang. 


Sitter vid skrivbordet i vardagsrummet o vädrar morgonluft. Äcklig morgonluft. Fåglarna kvittrar men luften är vidrig. Luktar gammal askkopp. Grannens lägenhetsluft frottérar sig med morgonluften utanför o letar sig in genom vårt öppna fönster. Snusk. Rök. Fimpar. Askfat. Det har funkat OK tidigare när det inte varit så varmt men med de senaste dagarnas temperaturer värms det upp o det gosar sig ordentligt. Rullar in här, liksom dimmorna gjorde häromnatten. 



Fast det har varit en skön natt. Såg solen gå upp. O månen är i regress. Fortfarande stor men inte så klotrund. Inte som E-pigan. Hon är ju i grossess med hundra dagar kvar att växa, enligt sin app. 

Nu ska jag göra process-en kort o krypa under täcket. Låste ytterdörren. Den stod öppen när jag kom hem. Yra-Tyra öppnar den om den inte är låst. O jag lär ju inte få sova i skön sval luft, för hon kommer säkert att öppna sovrumsdörren också - om jag inte tar in nyckeln o låser. 

G'Natt. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards