Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2013

Av Kvasthilda - 3 augusti 2013 12:15


Sitter på ett hotellrum i Narvik och skriver. Är jättetrött efter att bara fått nån timmes sömn men klev upp för att äta frukost o tillbringa lite tid med kollegor i loungen. Trevligt. Inte ofta man ses. Annars väntar jag på att dottern o hennes sambo ska komma ner till Narvik, de har passerat gränsen redan så de är snart här. Hoppas hinna med det här innan. Det kommer att bli lite hackat o malet men om jag inte hittar tiden att utveckla det här senare får det bli så idag... 


Vi börjar dagen med en dubbel uppgift. Vi sökte Elvira Madigan


Sen blev det tårar i mängder. Teardrops. Only teardrops. Danmarks vinnande bidrag från ECS i år. Fantastisk. Love it. Lite revansch från i fjol då de inte fick en enda poäng från oss. Emmelie De Forest med svensk pappa tog hem segern till vårt södra grannland. 


Åsså en veckodag. Eller flera. Tja, vi tar dem med Melodikrysset tycker jag. Lördagar. Medevi brunnsorkester spelade. 


Lördagar. Då visades inte Café Norrköping. Det gick bara på vardagar. En av programledarna var Ragnar Dahlberg. Idag sjöng han om just Norrköping. 


Irene good night, Irene good night,
Good night Irene, good night Irene,
I'll see you in my dreams.

Gamla örhängen. Idag besjöngs Irene av Eric Clapton på ett album från i år, med namnet Old Sock.  


Smoke Rings. Ett annat gammalt "örhänge". Eller åtminstone ett program som spelade gamla örhängen. Hör ni inte rösten på Leif Andersson när ni hör melodin? Hans röst som låter som om den utsatts för rök under hela hans liv. 


En annan speciell röst har nästa artist. Cat Stevens. Det var hans artistnamn innan han bev muslim och tog sig namnet Yusuf Islam. Hans låt idag handlade om en annan lördag. Ännu en lördag. 

Oh,
Another Saturday night and I ain't got nobody
I've got some money 'cause I just got paid
Now, how I wish I had someone to talk to
I'm in an awful way


Åsså nyhetsavbrott, Stockholmsnyheterna. I Norrbottensradion klipper de bort nyheterna och det är tyst under hela nyhetsavbrottet (pratar om den "sparade" sändningen). *skakar på huvudet* 


Efter nyheterna kommer en kort väderrapport. Oftast. Idag blev det visst Stormy Weather. Nähä. Det var inte prognosen, nej. Här strålar solen och kommer så att göra. Vackert väder i Narvik. 


(o där kom SMSet. "Vi är snart framme")


Narvik är ju en hamnstad o här kastas det loss stup i minuten. Dock behöver linan vara väldigt lång om båtens ankare ska nå havsbotten. Göteborgs symphonic Band spelade en låt från Flottans glada gossar; Ankaret Opp


Det gäller att ta det lite lugnt så man inte skadar sig. Nånstans på båten finns säkert en första förbandslåda. First Aid Kit. The Lions roar


Det gäller att ha den där förbandslådan redo. Se hela Uppland står i lågor tätt följd av Sommaren är kort. Om ett helt landskap brinner kan sommaren bli väldigt kort när man ska ta reda på allt efteråt... 


För barn är sommaren inte så kort. Sommarlovet kan vara väldigt långt. Om det regnar kan man ju pyssla med annat. Som att titta på Askungen. Gudmoderns röst lästes in av Sif Ruud i den svenska versionen. Bibbidi Bobbidi Boo! 

Sala-gadoola-menchicka-boo-la Bibbidi-bobbidi-boo
Put 'em together and what have you got?
Bibbidi-bobbidi-boo

Sala-gadoola-menchicka-boo-la Bibbidi-bobbidi-boo
It'll do magic, believe it or not
Bibbidi-bobbidi-boo

Now sala-gadoola means menchicka-boolaroo
But the thingmabob that does the job is
Bibbidi-bobbidi-boo

Sala-gadoola-menchicka-boo-la Bibbidi-bobbidi-boo
Put 'em together and what have you got
Bibbidi-bobbidi bibbidi-bobbidi bibbidi-bobbidi-boo


Åsså nåt heeeelt annat: 

E' re' efterfest på eran balkong?
Så vi kan hångla friskt och dricka Chardonnay i kartong.
Sedan spelar vi en schlageromgång
och gissar gamla go'a låtar natten lång

 

Och genast blir han landets största dansbandsikon
som bara älskar att få sjunga med i "Dansa i Neon"
Som han aldrig skulle ta i med tång!
Men e' re' efterfest då sjuder han av sång!

Magnus Ugglas Efterfest. I Lennart Palms tolkning. Det kan nog låta lite bibbedibabbediboo från både en och annan efter (eller under) festen... 


Skål o välkommen. Eller nä. Ska ju ut o köra tåg snart. Skål till er andra då. Nu ska jag gå o träffa Dotra. 

Av Kvasthilda - 3 augusti 2013 09:00


Tema nr 210 Natt

215/365


O



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 2 augusti 2013 11:20


Har ju ingen koll på dagarna. Eller nätterna för den delen. 

Det ringde på dörren för en timme sen. En granne som kom för att betala för skott Maken gjort åt honom. Han har försökt flera gånger tidigare men ingen har öppnat dörren. Nä, inte idag utan tidigare i veckan, och förra. -Nä, det blir sådär när vi jobbar nätter o dagar o huller om päron. -Oj, väckte jag dig? -Ja, men det gör inget. Förvisso ska jag ut o jobba inatt men jag behöver ju inte sova hela dagen för det. Först efteråt kollade jag klockan. Hoppsan. Halvelva. Nåja, Har knappt sovit inatt så det var väl behövligt kanmantänka. 

Fredag idag ja. Vad hjälper det mig? Som sagt, har ju fredag på en måndag ibland, med en väldigt kort helg i det fallet... Jobb hela helgen. Hela lördagen ska spenderas i Narvik. Är borta hemifrån över två dygnsgränser. Sådär en 28 timmar eller nåt den här gången. För två tåg. Ett upp, ett ner. 

Träffade en av mina norska kollegor inatt. Han tog över mitt svappatåg. -Är det bara du o jag som jobbar? sa han. -Jadu, verkar inte bättre. Han brukar ta över efter mig när jag kommer till Narvik :) Eller brukar o brukar. Men det händer ofta. Han har en skitsvår dialekt. Kommer från Bergen. Men är vansinnigt trevlig o go o alltid glad. Han var jättetrött men landade inte i Narvik förrän vid... femtiden i morse? Nattskift är inte alltid kul. Kanske lite lättare den här årstiden även om nätterna nu börjar kräva lysen igen. *wwwaaaaaahhhhh*. Avskyr mörker o vinter. Kan vara mysigt om man sitter i en jaktstuga nånstans men inte när man jobbar! 

Gråväder idag. Trist det också. 

Tar med mig Lapptoppen i morrn. Det är ju lördag igen - o alltså Melodikryssdag. Den ligger redan i ryggsäcken. Väger sjuttioåtta ton. Ungefär. 

En kollega (fd kontorsslav) berättade nåt (halv)skoj igår. I förrgår. *gah* Tappar dagar här! Han hade ondgjort sig över en pipande brandvarnare o plockade ur batterierna. Stoppade dem i fickan o for in mot stan. Plötsligt var det varmt som fan i ljumsken  o han funderade vad det var som pågick. Ahaaa. Pluspoler. Batterierna hettades upp mot varann! Jadu. Rostade nötter kan ju vara gott... 

Undrar vad jag ska göra nu. Väntar mest på att Junior kommer hem med bilen. Dags för TT-rally idag igen. Buss till Byn. Men jag kan inte väsnas med dammsugaren för Kråkan sover. Hon jobbar natt. Skramlade in vid sjusnåret i morse. Hon måste få sova. 

JAG VILL HA MITT DOCKSKÅP! Har inte en millis att ställa det på o än mindre plats för det hela uppställt men jag vill ha upp det.... Eller fixa den där förbannade träskivan. Var tog spacklet vägen?? Kan inte tapetsera den om jag inte fixar grunden på den först. GUDFÖRBANNAT vad lat man är. 

Äh. Skiter i're o kör med det jag brukar. En lös tapetbit draperad över den - eller helt enkelt ett lakan. Funkar det med. Inte alls lika kul, men det funkar. Fast jag skulle behöva lite möbler att ställa upp som dekoration. Är så vansinnigt trist att fota dockor rakt upp o ner utan lullull omkring. Eller bara lullull omkring utan bakgrund. Också en vansinnigt irriterande situation. Dock ligger allt lullull undanstoppat på vinden. Behöver ha en propplåda i lägenheten. Som jag inte heller har plats för. Egentligen. Men om jag byter ut allt annat kolijox och ställer in en plastlåda med lock, eller liknande kanske den kan få stå nånstans. Iställetför. *hmmm* Fast nu har jag ingen bil o kan inte skaffa nån vettig plastlåda... Eller kartong för den delen. Hade ju varit bra om den är snygg också. Hmmmm.... Kistan.... *tänker* Den står ju redan..... O innehåller en massa tyg till gardiner o dukar som ALDRIG kommer att bli sydda. O dukar som aldrig används. *hmmmm* Hade ju funkat. Faktiskt. O där kan man dessutom lägga alla dockor jag vanligen vill ha som modeller. OK, får fundera på det där.... 

Höstolen tar *han* med sig till stugan (vad ska han nu stoppa alla sina sockar i?), men kistan. Den rör han inte. Nånsin. 

Äh. En kopp kaffe till då. 

Av Kvasthilda - 2 augusti 2013 09:00


Tema nr 60 Enorm

214/365


Ibland ter den sig enorm. Den är alltid lika stor men ibland är det som om månen är ofanligt stor. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 1 augusti 2013 20:57


Antagligen är det bara nån form av energitapp. Det som gör att högtalaren tappade ljudet. Plötsligt dog nämligen den andra också och jag petade in en kabel till uttaget o den levde upp igen. Givetvis behöver de nån form av ström och uppenbarligen levererar inte iPhönen nog mycket till dem. Så kan det gå. Nu funkar den "trasiga" igen medan den andra väntar på att matas med ny kraft. 


Av Kvasthilda - 1 augusti 2013 11:36


... det är frågan. Nä, har inget med hörseln att göra. Utan det som kommer, eller inte kommer ut ur högtalarna. Är mäkta förbannad över mina nya högtalare. Såna där "billiga" selmakostande kuber man kopplar till en mobil. Det är bara att den selman de här kostade var tio gånger det. 199 pix stycket. Två för 299. Slog till när jag var in på Teliabutiken för att fixa modemet häromveckan. Föll för de cerise kuberna och var "tvungen" att köpa dem. Det är ett sjujäkla ljud i dem. Perfekt att ha med sig när man vill lyssna på en ljudbok men inte har nånstans att stoppa telefonen. Går man iväg, väger de så lite, att man tar med sig hela rasket. Nu har den ena kraschat. Trodde den var helt död, men när jag slog igång dem i morse fungerade den igen. Lyssnade en stund, så blev ljudet sämre. TIttade inte på högtalarna utan höjde sonika ljudet. När jag sen bestämde mig för att kliva upp ur sängen visade det sig att ena högtalaren slocknat. Stängde av den o tryckte på On igen. Hjälpte inte. Stendöd. O jag har slängt kvittot. Det VET jag. Äh, var min tanke. Ett par billiga högtalare. De håller väl året ut. Den vanliga garantitiden. Men NÄHÄ?!??? Inte ens två veckor?? Och ett par gångers lyssnande??? Den andra funkar än. Peppar Peppar. Hur fan ska jag göra nu då?? Det är trots allt 150 pix i sjön. Eller 199, beroende på hur man ser det. Det är många mjölkliter det. En pizza i Narvik. O nä, skulle inte falla mig in att köpa en sån. En livräddare. Men en liten cerise högtalare till mobilen är livsviktigt... *bah* Förb-%"&/!&%!&%!-at säger jag då. Undrar om man kan övertala teliakillen att byta ut den, utan kvitto? 


Av Kvasthilda - 1 augusti 2013 09:00


Tema nr 168 Känsla

213/365


Ja, men nog får man väl nån viss känsla när man ser en kattunge?

O ser att den är trygg och mår bra i sitt nya hem? 

O känner dess mjuka babypäls när man klappar den? 

Det ger mig en go känsla bara av att tänka på det :) 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards