Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2013

Av Kvasthilda - 13 augusti 2013 15:48


Ja vad ska man säga? Klev upp i ottan i morse o kokade kaffe. Fyllde termosen o packade ryggsäcken o drog på jobbet. Ringde Op o meddelade att jag var på plats o tog ut min körorder. Samtidigt kom det en massa folk o arbetsledaren. En annan förare kom samtidigt o jag fick en föraning. Kollade vår dagorder. Hmmm.... Han skulle ha tåget jag var så inställd på att köra. Men vafanskajaghadå?? Kollade lite noggrannare. Och. Hoppsan. Nåja, börjar samma tid men jag hade kunnat sova en timme till i alla fall. Northland. O lokhelvetena skulle på revision i Narvik. Eller ett av dem i alla fall. *suck* 

For o köpte mig en macka o åkte hem en sväng. I brist på annat att göra (väntetid) rättade jag in linjeboken, sådär ett par månader efter sista uppdateringen. Först in med en åsså in med den andra. Hade inte behövt den första ens. Jo. För vissa sidor. Som vi inte ens använder. Boden Vännäs. Den dagen jag ska köra där stoppar jag in det i pärmen. 

Anita ringde o jag for o mötte upp. O rackarnas tåg. Man kan inte göra ett retardationsprov på dem! Man stannar. Bromsarna tar så in i helsike att hela tåget stannar o det tar flera minuter innan bromsarna släpper igen. Funderar om det kan räcka att göra som vi gör på malmtågen? Där gör vi inte en regelrätt retardation utan mer ett bromsprov där vi själva avgör om bromsverkan är tillräcklig. Det är den ju jämt! O faktiskt även på Northlands tåg. I alla fall med skrotvagnarna. 

Väl nere i Narvik ringde jag upp terminalchefen o pratade med honom. Ska loken till stall nu då. Finns det spänning på Tomta? Spännande är det men frågan är om det finns till loken. Teksp gav mig skiftesväg till Tomta via Förbindelsen. "Jaha...? Finns det ström där nu då? Togleder sa att det inte var så". Teksp ringde upp mig igen innan jag nådde bron och ställde frågan, "Er det elektriske lok du har?" Ehhh jo. "Just det, ja. Da ska vi endre litt här så får du skifte deg upp vie Narvik." Visste jag väl! Fick min snett höger uppe på Narvik o rullade ner mot ehhhh... södra spåret? Äh, Jernbaneverkets spår. Var är nu den där dvärgen??? Smyga smyga smyga. Folk. Smyga. Folk. Ahh DÄR. En svart dvergsignal. Ringde upp Teksp o fick skiftestillstand förbi signale Romeo en null seis. En till. Romeo en null to. Var fan tog fyran vägen? Aha, spåret intill. *puh* Förbi dvergen bakom o bytte ände. Gick ut o vevade växeln o ringde igen o fick nytt skiftestillstand förbi dvergesignale Romeo en null tre. Åsså in till stall. Där stod terminalchefen o väntade. Drog in i stall o ställde av o han slog av strömmen. O jag glömde ringa Teksp o avsluta skiftingen. Gjorde det på väg till hotellet. Han bara skrattade. De är söta de där. 

Ska ut inatt igen. Börjar före midnatt men har inte avgång förrän halvett eller nåt sånt. Halvtvå? Tror det stod BJF halvtre. Lång natt. Slutar ett par timmar efter att jag trodde att jag skulle sluta idag. Blir en lååååång arbetsdag. 

Nä. Lyssna lite Potter o varva ner. Peter Pettigrew ska strax till att avslöjas som animagus. Olaglig animagus. 


Av Kvasthilda - 13 augusti 2013 09:00


Tema nr 146 Kavat

225/365


Ilon Wiklands underbara tolkning av Astrids tjej. Lilla Kajsa. Kavat som få. Hon fixade ju att städa hela huset och att koka karameller till julbazaaren när hennes mormor var sjuk och inte kunde. Sen sålde hon hela rasket! 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 12 augusti 2013 13:31


Perseiderna är på gång. Inatt rasar de ner runt jorden igen. Eller snarare, vi far igenom dem. Meteorsvärmen som är rester av en komet. Asta berättar (från 02.55 in i nyheterna).

Runt midnatt ska man ha störst chans att se dem. Får hoppas att det är molnfritt. Om jag orkar vara vaken så länge. Har ju min månatliga skallebangsväng o 10an/21an i morgon. Får bara hoppas jag kan sova nån stund i Narvik i morrn innan jag vänder hem igen. 


Annars hade Kråkan värsta oturen av alla idag. När hon satte sig på cykeln o drog till jobbet hann hon inte mer än runt hörnet innan regnet kom. O det regnade ungefär lika länge som det tar henne att cykla till jobbet. Nu är det uppehåll igen o jag anar blå himmel. Det vänder fort! 

Av Kvasthilda - 12 augusti 2013 09:00


Tema nr 172 Lav

224/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 augusti 2013 13:33


Skallebangen sitter i. När jag var i Narvik senast hade den redan satt in. Igår tog jag en whisky med insikten om att denna dagen inte kommer att bli lättare på något sätt. O nä. Den där huvudvärken bråkar som vanligt. Hade nog inte haft mindre skallebang utan wirren men kanske lite mindre yrsel. 


Kråkan bakade blåbärskakor igår. Hon plockade blåbär när hon var i stugan i helgen och fick ett recept av sin farbror, SvågerEtt. Receptet tripplades och det blev ett tjugotal smarriga bullar med blåbär i. Maken tog med sig tre påsar av fyra till stugan. "Till mig?? Allihop?" Vi sparade de största i en påse, för Lillebror älskar blåbär och kommer också bli lycklig av att få en bamsebulle. 


O varför kan inte vädret vara på min sida? Pratade lite löst med Kråk igår om att åka ner till Kaitum o besöka kapellet. Kanske det är öppet på en söndag. Men det är mulet o eländigt. Igår sken solen från en bländande blå himmel. Grusväg. Regn. Grusväg. Fast en grusväg ska jag också fotografera. Iofs. Äh. Får se hur fan vi gör. Tiden rinner. Men mitt huvud vill inte skumpa grusväg. En sån där skithelg. Som normalt sett hade varit menshelg. O därav den hiskeliga huvudvärken. Alltid min långhelg. 


Nähä. Lite kaffe o frunch då. Får se om man piggnar i. Våga vägra skallebang. Häck Väck Vällingsäck. 

Äh. Hjälper inte. 

Av Kvasthilda - 11 augusti 2013 09:00


Tema nr 72 Fontän

223/365


~




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 augusti 2013 10:28


Trodde jag skulle sova mig igenom hela krysstimmen men vaknade i god tid före med en mjuk o go katt intill mig. Laddade kaffekoppen o fixade ett par mackor. Nu är det kryssmorgon. 


Veckans kryss börjae med ett härligt potpourri levererat av Thorleifs. De sjöng en och annan låt av Paul Simon och Art Garfunkel. 


Håkan Edlund spelar sen en låt i Mozartstuk. Djuret vi söker är inte en måsart, som nu min blogg varit fullklottrad med de senaste dagarna. Nä, vi söker ett lamm. Bä bä vita lamm. Så kan det också låta. 


Om detta lamm är av feminin sort förtäljer kanske inte sången men nästa uppgift gör det. Den handlar om The Girl. O flickan i fråga är Charlotte Perrelli. Hon tävlade i Mellon med den. Ehh, 2012. Oj, tiden går. Fast det syns inte på Perrelli! 


James Last orkester tog upp stafettpinnen och levererade en låt av The Beatles. Längesen! Hey Jude


Och när vi vaknade
föll regnet ner.
Vi köpte rom och frukt och något mer.
På Tantolundens golv av gräs
under blad och gren
där låg vi och drack
rom i regnet
rom så ljus och len.

Och jag sa: Jag tycker om dej.
Och du sa: Jag tycker om dej.
Det var väl bara nåt som vi sa
som vi sa för att det lät så bra.

Ulf Lundell skrev om Rom i regnet och Svante Thuresson sjöng för oss. 


Den handlade till en början om en dag i juni och nästa bidrag var en Sommarpsalm. The Real Group sjöng. Det är ju det enda de gör. 


Vi får oss en kort nyhetsrapport efter det. Monica Domonique skrev den. Signaturmelodin till Rapport alltså. 


Eldeman är på semester den här veckan. Min semester är avverkad sedan länge. Bo Kaspers orkester besjöng sin Semester idag. 

Vi har stängt fabriken, åkt så långt som det kan gå
Långt ifrån trafiken, för att slicka våra sår
Vi har ett eget hus på landet, dit ingen telefon kan nå
Ett glas som klirrar grogg i handen, och radion står på

Och det här är nog så nära, himlen som vi kommer nå

Tur att radion står på så vi kan höra Melodikrysset! 


Var Eldeman tillbrinar sin semester nu vet inte jag men kanske på Hotel California? Eller nä. The Eagles. Förstås. Lite större fåglar än måsar! 


Bara en enda ros på ett evigt klänge
Så är livet - trist varar länge
Men, undervart är kort, alldeles för kort
Följer du ödets väg genom dunkla gränder
Når dig solen en glimt I sänder
Ty, underbart är kort, alldeles för kort
På var sommaräng du finner bara en lyckoklöver,
Någonstans
Likaså en enda gång du möter just den vän du behöver,
Så grip din chans.
Men fort, innan den flyr bort,
Underbart är kort, alldeles för kort

O precis så kort är texten som börjar med det lilla ordet bara. Ulrik och Mikael Neumann spelade för oss. 


Mer semester. Eller nä. Billie Holiday. Hon sjunger och berättar vad månskenet gör, What a little Moonlight can do. Hasse&Tage satte tänderna i den o skrev en svensk text som MonicaZ sjöng i revyn Glaset i örat, O vad en liten gumma kan gno. För krysset skriver vi det i presens, gnor


Nu är det gott att leva på en sommardag
Här står Adam och Eva, här står du och jag

Du kan tro att här varit jävligt att gå runt omkring utan dig
Du kan tro att nu är det härligt, för du kom hit till mig
Göken han gal i dalen, gal i tröst och bäst
Tänk att vi kom på balen, att vi två kom på fest
Nu är det slut på gråt och gräva, vi ska dansa du och jag
För nu är det gott att leva på en sommardag

Olle Adolphsons text hörde vi inte när Sören Rydgren spelade. 


Vi slutar med Passenger. En ung engelsk kille som slagit överallt i världen med sin Let her go. Eller åtminstone överallt i Europa och Australien. Vi har rätt många länder här också. Han har legat på förstaplatsen i 16 länder. Inte illa pinkat. 


O det var allt. Slut för idag. Tack för idag. 

Av Kvasthilda - 10 augusti 2013 09:00


Tema nr 200 Modig

222/365


Coeur de Lion. Heart of the Lion. Lejonhjärta. Det står för mod. Lejonet i Trollkarlen från Oz letade efter sitt mod. Han var väldigt räddhågsen och inte alls modig. Men vad jag inte förstår är varför ett tyskt företag har ett franskt namn? Häftiga smycken har de i alla fall. Man kanske bör vara lite modig för att kunna bära dessa? Eller? Fräääna! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards