Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2013

Av Kvasthilda - 18 september 2013 12:28


Idag är en dag då faktiskt stora delar av svenska folket gråter. Kristian Gidlunds kropp gav till slut upp i kampen mot den Där Jävla Cancern. Jag har inte lyssnat på mycket på Sommarpratarna så jag har inte hört annat än brottstycken av hans berättelser. Har inte heller läst hans blogg i kroppen min, men många gör det - gjorde det. Igår kom sista inlägget, från hans familj. Kristian kom från Borlänge urspungligen - exilmas kallar han sig på bloggen - och var medlem i bandet Sugarplum Fairy. Vila i frid. 


Själv har jag gråtit en skvätt på stan idag. Gick förbi blomsteraffärren och såg en fantastiskt vacker orkidée i fönstret. Jag har förklarat krig mot mina krukväxter och de dör en efter en omkring mig men den här rosa orkidéen kallade på mig. Min Goa Rara Underbara SvägerskaTvå begravs i morgon. Orkidéen skulle bli en fin hedersbetygelse i hennes namn. Såg Patriks uppdatering på facebook i morse och mitt hjärta fick ett nytt stort hål. Eller det kanske öppnades lite till, det som fått fäste där i hjärteroten sen hans mor dog för ett par veckor sedan. 

Jag gick in på affären och tittade på alla fina saker de har för att hedra sina döda. Vackra ljuslyktor i stenmaterial eller plåt. Stenar. Änglar. Hjärtan. Och en liten duva. Hittade ingen ängel jag ville ha så det fick bli en duva. Och orkidéen. Expediten frågade om jag behövde hjälp och rösten höll i ungefär fyra sekunder. Sen brast det. Tårarna rann. Jag tog ett andetag o började om igen. Skulle betala o så brast det igen. Kan ju inte vara med på hennes begravning så jag ville hedra henne med en egen blomma. Blått är hennes färg men den här med rosa ränder pockade på uppmärksamheten och den fick följa med mig hem. I den rosa hjärtekrukan som en gång i tiden höll en kaktus som torkande gick ur tiden, får orkidéen nu bo. Hoppas den håller lite längre. Krukväxter mår hemskt illa hos oss. Hade massor med fina krukväxter när jag bodde i Falun men de flesta dog i flytten till Kiruna, de frös helt enkelt ihjäl i den bitande decemberkylan. Har kvar nån enstaka liten kaktus sen dess. Allt annat har vuxit ihjäl sig och sedan torkat bort. Har några taniga dracaenor som är mer pinnar än växt med lite spretiga strån till blad, högt uppe på långsmala stamstänglar. Inga bonsaier där inte. 

O nu har jag allstå även en orkidée som jag hoppas kommer att trivas - ett tag i alla fall. 



Av Kvasthilda - 18 september 2013 09:00


Tema nr 62 Exakt

261/365


Lite spänn mellan stenblocken så de hålls isär lagom mycket, så alla fyra gubbarna får ner sina pinnar i hålen. En liten bit kvar - o den står lite snett än. Pillergöra - med tung bronspjäs! 


  

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 september 2013 09:00


Tema nr 243 Problem

260/365


Det var lite problematiskt att få skulpturen på plats. De hade märkt alla stenarna med nummer för att ställa dem i rätt ordning men de hamnade antagligen spegelvänt mot tidigare så pinnarna under rallarnas fötter stämde inte riktigt med hålen i stenblocken. Sen gäller det att få bort alla gamla gjutrester så de går ner i de borrade hålen. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 september 2013 05:47


Morr'n Morr'n. Fyra hela timmar mellan det att jag slog huv'et i kudden o klockan så tyst, så tyst ringde o väckte mig. Tur att inte fläktar o annat lät högre för då hade jag nog aldrig hört mobilväckaren.

Gubben i månen har gjort sitt till för att störa mig.


 


Blev lite störd när jag skulle skriva det här i morse så jag ritar väl i lite till nu då. Är hemma igen. Blev en timmes övertid igår. Hade kunnat bli tre... Eller inget tåg alls. Det handlade inte bara om eventuell stoppkörning inatt. Nä, de skulle tillome stängs strömmen på Kiruna. Eller KMB då. Eller om driftplatsen heter Kiruna idag?? *skakar på huvudet* 

Hur som haver. Fullmånen följde mig sådär lite från sidan, bakom molnen. Ibland tittade den fram mellan molntapparna och sken så vackert. Svår att fånga med mobilen men en gör så gött en kan. 

Nu ska jag äta lite sen frukost. 


Av Kvasthilda - 16 september 2013 18:01


*pöh* En sån dag. Kom hem i ottan. Satt i Krok...ehhh nä, KIA i två timmar på morgonen o såg nästan solen gå upp o jaga nattmörkret på flykten. Nästan. Ringde till slut upp avlösande förare o han var precis på väg att ringa för att se hur det gick..... Jojo. Inte mer intresserad än så. Bullskit. 

Lyssnade på Peter Sundberg i Vaken på morgonen o han berättade lite om Kiruna o Norrbotten o den falska Kalixrommen som kommunalrådet blev bjuden på vid en middag på Grand Hotell i Stockholm. Var ju inte alls kalixrom. Falsk reklam. 

Kungen har ju suttit på tronen i fyrtio år igår - lika länge som Prins Daniel andats. Han fyllde nämligen fyrtio år igår. Dubbelt fyrtioårsfirande. 

Kom hem till slut o tumlade i säng. Sov fem timmar. Ungefär. Vaknade med huvudvärk. Jippiekiyayyy. Den sitter i ännu men nu är det mer stressvärk. Har varit en lång dag. E-pigan kom hit o meddelade att magen fortfarande inte växer som den "borde" men att bebisen verkar må gott därinne i alla fall. De gjorde ett ultraljud för att se hur den låg för morskan kunde inte känna det. Jodå. Huvudet neråt. O sju veckor kvar. Ungefär. Oliver. Nä. Det är ju en tjej. Lilly. Får se vad det blir. Jag hade ett tjejnamn o ett tjejnamn o ett killnamn. I den ordningen. O det blev ju så. Flicka, flicka, pojke. I den ordningen. 

Jaha. Nattskift igen. Eller egentligen inte. Inte alls. Inte enligt tidtabellen. Men enligt verkligeheten vete sjutton vad det blir av det hela. Tåget kommer från Svappavaara. Men jahaaaa...? Hur gör vi då? Tidigare om åren har vi gjort ett flygande avbyte i flygfältskorsningen men det funkar ju inte nu när bilarna inte står där vi jobbar. Va fan skulle vi ut på sjöbangår'n o göra?? Nähä. Tåget kommer in till sjb o avbytet sker som vanligt. -Du har 42 laster o resten tomma. Jamen... Växling. Rangering. Byte av ordning på vagnarna. Lastvagnar går först o tåget ska ju ut samma väg det kom in. Luktar F-Ö-R-S-E-N-I-N-G om detta. O idag av alla jävla dagar på hela året när jag verkligen hade behövt komma ner i TID till KOS. 

Ska iväg o klämma tuttarna på onsdag. O kanske passa på att göra de där proverna jag blivit kallad till. Say what? Vem har kallat? Landstinget? Jobbet? Åsså måste jag ringa Wikström o ta reda på när jag var på läkarkoll senast. Är ju upp till oss att hålla reda på det nu o det börjar väl kanske närma sig? Typ? Vet inte. Jävla Trafikverket. 

Pigan o jag åt tomtegröt till sen lunch idag. Hon kom förbi o lånade tvättmaskinen o jag passade på att göra oss lite mat. Risgröt är ju gott o det var ett tag sen. Är hungrig igen. Vilket skit. Måste stoppa i mig nåt o packa lite frulle till natten/morgonen. Ska koka lite nytt kaffe tror jag så jag får med mig hemmakaffe. Nämnde det på fejjan igår. Perkelekaffe i plastmugg. Svaren lät inte vänta på sig. Kusin Vitamin malde minsann egna Arabicabönor. Jojo. Snobb. Nästa svar - jag maler nog lite robustabönor.... O nästa - Zoegas på nymalda bönor. Ja, se där. Omgiven av snobbar. *bah* Då känns det jätteskoj att ta fram den där burken med snabbkaffe o tippa i plåtmuggen man värmt vatten i på loket.... Hahahahhaaa... Nä, egetkokt perkelekaffe får duga. 

Enoenhalvtimme till då. 

Hinner inte sen en film på den stunden. Satte på en chick flick häromkvällen innan jag skulle sova. Har ju några stycken att välja bland. Blev Life as We Know it med Katherine Heigl och Josh Duchamel. När ett par minuter återstår ringer E-pigan o fördriver tid. Vagööru? JAG RINGER UPP DIG....! Snyft o snor. Kan ju inte prata i telefonen när det bara är ett par tårdrypande minuter kvar av filmen?? 

Ringde upp henne o hon funderade på vad jag såg. -Den går på teve nu! I fyran

Men se där. 

Nä. Kaffepanna på. Perkele. 


Av Kvasthilda - 16 september 2013 09:00


Tema nr 153 Kniv

259/365


Maken slipade knivar igen. Mia hade den här med sig.

Med vad jag vet, kan den ha tillhört hennes far, Gösta :) Han samlade ju knivar! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 september 2013 12:47


Det är spännande liv efter järnvägen emellanåt. Det pyrde lite mellan Stenbacken o Kaisepakte så jag fick ringa fjärren två gånger. Han ringde upp mig senare o meddelade om möten o talade samtidigt om att brandkåren fick rycka ut o släcka. Det tog sig ordentligt i vinden o riset.



Annars består det rökliknande omkring mig, där jag far fram mestadels av moln o regndimmor. 

En heldag i Narvik väntar. En hel SÖN-dag med allt vad det innebär.
Tog med mig en matlåda o hoppas få låna en mikro på hotellet i eftermiddag.
O håller alla fingrar o tår att jag hittar lite sand så jag får sova en stund. Det blir ett dygns vaken tid annars....
Sköna Sönda'. Jojo. 


Av Kvasthilda - 15 september 2013 09:00


Tema nr 324 Tystnad

258/365


Min sista septembermorgon i Långträsk. Inte ett ljud hörs omkring. 

Solen har inte orkat upp riktigt än, för att jaga dimmorna på flykten och locka fram fåglarna. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards