Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2013

Av Kvasthilda - 5 september 2013 13:10


Himmel o bananplättar. Livet går inte alltid den väg man tänkt sig. O inte resorna heller. Insåg att SJs tåg var några minuter sent igår (antar att det var södergående tåg, fast det kan lika gärna ha varit på väg till Narvik. *tror inte*). Det gick i alla fall ett InterCitytåg när Kråkan o jag gick ut till bilen för att hon skulle köra mig till tågstationen. Vägrar säga järnvägsstationen fast det är vad de heter i min sinnesvärld. Inte i min värld för där är det driftplats. Nä, i den värld där tågen går från en gammal fin station med eller utan lysande signaler. Inte en skitsnygg perrong intill en sketaful barack. Som i Obama? Varför är det stopp på Skeppsbron? För att det står en Barack i vägen.... 

Nåja, Återkommer till honom sen. 

Tåget ja. O vidare Norrtåg. Eller kanske man ska döpa om dem? Norrbuss? För det är vad det blev. En bussjävel. En jävla, förbannade buss!! Jag som satt i valet o kvalet om jag skulle köpa biljett hos SJ eller Norrtåg. SJ hade avgång en dryg timme före Norrtåg o ankomst några minuter före dem. SJs tåg går lite långsammare (av nån anledning, banan tål väl bara en viss STH??). Nå, skitsamma. Jag ville ha den där extra timmen hemma för att packa och överhuvudtaget orka röra mig på ångorna. Slut ström i Kvasten. Inget brooom kvar. Alls. Det har varit ett par jävelusiska dygn. Långa o sömnlösa. Eller sömnfattiga. Tror jag sovit totalt sett nio timmar på tre dygn. Inatt fick jag några mer för att jag bestämde mig att åka tidigare i stället för att lifta med en kollega o kliva av på Långträsk station - som idag bara är just en driftplats. Men lift till dörren är inte helt fel. Insåg att min sömnfattiga natt innan, skulle göra att jag säkerligen helt skulle missa det tåget o bestämde mig alltså för att åka fönstertåg till Boden i stället. Norrtåg kostade en hundring mer än SJ men det var den extra timmen hemma. Ankomsttiden skiljde med fyrtiofem minuter eller så, så där var det varken till eller från. Sen var det ju det där med stolarna. Som sagt. En Regina med hoppiga o stela stolar eller ett gammalt InterCity-tåg med mjuka (nåja, relativt) stolar...? Åsså belv det en jävla BUSS?!??? Önskar att det hade stått nåt om det när jag köpte biljetten. För det visste de om då. Då hade jag med fullständig säkerhet köpt SJ-biljett i stället. Saken är den att tåget som gick från Luleå på morgonen fick stopp redan i Sunderbyn, pga hjulskada. O buss ersatte redan den. Kanske det sagts nåt om det i radion tidigare. Trafiken brukar informera om tågförseningar o sånt. Hade dock inte ljudet på högt nog för att höra nåt sånt. Dumt Dumt Jättedumt. 

Så det blev att skumpa landsvägsbuss i stället på samla äckliga vägar. Mötte en lastbil i krokarna kring Porjus o det var skitläbbigt, för jag trodde med säkerhet att vi skulle fara i diket. Lastbilen höll för långt ut i mitten o flyttade sig i sista stund. Kom till Boden en dryg timme efter ordinarie ankomsttid. Ehh idiot. TVÅ timmar. 

Gick in på Äntligen, i väntan på Makens ankomst o drack en mugg choklad o köpte en bit god kokostosca. Fanns kvar i kylen. Mumma! Sen en låååååång bilresa efter ohyggligt krokiga vägar (men Maken kör där varenda dag till jobbet i Boden o kan varenda kurva i lilltån) innan vi till slut  landade i Långa träsket o stugan. Såg nåt rött utanför stugknuten men var för trött för att engagera mig. O för mörkt på det. Fast rött var det. 

Himlen var fullproppad av stjärnor. Satte mig på altanen en stund o bara oooooglade upp i himlen. Ett par satelliter susade förbi i natten. Försökte hitta lite stjärnbilder men det var så många stjärnor att de försvann i mängden. 

I morse lyste solen från knallblå himmel o det var jättefint. Maken o jag for o tittade till nya stugan, kollade på bilen  (den röööda) o for sen o handlade lite mjölk o tunnbröd till morgondagens rökta sikmiddag. När vi kom tillbaks började det blåsa upp o molnen drog in. Nu är det gråmulet o trist. Inte alls lika mycket höst som hemma men samma temp. Ungefär. 

Äh. Skiter i Obama just nu. Återkommer vid tillfälle. Om jag ids. Äh. Dryftar väl lite jag me' då. Amerikas första president i Sverige. Fantastiskt. O Madde väntar tillökning. Inom lagens gränser. Eller va? Jo. Äh. Det har väl inte med lagar o paragrafer att göra längre. Men det verkar som om ungen är avlad på bröllopsnatten. Får se om den kommer lagoma nio månader efter bröllopet, eller om det blir en tidig födsel.... 

Nå. Skit i de' nu. Tjing! 

Av Kvasthilda - 5 september 2013 09:00


Tema nr 97 Glipa

248/365


Såna glipor är, normalt sett inte bra. 

Fast den här är gjord med vett o vilje. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 5 september 2013 00:00


Fasen va fint det är. Satte mig en stund på altanen och stirrade upp i den nattsvarta himlen. Vintergatan är fantastisk. Så många stjärnor man aldrig ser annars (o vi ser många i Kiruna). De är så många att stjärnbilderna försvinner (man ser inte skogen för alla träden lixom) Åsså ett par satelliter på det. Mmmmm.
Kram på er!


Av Kvasthilda - 4 september 2013 12:56


Urrk. Glömde stänga ljudet på mobilen innan jag svimmade i morse. Det betyder att, ska mobilen ringa nån dag så är det en sån dag. Fick tre timmar. En kollega. Hade tappat mitt auktorisationsbevis i svappiskuren. Han skulle lämna det i min brevlåda på jobbet. Måste ha ramlat ur jackan när jag sov med den som täcke.
Funderar just nu på om jag ska hinna göra ett snabbt ryck o försöka hinna med nåt av persontågen idag. Ett går vid fyra o ett halvsex. Det betyder att Maken får lite längre att åka o hämta mig o jag får kortare väg att gå. Stationen ligger strax bortanför mig nu. Annars hade det blivit en nattlig promenad till Kiruna C. Med väskor o allt. Nå. Får se. Just i detta läget blir inte ett skit gjort. Så jävla trött. Gårdagen blev totalt 26 timmar. Med en timmes lutare på hotellet igår em. O med fyra-fyraoenhalv timmes sömn igår natt. O alltså tre nu. Kommer till Boden vid halvnio ikväll o kanske kan sova på tåget. Lättare om jag tar ett SJ-tåg än Norrtågs Regina. Sätena är ju helt annorlunda. Lite cozier i InterCityvagnarna. Nå. Får se. Ska kliva upp o koka kaffe o se vad jag hinner o till när. O Obama har landat i El Stockolmo. Kul för honom då. Som Gardell sa: "Stockholmarna uppmanas att inte åka till stan idag. Hade de inte kunnat åka till Tierp istället?"
Go'eeeehhhh'Mrrrunch.


Av Kvasthilda - 4 september 2013 09:00


Tema nr 312 Temporär

247/365


Får se hur tillfällig denna temporära järnvägsstation kommer att bli nu? 2017 sägs det. Minst. 



Än mer tillfällig är denna väntsal... I väntan på att gamla fjärren ovan ska bli klar. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 september 2013 20:30


Fan, nu sitter jag o fryser igen. Fönstret öppet på hotellrummet o det drar kallt. Skärmtempen visar tolv grader. På plussidan förvisso, men det spelar ju ingen roll. Drar kallt. Regn i luften. Har regnat idag men det har också varit uppehåll en störrre del av dagen. 

Två av kottarna har dragit till Dalarna. Klimpen med flickvän o mellantjejen flög i ottan i morse. Hörde när de skramlade in för att samla ihop sig innan de drog till flygfältet. Efter en oerhört orolig natt. Tror jag vaknat en gång i timmen sen jag somnade. MINST. Runt runt runt. Trots nya lakan i sängen. Man brukar kunna sova lite lugnare precis när man bytt lakan men inte fan hjälpte det inatt. 

Junior o Lindblomman kommer hem igen på söndag med den andra skitungen stannar några dagar till o låter sig skämmas bort av moster. De hinner inte med begravningen för den är den 19e. En torsdag. Jag kommer inte att kunna gå. Skulle har ringt storebror o pratat med honom. Får ringa i morrn. Han har ju börjat jobba igen efter sin semester. Hade ju sista veckan när de jobbade på huset. 


O mellanbangår'n är också begravd. Under massor av storgrus. Stannade till där idag innan jag for till KIA o tog några bilder av arbetande maskiner. Snart är det väg där. Står inte på förrän bron rasar. Sår inte på-. Ett uttryck som Maken alltid skrattar åt. Vad står det inte på? Står det nåt på den? Hur som helst måste nya vägen fixas å det snaraste innan bron går sönder. 



O barnbarnet då. E-pigan var till barnmorskan häromdagen o vid undersökningen tyckte morskan inte att bebben växte som den ska. Hon fick en ny tid om två veckor för att se om nåt hänt då. Dravel. Förvisso är hon inte lika stor som min kollega som väntar bebis i samma veva - o som blev moster häromdagen då hennes SysterYster (ja, det finns fler!) nedkom med ett gossebarn. GRATTIS!!!! Just ja. Klev ur spår där.... Inte lika stor nej. Hon är större men å andra sidan är både hon och hennes sambo längre än E-pigan o Lillkullen om man nu ska jämföra längder. Vidare sa morskan att dotra inte gick upp i vikt så mycket som hon borde.... Eeehhhh. Bebis ska väga runt tio kilo. Jag gick upp sex eller sju med Junior. Gick ner i vikt själv. Har ju aldrig varit så smal under mitt vuxna liv som precis när han föddes. Hur som haver. Nu har inte E-pigan sådär jättemycket överflödigt att ta av, så hon behöver nog gå upp de där tio kilona men det går ju inte att oroa sig över det. Bebben lever då rövare i hennes mage. Fast han, nej fan HON, har vänt sig redan. På väg ut. Inte så bråttom lilla vän. Det är en tjej. Det är en tjej. Det är en tjej. Just det. Kanske som kollegans som eventuellt var en tjej men som till slut visade sig vara en pojke. Navelsträngen låg liksom i vägen under ultraljudet så det var inte hundra säkert. 

Nå. Det blir vad det blir. En Alien säger hon själv. Eller möjligen en fisk. 

En nattkörning kvar, sen är det helg. Långhelg. Sååååå efterlängtat! Ska ringa de där förarna o se vad de tycker om en fripassagerare. Scchhhhh. Sa inget. Nä. 


Av Kvasthilda - 3 september 2013 09:00


Tema nr 299 Stängd

246/365


En hundraårig epok har gått i graven.



Det lyser fortfarande i väntsalen, men det beror på att BDX tillfälligtvis har flyttat in. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 2 september 2013 13:17


Det känns nästan så. Som att det är kväller. Redan vid lunch idag! Det där tåget jag skulle köra, bidde bara ett ensamt lok. Lite fånigt. Pratade med föraren som skulle köra det vidare neröver, senare ikväll o hon tyckte att hon lika gärna hade kunna köra det ända från Kiruna, via svappis o vidare söderöver. Så kan det gå. Nåja. Jag är hemma nu o slipper tidiga svappis i morrn. Blir en tur till Narvik i stället. Sen är det helg. Oj, så efterlängtad denna helgen är! 

Älgjakten är igång o Maken har skjutit sitt första vilt. Fast ingen fyrfota. Ett flygfä. En stor svart tupp. Gott till nyår! 

Tvättar för fulla muggar här. Eller så fort maskinen snurrar i alla fall. Lakan o handdukar. Kanske man skulle tvätta lite nya lakan också? 

Äh. Har inte tid. 

Att sitta här o fundera på vad jag ska skriva alltså. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards