Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2013

Av Kvasthilda - 28 oktober 2013 12:55


Huff. Tvätta katter är inte kul. Inte för nån inblandad, när det är Tyra som ska tvättas.... 

Hon var lite lös i magen av nåt hon ätit o jag höll på att kliva i resterna av det. Luktade skit. Förstås. Funderade var kattan gömt sig. Hittade henne och inledde det mycket traumatiska Operation Kattvätt. 

Neo blir jätteorolig när hon gnäller o gråter i badrummet o han inte vet vad som händer. Vi andra håller o tvättar henne med risk för livet. Speciellt när hennes klor inte är klippta på ett tag. AjAjOnt. 

Sen tar det en bra stund innan hon litar på oss igen. Nån av oss. Neo får bara spott o spe. Ilskna morranden. Hon låter nästan som när Luna är hos oss. 

Förhoppningsvis fick vi bort allt. Barnspyor o kattskit. *isch* Inget man vill ha på fel ställe. 


Av Kvasthilda - 28 oktober 2013 09:00


Tema nr 201 Mogna

301/365


De tog lite tid på sig att mogna. Hann inte äta ett enda krusbär hos mamma i somras. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 oktober 2013 12:54


Den gör gott, den där extra timmen man får igen på hösten. Fast jag har inte sovit mer än sex timmar i alla fall. Denna dagen har knappt börjat o ändå känns det som om tre fjärdedelar redan passerat. Klockan är inte ett men jag tittar på min gamla spegelklocka från IKEA o ser att den visar på några minuter i två. Det är därför det känns så. O ändå är det många timmar kvar av denna dagen.

Har jour ikväll. 


Vad ska man hitta på tills dess? Jobb finns det. Huuuur mycket som helst. Äh, får väl sätta igång då. Kanske tvätta lite babykläder? Mommo skulle ju skämma bort gossebarnet. Lätt när det är halva reapriset... Vilket är en spottstyver. 

Av Kvasthilda - 27 oktober 2013 09:00


Tema nr 295 Stoppad

300/365


Ja, hon har ju munnen full av mask. Stoppade näbben full! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 26 oktober 2013 23:56


Alltid lika skoj att få de här meddelandena när man passerar gränsen - på väg TILLBAKS till Svea Rike....


Av Kvasthilda - 26 oktober 2013 21:33


En lång dag var det. Har tillbringat større delen av lørdagen i Narvik. Lite shopping, lite bloggande o en del sovande. Lite snabbladdning av batterierna infør nattens tur hemåt. Fast det ær ju inte natt. Æven om mer æn halva tidtabellen befinner sig på andra sidan midnatt. Det var ju det dær med våra nattliga jobb - som inte ær nattliga jobb. Trafikverket framhåller att man som bilførare ær som trøttast mellan två och fem. O jag kommer hem mellan två och fem. Fast faktiskt nærmare två inatt, då vi ju stæller om klockan till normaltid igen.


Alpina værldscupen inleddes idag och Kiruna hade ett tjock snøtæcke och tolv minusgrader. Vintern ær hær. Det går inte att komma ifrån længre. Kallt som fan i morse. Ville ha mitt jackfoder men om jag fryser så in i håvete nu, hur ska det då bli till vintern? Kallvintern? Fast man fryser alltid mer i børjan av vintern. Innan kroppen stællt om sig till minusgrader. O kalla vindar. Fast det kan man aldrig stælla in sig på. *hurr* Åsså ligger tempen øver noll i Narvik så man dør av værmeslag i stællet, nær man promenerar från terminalen till hotellet. Eller dræller runt på By1.

O dramatiken fortsætter på hotellet. Knivmannen har bytts ut mot cornflakeskuppare. Herre gud. En kille har bott på hotellet i ett par månader och Inger har pratat om hans middagsvanor. Han tar sin tallrik o går ut o sætter sig i gathørnet. Inga større problem dær. 

Nær Stu'pien (stugpigen) skulle stæda ur hans rum efter utcheckning gick hon o hæmtade Inger. Hon i sin tur visste inte om hon skulle skratta eller gråta. Karln hade, sista morgonen, tagit sin tallrik med mat (flingor o mjølk?) upp till sitt rum o spillt hela vægen upp. Fast på rummet hade han gått løs på inredningen. Eller njae. Men han hade drællt cornflakes ØVERALLT! Det låg som konfetti efter en nyårsfest runt hela rummet. Inget bløtt, så det var bara att dammsuga upp det, men ændå.... Man kan ju sæga som så, att kommer firman tillbaks till hotellet får man hoppas de skickar nån annan kille æn honom, før han lær aldrig vara vælkommen igen.

O veckans historier slutar inte dær.

Det ringde till receptionen från ett av hotellrummen och en norsk røst frågade hur længe rummet var betalt. Inger kollade upp vem som hade rummet och såg att det var en av mina kollegor som bott dær - dagen innan. O alltså definitivt ingen norman (de har svenskar i norska lokførarkåren men vi har inga norskar i vår). Hon fann sig och frågade tillbaks vilket tågnummer han hade. "jag återkommer"... Åsså gick hon upp till våning fyra o møtte en tok som kom rusande. Hon undersøkte rummet o såg att karln hade hunnit tippa i sig sådær en åtta-tio-tolv øl (minns inte vad hon sa men en famn full var det)... Stulna i receptionen... Stackarn som hade hand om respan under natten fick beskedet att aldrig jobba natt igen. Nån av stu'pierna. Kanske hon som kom o hjælpte Inger o mig att øppna min dørr.

Jag gick ut på By1 men hann knappt runt knuten innan jag insåg att jag glømt nyckeln på rummet. Jag hade ju kunnat gå ut ændå, men anade anade att det kunde bli problem om Inger gått hem, jag så vænde direkt. Fick en huvudnyckel av Inger før att gå o hæmta min egen men kunde inte låsa upp dørren. Inger kunde inte heller så hon ropade på stu'pien som kom ner o tryckte till o vred runt. Antar att hon visste vad hon skulle gøra, då hon faktiskt anvænder samma nyckel sjælv før att ta sig in på rummen. Fast en annan.

Norsk omstart. Det krævs på den hær jævla datorn stup i minuten. Den har så vansinningt dåligt arbetsminne och då den hær (bland andra) sidan har så helvetiskt mycket flashar o blippar o bloppar får den spatt o spader. Jag hatar reklam.

Snart ær mitt tåg klart som det låter. De har tagit ut tåguppgiften (eller bremsesedel som norsken kallar den). De trodde att det skulle bli lite sent men det berodde nog på skiftbytet. Avgång om 21 minuter. Enligt tidtabell. Fast det ær från Narvik. O några minuter føre det från terminalen så lite sent blir det nog. Trots allt.

Næ. Nu ska jag gå ner o stoppa papper o termos i ryggsæcken o gøra mig klar att fara HEM!

Av Kvasthilda - 26 oktober 2013 15:02


Lång dag innan jag har hittat tiden att kryssblogga. Sitter på ett hotellrum i Narvik o skriver detta. Ett ganska kallt Narvik. Fast långt från lika kallt som det var i Kiruna i morse. Här är det på plussidan, i Kiruna är det nära på tvåsiffrigt under noll. 

Löste hela krysset i direktsändning idag :) Tunnlar till trots. Första tunneln klippte ett pojkband o den andra en sopran av rang. Nåväl. Vi kommer dit. 


Vi började lördagen med att gå på bal med Rosa. Evert sjöng sin Rosa på bal tillsammans med Lill-Babs, Barbro Svensson

Tänk att få dansa med Andersson,
lilla jag, lilla jag, med Fritjof Andersson!
Tänk att bli uppbjuden av en så'n populär person.
.....


En annan, mycket populär person, musiker och artist fick illustrera nästa kryssadress med I would. Många är nog de tjejer som säger "I would" om honom. Ja, nånting skulle de nog - göra. Åtminstone skulle de i korus utbrista I am a belieber! Justin Bieber

If I could take away the pain
And put a smile on your face,
Baby, I would, baby, I would.
If I could make a better way,
So you could see a better day,
Baby, I would, baby, I would.


Han har ju varit i Sverige o spelat, unge herr Bieber. Han är yngre än mina barn! Många fick nog ett minne för livet - o kanske framför allt de som drabbades av de där killarna som drev med hela belieberrörelsen. Nåja. Vi struntar i det o lyssnar på just Memory i stället. Ur Sir Andrew Lloyd Webbers Cats. Mjau. Han, som så många andra musiker, artister och skådespelare, är ju dubbade till just en Sir. Det är även killen som spelade flöjt, Sir James Galloway. De är mycket för att adla folk i England. 


Nästa gubbe var också en populär person. Både på bandyplanen o bakom mikrofonen. Han sjöng idag en, kanske mindre känd melodi än Flottarkärlek. Idag trallade han omkring i Hälsingeskogarna, tillsammans med, eller i rollen som Skogsflanören. Gösta Snoddas Nordgren. 


Vikingar kom sen. The Vikings. De spelade givetvis nåt med anknytning till nordisk mytologi. Schottis på Valhall och bland alla partajarna på Valhall fanns Oden med spatt. 

Upp och hoppa Tor, slå på trumman bror
Det är dans här på Valhall I natt
Uti Frejas sal står vår asa bal
Upp och hoppa fast Oden har spatt
Slå I mera mjöd, det får bli min död
Ja, se där är du, Idun, min skatt
Min valkyria kom hit, till vår midvinterrit
Upp och hoppa på Valhall I natt

Ulf Peder Olrog. 


Sen sökte vi ett amerikanskt punkband. Jag kopplar inte Green Day till punk, men det är så de beskrivs. Alternativ rock är nog i mitt tycke en bättre beskrivning på deras musik. Punk?? Deras låttext är dock lite mer punkig än musiken. Kill the DJ. O varför måste han dö? Spelade han fel musik? Sex Pistols kanske? Det är punk. 


Det var kanske inte sista gången, men väl Första gången de tävlade i Melodifestivalen. Tillsammans. År 2007 ställde sig Svante Thuresson med Anne-Lie Rydé på scenen. De åkte ut med en sjätteplats i sin delfinal. 

Men vi snackar minnen igen: 

Minns du havet? Minns du sången?
Minns du fåglarna som flyger dit de vill?
Minns du lyckan första gången?
Solen sträckte sina händer lite till


Minnena de tar oss vart vi vill

Fast inte till final. 


Så kom mitt första avbrott. Långa tunnlar har en förmåga att skära av radiovågorna. Jag hann höra både början och slutet av I let you go. Irländska hjärtan. Irländska flickhjärtan. O flickhjärtan runt om i världen slog nog rätt vilt för dem, de fyra grabbarna i Westlife


Fyra var även bröderna det spelades om sen. Antar jag. Four Brothers. Jag hade lite svårt att koncentrera mig på nåt, när det var ickig jazz på vibrafon. Dock utseluter jag alla andra siffror än just fyra för krysset. Lars Erstrand spelade så det skallade i radion. 


Så kastar vi om lite grann o byter bokstäver. Malena Ernman. O där kom nästa tunnel. Hann höra både början och slutet om hennes plats på jorden. 

Jag har orden och jag följer dem
Till min plats på jorden

Jag tror jag kommit hem


Får jag orden och jag följer dem
Till min plats på jorden

Då har jag kommit hem


Hör du orden och du följer dem
Till din plats på jorden
Då har du kommit hem

Den låg på Svensktoppen ett halvår. Kändes nog som hemma. Kanske mer än La Voix som låg på samma album. 


Vi dansar lite i stället. En "klassisk dansgolvsmelodi"". 

I can hear the sounds of violins
Long before it begins
Make me thrill as only you know how
Sway me smooth, sway me now

 

When marimba rhythms start to play
Dance with me, make me sway
Like a lazy ocean hugs the shore
Hold me close, sway me more

Sway. Trumpet. Vem spelade? 


Vi stannar på dansgolvet men kliver in i en annan genre. Dansbandsmusiken. Danzband. Robert Gustafssons alter ego Roland Järverup. Rolandz. Med zäta, som sig bör i ett tvättäkta dansband. Deras låt heter helt självklart Nu är det lörda' igen


O med det tar lördagen över. Krysset är slut. För den här veckan. 


Av Kvasthilda - 26 oktober 2013 09:00


Tema nr 99 Grimas

299/365


Smile. Jojo. Händer sällan när det handlar om de här två. Grimasmästarna. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards