Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2013

Av Kvasthilda - 26 oktober 2013 08:13


Han är igång igen, den där bråkstaken som smider järn innanför pannbenet. Har sovit skitdåligt inatt o den här natten hade jag verkligen behövt sova ordentligt. Får väl delvis skylla mig sjäv som inte iddes kliva upp o ta en "aspirin". Har inte amerikanerna nåt annat än aspirin?? Nåja, det var inte vad jag tänkt ta - om jag hade kunnat masa mig ur sängen. 

Kallt idag. Hade runt tolv kalla i (utanför) köksfönstret. Skrapa bilrutor. Skulle nog ha haft igång kuppevärmaren trots allt. Svårskrapat. Eller så skulle jag gett fan i att skrapa rutorna igår kväll. Nä, vänta nu. Jag var ju ut o handlade igår o var tvungen att göra det i alla fall. Gibsslap. Visste ju inte om det skulle komma mer snö inatt, så jag drog ur kupévärmaren, för att inte skapa en isbomb av bilen. Dock hade det varit lättare att skrapa rutorna. *bah* Vilket påminner mig om att jag måste se om Al lagt nån lapp i brevfacket. Måste ju få ett tillstånd att stå med motorvärmare här också! Kul när man kommer hem inatt o det kanske är femton svinkalla grader. Antagligen. Blir att beställa taxi i så fall. Om det ens går. Dotra behöver sova som har sina tolvtimmars. Kanske hennes sista. Hon har inte fått nått nytt schema.

Nähä. Pinka då o göra sig klar kanske. Som handledare Farsan sa en gång "Har ni pinkat nu ungar? Det dröjer innan vi kommer dit vi ska" -Ja Pappa. Därav namnet. O för att han är far till en kollega :)

Av Kvasthilda - 25 oktober 2013 13:21


Traktorn har gjort sin första rajd kring husen. Snön vräker ner. Jag skottade ju en del av gården igår. Nu ska det putsas av, för traktorn har lämnat snövallar. Skulle behöva skotta kring bilen. Var är de där grabbarna när man behöver dem? Maken är världsbäst på att skotta. Hans rygg pallar inte men hans sinne för släta snöytor tål knappt att nån annan gör det. De blir nästan greensläta. Det blir de inte när jag skottar. Inte ens nästan. 

Björkarna utanför fönstret är svartvita. Som björkar brukar. Fast inte. Så kan de också se ut: 


Idag är deras svarta grenar täckta ev ett lager snö. O mer kommer det. 


Låg i sängen o läste när jag hörde min arbetsmobil vibrera nånstans i lägenheten. Klev upp o tittade. PsfE. Hmmm. Svara eller inte svara? Äh, det är ju fredag. Måste vara nån skiftändring inför helgen eller nästa vecka. Jodå. Min Pii-sväng natten mot måndag är inställd. Woooopppiiiieee. Så jävla skönt. Slapp sova i Pii ännu en gång. Lite allergisk mot att börja jobba några minuter över midnatt. Eller vänta nu. Det var vid sjusnåret på kvällen den här gången. Men upp mitt i natten igen för klargöring o växling. Hon sa att hon tänkte ge min en Vitåsväng i stället men insåg att det inte gick för jag har tre på raken efter den. TaxiMyxi. Bidde en jour i stället. Tackigendå. 


Lite eftermiddagskaffe nu då. Pannan har nog puttrat färdigt vid det här laget. Magen kurrar. Dags att fylla med nåt. 


Av Kvasthilda - 25 oktober 2013 09:00


Tema nr 281 Sommar

298/365


Hos oss vräker snön ner idag och lägger sig i ett allt tjockare täcke.

Sommaren är långt borta. Men man kan ju drömma! 

Svensk sommar extra allt. Blått o gult :)  



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 oktober 2013 17:57


Nä, det var väl inte vad jag skulle prata om men den fastnade bara. Bengan Johanssons Gu-kbu-k. Rrrren hörs knappt. Det snöar. Det SNÖÖÖÖÖAR! Jag skottade nästan hela gården o svor för mig själv hela tiden. Önskade att Junior var hemma så man kunde slänga skyffeln på honom. Men nä. Han är i Byn. O Klumpfot o Lilla O skulle väl aldrig ens tänka tanken att ta i spadar eller kvastar. Eller snöförare. Man måste ju RÖRA på sig. 

Vilket jag knappt gjort idag. Herrrrrreguuuud. Sen till svappis. Sen I svappis. Jävligt sen FRÅN svappis. Fyra timmar hem... O sen en gård täckt i drygt decimetertjockt snötäcke. Klumfot klampar bara igenom skiten. *grrrrrrrrr*

Men nu har jag minihelg. Fridag. För att sen jobba hela helgen. Måste väl släpa med mig Lapptoppen till Narvik på lördag. Ska ut o shoppa lite barngrejer. Tror jag. Vilket påminner mig att det ligger babygrejer i tvättmaskinen sen igår. Filtar mest. Nåväl. En lång lördag i Narvik väntar. Kanske jag hinner med krysset där o då. Pigan köpte en åkpåse med bälteshål så de har fixat den biten i alla fall. Då återstår väl bara skämmabortgossenmedkläder-delen då :) 

Äh. Kanske bäst att kolla in tvättstugan. 

Av Kvasthilda - 24 oktober 2013 09:00


Tema nr 263 Sammankomst

297/365


Inte mitt foto - men min kamera :) Hade kunnat vara min bild - om den tagits med självutlösare. Men nu lånade jag ett avtryckarfinger. Dotra? Ett syskonbarn? Nån i släktskaran var det i alla fall. Kamerorna gick laget runt. 

Inte ofta vi ses alla syskon, men här är vi samlade hela högen. Inklusive mor o far som firades av - på deras åttioårsdagar i år. Pappa fyllde i midsommar o mamma i september. Vi samlades allihop för att fira dem hos en bror i somras (- eller i ett fall, bara för att vara med o träffa hela syskonskaran. Det "fallet" sysslar med egna sammankomster i vanliga fall)


  

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 23 oktober 2013 11:46


Gudars skymning. Har spanat runt lite på Pernilla o Lailas bloggar o sett att de har samarbete med en firma som just öppnat butik i Stockholm. Tittade in på hemsidan, vilket är det sätt de sålt saker, tills butiken öppnade. LillRåtta behöver ju vinterkläder om han ska vistas utomhus mer än tre sekunder. Än är han så liten så att sova ute i barnvagn är ingen hit - o det värsta är att de har världens bästa balkong att ställa ut vagnen på men de håller ju på att bygga nya hus kring där de bor så det är ett jävla liv. Om det vore konstant oliv vore det väl inga större problem men det blir tyst en liten stund innan bullret o bankandet börjar igen o det kan ju störa sömnen på Gosebarnet. Gossebarnet. Hur som haver. Har tittat på overaller. För att ligga i barnvagnen räcker det ju med lite goa o mjuka kläder o en varm åkpåse men om han ska ut o åka bil måste nämnda åkpåse ha hål för bälte - eller ben. O det är inte lätt till en liten prematur. Den där firman Pernilla samarbetar med har overaller - med fina dragkedjor eller omlottknäppningar (HUR leker barn i såna?!) men vem fan slänger ut 700 spänn o uppåt på en babyoverall som växes ut på en månad?? Eller två. Eller som han drunknar i under en månad innan han vuxit I den?? 

Ska kika i Narvik. De har en fin babybutik där med men jag tror jag väntar med att köpa overall till nästa vinter o satsar på en åkpåse eller nåt i år. Det funkar ju för stadskörning med en tunnare overall och en filt men om de ska ut på nån längre tur behövs nåt vettigt för gud förbjude om nåt skulle hända på kalla vintervägar. 

Har lite kläder från när Gossens Mor var barn som ska in i tvättmaskinen - o en av dem är en liten overall vi köpte åt Kråkan innan hon föddes. Det är en tunn höstoverall, just att ha under täcke i barnvagn eller i bilen om man har en extra filt eller båt. Som Kirunavinteroverall duger den INTE. Ska i alla fall tvätta den o se om den duger åt Herrskapet sen. 

Kanske skulle ta tag i det nu då innan jag måste sova igen inför nattens skift. 

Av Kvasthilda - 23 oktober 2013 09:00


Eget tema nr 222 Omaka

296/365


Hur många har inte ett sockmonster i tvättmaskinen som äter upp en av strumporna i ett par? Ut kommer det en enda strumpa av två. Här är ett par omaka sockor också. Inte för att nåt sockmonster ätit den ena men Ollivander har fått två par strumpor som säger I  MUM och I  DAD. Till små, små fossingar.

Omaka MUM + omaka DAD blir ju ett par. Inget omaka där. Fast de är omakar. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 oktober 2013 17:22



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards