Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2013

Av Kvasthilda - 22 oktober 2013 15:50


Det är lite småkallt här. Snön ligger och det hotas om mer snö före helgen. 

Dagen har varit fullspäckad. Tandläkarbesök - som resulterade i ett nytt besök. Inga hål, men detta evinnerligt envisa tandstenhelsike. Vi lyckades hitta en tid när jag har fridag! Hon skrattade åt namnet. Fridag. Det låter som permission. Ja, sa jag. Vi jobbar. Det är vårt standardläge. Vårt default. Fridagarna är nog bara en bonus. O ett nödvändigt ont. 

Efter tandis for jag på jobbet - o tur att jag inte tog nån lång omväg för när jag kom ut o korsade spåren mötte jag Al. Han var på väg på lunch men vände när han såg mig. Måste skriva ut o under vårt Kompletterande Intyg. Vårt Gröna Företag. Eller nu är det ju inte vi, utan Transportstyrelsen som ska ha mer pappersexercis. Vi har ett eget intyg i firman som säger ungefär samma sak men vi ska ha ett extra jävla papper med oss som ännu en ogiltig legitimation. Födelseort. Loktyper. Foto. *bah* Varför kunde de inte ta med det i Förarbeviset?? På ett vanligt körkort har du all info som behövs men inte på Förarbeviset. Det gäller inte som legitimation. Så då ska vi ha med oss Förarbevis, KI, o ännu ett KI från ÄllKå o legget. Allt för att visa att vi är lokförare o har tillstånd att framföra fordonen på järnvägen - eller var vi nu framför dem. Förslagsvis på järnväg. 

Jobbar för fullt. Eller inte alls. Fick ett av tågen inställt. Det är arbeten nånstans, vilket gör att fordon under inga omständigheter fick befinna sig nånstans mellan KIA o KV. Allt har varit inställt från sexsnåret i morse så ett tåg gick ner till Svappis i morse men det blev väl taxi hem då kanmantänka. Nu ska jag ner o hämta upp ett tåg. Förslagvis inte med taxi, då vi är två som ska ner åt de trakterna o det vore dumt med två taxiresor när hon kan ta bilen både ner o hem till o från Pitkäjärvi. Dumt med ens en taxi även om jag får åka ner tidigare än jag behöver. So what? Skulle ju ha varit därnere hela kvällen ändå. 

Efter att jag fick mitt KI utskrivet på medelhavsgrönt (undrar vad Grive hade sagt om det?) papper, skrev under o Al scannade in det åt ÄllKå eller nä, vår centralserver), feltryckt så vikningen inte stämde överens o plastfickan att stoppa den i var för liten for jag hem o hämtade posten åt Pigan o drog vidare. Hämtade ett paket o mitt försvunna stora brev som varit på villovägar. Fick en avi av brevbärarn om en stor försändelse (VAR är mina gamla hederliga postisar som tar hand om min post?!???) - utan avsändare. Skulle hämtas tidigast den 16e 1000. For in efter lunch den dagen. Hade inte kommit in. Nähä. For ju till Narvik en sväng o tillbaks igen på fredagen för att hämta o det fanns fortfarande inte i datorn. Menvafaaaan..! Kan du vända arslet påt andra hållet o titta med ÖGONEN I HYLLORNA om det kanske ligger nånstans!? Det var tre stycken bakom disken just då.... Hon (en sur tonåring) bara dravlade om att, "Nä, finns det inte inscannat kan vi inte hitta det". Med en ointresserad blick. Jag blev sur som fan o ringde posten o felanmälde det hela o det skickade ut en notering till poststället att de hade 48 timmar på sig att hitta det. Eftersom brevbärarn inte hade skrivit avsändare på avin kunde jag själv inte kolla när o hur det var skickat. O framför allt från vem. BLIR MAN VANSINNIG? Har ju haft helg efter det så de har haft mer än 48 timmar på sig. O nu fanns det på plats. O med ordentlig avsändare på paketet o den ena med det tredje men att brevbärarn inte kunde klänmma inte det på avin. När det då finns en?!? O en utrikesförsändelse på det. Tur att det var från en kompis. SKULLE den mot förmodan ha vänt tillbaks till henne igen hade jag fått veta det. Samma tjej i kassan idag... 

En snabbis förbi macken, eller fd macken. Finns inte tillstymmelse till bilgrejer kvar där. Nu är det mest en långtidsöppen närbutik med postutlämning. Eller Schenker. Posten är ICA. Han (är far till en klasskompis till Junior) nämnde att det finns SJU sätt att skicka "post" på. O han också sa till mig "Hörde att du blivit gammal. Pang bom." Hahahahahahahaa. "Jodå. Mommo ska iväg o lukta på bebben nu." Lillgossen. 

O det stod näst på schemat. Sniff o snus. O bus med Luna. 

Plockade ihop lite babykläder o lakan som Pigan inte hunnit gå igenom själv för att ta hem o tvätta. Sån't som är från det, hon själv var bebis. Kanske inte så mycket rosa åt gossen? Fast det hade SvägerskaTvå åt sin son. "Men en sån fin liten flicka du har.". "Det är en pojke!". Hmmm... 

De har skrivit papper till Skatteverket idag. För att ge Gossen hans namn och efternamn.

"Moderns efternamn"

"Faderns eller annan persons efternamn"

"Annat efternamn". 

Undrar hur det såg ut för Jonas o Mark? Måste ha varit de två nedersta då? Eller nåt helt annat. Vet ju inte vilket efternamn deras barn har. 


O utanför fönstret myllrar det av aktivitet och bullrar av maskiner som rullar o snurrar o gräver o hackar o fyller o stampar. Febril verksamhet. 

 

Av Kvasthilda - 22 oktober 2013 09:00


Tema nr 66 Fastnat

295/365


Ja, det har verkligen fastnat. I mitt minne. Norska "smörgåspålägget" HaPå med chokladsmak. Vi campade en del i Norge när jag var liten och det hände att mor o far köpte oss ett par burkar HaPå o bredde på Kneippbrödet. En av dem var klassikern med kolasmak och den andra var chokladsmaken. I år har de gjort en begränsad upplaga av sjoko-smaken. Fantastiskt. Givetvis fastnade jag för dem o köpte hem ett par burkar. Mycket bättre än ananassmaken de gjorde i fjol. Men det som fastnat i minnet stämmer inte riktigt överens med verkligheten. Kolan är godare, fast jag gillade chokladsmaken mer när jag var barn! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 oktober 2013 13:48


Skönt att sitta på sidan ibland :)

(i väntan på avgång)


Av Kvasthilda - 21 oktober 2013 09:00


Tema nr 192 Matchar

294/365


Babykläder. Ofta kan man hitta hela set där allt matchar varann. Här är en filt, en liten tröja och en sparkdräkt. Råttisen kallade sin mage för Fisken, eller Sjöjungfrun. En sjöhäst är ju inte fel då, kanske? 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 oktober 2013 22:26


Har varit upptagen mest hela dagen med att fota dockor o sortera bilder. Har försökt lyssna hur tågtrafiken är igång igen men har inte riktigt lyckats med det. Har hört en last gå iväg o ett tomtåg skramla in men det säger ju ingenting om tågföringen. Ska passa upp till Narvik i morrn o hämta hem ett tomtåg. Går inte lasten går nog inte tomtåget - då lasten vänder i det som ska bli mitt. Får väl se. Fast tomtåget som passar ihop med den lasten (på turen) har gått nån gång så kanske.... Äh. Får väl se. 


Har inlett årets glöggsäsong också. Ingen julmust ännu men glögg. Fast det var en gammal glögg. En sån där provapå-box från matvarubutiken. En flaska päron och en körsbär. Är nån rom eller liknande kvar. Minns inte. Hade tänkt få med mig årets Blossa hem i fredags men den kommer inte in förrän på måndag. O det lär ju dröja innan man kan sampla den. Vet inte när jag har nästa fridag. Iofs kan man ju smutta en glöggkopp av varan under arbetsdag, men det känns inte riktigt riktigt. Kanske om man har ett sent skift dagen efter. Nåja. Ska få hem en flaska först! 


Nä. Kanske man skulle ta o förbereda ryggsäcken inför morgondagen då. Plocka ur Lapptoppen. Behöver ju inte den för en blixtvändning! Ladda kaffepannan. Kolla om jag hittar nån matlåda. Eller fundera på vad annars man ska ta med sig. 


Av Kvasthilda - 20 oktober 2013 09:00


Tema nr 77 Fridfullt

293/365


Fotat på samma plats som min insjö :) 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 oktober 2013 18:30


Vi måste fixa en sån här bild på Herr LillRåtta Ollivander också! 



Dina syskon:


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards