Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2013

Av Kvasthilda - 16 oktober 2013 17:56


En av mina allra bästa vänner från ungdomstiden dog igår. Fick en blänkare på facebook av en fd klasskompis som i ungdomsåren var tillsammans med henne - fast han är fallen åt andra hållet. Det visste han nog inte riktigt då. Eller ens låtsades om det. Ingalill. Underbara Glada Ingalill. Denna fantastiska människa som alltid skrattar så gott. Världens goaste varmaste leende hade hon. Ser hennes leende och glada skratt framför mig så fort jag tänker på henne. Den där jävla cancern igen. Har helt missat hennes sjukdomstid då hennes uppdateringar inte synts i mitt nyhetsflöde på flera månader. Med mitt jobb rinner tiden iväg alldeles för fort och man hinner inte hålla kontakten med alla man önskar. Hon är en sån person. 

 

Älskade Ingalill

Vila i frid



Av Kvasthilda - 16 oktober 2013 09:00


Tema nr 129 Insjö

289/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 oktober 2013 07:09


Go'Morron! à la Irma. Eller var det Idde? En Schultz i alla fall. Eller Uno. Eller båda. Ja.

Morrn da!

En kort hotellnatt. Mitt tåg ær klart. Ett av få som faktiskt rør sig åt ena hållet eller det andra. Inatt hade de rælsbrott på Rombak - som inte var ett rælsbrott. Træffade en av insarna som stått o hæckat i en timme eller två på Katterat inatt. Fan, han måste ju nyss ha kommit ner nær jag træffade honom. Jo, hans tåg stod med rumpan i silon nær jag passerade på bron så det kan inte ha varit vældigt långt innan det, det anlænde.

Nu ska jag åka hem. Førsøka vila innan jag ska ut ikvæll igen. Med just det tåget som insen kom med. Ett av få som verkar gå. Tre laster igår...! Varav ett norskt tåg. Har de skickat norsken till Kiruna får de se till att ta hem honom igen. Honom ja. Før de har vældigt få tjejer bakom spakarna hær. Har funnits en tjej som kørde - men hon var svensk. Tror jag. O har slutat.

Snøstorm igår. Snøn yrde omkring i stormen så man inte såg många meter. Folk hann inte mer æn skriva att "Det snøar" på Facebook innan solen sken igen. O sen kom det ett par snøfall till under eftermiddagen. Och natten. Jæklar i min skoterlåda vad det snøade. I Narvik finns inte en gnutta snø. Eller sne som Ole sæger. Man kan bli sne før mindre. Tror rosorna blommade æn. Svårt att se uppifrån bron i nattmørkret. Ja fan, det ær natt æn. Næstan. Får spana i morrn.

Liftade ju med godset inatt. Blev sent som fan. Dock låg vi hackihælinen bakom norsken i 22an, så det hade inte spelat nån større rocknroll om jag haffat malmtåget i stællet.

Næ. Kræk. Det ær væl bara att ringa Togleder då o ta sig ut till loket.

Morr. N.

Av Kvasthilda - 16 oktober 2013 01:43


Så ska man strax upp igen då. *suck o stön*.

 

Av Kvasthilda - 15 oktober 2013 18:54


Det blev en sån dag idag. For o hälsade på Råttisen o hennes LillRåtta idag så nåt har blivit gjort i alla fall. Det är rekreationstid om nånting. Snus o sniff. Fast han luktade mest mjölkbajs. Nyskiten när jag tog upp honom... Han är så pyttig, lille Ollivander! 

Visst är han väl fantastiskt söt i sin råttmössa? 

Foto: Den Ömma Modern


Väl hemma igen fixade jag med ryggsäck o arbetskläder. Junior körde mig till jobbet - det snöade ju gubevars o jag tycker det är onödigt att ha bilen på jobbet när han kan hämta i morrn. Kom innanför grindarna o funderade var jag hade mobilen. Kände på fickor o kläder o kände att den vibrerade. PsfI. Inställt. *suck* Det var bara att ringa Junior igen o fara hem. Ska passa med ett godståg ikväll. Skojsigt. Kan bara hoppas att det är någorlunda i tid idag då. Nåja, det är väl bara Kiruna som fått snö idag? Jag som sååå såg fram emot att komma till Narvik i rimlig tid, krypa under täcket o sova hela natten, ta mig hem o försöka ta det lugnt, hitta nån timmes vilostund i morrn för att vända åter till Narvik på kvällskvisten. Kort vila på hemmastation. Blir ungefär lika lång vila som vi har i Narvik på heldagsturerna o får ju sova på hotellet bara jag tar mig dit. Gäller bara att fixa en frullepåse. Matpacke som de kallar det. 


Nåväl. Åkte o handlade i stället. Var sugen på kyckling o köpte färdigmarinerad. Tandoori. Brukar vara bra. Jag brukar krydda med tandoori själv - ibland. Fast den här gången såg det jätteskumt ut! Kycklingen var jätteröd! Ungefär som curryfärgad - fast röd. Eller som Coq au Vin. I rödvin. Knallröd. 

 

Nu väntar jag på att kollegan ska ringa. Eller vänta nu. Jag skulle ringa honom. Vid åtta. Om inte det tåget kommer i tid måste jag lifta med norsken o då blir det jättesent. De går långsammare, malmtågen och går senare enligt tidtabellen. Fast är godset sent finns det ju inte så mycket att göra åt saken. Måste ju till Narvik - o med tidigast möjliga tåg. Går ju inga persontåg. Den här tiden på dygnet... 

 

Kanske skulle passa på att duscha då? Fick ju lite extra tid. Skiftbyte o övertid - på övertiden. O övertid i morrn. Med PsfTs goda minne. Hur fan jag nu ska skriva det? 

 

Av Kvasthilda - 15 oktober 2013 09:00


Tema nr 240 Present

288/365


Nisse fick en present. Han blev helt salig! En prasslig mus fylld med kattmynta och fluffig svans.

O rosa. Kan inte bli bättre i Neos värld! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 oktober 2013 21:12


Har ju haft fridag idag. En välbehövlig sådan. Förvisso hade jag jour igår o behövde inte fara ut men det är ju ändå ingen ledig dag. 

O vilken jävla dag sen. Närapå hela dagen var lugn o skön o fridfull o gick i sakta mak som sig bör en sönda' om även månda'. Min bil har varit på Bilhälsan sen morgonen och som det föll sig är den kvar där än. 

Pratade med Junior om att eventuellt fara o hämta den. Han förhörde sig med Storasyster hur man går tillväga - om det bara är att hämta nyckeln o betalning kan göras senare. Han gjorde sig redo, för jag ville att han skulle åka o köpa lampor o potatis. Då kom gubben hem "Klä på dig nu så hinner vi hämta bilen"

Eeeehhh. Nä. Kan inte Sonen åka?  -Nä, då skiter vi i det, sa han o försvann ner i källaren. Åååkäjjj....?? Jag slet av mig plasthandskarna fulla av köttfärs på väg att bli köttbullar o drog på mig kappan o ett par skor. Hungrig som en björn. Men nåja. Maten får väl vänta. Gick med soppåsen i väntan på.... Precis när jag går ut genom dörren kommer han upp ur källaren - i kallingarna. Jahaja.... Nå, han gick väl in i klädde på sig tänkte jag o travade iväg med soporna. Då ringer Råttisen. -Vi är på väg till er nu för att hämta tvätten. -Neeeeejjjjjj!!! Vi är på väg ut nu. Surgubben kom med bilen o höll på att köra över mig i hastigheten. KÖR INTE SÅ JÄVLA FORT är hans stående kommentar till Kullen. -Jaha, nu är Dotra på väg hit. -Ja, då skiter vi i det. 16.19 de stänger halv. 

Åsså hem igen. 

Hann snusa några minuter på lillråttan (passande namn, Lill-Råtta Ollivander, då hans mor är Råttisen!) i hans grå råttmössa. 

Gick in o fortsatte med köttbullerullningen. 

Bad Junior fara o hämta den där pottisen som inte blev av.... Då tog det hus i helvete. Han rök ihop med sin far o det blev ett jävla liv. Allt för ett missriktat ord och en lättstött Surgubbe. 

För"%&/&!½#%&%"!!! jävla tjurskalle. 

O i den andan har sedan resten av kvällen fortskridit. Just ja. Tjurskallen slet ju sönder mina hörlurar också. Mina fina SkullCandy. Mina fina GRÖNA SkullCandy. @$$hål. 

Junior hämtade potten o kom tillbaks med ett par nya. Min ängel. ♥ ♥ ♥ ♥ Blev ju inte SkullCandy men ett par som duger att lyssna på Krysset i när Surgubben tittar på sina teveprogram på lördagförmiddagarna. 


Av Kvasthilda - 14 oktober 2013 09:00


Tema nr 131 Instabil

287/365


Höstvindar friska, vina o piska. 

Det stod inte pall i höstvinden. Tältet. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards