Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under oktober 2013

Av Kvasthilda - 9 oktober 2013 09:00


Tema nr 207 Mörker

282/365


Det är vad som krävs för att man ska kunna se ett norrsken. Mörker.

Vi har ju norrsken mer eller mindre året runt men det är ju inte synligt sommartid. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 oktober 2013 07:19


*huff* Regnar. Jag ska ut o köra NL idag. Igen. Kanske det blir med nya vagnarna. De körde premiärturen till Narvik igår. Mötte Martin i Straumsnes med dem. Han var väl en timme sen - eller två. Blir mer idag om det är de som hänger på kroken. Vårt värsta väder här. Regn. Blöt räls. Vi har inte löven men med de vikter vi har är regn vår värsta fiende. Eller lämmlar men det har vi inga. I år. 

Kaffet puttrar o väntar på att hällas i termos. Börjar om en knapp timme. Fast avgången är inte förrän, ja när? Senare än det gick igår. Man blir totalt förvirrad. Det är inte som ÄllKås tåg inte. De går som tåget. Ehh, klockan. FAsta tider - om inget förutsett inträffar. Men tidtabellen ligger still. Det gör fan inte NLs tåg. 

Snorar igen. Huv'et är tungt. Nyser o snorar. Dags för en höstförkylning igen? *bah* 

Nä. Det är bara att dra igång denna dagen då. 


Av Kvasthilda - 8 oktober 2013 13:34


Alla pölar, vattensamlingar o småsjöar ser ut som vore de fyllda av slush! 


Av Kvasthilda - 8 oktober 2013 09:00


Tema nr 27 Bruten

281/365


Varför gör man så? Biter av övre kexet på Ballerinakakorna? 

Obruten sed. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 oktober 2013 06:40


Ett gøkbo ær ju faktiskt inget som finns. Egentligen. Gøkarna bygger inga egna bon. De snior helt enkelt en annans bo, kastar ut ungarna (likt lejonen - fast de, gøkarna, æter inte upp ungarna) och lægger dit ett eget ægg. Har sett en liten pippi mata en gøkunge en gång o den rackarns gøkungen var minst dubbelt så stor som sin stackars omedvetna fosterførælder.

Vår arbetsplats går under smek-, eller øknamnet Gøkboet, hur man nu vill se det. Eller inte. Ibland heter det så. Ibland bara Baracken, vilket också ær ett passande namn. Gøkboet slog nog aldrig riktigt igenom. Fast det ær ju ett galet stælle.

Igår nær jag strosade ner i loungen på hotellet fick jag en smærre chock. Det VIMLADe av folk. Konferens? Næmenvæntanu... Dær sitter ju T2. O han. O han. O en massa andra jag inte kænde igen. Eller vænta. Jo, dær var ju den o den o den. O tre elever. Totalt sett elva førare. Åsså jag. O det har ju varit AP-træff på Gøkboet idag. Som jag inte kunde gå på. Igen.


 Ett par elever har avvikt redan.


Sitter nu nere på Tomta o funderar øver livet. Eller nåt. Kan inte åka ner o klargøra førræn tidigast 7.40 før det ær arbetsområde hela vægen upp till Bjørnfjell till dess. Ingen strøm på Tomta enligt Togleder. O hon ær ju lagen så det ær bara att følja den då. Eller dess lagar. Eller dess rekommendationer. Eller vad fan det nu ær.

Hade kunnat legat hemma o sussat søtt fortfarande.

Go'Morr.

Av Kvasthilda - 7 oktober 2013 09:37


Ja, inte blev det nåt bakat. Alls. Har fortfarande fridagar men de har jag ointe fått ha ifred. Nädå. Extrajobb idag. Pass till Narvik o ta hem ett Northlandståg i morrn. *suck* Varför kan man bara inte stänga av telefonen o låtsas som om det regnar? Idag måste jag låssas regn, för solen skiner. 


Hörde Siftelsen i radion för en stund sen. En annan värld. Såg en FBuppdatering från en av mina södrigare kollegor där han ondgjorde sig över dettta otyg i radion. Hmmmm?? tänkte jag då. Jag gillar Stiftelsen. Jag gillar Takida oxå iofs o det är det inte heller alla som gör. Men vad är det för fel på Stiftelsen? Å andra sidan har jag en av landets största aversioner mot Lasse Stefanz så det är kanske samma sak? Eller tja. Vet inte om det är Lasse Stefanz per se, jag inte kan med, utan snarare deras sångare med sin urfåniga nasala stockholmska. Olle Jävla Jönsson. Kan bara inte med karl'n. De sista ljuva åren? Nå, inte fan vore de ljuva om man hade honom i släptåg. Helen Sjöholm är jättebra men hon har gjort två av mina största icke-gillar-alls-låtar, den andra förstås Du e min man. O svenska folket har röstat fram båda låtarna till Svensktoppsettor i decennier, hela millennium no less! - o Lasse Stefanz har vunnit Dansbandskampen. Så inte fan håller alla med mig heller. 

To each their own. 

Av Kvasthilda - 7 oktober 2013 09:00


Tema nr 329 Uppackat

280/365


Det som återstår se'n Kråkan öppnat sina födelsedagspaket är papperen. Världens bästa kattleksaker! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 oktober 2013 10:55


Än har jag inte hittat den där iiiden att baka bullar. Har levt på andra bullar under tiden. Norska lefser och deras mandelkaka jag hela tiden glömmer namnet på. Kardinal? Nä, det var pippin i boken jag just läst ut. Nora Roberts. Men kakan är vansinnigt god. Mandelfyllning. Mmmmmmumma!

Hmmm, det verkar som om alla (svenska) recepten har rivet apelsinskal i mandelsmeten? Har den det? Kanske. O kardemumma? Det kan jag inte erinra mig men svenskarna gillar ju kardemumma. I kanelbullarna. Förutom den där männs'kan som tyckte att man inte skulle ha det. To each their own! 

Nä, ta hand om kaffet då. 

Sköna Sönda'. 


Det klickade till! Furstekake heter den! 

 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards