Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2013

Av Kvasthilda - 9 november 2013 23:15


Jaha. Nu var det slut. Allt vad heter älggrytbitar och skav o soppkött. Idag åkte sista bitarna ner i en gryta till ett storkok älgköttsoppa. Mättade hela barnaskaran - utom två som hoppade över. O det hade mättat även dem om de idats. Vet inte vad det är med Lillkullen som inte vill äta när det bjuds. O Kråkan kom in i köket men vände vid åsynen av bilbarnstol, babygnäll och syskongnafs. Hon återkom inte heller.... Förrän en timme efter att alla gått hem. O om det var soppa hon stoppade i sig vet jag inte ens. Hon är så tystlåten. 

Kläppen o Lindblomman tog tag i spadar o skyfflar o rensade gården så gott det gick från spridda snöhögar och nu är det så fint, så fint. De är så duktiga, de där två! ♥ 

Dessutom hade de med sig presenter till mig! Försenade födelsedagspressisar. Världsgoda lakritskolor i chokladskal och ljus, ljus o mer ljus. Ett par fantastiskt läckra ljuskoppar i glas med julkulemönster i "trycket". Silverfärgade på insidan och röda utanpå med mönstret "inbränt" i färgen. Åsså fyra små miniglas med doftljus. Mina favoriter. Vanilj och Kanel. Rött o vitt. Mmmmmm! 

 

Aarrghhhhh... Läbbigt. Det rör på sig!!! O låter!! Vad är det? 

 

Av Kvasthilda - 9 november 2013 11:19


Åsså har vi nått ännu en lördag detta år. Veckorna susar förbi i raketfart! Jag skulle egentligen ha befunnit mig i Narvik just nu men fick en ändrad tur så jag har löst krysset på hemmaplan. Trött som en björn i februari - eller varför inte i november - då jag kom hem i arla morgontimmen och inte har sovit all den tid jag skulle behöva. Nåväl. 


Mina arbetstider har ju faktiskt mycket att önska. Inget att vara avundsjuk på.... O det var visst där vi började. Jag missade första ledtråden men det var inte svårt att få in den på slutet :) Nanne Grönwalls dänga från Mellon 1998. Oj, det är femton år sen! Fast vi hörde henne inte sjunga om sina vedermödor utan det var hennes instrumentala version (Karaokeversionen om man så vill...)

Du får en kram, jag säger att jag gläds så för din skull
För sanningen den kryper bara fram när jag är full, hick!
Men när jag vaknar nästa dag förnekar jag allt
Och skäms och säger: "jag minns inte vad jag sagt"
En sanning med minst sagt en modifikation

 

Jag vill ha, jag vill ha, jag vill också ha

För jag är avundsjuk, jag är så avundsjuk
Det finns så myckat jag behöver
Karlar, vänner, resor klöver
Avundsjuk, jag är så avundsjuk


Sven Bertil Taube hörde vi sen. 

Jag älskar de sköna,
Men Vinet ändå mer;
Jag på båda ser,
Och åt båda ler
Men skiljer ändå båda.
En Nymph i det gröna,
Och Vin i gröna glas:
Lika godt Calas,
Båda om mig dras.
Ge stråken mera kåda;
Confonium tag där
Uti min gröna Låda;
Och Vinet står ju här.
Jag är i våda.
- - Supa, dricka,
Och ha sin flicka,
Är hvad Sancte Fredman lär.

Ja, Bellman förstås. Fredmans Epistel No 2


Nä, vi släppter alkoholen o köper lite falukorv i stället. Alla de barnen i Bullerbyn gick till handlarn för att köpa tre korvringar. Eller åtminstone var det Lisa och... Ja, vem hon nu hade med sig. Bröderna kanske?  


Sen dansar vi en Rumba i Engelska Parken tillsammans med Owe Thörnqvist. Nej, inte med honom... Med Stig Roland. O hans dragspel. 


Åsså är en av Eldemans största inspirationskällor igång igen. Så mycket bättre. De räcker i många veckor, de där avsnitten. För MelloXet alltså. Idag valde han en av Lill Lindfors melodier, Fri som en vind och den som tolkade hennes låt var Ebbot Lundberg. 


Sen hörde vi inte Boston Pops eller nåt annat stort amerikanskt storband eller symfoniorkester. Nä det var London Symphoni Orchestra som spelade Bruce Springsteen för oss. Nån av dem kan ju vara det, Born in the USA


Melodifestivalen är också en stor källa till kryssillustrationerna. Från Mellon 2004 hör vi En gång för alla. Svaret på frågan ska in på våg sju o sjua var den plats de hamnade på i sitt försöksheat, Nina & Kim. De tog sig inte från Karlstad. 


I Karlstad ja, där kunde man i en ambulerande föreställning knyta bekantskap med gamla primadonnor. En av dem var Karl Gerhard. Eller flåt. "Revykung". Mattias Enn sjöng melodier av just Karl Gerhard men även Ernst Rolf och Zarah Leander. Ett sekel av revyer hette föreställningen Mattias reste land och rike runt med. Tack ska du ha

Tack ska du ha, Karl Gerhad heter jag, 

vad du heter gör de'samma Tack ska du ha

För dagens kryss blev det en ordlös ljudillustration av denna. 


En färggrann herre den där Karl Gerhard, sina grå o svarta frackar till trots. Colors. Det är en av Lalehs låtar. 

Just because it’s black in the dark
Doesn’t mean there’s no colors
Just because it’s black in the dark
Doesn’t mean there’s no colors


I Roslagens famn på den blommande ö,
Där vågorna kluckar mot strand,
Och vassarna vagga och nyslaget ,
Det doftar emot mig ibland.
Där sitter jag uti bersån på en bänk
Och tittar på tärnor och mås,
Som störta mot fjärden I glitter och stänk
På jakt efter födan gunås

Pappa Taube den här gången. Torbjörn Eklund spelade tvärflöjt. 


Musikaler och revyer. I love Musicals. Det heter Peter Jöbacks nyaste album. Från det hörde vi Annars vore jag inte jag ur ur musikalen Livet är en schlager. 


Vi slutar med en gammal scenräv. Han har ju spelat och sjungit en stor del av sitt drygt sextioåriga liv. I den här musikalen hördes bland annat ett av hans Melodifestivalbidrag. Bengt Palmers och Björn Skifs skickade in Fångad i en dröm till mellon 1981 och med den vann han och fick resa vidare till Irland o tävla där. Det var innan Spök! hade premiär. På den tiden fick man ju inte spela Euroschlager-låtarna innan de tävlat - annat än i var lands tävling förstås. För dagens kryss hörde vi en annan melodi ur Spök!; Polare


Är man två så är man en i ett lag sjöng Björn. Mitt lilla lag och jag säger hej för den här veckan. 




Av Kvasthilda - 9 november 2013 09:00


Tema nr 327 Undersökning

313/365


Maken och Dotra fick ett varsitt kuvert. Många frågor är det. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 november 2013 13:46


Vilka skriverier det är. Det gäller förstås den där förbannade strippklubben igen. Såg Debatt igår och SÄMRE debatt har sällan skådats. Programledaren försvann under allt vrålande o gapande och folk fick inte prata. Till en början lät "han" klok och lugn men vansinnet tog snart över o karln vrålade hela tiden. Ingen fick ju säga nåt. Har läst i diverse kommentarer att tjejerna hade dåliga anledningar till att stänga ner skiten men de fick ju inte en chans att yttra sig mer än en halv mening i taget. Åsså den där blondinen som gapade lika mycket hon. Alla pratade i munnen på varann o de enda som hördes var Dragan o strippan. Hennes liv går inte att jämföra med det tjejerna försökte få fram. Folk i allmänhet är leds på diskussionen. Förhoppningsvis dör hela skiten ut o Dragan drar nån annanstans men varför FÅR man inte lägga krut på en sån här sak? Det klagas på bostadsbrist, att vi inte har nåt BB, undermåliga vägar osv osv. JA. Det är OCKSÅ viktiga, livsviktiga frågor men den här saken försöks att kvävas i dess linda. Att man skriker vitt o brett om jämlikhet, betyder väl för sjutton inte att man tänker mindre eller slåss mindre för allt det andra. Den här debatten har gått i överstyr för att de som är FÖR skiten, gapar o skriker lika mycket och framför allt trycker på knappar som gör att vem som helst blir vansinnig. De driver fram stormar. *usch o tvi*

Av Kvasthilda - 8 november 2013 09:00


Tema nr 79 Fråga

312/365


?



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 november 2013 20:14


Ja, nu börjas det.... Det stora mustkriget.
Vilken föredrar du? Nån annan? Själv gillar jag Mora-musten.



Av Kvasthilda - 7 november 2013 09:00


Tema nr 215 Nutid

311/365


Både nutid och inte. Det var i somras så den nutiden är passerad med råge. Dock visar bilden verkligen nutid. En brors barn och en annan brors barnbarn samsas under ett paraply för att spela lite. Nu var det ju inte hela tiden det, de sysslade med utan de lekte som andra barn gjort i alla tider också men ibland satte de sig ner med surfplattorna och spelboxarna och lekte med artifciella världar en stund. Paraplyet behövdes kanske egentligen inte, men det kom några droppar regn, så för säkerhets skull kurade de ihop sig därunder. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards