Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2013

Av Kvasthilda - 6 november 2013 13:42


Jag prioriterade min vila idag. Vi har haft APT på jobbet. TIdigt i morse. Anade att min kropp inte ville låta mig gå. Jag slapp bli utringd inatt. Telefonen har varit förskonande tyst. O likaså min iPhön. Den var död när jag vaknade. Varför jag inte kunde vakna av alarmet - väckarklockan. Hade satt den på strax före åtta för att kanske kunna ta mig till jobbet. Sket sig. Glömde släcka skärmen inatt när jag la mig, efter att jag satt den på väckning... O med väldigt lite kräm i den innan hjälpte ju inte det mot förfallet. Jag vek bara ihop skalet på den... Jaja. Ingen hänger mig för det. Hoppas jag. Skulle ju ha jobbat hur som helst. Jobbade. Eller inte. Jouren var nog slut vid den tiden. Jour motsvarande. Vi slår ihop faktiskt arbetstid till ett pass o det är väl sju timmar eller nåt så lagom tills dess att klockan skulle ha ringt... Typ. Skitsamma. Missade APTn. Igen. Den går alltid när jag har nåt jobb. Oftast är jag i Narvik, eller är på väg dit eller på väg därifrån när APTN infaller. Viktiga saker lär man nog få veta i alla fall. Som att firman går på knäna. Igen. En kollega sa upp sig för att slippa bli uppsagd. Hon tog saken i egna händer o sökte ett annat jobb - som hon fick. Samma jobb, på annan plats. Alnabru? 

Får hoppas det går bra för oss häruppe. Verkar ju så. Jobb har vi! Även om mina tåg inatt var inställda. 

Av Kvasthilda - 6 november 2013 09:00


Tema nr 254 Romantik

310/365


Romantikens mästarinna! Det finns (nästan) ingen som kan mäta sig med Nora Roberts när det gäller romantik. Ofta knölar hon till det med "nä jag vill inte det här", o "varför gör hon så, jag måste välja en annan väg att gå" men det brukar ordna sig till slut i alla fall. Happy Endings. Många av hennes romaner ligger i grupper om tre böcker. Ofta för att det handlar om en syskonskara. Eller om kusiner. Eller om bästa vänner. Eller nåt annat som hör ihop på ett eller annat sätt. Hjältarna är inte alltid sprungna ur guldskedsskiktet, vilket är fallet med just den här serien. Tre bröder, som egentligen inte har något gemensamt, annat än att de är adopterade av en lärare och hans barnläkarhustru. Och att de alla tre haft en otroligt jobbig barndom från gatornas bottennivåer. Tre skadade unga grabbar som får en ny chans hos ett par varma människor. Som vi bara får träffa genom tillbakablickar, för deras far dör i en bilolycka i början av första boken och han har just tagit sig an ännu en skadad fågelunge -som har faderns ögon. Är det en illegitim son till honom? Bröderna slåss mot fördomar och skvaller - och nytillskottets vidriga mor. Det var tre böcker från början, som berättade historierna om de tre adopterade storebröderna och deras väg till lyckan. Nora skrev en kort julnovell som knöt ihop det hela och visade hur det gick för yngste brodern. Sedan skrev hon en hel bok till, för att avsluta hela berättelsen med honom som vuxen. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 november 2013 00:23


Det är totalstopp i nätverket. Bankens hemsida gick inte alls att ladda idag. Bilderna laddar inte på mobilen. Knappt på datorn. Det är segt som sirap. O min jour börjar om tio minuter. *urrk*


Av Kvasthilda - 5 november 2013 19:05


Sena tåg. Inga tåg. Det går som på räls. Eller inte alls. Tågen blir flera herrans timmar sena - redan från utgångsstation. De har inte samma rutin som vår största uppdragsgivare, det är då säkert. Blir ett tåg sent mer än två timmar där, ställs det in. Oftast. Inte om det går från Svappis för det ska ju därifrån hur som helst, men om det går från Kiruna... Då hinner nästa tidtabell träda in. Men inte "de andra" inte. Åtta timmar sent. Har inte drabbats av det själv, tackolov. Mina är inställda långt innan jag börjar skiftet. Har en sån sväng inatt. Eller inte. Det var ju inställt, sa jag ju. Jour alltså. Jobbmobben ligger på laddning för det vore ju fan om den skulle ringa o självdö av signalerna. 

O ett bytt-bytt-kommer-aldrig-igen-skift på fredag. Blir en heldag i Narvik. I stället för en natt. Skönt att slippa skiten. Det överlåtar jag så gärna på våra blivande kollegor. Har ännu inte satt min fot i en Rm. Vi kör visst nåt tåg med en Rm/Rc-mult. 

O maten blir sen idag. Sen sen sen. Har varit o snusat bebis. Men det börjar dofta färdigt så snart får jag nog äta. 

Kyckling i ugnen. Lite lat. Blir klyftpotatis till. 

Riiiiiiiiing. 

BRB som det så vackert heter. 

Tio minuter till. Ungefär. 

Av Kvasthilda - 5 november 2013 09:00


Eget tema nr 23 Udda

309/365


En lite udda fågel bland de andra. Den fula ankungen? Nä, en mås bland alla gässen.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 4 november 2013 20:20


*jisses*
Så fort nån kommenterar nåt, gör ett ställningstagande för eller emot nånting kommer det alltid nån annan o tjötar om att lägga energin på nånting annat. Genus. Tjejer ska ha pastellfärger i sina rum med utrymme för att ordna upp sina saker o killar tuffa färger o robusta material så det inte blir repigt o dant i leken. Flickor städar o pojkar stökar. En mamma har kommenterat och klagat på detta till Norstedts förlag som nån gång i tiden gett ut en bok med just detta innehåll. Då kommer andra förståsigpåare som tycker att det är idioti och slöseri med tid att överhuvudtaget lägga energi på att klaga på det. Ööööhh? Var o en "slösar" väl sin energi på precis det de vill ska rättas till? Det är ungefär som att "Nä, det är ingen ide att vi sparar energi i lilla Sverige eller att lilla JAG ska se över miljön för vi har ju Kina som spottar ut så mycket så vårt lilla engagemang märks inte". Men va fan. Jag bryr mig inte om ifall tjejer gillar rosa, babyblått o drömlila (va fan nu det är för färg?) o pojkar rustar o busar så möblerna blir repiga men det ska fan inte sättas etiketter på dem från början! Vill min sonson leka med dockor när han blir större, självklart får han göra det. Vill han inte det, är det också lika självklart. Mina tjejer stökade ordentligt när de var små. Byggde kojor till höger o vänster. Kanske det är att boa o leka familj men det var mer byggandet o hemligklubbandet i sig som var grejen. Snökojor. Många kojor har det blivit genom åren. O en del docklek för andra dotra.
Nä. Skäms Norstedts. Barnrum heter det. Barn är barn i första hand.
Sen, att boken antagligen är översatt från nåt töntigt amerikanskt original är ovidkommande i samman-hanget. Gör en RIKTIG svensk upplaga o släng det där pojk-o-flicksnacket i sjörövarsjön!

Av Kvasthilda - 4 november 2013 09:00


Tema nr 184 Lycka

308/365


 

Foto: E-Pigan

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 november 2013 14:33


Vad fan är det med världen? O svenskarna i synnerhet? Kom in i köket för att ta lite kaffe o där står radion o tuggar. Harald Treutiger intervjuade Tomas DiLeva i P4 Extra. Vad jag gillar med Tomas är att han har landat. Han är tillbaks på jorden. Och han har nu bestämt att gaget från hans kommande konsert ska gå till unge Nis som just blivit utvisad till Kosovo. Han kan inte få den vård han behöver där. Nu är Tomas hotad till livet. Han har blivit stämplad som landsförrädare o guvetvad. Vad är det för fel på folk?? Näthatet är sinnesjukt! 


I Kiruna öppnades i helgen en strippklubb. Helt vansinnigt men det verkar vara ostoppbart - så här i en inledningsfas i alla fall. Han har ju fått flytta på sig förr, Dragan. McDragan. Utmotad senast från Mörsil, till stadsbornas stora glädje. Här snackar gruvisar o ungdomar om det fria valet. Jag tycker det är vidrigt. Att sen folk jämför det med Ladies Night som är ett koncept skapat av Martin Stenmarck o inte har ett skit med striptease att göra, utan ren underhållning, förvisso bara för kvinnor, på killarnas egna villkor, är helt vansinnigt. Ingen har koll. De menar nog kanske Chippendales, men det är ju också killar som står där för att de tycker det är kul och ingen av dem ser ut att må dåligt. Stripporna i Dragans stall hämtas till största delen i öststater, där arbetslösheten är oerhörd och unga tjejer inte har så många valmöjligheter. Att det sen finns även tjejer som väljer att på helt frivillig basis ha det som yrke att stå o åma sig på en scen med eller utan kläder säger jag inget om. Det är deras val. Det är bara det att jag inte tror att de här tjejerna Dragan tar hit, tycker att det är så jävla kul att stå o bli dreglad över av fulla o kåta gubbar. Definitivt inte alla av dem. Ett av alla argumenten är att "ni är bara rädda att era gubbar ska gå dit o titta på andra tjejer". Ööööhhhh.... Nä. Men jag skulle ändå nacka gubben om han skulle få för sig att gå dit. Hade det varit en föreställning ā la Chippendales, med kvinnliga dansare, inga problem, men nu är det ju inte så. Dragan själv pratade om att "det säljs så mycket porrfilm"....ehhh vaddå? Är det en strippklubb eller är det en porrklubb han öppnat? En kille skröt att han lagt ut tiotusen första kvällen. Vad fan är det att skryta om? Det kom i kölvattnet av att tjejerna inte tjänar så mycket, medan andra påstår att de tjänar storkovan. Jag har ingen aning om hur mycket tjejerna tjänar på ett danspass ("mer i privata bås") men det är nog rätt säkert att Dragan inte låter dem få hela pengen själva. Jag hoppas verkligen att han tar hand om tjejerna på bästa sätt. Diskussionen är jätteinfekterad - från alla håll. O det är svårt att hålla sig helt neutral i frågan. 


Nä, usch o fy. Världen är sned. O hopppas att Tomas drar in nog med pengar så han kan hjälpa unge Nis. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards